aradon.ro Web analytics

Anunță evacuarea, pe Mărului

De M.B.

Anunță evacuarea, pe Mărului

Reactualizat la:
Municipalitatea vrea să înceapă ample lucrări prin care să dea o nouă imagine şi noi funcţiuni zonei cuprinse între Alfa şi Pădurea Ceala.
Scris de M.B. - Municipalitatea vrea să înceapă ample lucrări prin care să dea o nouă imagine şi noi funcţiuni zonei cuprinse între Alfa şi Pădurea Ceala.

Vin zile grele pentru cei care s-au stabilit ilegal în zona străzii Mărului, având construite de la colibe la case sau ferme în toată regula. De foarte mulţi ani, zona rău famată este ocolită de arădeni, din cauza mizeriei şi a unora dintre persoanele care locuiesc acolo. Momentul în care construcţiile ilegale vor fi demolate se apropie. Primăria urmează să trimită notificări către sutele de locuitori ai zonei, cei fără forme legale, pentru că are în plan să înceapă, în acest an, proiectul de aproximativ 23 de milioane de lei prin care locul va fi transformat total.

O stradă cât un sat

Peste 450 de persoane locuiesc în acest moment în zona străzii Mărului. Este vorba de 109 familii, formate din 241 de adulţi şi 212 copii. Practic, sunt multe sate din judeţ cu mai puţini locuitori decât stau acum pe Mărului.

Informaţiile au fost obţinute de către angajaţii Poliției Locale şi ai Direcției de Asistență Socială, care au derulat o acțiune de “inventariere” a locuitorilor.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat, pentru Jurnal Arădean şi Aradon, că în următoarea perioadă vor începe notificarea locuitorilor cu privire la faptul că vor trebui să se mute. Cei care nu sunt din Arad, adică marea majoritatea, vor fi sfătuiţi să se întoarcă în localităţile de domiciliu. Pentru ceilalţi, se caută soluţiile juridice. Asta pentru că există şi imobile construite cu autorizaţii. De altfel, administraţia locală va inventaria, în următoarele luni, toate imobilele din zonă şi va stabili situaţia juridică a acestora.

Cum era de aşteptat, zvonurile că li se vor demola construcţiile au ajuns la cei de pe strada Mărului. Unii dintre ei susţin că nu au unde să plece. “Stăm de 16 ani aici şi trăim din gunoaie, că recuperăm ce putem. Nu avem casă şi nu avem unde să plecăm. Am auzit că ne demolează dar noi ce să facem? Ne mutăm în pădure? Vrem să fim lăsaţi să ne creştem copiii, că nu dăm în cap la nimeni”, a spus una dintre locuitoarele zonei, venită din alt judeţ.

“Vrem să ne facă şi nouă condiţii, să avem şi noi drum să circulăm, nu să ne demoleze. Să ne dea case dacă ne scoate de aici”, pretinde un bărbat.

Cer măsuri urgente

Evacuarea zonei se va face, probabil, cu mult scandal, pentru că unii dintre cei afectaţi se vor împotrivi. Locuitorii din Alfa vor, în schimb, ca măsura să fie luată cât mai urgent, pentru că de ani de zile suferă. “Să găsească soluţii şi să demoleze tot, pentru că e o zonă care pune în pericol sănătatea publică. Zilnic avem în Alfa porci, cai şi câini care vin să caute mâncare printre blocuri, mai vin la containere şi oameni dubioşi din zonă, unii ne sperie copiii, se leagă de ei. Aşteptăm de la Primărie curaj mai mult, că ne plângem de ani de zile, iar noi suntem plătitori de taxe şi impozite”, spune Attila Y., locatar al unui bloc de pe strada Pădurii, care vede de la fereastră chiar zona rău famată.

Planurile municipalităţii

Proiectul “Revitalizarea zonei strada Mărului şi amenajarea ca zonă de agrement” are o valoare de aproape 23 de milioane de lei. Există deja aprobată o finanţare europeană, documentele fiind semnate în vara anului trecut. Lucrările se vor desfăşura pe o suprafaţă de peste 28 de hectare, pe care vor fi amenajate terenuri de sport, spații de joacă pentru copii, un luciu de apă cu diverse facilităţi pentru relaxare, piste pentru biciclete etc. Zona de agrement și recreere va fi cuprinsă între cartierul Alfa şi Pădurea Ceala.

“Se reface o zonă care nu arată deloc bine, să înlăturăm o pată de pe obrazul Aradului şi să unim oraşul cu Pădurea Ceala şi Mureşul. Cred că în următorii ani, ca urmare a acestui proiect, Aradul va avea un câştig, astfel încât să se bucure atât cei din cartierul Alfa, ca şi cei care vin din oraş astăzi doar la Pădurea Ceala şi ocolesc acea zonă”, spunea primarul oraşului, Călin Bibarţ, în momentul semnătrii comntractului de finanţare.

Prima licitaţie

Vor mai trece aproximativ doi ani până când zona va avea un aspect nou. Între timp, s-a încheiat prima licitaţie din cadrul proiectului. Recent, a fost desemnată firma care va asigura serviciile de management, adică cea care va stabili toate etapele şi va urmări felul în care se implementează proiectul. Este vorba de SC Idea Pro SRL Arad, o societate înfiinţată în 1997, care are ca obiect principal de activitate prestarea de servicii de consultanţă pentru afaceri şi management. Firma va fi plătită pentru servicii cu suma de 98.294 lei.

Poate în toamnă

“În continuare, urmează să fie organizată licitaţia pentru executarea lucrărilor. Cel mai probabil, aceasta se va desfăşura la jumătatea acestui an, iar perioada de implementare a întregului proiect este de 24 de luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Dacă nu vor exista contestaţii, iar procedurile nu se vor lungi prea mult, în toamnă am putea vedea primele utilaje şi echipe de muncitori mobilizaţi pe strada Mărului.

49 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  sa se duca de unde au venit
  Mai aau si pretentii sa li se dea ”case”..Zau? sa mearga la locul (initial) de domiciliu si sa le dea edilii de acolo locuinte !

 2. Dan says:

  Dar cu zona CHECHECI ce (NU) se face? sa vedeti si acolo colibe improvizate

  • Anonim says:

   Auzi frate stai in banca ta !! In checheci sunt si oameni care muncesc . Care platesc taxe si inpozit la stat . Nu eate toata lumea la fel!!!

   • anonim says:

    In checheci e centrul de comanda al capilor cersetorilor,traficantilor de persoane, contrabandistilor de tigari si de alimente aduse clandestin din Ungaria, a hainelor second si contrafacute vandute in piata si pravaliile imputite ce au umplut orasul.Cand intra in ei organele, cand vor aparea imagini cu ciolhanele tinute pe ulitele checheciului de acsti paraziti ?

 3. Un aradean get-beget says:

  ASTEPTAM SA-I EVACUATI SI PE TIGANII DE PE STR.BARBU LAUTARU!
  NOI,PLATITORII DE IMPOZITE NU MERITAM ASTFEL DE”VECINI”(NEPLATITORI DE IMPOZITE,TRANTORI IN CÂRCA CETATEANULUI ONEST)

  • terrasin says:

   get -bedet,aradena,dar , in egoismul tau nu te gandesti ce fac familiile cu copii de acolo ! Unde se vor duce? Nu trebuie sa traiasca si ei cumva? eu am circulat de vreo 2-3 ori pe acolo si sa stii ca nu am intampinat nici un fel de probleme,oamenii isi vedeau de ale lor…desigur,toti ne-am dori si un orasd fara nebuni si drogati,sau fara derbedei,sidosi,boschetari sau ce o mai fi,dar nici sa-i lasi sub cerul liber nu poti..sunt totusi oameni,iar ceea ce se cam vrea se cheama stramutare de populatie ,adica ceea ce facea Stalin si voi condamnati acum…e nevoie de o MODERNIZARE a zonei,fireste,de o CIVILIZARE a oamenilor de acolo,de oferire a unor locuri de munca ,conditionata sederea lor acolo de o astfel de integrare…EDUCARE , MODERNIZARE SI INTEGRARE,deci,Nu stramutare ..eu asta cred ca e solutia UMANA,corecta,europeana..Sa dai exemplu ,in articol, parerea unui sovin pe nume Attila, e total neavenit..chiar daca este si el un :”platitor de taxe si impozite”..

   • Un aradean get-beget says:

    Va invit sa-i luati acasa stimate domn…noi ne-am saturat de circ,amenintari,tiganie!!!LA MUNCA CU TRANTORII

    • terrasin says:

     stimate domn! Eu sunt pe persoana fizica,eu nu sunt o comunitate,iar obligatia integrarii acestor oameni ii revine comunitatii,nu unei persoane fizice..Va inteleg,da, asa sunt cei mai multi dintre ei(amenintari,circ,tiganie),dar sa stii ca solutia ramane totusi,INTEGRAREA lor intr-o comunitate,oricare ar fi ea,…deportari si exterminari au facut Hitler si Stalin ,ne dorim asa ceva???Daa LA MUNCA CU EI,sunt de acord,dar asta face parte din INTEGRARE,stimate domn!

     • Un aradean get-beget says:

      Putorile nu pot fi integrate;un exemplu;primesc ajutoare sub forma de alimente de la penibilul stat roman si umbla pe strazi sa le vanda sub pretul real pentru a avea bani de bautura…apoi ies cu plozii la cersit!Merita mila astfel de indivizi?Si nu e un caz izolat!

     • david says:

      Ce om! Ce luptator pt drepturile omului! Parca esti un trepadus de politician UE cu discursul ala. Integrare cu forta nu se poate. Si da incearca sa iei acasa cativa, eu unul nu as vrea sa se plateasca un leu de la bugetul local pentru astfel de specii. Sa se integreze acolo de unde au venit si sa plateaasca cei care cred in integrarea lor in societate. De sute de ani tiganii tot pe la portile marilor orase din europa au fost si sunt in drumul lor spre integrare.

     • terrasin says:

      eu va inteleg of-ul foarte bine..dar totodata ,nu uitati ca suntem si noi si ei,cetateni ai UE,deci trebuie sa ne comportam in maniera europeana…Ce ar fi ca strainii sa ni-i umfle pe diasporezi si sa ni-i trimita acasa,va dati seama unde s-ar ajunge??? Cum v-ati simti? la fel si ei, odata ce au prins radacini aici(sa nu uitam ca majoritatea sunt veniti aici de mai bine de 15 ani)trebuie sa-i integrezi:sa le gasesti locuri de munca si sa conditionezi ramanerea lor aici de obligatiile pe care trebuie sa le respecte orice cetatean…Va intreb eu,stimati cetateni revoltati: Le-a oferit Primaria sau CL ceva facilitati(locuri de munca,locuinte) si totodata sa-i monitorizeze in legatura cu respectarea obligatiilor??? Ca tot conducere portocalie avem din 2000 ,de 20 de ani adica…Sa-i iei acuma dupa ce au prins radacini aici si sa-i trimiti de pe unde au venit inseamna sa-i distrugi;pana si bruma de acoperis pe care o aveau atunci ,la plecare,nu o mai au acum…Fiti UMANI ,atata va cer…Ganditi-va sa fiti 5 minute in locul lor,sunt si ei oameni..INTEGRAREA esolutia ,NU exterminarea sau deportarea..Cu stima va salut si doar atat va cer:FITI UMANI !

   • anonim says:

    terrasin imi inchipui ca ai de profitat de pe urma acestor vinituri ce paraziteaza comunitatea aradeana, primind de la bugetul local venitul minim,bani cand puie, bani si hrana la scoli pt puradei,hrana pt familie de la cantina primariei, ajutoare de incalzire, de sarbatori,de scoala, fara sa contribuie la bugetul local cu taxe, fara sa munceasca,furand curent,apa,carand gunoaiele lor la margine de oras sau pe malurile Muresului, fiind agresivi,incalcand mereu legea cu cersetoria, vanzare de droguri, talharii scandaluri.

  • dinamo says:

   ASTA UNDE I,TOT IN CHEKECI?O BOMBA AR TREBUI ACOLO.DE CE APERI SCURSURILE,PLEVE ALE SOCIETATII?

 4. Cîrceanu says:

  Și cei de pe Barbu Lăutaru au ocupat la fel domeniul statului și crează probleme prin cartierul Alfa.

 5. Jymy says:

  Dar în imobilele nerevendicate din oraș oare cine locuiește ? Unîi se improprietaresc gratuit prin nepăsarea autoritatilor

  • Natalia says:

   NU A-TI DORI SA-I MUTE IN PLIN CENTRUL ARADULUI?LA MUNCA CU EI SI ZBORUL IN LOCALITATILE UNDE S-AU NASCUT!

   • Replay says:

    In imobilele abandonate fără stăpân care au fost nerevendicate de nimeni (cauza deces sau lipsa interes) s au instalat oameni dubiosi care s au făcut proprietari deși era statul în drept.Unii se improprietaresc exclusiv prin cumpărare alții cu japca

 6. Lia says:

  In Checheci este același lucru. Au inaltat tone de gunoi pina la nivelul caselor. Noi care locuim in Confecții ne este rușine cand avem oaspeți și privesc pe geam.

 7. yuhu says:

  Alfa un cartier de toata jena. Lasati tiganii in pace, au fost acolo cu mult inainte de a se construi cutiile de chibrituri. Nu cei de pe marului, aia au venit ulterior, cei din toata zona parneava.

  • anonim says:

   Yuhu, tigane, aradenii nativi sunt foarte de acord inca din anii 1970 ca ar trebui evacuati toti tiganii si bagate buldozere,dezinsectie/deratizare cu substante puternice in checheci, marului, sanicolau-zona de bidonville si darapanaturile si subsolurile cladfirilor de pe preparandiei/caragiale/boul rosu, zona pietei mari si metianu, ocupate abuziv de vagabonzii adusi din sud. Doar asa ar putea Aradul sa scape odata de golani, contrabandisti/traficanti si bisnitarii tiganiei si de mizeria si ticalosiile aduse in oras de ei

  • SDR says:

   Cum adică sa le dea case??? Alții muncesc în fabrici și își cresc copiii prin chirie, lor nu le da nimeni case. Dacă ăștia primesc case, apăi fraților, părăsiți de urgență țara asta. Copiii sa fie luați în centre și părinții la muncă sa își câștige locuință!

  • VASI says:

   NU ESTE ADEVARAT!TIGANII NU AU FOST IN PARNEAVA DINTOTDEAUNA!SUNT UN PARNAVEAN DE 70 DE ANI NU AM VAZUT TIGANI PREA MULTI…IN ULTIMII 35 DE ANI AU APARUT

   • yuhu says:

    Nu esti parnavean atunci. Am plecat de foarte multi ani de acolo, tiganii erau acolo, erau in tota zona unde sunt blocurile si strazile adiacente. Au disparut unii cu inundatiile din `70, l-au luat casele si-au primit locuri de casa in alta parte. Dar din cate imi amintesc, au vandut locurile primite si s-au intors tot in Parneava…asa ca las-o jos ca macane ! Asa ca nu va mai plangeti…nu degeaba toate anunturile despre apartamente se specifica EXCLUS ALFA !!!

    • west-side says:

     Alfa Nu este in Cartier PARNEAVA
     Parneava este de la linile de tramvai pina la Jackson
     Din Alfa si pina la Biserica sarbeasca cartierul se numeste Dragasani.
     Eh acolo au fost Tiganile din tot deauna
     Cat despre Indienii de pe Marului nu cred k voi trai sa vad asa ceva
     Si D-lui ceausescu ia fost greu sa intre in ei cand au construit cartier Alfa.. si nu erau legi k si acum . pai stai ca eu unde merg..pai stai k acum e iarna.. pai dam casa altundeva etc.

 8. anonim says:

  Nu trebuie sfatuiti sa se intoarca de unde au venit, ci trebuie pusi intr-un marfar cu cai, porci capre si tot calabalacul si expediat5i inapoi la locul de bastina . Urgent si fara exceptii ! Toti sa fie carati/trimisi aici cu misiunea clara de a destabiliza orasul si de a tracasa locuitorii ca pe unii -stim noi cine-vestul tarii cu disciplina si obiceiurile sale ii deranjeaza maxim

 9. f.b. says:

  Zona grav otravita. Tot ce s-ar putea face acolo ar fi impadurirea.

  • Sport says:

   Dacă se fac terenuri de sport și mai este și vreo afumatoare sursa de fum pe acolo va fi mens sana în corpore sana ,sănătate curata

 10. eugen trofin says:

  Buuun ! dar copii lor s-au nascut in ARAD deci stau legal in acest oras .Unde sa se duca ei inapoi in p….. mamei lor de unde au venit ?

 11. Lenu Haran says:

  Vreau Zona de agrement în locul Marului! Ce case? Romanii se duc la munca nu primesc case pe degeaba. Sau asta e șantaj? Sa ne scutească! Copiii nu pot sa se joace în parc de animalele de pe Mărului-hoți și huligani, leneși, cerșetori, împuțiți! Au furat rufe de pe sarma, jucării din mana copiilor, biciclete, trotinete șamd Mars!!!

 12. Ioan Teudan says:

  De multi ani a promis falca demolatorul ca baga buldozerul si darama ( e specialitatea lui ) toate constructiile ilegale de pe Marului din Alfa , fosta balastiera si zona inundabila a Muresului . Pana azi nu s-a tinut de promisiune , in zona colcaie de tigani autohtoni cat si din alte judete care striga , urla , injura , arunca resturi pe jos , fac mizerie la containere , merg pe drum desi exista trotuar , etc . Tiganii locuiesc in colibe darapanate si insalubre , construite fara avize si proiecte , nu platesc impozite . Garajele noastre aveau proiecte si toate avizele necesare , ce sa intelegem de aici ? Rusine lui falca cel fara cuvant si fara caracter !

 13. Romeo says:

  Nu trebuie acei oamenii necăjiți . Zona trebuie deratizată.iar ei în locuințele lor trebuie dezinfectațe .Trebuie să se apeleze la S.C.DD CHIM. Hunedoara e o firmă specializată în dezinsecție folosind ZIKLON -B

 14. WEST says:

  IN SFIRSIT !

 15. Baron says:

  Va rog sa va abtineti cei care nu cunoasteti situatia reala de pe Marului…Nu le tin partea,departe de catre mine acest gand….dar nu este chiar asa cum se arata….
  Populatia aciuata pe acolo,nu este de ieri de azi….Este de pe vremea dezrobirii tiganilor,mici cohorte izolate,pe atunci departe de oras…..
  Acolo,in zona lizierii padurii s-au instalat si cresteau vite,oi,etc…Ceangai….Traiau din ce produceau si aduceau in actuala Piata Avram Iancu cele de vanzare….
  In timp,in ani,lumea si generatiile s-au schimbat…..orasul Arad s-a extins peste respectiva colonie….
  Problema mare este ca in acea zona s-au adunat enorm de multi derbedei certati cu legea si s-a gasit motivul expulzarii…Exact!Aradul se extinde si este in criza de terenuri…Este absolut logic ca o anumita ordine trebuie instalata in acea zona,dar nu ai cum sa ii expulzezi pentru ca anumite firme ravnesc la constructii de blocuri…Derbedeii trebuie gasiti si trecuti in legalitate…Nu trebuie trecuti toti prin aceeasi oala,pentru ca in plimbari cu bicicletele am vazut si oameni gospodari,dar si “dansatori” pe manele in timpul zilei,morti de beti ziua in amiaza mare….Asta este..bun…ii expulzezi…dar unde?In apartamente sociale in Sannicolau?Si Ceausescu a demolat case,dar a asigurat macar in schimb un apartament….
  Gestiunea proasta a facut-o Falca…..deocamdata atat….
  Un subiect enorm de greu de gestionat….E o mare problema…voteaza si ei…..care au buletine sau carti de identitate….Ha,ha,ha….Si “e multi”….

  • anonim says:

   taci baroane si nu mai insira minciunile tale.

   • tarr says:

    e adevarat ce scrie “baron” …tu ,”anonim” esti cel cu minciunile,minti cum respiri

    • Baron says:

     Eu nu vorbesc in dodii,sunt un mare iubitor al orasului meu drag…acesta este purul adevar….Exista alte variante civilizate de reintegrare,dar va repet…nu poti sa ii bagi pe toti in aceeasi oala si deocamdata vor fi lasati in pace pentru ca multi de pe acolo au buletine si drept de vot….Interesele sunt foarte mari pe acele terenuri…..Mucles popores…..
     Repet pentru ultima data….este cusuta cu ata alba….chit ca nu imi place tzigania de acolo….Am comentat obiectiv doar….

 16. Augustin says:

  Foarte bn trebuia de mult sa faceti prea multa mizerie si gunoaie

 17. Fane says:

  Astia care cu integrarea va urez sa aveți vecini și în stânga și în dreapta pe care sa I integrati .O sa vedeți cum vindeți tot și va luați lumea n cap

 18. Avram says:

  Ardealul -timp de peste o mie de ani a fost “Grădina lui Dumnezeu” o bijutăria Europei, ca și o grădină cu multe flori, frumoase, colorate, Aradul a fost un centru însemnat a civilizație ardelenesc..Doriți să redevină acest oraș – oraéul nostru- la locul lui de frunte pe care-l merită? Trebuie scăpat de toți veneticii și urmașii lor care au invadat Ardealul după 1918 : Niște țigani care se consideră mari rumîni.

 19. Stelian Popescu says:

  Primăria să radă tot de acolo până la cota 0. Cei care sau auto-stabilit acolo,veniți de aiurea,să plece de unde au venit.Locuri de muncă se găsesc peste tot. Zona ,,Mărului,, a devenit un loc poluat extrem,atât fizic cât și moral. Cine a trecut odată prin acel ,,cartier,,altădată n-o mai face! Așa că la treabă! Succes primăriei.

 20. nina says:

  Si cu checheciul ce faceti ? E putregai acolo si nicio politie nu-si face datoria ! Seara e periculos si pe centru in jurul teatrului numai balaoachesi certati cu legea.

 21. Local

  Creşte numărul cazurilor de COVID-19 şi la Arad
  Joi, la Spitalul Judeţean, erau internaţi 4 pacienţi infectaţi cu coronavirus. DSP începe testarea în posibilele focare din jurul acestora. 6

  Local

  De la extaz la agonie!
  Peste 500 de susţinători ai ,,Bătrânei Doamne” au creat o atmosferă frumoasă, joi după-amiază, în Piaţa Avram Iancu – respectând distanţarea socială şi măsurile anti-coronavirus - , la vizionarea jocului de fotbal dintre UTA şi Turris Turnu Măgurele, contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului ligii secunde. Evenimentul a putut fi posibil, datorită bunei colaborări dintre clubul UTA şi Centrul Municipal de Cultură Arad.

  UT Arad

  Thriller cu final nefericit pentru UTA
  Roş-albii pierd incredibil în faţa lui Turris Turnu Măgurele şi complică lupta la promovare. 14

  Local

  Pandemic Controler, lansat la Arad
  E vorba de o platformă informatică bazată pe experienţa ultimelor luni în tratarea bolnavilor de COVID a dr. Virgil Musta.

  Local

  Consiliul Judeţean înfrumuseţează... municipiul
  Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad anunţă că vor să renoveze şi să restaureze spaţii din municipiu. 6

  România

  Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal Timișoara. O pacientă cu SARS-Cov2 a murit. Infirmiere, asistente și paciente infectate
  Un alt focar de infecție cu Covid-19 a apărut la Timișoara (după focarul de la Spitalul CFR), de data aceasta la Spitalul Municipal. Trei asistente, două infirmiere și două paciente de la Clinica de Hematologie au fost infectate, după ce au intrat în contact cu o pacientă care a murit. 1

  Local

  Se preiau cererile pentru motorină
  Fermierii pot depune cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II.

  Local

  Bac’-ul de toamnă, între 24 august și 5 septembrie
  Ministerul Educației și Cercetării a stabilit calendarul pentru următoarea sesiune a examenului de bacalaureat.

  Mapamond

  Coronavirus: Serbia renunţă la reimpunerea restricţiilor preconizate pentru weekend după manifestaţii violente
  Serbia a renunţat la planul său de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad pentru a opri o nouă propagare a infecţiilor cu noul coronavirus, după două zile de manifestaţii violente împotriva oricărei reintroduceri de restricţii, potrivit Reuters. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.