aradon.ro Web analyticsAradul are cel mai scump bilet de călătorie din țară!

Reactualizat la:

Aradul are cel mai scump bilet de călătorie din țară!

Reactualizat la:
„Scump, domnule, scump! Dincolo era mai ieftin”, este sloganul unei reclame, care, din păcate, se potrivește de minune celor care călătoresc cu tramvaiul sau autobuzul în municipiul Arad.
Scris de Dan Lazar - „Scump, domnule, scump! Dincolo era mai ieftin”, este sloganul unei reclame, care, din păcate, se potrivește de minune celor care călătoresc cu tramvaiul sau autobuzul în municipiul Arad.

„În Arad, călătoria cu tramvaiul a fost până acum 2 lei, iar de acum este 3 lei. Până acum, aveam printre cele mai mici costuri din ţară, pentru că în alte oraşe s-a majorat la 3 lei demult”, a spus, la mijlocul săptămânii trecute, pentru Jurnal Arădean / Aradon, Petru Cuvineanu, unul dintre directorii de la Compania de Transport Public (CTP) Arad.

Cât de reală este declarația de mai sus s-au întrebat, pe bună dreptate, arădenii. La doar câteva click-uri distanță se află și informațiile care ne lămuresc pe deplin. Astfel, conform paginilor de internet ale companiilor de transport din țară, la Iași, Timișoara sau Cluj-Napoca prețul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun este de 2 lei, în orașul moldav la 9 bilete cumpărate al 10-lea fiind gratuit. Mai mult, tot la Iași, elevii plătesc doar un leu pentru o călătorie!

Tot 2 lei plătesc și călătorii din: Constanța (2 lei pe oră, dar o călătorie individuală este 1,5 lei), Tg. Mureș (unde însă un abonament nenominal pe zi, valabil pe toate liniile urbane, este de 4 lei, pe când la Arad bate toate recordurile din țară, fiind 12 lei!), Reșița, Satu Mare, Suceava, Piatra Neamț, Craiova, Sibiu (în plus aici cu 5 lei poți cumpăra o legitimație valabilă o zi, în condițiile în care putem vorbi de un oraș cu adevărat turistic), Târgoviște, Brașov, Sf. Gheorghe (aici există și varianta unui set de 10 călătorii, ce ajunge la 1,7 lei/bilet), Tulcea, Baia Mare (2 lei/30 de minute și 3 lei/60 minute; 8 lei/zi), Pitești, Ploiești (4 lei o legitimație pe zi, valabilă pe toate liniile) sau Bacău (unde un abonament săptămânal pe o linie costă 17 lei, în Arad fiind, repetăm, 12 lei/zi, și 33 lei/săptămână).
În alte orașe, Alba Iulia, Rm. Vâlcea și Miercurea Ciuc biletele costă 2,5 lei, în timp ce Brăila se află la polul opus, cu 1,5 lei.
În Capitală, cei ce călătoresc pe liniile urbane ale RATB achită 1,3 lei, iar persoanele care aleg metroul achită 5 lei pentru 2 călătorii, 20 lei pentru 10 călătorii și 8 lei pentru un abonament pe zi.
Singurul oraș din țară care se „bate”, fără succes până la urmă, cu Aradul, pentru șefia în acest nedorit top, este Oradea, unde un bilet cu o călătorie costă 3 lei, însă un bilet cu două călătorii se achiziționează la 5 lei (2,5 lei pe bilet).
În ceea ce privește abonamentele lunare, situația este și mai tristă pentru călătorii arădeni, care plătesc 90 de lei, în timp ce, ca să oferim un singur exemplu, la vecinii de pe Bega costă 53 de lei…

[related-post post_id=”1964984″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract.

  Local

  Doar 3.9% dintre blocurile din Arad sunt reabilitate termic
  Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri. 1

  Local

  Biserică pentru penticostalii din cartierul Gai
  Deocamdată, municipalitatea a reglementat situaţia terenului de pe strada Faurilor, pe care urmează să se costruiască lăcaşul de cult. 2

  Local

  Grecia și Irlanda intră, din 1 august, în zona roșie. Vaccinații sunt exceptați de la carantină
  Pe lista galbenă se vor regăsi Franța, Belgia, Israel, dar și Statele Unite ale Americii 8

  România

  Zone populare din Grecia intră în zona roşie!
  Insulele greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate cu „roşu închis” pe harta COVID-19 a Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, după o creştere a numărului de infecţii, ceea ce înseamnă că toate călătoriile în afară de cele esenţiale către şi din regiune sunt descurajate. 4

  Local

  Cinci ore de luptă cu flăcările la groapa de gunoi din municipiu
  Nu mai puțin de 38 de intervenții au avut pompierii militari, în doar 24 de ore. Cele mai multe au fost intervenții SMURD. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Mișcarea, un prețios câștig pentru sănătate

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.