aradon.ro Web analyticsBazinul de înot din Subcetate, preluat de Recons pe următorii 5 ani

De Diana Duţu

Bazinul de înot din Subcetate, preluat de Recons pe următorii 5 ani

Bazinul de înot din Subcetate este, deocamdată, închis
Aceasta e dorinţa municipalităţii arădene: gestiune delegată prin atribuire directă către Recons.
Scris de Diana Duţu - Aceasta e dorinţa municipalităţii arădene: gestiune delegată prin atribuire directă către Recons.

ARAD. Primăria intenţionează atribuirea directă a a serviciului public de întreţinere, funcționare şi exploatare a Bazinului de înot din Subcetate către SC Recons SA. În acest sens, a fost întocmit un proiect de hotărâre CLM care, în acest moment, se află la transparenţă decizională.

„Soluţia optimă”
„Având în vedere că este necesară desfăşurarea unor activităţi ce au ca scop organizarea, amenajarea și întreținerea Bazinului de înot de polo, propunem modalitatea de gestiune delegată prin atribuire directă către operatorul SC Recons SA Arad, societate comercială cu capital exclusiv al Municipiului Arad, ca soluţie optimă pentru realizarea acestui scop, deoarece atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, această modalitate răspunde exigenţelor legale şi interesului comunităţii locale” – se arată în Studiul de Fundamentare „privind necesitatea atribuirii directe a contractului de concesiune pentru serviciile de întreţinere, funcţionare și exploatare Bazin de înot de polo Arad”.

Redevenţă: 1% din venituri
Potrivit aceluiaşi document, durata estimată a concesiunii este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin acordul părţilor. Termenul estimat pentru încheierea contractului este de maximum 2 luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii Consiliului Local pentru aprobarea Caietului de sarcini.
„Redevența anuală reprezintă suma datorată de către concesionar concedentului în schimbul transmiterii dreptului de întreținere, funcționare și exploatare a Bazinului de înot de polo din Arad. Redevența anuală este de 1% din veniturile înregistrate de operator, şi se achita în lei. Redevența va fi calculată și se va plăti trimestrial până la data de 25 a lunii următoare celei în care se încheie trimestrul, respectiv 25 ianuarie, 25 aprilie, 25 iulie, 25 octombrie” – se mai arată în Studiul de Fundamentare.

Bazinul, în cifre
Bazinul de înot din Subcetate ocupă o suprafață de 16.806 de metri pătraţi, valoarea totală a investiției fiind de 23.140.051,01 lei. Este alcătuit din teren (spatii verzi + parcare), construcții (bazine), instalații și dotări aferente. Aria construită este de 3.383 mp, aria desfăşurată 5.988 mp și aria utilă 4.600 mp.
Clădirea adăpostește două bazine, gradenele şi funcţiunile anexe, fiind organizată pe 3 nivele. La nivelul I este subsolul tehnic, nivelul II (parterul) cuprinde holul, vestiarele, anexele şi sala bazinelor iar la nivelul III sunt gradenele şi spaţiul destinat spectatorilor. Bazinul de polo de înot are dimensiunile 33,33 metri X 25,00 metri şi o adâncime de 2,30 metri, iar bazinul de antrenament are dimensiunile 25,00 metri X 12,50 metri şi o adâncime de 1,20–1,60 metri.

Şi acum, tot la Recons. Dar altfel
Bazinul de înot de polo este proprietatea municipiului Arad și se află în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad. De lucrările de întreţinere, însă, se ocupă acelaşi Recons. Iar asta se întâmplă din luna iulie a anului trecut, când CLM a decis atribuirea directă către Recons, pe următorii doi ani, a serviciilor de salvare, de prim ajutor, de curățenie, de întreținere și de tratare a apei din bazine la Bazinul de înot din Subcetate.
„Prin atribuirea directă a contractului de concesiune pentru serviciile de întreţinere, funcţionare și exploatare Bazin de înot de polo Arad, societatea Recons va fi cea căreia îi vor reveni sarcinile şi responsabilităţile proprii cu privire la gestiunea propriu-zisă a serviciilor, precum şi la administrarea şi exploatarea infrastructurii edilitar-urbane necesare realizării serviciilor. Societatea va fi cea care va stabili de exemplu noul regulament de funcționare precum și noile tarife, care vor fi supuse votului în Consiliul Local Municipal. Gestiunea delegată prin atribuire directă către SC Recons SA Arad, societate comercială cu capital exclusiv al Municipiului Arad, pare să fie soluția optimă având în vedere că este necesară desfăşurarea unor activităţi ce au ca scop organizarea, amenajarea și întreținerea Bazinului de înot de polo” – explică Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.
În prezent, Bazinul de înot din Subcetate este închis şi aşa va rămâne pe toată perioada stării de urgenţă instaurate din cauza pandemiei de coronavirus. JA-D.D.

La transparenţă
Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare și stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public de întreţinere, funcționare şi exploatare a Bazinului de înot de polo, situat în municipiul Arad, str. Eugen Popa nr.28 este afişat la intrarea în Primăria Municipiului Arad. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document, la registratura Primăriei, până la data de 24 aprilie.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradcity says:

  Eu cred ca ar putea schimba si numele orasului in Recons.

 2. neamprost says:

  Mie cine imi da un bazin din asta la care sa platesc chirie din venituri 1% pe an???? Chiar ca sunteti nesimtiti gunoaielor de la primarie!!!!! Chiar un procent redeventa????? ALO DNA mai exista??????

 3. ioan says:

  praful se va alege !!!
  vezi strandul, bazinul de inot si ce mai are recons
  doar furturi cum se intampla la strand sau la bazunul de inot iunde femeia de serviciu face abonamente in nume propriu ca doar au salarii asa mici si au aprobarea sefilor !!!

 4. EUI says:

  Daca lasati tot preturile alea astronomice pe care le-ati avut , o sa mearga la bazin numai cei de la Primarie si cei de la Recons , ca , nu-i asa ei intra pe GRATIS

 5. marcel says:

  Redeventa 1 % pe an ????? Voi chiar va bateji joc pe fata de cetatenii orasului ??? Si atribuire directa …. Incredibil.
  Dragi conducatori, cred ca va sosi momentul cat de curand cand v a trebui sa va ascundeti prin gauri ca sobolanii…. Si stiti voi de ce…. Fiecare operatiune pe care a ti facut o a fost cu mangla… Dar fiecare…

 6. ARADEAN says:

  DNA, DGA… UNDE P…. SUNTETI ??? iN CARANTINA PANA SE TERMINA PERIOADA DE TEPE ??????

 7. Locuitor Arad says:

  Ultimele dati cand am fost cu copiii la bazin ,paznicii cereau mita :” da-mi 15 lei si poti intra , in conditiile in care eu trebuia sa platesc 45 lei”! Asa paznici ati pus la bazin ca isi faceau si ei de un pachet de tigari !Degeaba sunt aparate are emit bilete ,ca cine lucreaza acolo isi cere partea ! Si uite asa in 2-3 ani se alegepraful de NOUL BAZIN SPORTIV ! Ca doar asa e frumos de banii aradenilor sa se aleaga praful si pulberea !

 8. România

  Orban își anunţă demisia: Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă. Îmi dau demisia
  Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susţinut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” şi săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL. 4

  Mapamond

  S-a modificat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia în zona roşie
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi lista ţărilor şi teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare începând de duminică.Potrivit deciziei CNSU, în zona roşie au intrat Belgia, Austria, Grecia, Belarus şi Jersey. 2

  Local

  CLM a dat bani pentru spital şi CET Hidrocarburi
  Se vor executa de urgenţă reparaţii la instalaţia de oxigen de la fostul Municipal. La CET se plătesc subvenţiile pentru căldură. 1

  Local

  Icoane pe sticlă. „Pictăm să ajutăm”
  ARAD. Dacă simţiţi nevoia să faceţi o faptă bună, Arhiepiscopia Aradului vă oferă ocazia să vă puneţi dorinţa în practică. În plus, rămâneţi şi cu un... semn al propriei generozităţi care să vă amintească, în timp, de bucuria de a vă fi dovedit iubirea faţă de aproapele.

  Local

  Reactor nuclear din Rusia, oprit temporar din cauza unei defecţiuni
  Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar după detectarea unor scurgeri de vapori care nu au generat creşterea radioactivităţii, iar autorităţile ruse afirmă că incidentul nu prezintă riscuri, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Sud Ouest. 1

  Local

  Lansarea volumului „Cultură și civilizație chineză”
  Volumul al IV-lea al cărții „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze” a fost lansat în Sala Ferdinand. 3

  Local

  Restricțiile pentru fiecare localitate, disponibile pe www.cetăteanactiv.ro
  Platforma a fost lansată în luna aprilie, de către Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu un informatician voluntar. 2

  Local

  Zece localități cu restricții de circulație
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, în ședință, noile restricții în funcție de incidența cazurilor.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII Țara în care o să ne facem bine de luni
  De luni o să încep să mă organizez mai bine. Eu şi ţara mea începem de luni să trăim mai sănătos. O să ne facem calcule mai bune, pentru a reuşi cumva să trecem de iarna asta fără să ne omoare scumpirile. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.