aradon.ro Web analytics

„Big brother” a iscat tensiuni în CLM

De Diana Dutu
Reactualizat la:

„Big brother” a iscat tensiuni în CLM

FOTO: EMANUEL COTUNA
Reactualizat la:
Cele 15 milioane de euro, la cât a fost evaluat sistemul de supraveghere video a oraşului, i-au nemulţumit pe unii dintre aleşii locali.
Scris de Diana Dutu - Cele 15 milioane de euro, la cât a fost evaluat sistemul de supraveghere video a oraşului, i-au nemulţumit pe unii dintre aleşii locali.

ARAD. Aşa cum s-a conturat încă de la şedinţa pe comisii, două proiecte de hotărâre au stârnit, vineri, discuţii în plenul Consiliului Local Municipal Arad. Primul dintre ele a vizat aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „SF – Extinderea sistemului de supraveghere video și infrastructură rețea de comunicații date/ voce/ software/ video cu sistem de dispecerizare inclus”. Ceea ce a nemulţumit în acest caz a fost costul exagerat al investiţiei: 74.950.332 lei (cu TVA) – adică 15 milioane de euro!

Neliniştile opoziţiei

Primul care a luat cuvântul pe această temă a fost consilierul Pro România, Marin Lupaş: „Consider că acest proiect este o ofensă adusă cetăţenilor Aradului, prin valoarea lui. Nu sunt împotrivă să votăm un sistem cât de cât sustenabil în sensul valorii lui. Dar discutăm de 15 milioane de euro pentru un proiect pe care nu ştiu dacă arădenii şi-l doresc. Dacă cineva din Primărie poate să mă convingă că viaţa arădenilor va fi mai bună prin acest sistem de supraveghere, atunci voi vota şi eu acest proiect” – a punctat Marin Lupaş.

Pe acelaşi subiect a intervenit şi social-democratul Gheorghe Furău, pentru a scoate în evidenţă discrepanţa dintre alocările bugetare pentru sistemul sanitar şi pentru sistemul de supraveghere video. „În condiţiile în care pentru spitalele din Arad Primăria a alocat sub un milion de euro pe an, consider că această sumă de 15 milioane de euro – doar investiţie în infrastructură, plus alte cheltuieli aferente – este o megalomanie. De aceea, aş dori ca aceste proiecte să le orientăm şi către Sănătatea arădeană” – a subliniat dr. Furău.

Nu a lipsit de la luările de cuvânt nici consilierul Ionel Ciupe, care şi-a exprimat următorul punct de vedere: „În municipiul Arad mai sunt montate două sisteme video care funcţionează sau ar trebui să funcţioneze. Sunt acele 30 de camere pentru informare, nu pentru supraveghere, şi apoi sunt cele 84 de camere care sunt legate la dispeceratul de la Poliţia Locală. Din cele 84 funcţionează 59, dar practic şi acelea au probleme cu fidelitatea, cu zoom-ul. (…) Deci avem o experienţă. Acum 4-5 ani au fost montate şi nu ştiu dacă au funcţionat bine măcar o zi. Aici e problema. Părerea mea este că cele 15 milioane de euro constituie o sumă enormă în comparaţie cu Oradea, unde au costat de 10-15 ori mai puţin. Dacă e aşa, avem o problemă. Nu avem cum să ne batem joc aşa de banii arădenilor. E o sumă foarte mare! Am înţeles, avem nevoie de supraveghere, sunt de acord, avem nevoie de camere, trebuie să vedem ce se întâmplă, avem nevoie de siguranţă pentru cetăţean, dar totuşi trebuie să ne uităm şi la bani. Mi se pare foarte, foarte mult. Chiar îi spuneam domnului viceprimar: dacă vă cere cineva 50.000 de euro pe o Dacie care costă 8.000 de euro, dumneavoastră plătiţi suma asta?! Cam acesta e raţionamentul…” – a conchis Ionel Ciupe.

Liniştea primarului

Cel care a ales să răspundă, în numele Primăriei, neliniştilor exprimate de opoziţie a fost edilul interimar Călin Bibarţ.

„Vă mulţumesc tuturor pentru grija pentru banii arădenilor, dar suntem un pic în Radio Erevan. Adică nu dăm, ci luăm (bani-n.r.). Noi pregătim, acum, documentaţiile pentru bugetul Uniunii Europene 2021-2027 pentru a putea fi primii care, în ideea în care există axă prioritară pentru bani europeni pentru aşa ceva, să avem studiul de fezabilitate şi proiect tehnic. În momentul în care în 2021 se deschide o posibilă finanţare, punem hârtiile pe masă, suntem primii, luăm banii. Toată discuţia pe care dumneavoastră aţi făcut-o, de oportunitate, ar fi la momentul în care nu ar exista bani europeni pentru aşa ceva şi ar trebui bugetat în bugetul Primăriei Arad oportunitatea de a cumpăra aşa ceva sau de a face spital sau de a face altceva. În acest moment, nu aceasta este discuţia. Nu e niciun leu sau euro în varianta de a fi plătit din bugetul municipalităţii, ci e vorba doar de pregătirea unor documente în vederea unei posibile accesări de fonduri europene. Şi cred că oricare dintre noi e conştient că am greşi să nu le avem pregătite. Nu ne costă nimic să le facem, să le aprobăm, să le avem pregătite” – a opinat Călin Bibarţ.

În ceea ce priveşte comparaţia cu Oradea, primarul interimar a spus că „se compară mere cu pere şi nu aş vrea să mai fac alte aprecieri”. Apoi a reiterat: „În acest moment, este vorba de un studiu de fezabilitate – primul pas la următoarele documente care vor veni, în pregătirea documentaţiei pentru accesare fonduri europene. Asta e tot şi e simplu.”

Neîncredere

Intervenţia lui Călin Bibarţ i-a lăsat un pic nedumeriţi pe antevorbitorii săi întrucât explicaţiile oferite de primar reprezentau o premieră pentru aceştia. La aceleaşi probleme pe care le-au expus în şedinţa pe comisii, explicaţiile nu au fost nicidecum în aceeaşi notă. Marin Lupaş a detaliat: „La comisii, lucrurile nu au fost prezentate aşa. Dumneavoastră, tot timpul, prin sistemul pe care domnul Falcă l-a creat, manipulaţi şi minţiţi. Şi s-ar putea să ne trezim în doi-trei ani de zile că investiţia se face din banii Primăriei. Iertaţi-mă, dar la comisii discuţia nu a fost pe direcţia asta. S-a discutat clar: din banii publici! Şi atunci, să nu creăm confuzie!” – a spus Marin Lupaş. Care s-a întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în situaţia în care nu vor fi accesate fonduri europene: „Vom rămâne cu această sumă ca să implementăm acest proiect?”

I-a răspuns Călin Bibarţ: „Discuţia va fi la momentul 2021-2022, când consilierii de atunci – în ideea în care nu vor fi bani europeni sau în ideea în care am intrat într-o competiţie şi nu i-am primit – atunci va fi discuţia pe care dumneavoastră încercaţi să o faceţi azi: de a decide dacă în bugetul municipalităţii de atunci prinzi o sumă pentru o investiţie de această anvergură sau mai mică sau mai mare. Dar în momentul de faţă nu se discută de nicio plată, de nicio investiţie. E doar un studiu de fezabilitate care e primul pas pregătitor pentru o documentaţie pe care o poţi folosi pentru a atrage fonduri europene, cum într-adevăr o poţi folosi ulterior şi să ţi-o bugetezi din banii tăi. Dar nu te obligă la nimic în acest moment. Ar trebui să fii într-o mare eroare să nu-ţi faci documentele din timp, să fii pregătit în 2021 să accesezi nişte bani europeni. Atâta tot!”

Neîncrezător în continuare, Marin Lupaş a insistat: „În proiect, bugetarea ce spune? E făcută din fonduri europene sau din bugetul local?” De data aceasta a răspuns directorul Direcţiei Tehnice din Primărie, Elena Portaru: „În proiectul de hotărâre este trecut <buget local> –pentru că studiul de fezabilitate a fost făcut din bugetul local – şi fonduri atrase.” Marin Lupaş nu s-a lăsat: „Dezbaterea pe care am avut-o în comisii – şi nu a fost o discuţie prea elegantă – nu s-a dus în direcţia pe care dumneavoastră acum ne-o prezentaţi. Şi e o mare diferenţă!”

Proiect aprobat

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost supus la vot. Cu 6 abţineri (PSD+Ionel Ciupe+Marin Lupaş) şi 12 voturi pentru (PNL+UDMR), Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate „Extinderea sistemului de supraveghere video și infrastructură rețea de comunicații date/ voce/ software/ video cu sistem de dispecerizare inclus”.

Complexitate şi performanţă diferite faţă de Oradea

Potrivit unui comunicat transmis de municipalitate, „Primăria Arad intenționează să dezvolte un sistem complex de supraveghere video a orașului format din peste 1.500 camere video performante care vor reda imagini la rezoluții mari, cu o uimitoare calitate a detaliilor. Mai mult decât atât se are în vedere dezvoltarea unei rețele de comunicații date/ voce/ software/ video cu sistem de dispecerizare inclus, probabil cel mai mare dispecerat al Poliției Locale din țară din punct de vedere al implemetării unei soluții integrate. Investiția se va realiza în 4 ani de zile din fonduri nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027.

Primăria Arad are în vedere extinderea supravegherii ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor și pentru reducerea infracționalității, creșterea siguranței cetățenilor, protecția bunurilor publice şi private, respectarea reglementărilor naționale și locale, asigurarea ordinii publice și a unui climat propice pentru viața economico-socială a orașului. Camerele video funcționale în acest moment reușesc să acopere doar o mică parte din multitudinea punctelor de interes din Municipiul Arad. De aici și necesitatea acestei investiții într-un sistem performant și scalabil, respectiv ce poate fi extins ulterior la un număr și mai mare de camere.”

În ceea ce priveşte comparația făcută cu Oradea, primarul interimar Călin Bibarţ consideră că aceasta „nu are susținere în condițiile în care vorbim despre investiții diferite ca și complexitate și performanță. În cazul nostru am gândit un sistem cu un număr dublu de camere video față de cel ce urmează să se realizeze la Oradea. Vorbim despre realizarea unei rețele de comunicații bine pusă la punct și nu în ultimul rând despre dezvoltarea unui dispecerat integrat. Este un proiect amplu pe care îl gândim pe termen lung și care va fi realizat etapizat, din fonduri nerambursabile. Este un sistem care va permite eficientizarea activității de monitorizare.”

34 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jianu says:

  Marin Lupas are dreptate. Mai bine investiti in spitale ca odata tot ne lovim de ele. Dar de camere video?? Nu! Indiferent ca sunt fonduri europene sau nu. Este o suma uriasa. Totul in orasul asta e o minciuna. Pistele pt biciclete nu pot fii folosite.

 2. Chris says:

  Rahat! Luam nu dam? Pai de ce nu faceti ma proiect sa primiti bani pentru un spital mare,regiona? Si pentru centura Aradului….si pentru pasaje….si un pod peste Mures in capat la Saguna? De ce va trebuie Big Brother? Voi sunteti securitatea reloaded? Cine vrea sa fure si sa talhareasca o face si cu sistemul vostru de rahat….ca poarta cagula ma

 3. marcel says:

  Dragi imbecili din fruntea orasului, doar asa informativ, ca sa nu muriti prosti, de exemplu orasul Zaragoza ( aproape de 800.000 locuitori ) are montate undeva la 70 de camere in tot orasul. Nu vorbim de camerele private ale bancilor si ale diferitelor firme. Uitati un copy-paste oficial;
  ,,En el caso de Zaragoza, según diversas fuentes consultadas, hay unas 61 en las calles con funciones de vigilancia, en principio contando ….
  Orasul Santander , un smart city adevarat european, cu 180.000 de locuitori, port maritim international, aeroport international, 3-4 autostrazi care trec prin sau pe lange ea, zeci de cladiri guvernamentale ale guvernului autonom si central, are 169 de camere.
  In concluzie, sunteti dusi cu capul si pe deasupra si imbecili. Acest proiect SIGUR nu va trece in faza de finantare europeana . Studiul de fezabilitate, in sine este o afacere buna, cativa v or face din nou de o masina, mauritius, rolex…….
  Se darama centrul istoric pe noi, totul arata ca dupa razboi, obiective O in oras, in consecinta turism O, un oras in moarte clinica. In loc sa va puneti capul la bataie cum am putea relansa si infrumuseta orasul nostru , voi aberati niste cretinitati, megalomane demne de Mocrea si Capalnas. Domnule Primar, pana recent am crezut ca esti un om de bun simt si buna credinta care vrea sa faca intradevar ceva pentru orasul asta. M am inselat amarnic. S au exista niste interese majore ale unor institutii militarizate pentru a monitoriza cetateanul la fiecare pas ? Se pare ca unii viseaza dupa vremurile anilor 80…. unde cetateanul avea O drepturi. Dar lucrul acesta nu se va intampla…. inca cred in spiritul civic al concetatenilor mei….

  • George says:

   Aceasta marioneta care se numeste primar ar trebui sa se gandeasca cum sa faca locuri de munca la oameni, sa construiasca spitale, unitati de invatamant, recreere a populatie si nu in ultimul rand infrastructura care este la pamant in Arad. Pamparini asta impreuna cu toti consilierii lui se gandesc cum sa isi ia spaga din comisioane la lucrari facute fara nici un rost si care nu sunt in beneficiul niciunui cetatean care locuieste in Arad. Domnule primar cunoasteti drumul Arad-Siria??? Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de pasajele pe care le-at inceput sa le construiti acum 10 ani si inca nu sunt finalizate?. Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de frumoasa noastra cetate care ar putea aduce un venit extraordinar daca ati puneo in circuitul turistic European si chiar international. PANARAMELOR care sunteti voi PANARAME cate sa va mai spun ca ar trebui sa faceti????? SUNT CONVINS CA NU MI SE VA PUBLICA ACEST MESAJ. Pentru ca toata pressa din Arad este sub mana primarilor si partidelor politice. SE STIE>>>>>>>

 4. gshah says:

  clm s-a deconectat total de la agenda cetateanului. Intrebarea e daca cetateanul mai ramane conectat la agenda lor.

 5. Ferenc says:

  Chiar sm avut o parere buna despre Bibart. Dar se pare ca este sub influenta totala a lui Falca. Si crlor de la UDMR sa le fie rusine, sunt niste prostituati pe paleta politica.
  Ar fi investitie inutila. Studiul de fezabilitate aduce bsni clientelei, dar sa obtina finantare UE nu cred. De ce nu merg ei cu reabilitarea centrului?!
  Vai si amar
  Trebuie dati jos. Un candidat unic al celorlalte partide ar avea sanse

 6. Intrebare says:

  Vă mirați ? Dar cind un neica nimei venit din Otenia,via Apuseni,și doctor în counicare,a plătit 8,000euro- opt mii de euro !!,petru una bucata banca pe str.Metianul, ați spus ceva ? Consilierii sunt mana în mana cu talharii liberali opoziție de carton !

  • cucurigu says:

   Corect!!! E clar ca, consilierii sunt si ei implicati mereu. Fara votul lor nu se poate face nimic. Asa ca toti consilierii isi iau spaga din fiecare proect din asta megaloman care nu ajuta pe nimeni. Toata instalatia de supraveghere cu 1500 de camere ar trebui sa coste undeva la 1 milion de dolari si ei au pus 15 milioane. 14 milioane e spaga la DNA, la toti sugacii tuturor partidelor, si la toti consilierii lu peste prajit. Primarul nu poate face nimic asa de capul lui. Dar primaru isi ia cea mai mare spaga pentru ca el de nota si el are cel mai mare rang. SE STIE 🙂

 7. batranu says:

  CU ACESTE CAMERE SE POT VEDEA SI MSINILE DE SALVARE SI SMURD CARE ACTIONEAZA SEMNALELE ACUSTICE LA MAXIM,INDIFERENT DE URGENTE S-AU ORE,INDIFERENT DE TRAFIC S-AU CULOAREA SEMAFORELOR,MAI DE GRABA SOFERI INCEPATORI ANGAJATI CU pile si relatii.ASA CEVA NUMAI LA ARAD SE INTAPMLA….

  • Ion says:

   Tu , comentând astfel , ești mai prost decât cel ce ia o astfel de hotărâre , acesta fiind un idiot fără termeni de comparație…

  • mihai says:

   Daca atat te duce capul si pe tine atunci asta e motivul pentru care japitele astea isi bat joc de toti aradenii care inca mai sunt in arad. Majoritatea au plecat demult. Au ramas oltenii si moldovenii si acum am inteles ca vin indieni si taiwanezi care oricum nu stiu limba romana si de ei poti sa faci ce vrei. Aici este vorba de frauda si tu spui ca ar fi bine sa …..? BATRANULE ESTI VARZZA. Ai imbatranit degeaba ma

 8. sergiu says:

  risipiti banii aiurea, la fel si cu linia de tramvai spre zona industriala unde ati cheltuit pentru constructia liniei cateva milioane de euro si de ochii lumii trimiteti cate un tramvai gol care transporta aer,
  instalarea a 1500 camere este nevoie si de cativa zeci de km de cablu plus alimenarea lor, apoi imaginile trebuiesc stocate undeva, va mai fi nevoie de cateva sute de hard-diskuri, apoi va fi nevoie si de niste servere, apoi niste oameni care vor sta sa se uite la acele imagini, apoi mentenanta acelor camere plus infrastructura plus echipamentele adiacente.
  camerele din intersectii de langa semafoare cat au costat?
  acele cabluri pe unde vor fi trase?
  de ce ati infiintat politia locala?
  cred ca sunt lucruri mai importante de facut cu acei bani, problema este ca voi nu sunteti instare sa faceti nimic bun pentru Arad
  astai tunul de adio, nu va pica obrazul de rusine sa spargeti 15 milioane de euro cand Aradul este in paragina

  • Marian says:

   La astia obrazu e gros cu mai multe straturi pentru ca numai asa au putut sa ajunga acolo unde sunt. Problema este ca toata investitia ar costa in jur de 1 milion si ei au pus ca costa 15. Fa si tu socoteala: 1500×200$=300mii de $. Sa presupunem ca ei cumpara camerele din Romania cu adaos si vama si tot. fa 1500×400$=600 de mii $. Mai pune inca 600 de mii pentru componente adiacente(cabluri servere, hardiscuri) si autunci ajungi la 1milion si 200 sute$. Unde sunt restul de 13 milioane?? Unde merg restul de bani???? Oare chiar avem DNA in tara asta? sau e numai cu dedicatie????

  • dorian says:

   La astia obrazu e gros cu mai multe straturi pentru ca numai asa au putut sa ajunga acolo unde sunt. Problema este ca toata investitia ar costa in jur de 1 milion si ei au pus ca costa 15. Fa si tu socoteala: 1500×200$=300mii de $. Sa presupunem ca ei cumpara camerele din Romania cu adaos si vama si tot. fa 1500×400$=600 de mii $. Mai pune inca 600 de mii pentru componente adiacente(cabluri servere, hardiscuri) si autunci ajungi la 1milion si 200 sute$. Unde sunt restul de 13 milioane?? Unde merg restul de bani???? Oare chiar avem DNA in tara asta? sau e numai cu dedicatie????

 9. dorina says:

  Orasul e praf si oamenii lui falca baga 15 milioane (!!!) de euro ca sa supravegheze cetatenii !

 10. Nu contează says:

  Băi consiliu de imbecili, camerele sunt prioritatea Aradului ?
  Aradul, la cum se depopuleaza din cauza corupției, o sa ajunga ca Vidin din Bulgaria, oraș care înainte de ’89 avea aprox. aceiași populație ca Arad, în jur de 180.000 de loc. Știrea este ca orașul e depopulat si l-au parasit deja si ultimii 27 absolvenți de liceu !

 11. Așteptări says:

  Dacă tot se pun camere ,cate s or pune,sper sa urmărească și frecventa circulatiei tramvaielor.Pt ca una e în acte și alta în realitate

  • nic says:

   Aceasta marioneta care se numeste primar ar trebui sa se gandeasca cum sa faca locuri de munca la oameni, sa construiasca spitale, unitati de invatamant, recreere a populatie si nu in ultimul rand infrastructura care este la pamant in Arad. Pamparini asta impreuna cu toti consilierii lui se gandesc cum sa isi ia spaga din comisioane la lucrari facute fara nici un rost si care nu sunt in beneficiul niciunui cetatean care locuieste in Arad. Domnule primar cunoasteti drumul Arad-Siria??? Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de pasajele pe care le-at inceput sa le construiti acum 10 ani si inca nu sunt finalizate?. Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de frumoasa noastra cetate care ar putea aduce un venit extraordinar daca ati puneo in circuitul turistic European si chiar international. PANARAMELOR care sunteti voi PANARAME cate sa va mai spun ca ar trebui sa faceti????? SUNT CONVINS CA NU MI SE VA PUBLICA ACEST MESAJ. Pentru ca toata pressa din Arad este sub mana primarilor si partidelor politice. SE STIE>>>>>>>

 12. eu says:

  Domnilor e simplu Nu votati nici PNL nici PSD si atunci PROIECTUL asta idiot cade! Nu sunt in stare sa faca sa dispara jegosii aia de oameni ai strazii sa-i inchida in puscarie ca acolo o sa dispara sigur! Spitalele arata ca dracu, asistentele vorbesc la mobil toata ziua ! Acolo ar trebui bagati banii europeni! Nu uitati ca la banii europeni se duc si banii ROMANIEI deci prin urmare si ai Aradenilor! Noi nu suntem New York suntem un oras din vestul tarii populat cu taranii din judet ca intelectualii sunt de mult plecati!

 13. Gerula says:

  Astia trebuiesc schimbati in pas alergator ,in afara de studii de fezabilitate si de minciuni,nu fac absolut nimic !

 14. Lia says:

  Felicitări pentru proiect. Un pas mare spre normalitate. Doamne ajută!

  • marcel says:

   Dragi imbecili din fruntea orasului, doar asa informativ, ca sa nu muriti prosti, de exemplu orasul Zaragoza ( aproape de 800.000 locuitori ) are montate undeva la 70 de camere in tot orasul. Nu vorbim de camerele private ale bancilor si ale diferitelor firme. Uitati un copy-paste
   ,,En el caso de Zaragoza, según diversas fuentes consultadas, hay unas 61 en las calles con funciones de vigilancia, en principio contando ….

  • coco says:

   LIA esti cumva din haita de consilieri a marionetei de primar din Arad? sau iti place sa sugi si tu ciorapii?

 15. LIBERalu says:

  FURÃRÃU vorbește ,care aluat Maternu pe FAMILIE,și face ce vrea,scoate pacientele din saloane de parca ar fi spitalul lui.UN BLESTEMAT DE OM

 16. Garneata says:

  Jegul care impanzeste Aradul, mai poarta si numele popular de pezde sau penele.

 17. gigi says:

  Domnilor consilieri nu este cazul să fim urmăriți ca pe vremea lui Ceaușescu , faceți ceva și in interesul celor care v-au ales .
  De pildă traficul in Arad mai ales in zona centrală este un calvar atat pentru șoferi cat și penru pietonii care respiră noxele de la țeava de eșapament . Avem un ștrand de nivelu trei , avem un trasport in comun depășit iar vouă vă arde să vă uitați după cetățeni , asta inseamnă că v-or veni vremuri grele și singura lor grijă este să ne reducă la tăcere .
  Să vedem dacă DNA-UL se va autoseza și in liberalilor mai ales că avem un comisar european pe fonduri de fraudare a acestor bani .

 18. Marian says:

  Oricine poate face un calcul simplu de curiozitate sa vada ca iese cu virgula suma asta urioasa pe care o pretinde domnu primar pentru acest sistem de supraveghere. Sa presupunem ca vrea sa cumpere 1500 de camere, inmultit cu 200$ bucata media ne da 300 de mii de dolari. sa mai punem inca 300.000$ de mii pentru cabluri si componente adiacente vom ajunge la 600 de mii $. Sa presupunem ca mai punem inca 400 de mii spagi si atentii, ,amenajare spatiu cu un ecran imens led unde se pot vedea toate camerele vom ajunge la 1 milion de dolari. El afirma ca toata instalatia lui costa 15 milioane de Euro, asta rezulta 14 milioane spaga in buzunarele celor care semneaza acest gunoi. Va intrebati cine semneaza? Consilierii locali, viceprimarul, primarul, prefectul, subprefectul plus partidul care sustine acest demers. Cam asta este cursul banilor pe care nimeni nu il va urmari pentru ca exista bani sa inchida gura la toata lumea. Cata nesimtire poate avea acest asa zis primar sa spuna ca de ce ne stresam pentru ca plateste Europa. Ca nu dam din banii nostrii. Si daca se intampla ceva cine credeti ca o sa plateasca?? Fraeriii aradeni!!!! Mergeti la vot in continuare pentru ca aveti pe cine!!! Asta e rezultatul. Va rugam sa aplaudati.

 19. GIGI says:

  Aceasta marioneta care se numeste primar ar trebui sa se gandeasca cum sa faca locuri de munca la oameni, sa construiasca spitale, unitati de invatamant, recreere a populatie si nu in ultimul rand infrastructura care este la pamant in Arad. Pamparini asta impreuna cu toti consilierii lui se gandesc cum sa isi ia spaga din comisioane la lucrari facute fara nici un rost si care nu sunt in beneficiul niciunui cetatean care locuieste in Arad. Domnule primar cunoasteti drumul Arad-Siria??? Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de pasajele pe care le-at inceput sa le construiti acum 10 ani si inca nu sunt finalizate?. Domnule primar si consilieri ati auzit cumva de frumoasa noastra cetate care ar putea aduce un venit extraordinar daca ati puneo in circuitul turistic European si chiar international. PANARAMELOR care sunteti voi PANARAME cate sa va mai spun ca ar trebui sa faceti????? SUNT CONVINS CA NU MI SE VA PUBLICA ACEST MESAJ. Pentru ca toata pressa din Arad este sub mana primarilor si partidelor politice. SE STIE>>>>>>>

 20. Nicolae says:

  Chiar ca ma iau toti dracii cand vad turma de retardati din preajma Primarului si cu el in frunte. Pai de 1500 de camere aveti voi nevoie in acest oras ? Sunteti nebuni ? Suntem la pamant cu mai toata infrastructura orasului, mizerie peste tot si voi aberati la 1500 de camere nebunilor ? Cand media in orasele europene este de 10% din cate vreiti voi sa instalati. In loc sa va ganditi la ceva in folosul cetateanului, de exemplu sa reinoiti budele de autobuze din Arad, care arata ca in Afganistan. Sa le reinoiti cu autobuze hibrid care costa undeva noi la 70.000 bucata. Sau multe altele care ar fi urgent necesare pentru a aduce un pic de civilizatie si in orasul nostru. Dar nu, voi continuati sa va bateti joc de propri vostri cetateni, prieteni, familie, deoarece voi cu totii locuiti in Arad. Este absolut socant cum un asemena proiect poate sa fie luat in serios de conducerea unui oras….. In orice alta tara ,,civilizata,, cel care propunea un astfel de proiect, iesea pe targa din cladire…..

 21. Nicolae says:

  Nu se pune problema unei monitorizari decente , care este obligatorie peste tot. Aici este vorba de numarul camerelor care este absolut aberant, 1500 de bucati. Orasele de talia Aradului in toata Europa au intre 30 si 100 de camere de supraveghere. Noi nu putem sa fim macar odata normali si sa facem un proiect serios si util ? doar bataie de joc…… Sau aveti impresia domnilor din Primarie ca traiti intr un oras civilizat european ? Raspunsul este ca NU, suntem la ani lumina de asa ceva…..uitati-va doar in jur , centru distrus, cladiri in paragina, mizerie in tot orasul, mijloace transport public, la pamant, in afara de cateva tramvaie Imperio, spitalele varza, aeroport distrus, strand distrus, drumuri de toata jena in tot judetul, obiective turistice O. Si atunci veniti cu proiectul megaloman de 1500 camere ???? Ar trebui sa imbinati proiectul acesta cu celelate care le aveti in sertar, fantana arteziana de 28 de culori pe Mures, teleferic turistic urmand traseul Mureselului cu toata fauna aferenta, sau revopsirea minunatei piste de biciclisti in negru diamant si totodata numind traseul in Diamond Route……. Sunteti cretini……

 22. Pili says:

  Macar acum.se va vedea pe video cum politia nu face nimic si sta la taclale cu interlopii… pacat ca tot ei sunt cei care monitorizeaza, asa ca tot nimic nu se va schimba.

 23. big brother says:

  Hai sa va spun cum sta treaba. Cineva acolo sus (pamantean totusi), va iubeste atat de mult dragi aradeni, incat prin montarea acestor camere sub pretextul sigurantei cetateanului doreste defapt monitorizare toatala . Prin asa zisa politie locala, aservita faraonului via prefect se va realiza monitorizarea in punctele cheie a orasului, a miscarilor importante in spatiul public, asa se va sti tot, cine misca pe unde. Bineinteles vor mai pica si niste infractori marunti asa de ochii lumii ca sa se justifice investitia. Prietenii #construiesc impreuna, stiu ei de ce, restul e doar o vrajeala.

 24. coman sava says:

  Nu înțeleg un lucru,……camerele astea se montează în fiecare copac ? sunt prea multe…. se ține cont și de copacii care se vor sădi ??????? sloganul e, nici uin copac fără cameră !!!!!!!!!

 25. Eva says:

  Consiliul Local Municipal are doar 2 Consilieri , Ciupe si Lupas sau Lupas si Ciupe , ceilalti nu sunt decat niste marionete .

 26. Local

  50 de porţii de mâncare pe zi pentru medicii arădeni
  Asociaţia Toys Story, Restaurantul Ratio şi firma Italia LaGusta oferă medicilor, începând de luni, masa de prânz şi speră că şi alţi arădeni li se vor alătura.

  Oameni

  "Coronavirus Challenge": Un "influencer" care a lins vasul unei toalete publice - testat pozitiv COVID-19
  COVID-19: Un influencer a fost testat pozitiv cu virusul după ce a făcut „Coronavirus Challenge". Tânărul a lins un vas de toaletă

  Local

  Maşinile de poliţie ne cântă imnul naţional
  Măsură... interesantă anunţată de către reprezentanţii Poliţiei Române şi, ulterior, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. 3

  Local

  Declaraţie online pentru ieşitul din casă, dar semnată de mână
  Putem să ne completăm declaraţia pe proprie răspundere online, dar trebuie să o semnăm de mână.

  Local

  139 de persoane în carantină și 1.775 autoizolate la domiciliu în Arad
  Direcţia de Sănătate Publică Arad anunţă faptul că, sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00, în judeţul nostru se aflau 139 de persoane cazate în centrele de carantină.

  Local

  “Ţara arde, baba se piaptănă” pe munţii din Arad
  Măsuri pe cât de bine intenţionate, pe atât de hilare luate de către autorităţi, pentru a combate răspândirea coronavirusului. 6

  Local

  Medic de la Spitalul Județean Arad: „Dacă nu izolăm în scurt timp contacţii, ne umplem”
  E semnalul de alarmă tras de către un medic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. 31

  România

  CORONAVIRUS. 160 de noi cazuri, în România
  Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate pe teritoriul României a ajuns la 1.452.

  Local

  Minunile naturii din Arad: cerbul carpatin, surprins în „Lunca Mureșului”
  O prezență care nu poate trece neobservată: cerbul carpatin (Cervus elaphus), cel mai mare erbivor din Parcul Natural „Lunca Mureșului” Arad. Imagini video surprinzătoare, surprinse de angajații Parcului. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.