aradon.ro Web analyticsAtenție! Apa din Ineu și câteva localități învecinate nu mai este bună de băut

Atenție! Apa din Ineu și câteva localități învecinate nu mai este bună de băut

Revoltător: locuitorii din Ineu, Şicula, Gurba, Mocrea şi Chereluş au aflat de pe facebook şi doar după câteva zile că apa lor nu e potabilă.   
Scris de M.B. - Revoltător: locuitorii din Ineu, Şicula, Gurba, Mocrea şi Chereluş au aflat de pe facebook şi doar după câteva zile că apa lor nu e potabilă.   

Situație revoltătoare la Ineu și în câteva localități învecinate. Oamenii au fost lăsați de autorități să bea apă de la rețea deși este neconformă, populația fiind anunțată (pe Facebook!) abia după câteva zile. Cum s-a întâmplat mai exact totul?  Un anunț al Primăriei Ineu postat pe Facebook a provocat îngrijorare în oraș și împrejurimi. Apa din rețea nu este conformă, iar asta a reieșit în urma unor analize făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP), care a restricționat consumul în 18 martie, dar a trimis o înștiințare autorităților locale abia în 21 martie!

”Având în vedere controalele şi rezultatele buletinelor de analiză efectuate la uzina de apă Ineu, apa distribuită populaţiei în localitățile Ineu, Şicula, Gurba, Mocrea şi Chereluş este neconformă la parametrii mangan şi fier, fapt pentru care a fost restricţionată utilizarea ei pentru consumul uman (băut si mâncare) începând cu data de 18 martie”, se arată în adresa DSP care a ajuns la Primăria Ineu (foto).3 dsp arad 2

Primarul orașului, Călin Abrudan, ne-a declarat că a fost surprins de acest anunț și s-a declarat îngrijorat pentru faptul că reprezentanții Companiei de Apă, care administrează uzina din localitate, nu au anunțat din timp problemele.

”Este inadmisibil să aflăm după câteva zile. Am fost nevoit să postez pe Facebook, soluția cea mai rapidă să informez populația. Sunt afectați peste 20.000 de oameni, pentru că nu vorbim doar de locuitorii din Ineu și localitățiile învecinate, ci și de mii de muncitori care vin la fabricile din zonă”, a spus Abrudan.3 dsp arad restrictie

Doar ulterior, DSP a obligat și Compania de Apă să-și anunțe beneficiarii despre probleme și restricțiile de consum.
3 compania de apa
Primarul Ineului spune că pentru populație nu există altă opțiune decât să folosească apă din fântâni sau să cumpere apă potabilă. Nu știe pentru câtă vreme, pentru că nu a primit această informație.

Pentru copiii de până la trei ani din creșe, Primăria ar urma să asigure apă îmbuteliată, conform prevederilor legale.

Lucrări la stația de tratare

Reprezentanții Companiei de Apă Arad ne-au declarat că problemele au apărut în urma unor lucrări care au loc la rețea, pentru transferul de la vechea stație de tratare a apei potabile la noua stație, realizată cu fonduri europene.

Astfel, Compania de Apă anunță că transferul va mai dura două săptămâni, timp în care nu recomandă consumul de apă de la rețea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Haţegan, primul meci al sezonului în Liga 1
  BUCUREŞTI. După o vară fierbinte, cu şase delegări la Campionatul European 2020, cel mai valoros arbitru de fotbal al momentului, arădeanul Ovidiu Haţegan se întoarce în Liga 1.

  Local

  Sud-coreenii tatonează Aradul pentru o mega-investiţie. "Ar fi oraş în oraş"
  Investitorii ţin la mare secret interesul pentru Arad, unde ar intenţiona să ridice un parc industrial pe aproximativ 1.000 de hectare. Aici s-ar fabrica baterii pentru maşini electrice şi alte componente destinate industriei auto.

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei. 1

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad. 1

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura! 2

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.