aradon.ro Web analytics

Centru sportiv și de agrement la ieșire din Arad spre Iratoșu

De Diana Dutu

Centru sportiv și de agrement la ieșire din Arad spre Iratoșu

Investiția aparține unor persoane private și ar urma să prindă contur pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați.
Scris de Diana Dutu - Investiția aparține unor persoane private și ar urma să prindă contur pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați.

ARAD. Terenul pe care ar urma să fie amenajat noul Centru sportiv și de agrement aparține din punct de vedere administrativ municipiului Arad, fiind situat în nord-vestul intravilanului localității, pe partea dreaptă a DJ 709C Arad – Iratoș. La aproximativ 2.600 de metri sud-est față de amplasament, se află cartierul Westfield. La vest, zona propusă spre reglementare se învecinează cu parcela reglementată prin PUZ-ul „Zonă servicii – centru de pregătire și formare profesională”, aprobat prin HCLM 1/29.01.2019. „Incinta este amplasată la nord de DJ 709C. Zona propusă spre reglementare este accesibilă dinspre DJ 709 C. Parcela deja reglementată are avizat accesul în incintă la km 6+113 dreapta, conform PUZ arpobat” – se arată în Memoriul de prezentare a investiției.

Potrivit aceluiași document, zona propusă spre reglementare – în suprafaţă de 15.000 metri pătrați – este compusă dintr-o parcelă cu folosința „arabil în extravilan” și este proprietatea privată a unor persoane fizice – Mihai Pascu și Simon Daniel. Incinta propusă spre reglementare are frontul la DJ 709C de 16,41 metri, lățimea de 84,30 metri și adâncimea de 260,41 metri.

Ce vor investitorii

Investitorii doresc întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii unui centru sportiv și de agrement, cu amenajările sprotive și de teren necesare. Astfel, se solicită schimbarea funcțiunii zonei propuse spre reglementare, din zonă cu destinație agricolă în zonă cu destinație sport și agrement. „Funcțiunea principală solicitată de investior este zonă sport și agrement. Funcțiunile complementare acesteia sunt: vestiare, birouri administrative, platforme carosabile/ parcaje și drumuri, amenajări tehnico-edilitare, teren pregătire sportivă în aer liber, zone verzi. Funcțiunea admisă zonei este servicii (alimentație publică – restaurant, cafenea etc.) pentru sportivi. Aceste funcţiuni se integrează în zonă fără să afecteze negativ aria studiată, ele completează funcțiunea existentă pentru terenul cu care se învecinează pe latura vestică, astfel este continuată coerent dezvoltarea urbanistică și social-economică în zonă” – se arată în Memoriul de prezentare a investiției.

Consultări

Inițiatorii acestui proiect – Pascu Mihai Sorin, Pascu Carina Adelina, Simion Daniel Claudiu și Simon Melania Ramona – și-au anunțat intenția de a elabora Planul Urbanistic Zonal Amenajare Zonă centru sportiv și de agrement. Documentaţia poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, până la 6 ianuarie 2020, în zilele lucrătoare, între orele 8.00-11.00. Observaţiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei (B-dul Revoluţiei, nr.75), Serviciul Relaţii cu Publicul până la data de 6 ianuarie 2020.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate.

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 2

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  Local

  Grădiniţa nouă, aproape gata
  O grădiniţă nouă, în valoare de aproximativ două milioane de lei, este aproape finalizată în comuna Zărand.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.