aradon.ro Web analytics


Cea mai inalta distinctie academica

Reactualizat la:
Prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul Universității Naționale din Ujgorod, Doctor Honoris Causa al UVVG.
Scris de D.A. - Prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul Universității Naționale din Ujgorod, Doctor Honoris Causa al UVVG.

ARAD. Aula Magna „Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a găzduit, în data de 26.03.2015, festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rector al Universității Naționale din Ujgorod, Ucraina.
La eveniment a participat conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” – prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prorectorii, decanii și membrii Senatului UVVG, o delegație impresionantă a Universității din Ujgorod, studenți, masteranzi, doctoranzi și postdoctoranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, președintele Comisiei de analiză pentru acordarea DHC, a subliniat că, „la baza hotărârii Senatului Universității, stă, fără îndoială, excepționala activitate științifică, academică și managerială a d-lui rector, prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, neurochirurg, cercetător, inventator, coordonator al departamentului de neurologie, neurochirurgie, psihiatrie din cadrul Universităţii, preşedinte al Asociaţiei ucrainiene a neurochirurgilor şi iniţiator, încă din 2006, al reputatului Centru regional de neurologie şi neurochirurgie din Ucraina. Este de asemnea membru a numerose asociaţii, institute şi centre de specific naţionale şi internaţionale, autor a numerose publicaţii care se regăsesc în lista de lucrări, cercetător, inventator şi formator în cadrul Asociaţiei Europene a Societăţilor de Neurochirugie”.

dhc 2
În „LAUDATIO”, prof. univ. dr. Alexandru Dumnici, a evedențiat activitatea ilustrei personalități academice și științifice din Ucraina, prezentând un bilanț cu totul remarcabil al activității sărbătoritului Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul Universității Naționale din Ujgorod – Ucraina.
Prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul Universității din Ujgorod, a subliniat că este deosebit de onorat de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” și își dorește ca relațiile de colaborare să continue și pe viitor. „Colaborarea noastră a început acum câțiva ani buni și avem câteva proiecte comune. Ne dorim să dezvoltăm și mobilitatea academică cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, dar și o activitate și planuri de colaborare în dezvoltarea de proiecte europene”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat că „delegația Universității din Ujgorod a vizitat Institutul de Științe ale Vieții și laboratoarele de cercetare ale UVVG. După o relație de aproape 10 ani concretizată prin proiecte de cercetare, în mod deosebit, pe filialele Satu Mare și Baia Mare, am avut ocazia de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul Universității din Ujgorod, care este o personalitate de renume internațional în domeniul neurochirurgiei”.
„Rectorul Universității din Ujgorod, prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka este un medic specialist neurolog foarte cunoscut în Ucraina și în Europa, cu merite deosebite, fapt pentru care Senatul Universităţii noastre i-a acordat cea mai înaltă distincție academică. Dorim să avem, în continuare, relații de colaborare pe care le-am stabilit în urmă cu câțiva ani cu Universitatea din Ujgorod, în special pe domeniul medicinei, respeciv chirurgie și neurologie. Este un prim pas spre o colaborare trainică cu această universitate, unde studiază și mulți ucraineni români, fiind singura universitate, care are și secție română pentru pregătirea studenților”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
JA-D.A.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  A fost lansată cartea „Csala – Minunea blondă”
  ARAD. În această seară, la Teatrul de Vară a Centrului Municipal de Cultură Arad, în prezența a mai multor legende ale clubului UTA și nu numai, a fost lansată cartea „Csala – Minunea blondă”.

  ARADON Sport local

  FCC Baschet Arad și-a aflat grupele din cupă și LNBF
  „Galben-albastrele” au două adversare în prima fază din cupă și cinci în campionat.

  Local

  Creșterea salariilor profesorilor, votată de Parlament
  Plenul reunit al celor două camere din Parlamentul României – Camera Deputaților și Senat – a votat majorarea salariilor cadrelor didactice. 5

  Local

  Cinci cetăţeni din Siria şi Algeria, depistaţi la frontierele Nădlac I și II
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria. 1

  Local

  Tragere la sorți, la Tribunalul Arad
  ARAD. Tribunalul Arad anunță tragerea la sorţi a celor trei judecători din cadrul instituției care vor face parte din Biroul Electoral de circumscripţie Arad, ce se va constitui cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de  6 decembrie.

  Local

  Doar opt localități rămân cu restaurantele închise
  Lipova și Dieci sunt nou intrate pe listă, în timp ce Seleușul revine, după o săptămână de pauză. 1

  Local

  Scenariu roșu în nouă școli din municipiu și județ
  Teoretic, doar o școală va fi închisă, restul situându-se în scenariul verde sau galben. Practic, scenariul roșu se regăsește, în total, în nouă unități de învâțământ, însă vizează doar anumite clase. 1

  Local

  Problema deșeurilor, gestionată de specialiști
  Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu. 1

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj așteaptă un sezon diferit
  Bogdan Bulj are deja experiență în sistemul cu turnee, după sezonul în China.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.