aradon.ro Web analytics

Au scapat de insolventa

Reactualizat la:
GCA a reușit să scape de insolvență cu un an mai repede decât era prevăzut termenul limită.
Scris de Monica Ardelean - GCA a reușit să scape de insolvență cu un an mai repede decât era prevăzut termenul limită.

ARAD. În anul 2012, Gospodăria Comunală Arad (GCA) intra în insolvenţă cu 280 milioane (28 miliarde lei vechi) datorii. Pentru cei mai mulţi, singura previziune cu şanse mari de concretizare era falimentul. Finalul a fost însă altul. Societatea din subordinea primăriei a reuşit să scape de insolvenţă cu un an mai repede decât era prevăzut în calendarul administratorului judiciar. „În decembrie 2014 au fost plătite și ultimele datorii. Termenul final era prevăzut în luna noiembrie a acestui an cu posibilitatea de prelungire cu 3 ani”, a declarat directorul GCA, Adrian Păcurar.

250 milioane în doi ani

Până în 2013, societatea a reușit să achite circa 30 milioane iar din 2013 și până la finele lui 2014 a achitat restul datoriei. „Am încercat ca în această perioadă să drămuim toți banii, s-au făcut doar chetuielile strict necesare, am investit doar în măsura în care investiția ne putea ajuta să obținem noi contracte care să ne ajute să stingem mai repede datoriile pe care societatea le-a acumulat”, a explicat directorul societății, numit în 2013 în funcție, după decesul fostului director, Constantin Moroșteș.

Surse de venit

În acest moment, viitorul pare să surâdă angajaților GCA. Au fost obținute trei contracte cu primăria municipiului pentru curățarea și întreținerea spațiilor verzi (obiectivele 1și 2 care vizează părți din zonele Grădiște, Vlaicu, Podgoria, Aeroport etc.), precum și câteva contracte cu Asociațiile de Proprietari pentru curățarea parcurilor din zona blocurilor. De asemenea, societatea lucrează, tot pe bază de contract, în campaniile de curățenie de primăvară și toamnă ale municipalității.
Tot ca sursă de venit sunt cele 4 cimitire din oraș (Pomenirea, UTA- Eternitatea, cimitirul din Aradul Nou – strada Milan Tabacovici și cel din Gai), precum și Adăpostul de Câini.

Planuri de investiții

Ținta de investiții a actualului director sunt cimitirele: există deja o licitație câștigată pentru construirea unei capele moderne în cimitirul Pomenirea, precum și planuri pentru introducerea iluminatului și a camerelor de luat vederi în toate cele 4 cimitire. Și tot la capitolul investiții, urmează cumpărarea de utiliaje pentru compartimentul spații verzi (compactoare și tocători), precum și lărgirea adăpostului pentru câini.

Angajați

Poate una dintre explicațiile revigorării societății este raportul foarte mic între numărul de angajați și cel de directori. Un singur director la 75 de angajați și 6 personal TESA.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  EXCLUSIV. Imagini cu naveta lansată de SpaceX și Stația Spațială Internațională surprinse deasupra Aradului!
  Imagini inedite surprinse de un arădean. Pasionat de astrofotografie, Torna Csaba a reușit să capteze câteva imagini cu naveta lansată de SpaceX în timp ce orbita deasupra Aradului.

  Mapamond

  CNN: SUA în prag de război civil. Protestele violente continuă. Starea de asediu, instituită în mai multe oraşe din ţară
  Proteste violente au loc în zeci de oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Cazul bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie din Minneapolis, Minnesota a strârnit reacţii puternice.

  România

  Programare pentru a merge la terase. Ce reguli trebuie respectate de la 1 iunie la terase
  De luni, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună. Clienţii teraselor nu au voie să transfere meniurile ori solniţa cu sare. Angajaţii trebuie să asigure dezinfectarea acestora după fiecare utilizare. 1

  Local

  Ignoraţi şi batjocoriţi pe banii lor!
  Compania de Transport Public Arad, cu acordul Primăriei, sfidează doleanţele arădenilor, impunând un program de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor care poate fi încadrat, fără probleme, la articolul 352 Cod Penal: zădărnicirea combaterii bolilor! 19

  Mapamond

  VIDEO LIVE: SpaceX in colaborare cu NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, la ora 22
  SpaceX şi NASA incearcă o a doua tentaivă de lansare a navei Crew Dragon. Miercuri, lansarea misiunii Demo-2 a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Urmăriți aici transmisiunea LIVE.

  Local

  Curtea de Apel Timișoara a amânat apelul lui Mârza pentru sfârșitul lunii iunie
  3

  Local

  Doar 41 de persoane au mai rămas în centrele de carantină din județul Arad
  1.349 de persoane au încheiat astăzi perioada de carantină de 14 zile, în județul Arad. Astfel, în centrele din carantină din județul nostru au mai rămas doar 41 de persoane. 2

  ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna mai (II)
  Sportul arădean este momentan blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Vă propunem continuarea materialului despre o parte din performanțele sportului arădean din luna mai, cele realizate în perioada 2006-2020, după ce săptămâna trecută am făcut o incursiune în perioada 1990-2005.

  Local

  Inspectoratul Școlar a împărțit măști școlilor 
  De la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad au fost distribuite măști de protecție tuturor unităților de învățământ în care se organizează, începând din 2 iunie, pregătire în vederea examenelor de bacalaureat și evaluare națională. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.