aradon.ro Web analyticsAproape 20 de mii de teste rapide în școlile arădene

De Eugen Rogojan

Aproape 20 de mii de teste rapide în școlile arădene

Foto: EPA-EFE/FERNANDO VILLAR
Reactualizat la:
Într-un răspuns transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad către Jurnal Arădean/aradon.ro se arată că aproape 20 de mii de teste rapide antigenice au fost distribuite școlilor.
Scris de Eugen Rogojan - Într-un răspuns transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad către Jurnal Arădean/aradon.ro se arată că aproape 20 de mii de teste rapide antigenice au fost distribuite școlilor.

19.820 de teste rapide antigenice au fost distribuite în unitățile de învățământ din județul Arad, se arată într-un răspuns transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad către Jurnal Arădean/aradon ca urmare a unei solicitări. Cele mai multe au mers către Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Liceul Național de Informatică, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” din municipiu – câte 600 spre fiecare. Alte 540 de teste rapide au ajuns la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” din Arad, în timp ce Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova a primit 500 de teste.

La Liceul Teoretic „Jozef G. Tajovsky” din Nădlac au fost distribuite 460 de teste rapide antigenice, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana câte 420, în timp ce la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, colegiile naționale „Elena-Ghiba Birta” și „Moise Nicoară”, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad și Liceul Teoretic Sebiș primesc câte 400 de teste.

Școala gimnazială cu cele mai multe teste rapide repartizate este Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, cu 400 de teste rapide distribuite. În mediul rural, cele mai multe teste rapide vor merge la Școala Gimnazială Vladimirescu (ce are în subordine 9 unități de învățământ) și Liceul Tehnologic Vinga (cu 4 unități în subordine) – câte 340.

La polul opus se află școlile din Peregu Mare, Pleșcuța și Zimandu Nou, respectiv grădinița creștin ortodoxă Efremia Arad, Grădinița PP „Căsuța Copilăriei” Arad, Școala Primară „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad, Școala Specială „Rază de soare” Arad, Școala „Speranța” Macea și Clubul Copiilor Chișineu-Criș, care primesc câte 20 de teste fiecare.

Datele cu privire la numărul de teste distribuite școlilor este valabil pentru ziua de 25 februarie, atunci fiind transmisă cererea Jurnal Arădean/aradon.ro către Inspectoratul Școlar Județean Arad. În răspunsul transmis pe 3 martie de către IȘJ Arad se mai arată că până pe 25 februarie fuseseră înregistrate 34 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, 13 în rândul cadrelor didactice și alte 6 în rândul personalului nedidactic din instituțiile de învățământ. Cu privire la numărul de teste folosite până la acea dată, IȘJ-ul a transmis că „Direcția de Sănătate Publică Arad gestionează testarea rapidă, Inspectoratul Școlar Județean doar a distribuit aceste teste”. Totodată, aceștia au precizat și că testele au fost distribuite „doar unităților de învățământ care au cabinete medicale sau care au încheiat un protocol de colaborare cu un cadru medical”, deoarece „Aplicarea testului rapid se poate face doar de către un cadru medical”.

Conform protocolului de testare rapidă a elevilor, transmis de Ministerul Sănătății, elevii pot fi testați doar cu acordul scris al părinților și doar în cazul în care aceștia prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Normal says:

  Pentru ce sa fie testați? Asta era și scopul deschiderii școlilor? Nu este suficient, ca, acesti copii, trec printr-un soc psihoemotional? O sa vina ziua, când, o sa răspundeți pentru tot raul generat.

 2. Local

  Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II. 1

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 1

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte. 1

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  1

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  Local

  PUZ respins în şedinţa CLM
  Documentaţia viza amenajarea unui ansamblu de locuinţe colective pe strada Cetăţii. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.