aradon.ro Web analytics

Certificatul verde e obligatoriu! Lista completă a locurilor unde trebuie prezentat documentul

De Andreea Pintea
Reactualizat la:

Certificatul verde e obligatoriu! Lista completă a locurilor unde trebuie prezentat documentul

Reactualizat la:
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus noi restricţii. Una dintre principalele măsuri este obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrarea în instituţiile publice.
Scris de Andreea Pintea - Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus noi restricţii. Una dintre principalele măsuri este obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrarea în instituţiile publice.

Accesul vizitatorilor în toate instituţiile publice centrale şi locale se propune a fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării. Aceleaşi regulă de acces se va aplica şi pentru operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan.

Unde va fi obligatoriu certificatul verde de luni

*deplasarea în afara locuinţei după ora 22 (certificatul verde poate fi prezentat pe hârtie sau în format electronic);

*accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

*operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan;

*în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;

*în instituţii muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producţie de film şi audiovizuală, instituţii de spectacole şi/sau concerte, şcoli populare de artă şi meserii, organizate şi desfăşurate în spaţii închise sau deschise;

*în săli de sport şi/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;

*în alte unităţi de alimentaţie publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate

Articolul aferent certificatului verde din hotărârea CNSU

Art.6 – (1) Se propune ca accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligaţia de a verifica la intrarea în locaţie, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 care va fi scanat de personalul propriu, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză sau în limba română.

(2) Se propune ca prevederile alin. (1) să se aplice şi pentru operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan.

(3) Instituţiile publice şi operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (certificat de deces, certificat de naştere, etc.) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, prin organizarea activităţii în mediul on-line, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

(4) Se propune reglementarea accesului angajaţilor în toate sediile instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatorii economici cu capital public, precum şi în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

(5) Obligaţia de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru permiterea accesului în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, sau în clădirile de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan, nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

45 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. neclaritati says:

  Sunt personae care fie nu vor sa sa vaccineze fie au interdictie de la medic in a se vaccina si daca omu, merge sa isi plateasca darile sau telefonul sau altceva ce face?
  Nu toti au internet si calculatoare sa plateasca online

  • anis says:

   paypoint. de ala o auzit si ultimu sat din romania. solutii sunt, trebuie numa sa vrei

   • lui anis says:

    si daca vrei sa scoti din banca / de la ghiseu / niste bani sau sa depui in contul tau sau al altcuiva ce faci cucoana mergi tot la pay pont?
    mai lasa-ne ca esti ……
    2. aceate propuneri sunt legiferate ? au trecut prin parlament? au aparut in Monitorul Oficial cumva, ca altfel sunt neaplicabile daca nu stiai !

    • anis says:

     ai bancomate de unde poti scoate/depunde.
     sunt unele banci, gen ING, care nu mai au ghisee, ca doar de aia e bacomantul acolo. era strict vorba ca se poate face aproape orice, trebuie doar sa vrei sa cauti variante 🙂

 2. anonim says:

  Aproape bine. Bine era sa fie nevoie si in biserici.

  • A says:

   Esti lovin in aripa, dupa cum se vede!

   • Kata says:

    Problema este ca oamenii nu sunt împotriva vaccinului, ci doar împotriva formei fasciste de impunerere a vaccinului.
    Urmează scanarea faciala obligatorie de câte ori ieși din casa iar apoi cipuirea obligatorie în locul buletinului.
    De ce nu se vrea a se găsi o cale prin care sa protejam oamenii fără sa le încalcăm drepturile?!?

    • petru says:

     Dar tu daca umbli bolnava aiurea pe strazi si imbolnavesti oameni nu le incalci drepturilr lor?

     • Ana Maria says:

      Și o persoana vaccinata și una nevaccinati transmite și contacteaza boala. Majoritate s au vaccinat pt libertate sau obligat NU pt sănătatea lor sau a celor din jur. Aici este problema.

  • Ioana says:

   Da sigur! Închideți bisericile! Deschideri barurile, Untoldul și discotecile. Închideți însă bisericile și școlile de unde măcar se poate primi educație. Mi-e scârbă de lumea in care am ajuns să trăiesc.

  • Xyzman says:

   Exact! Bine punctat! Ei au zis-o :nu ai vaccin, gata nu mai intri la instituție!! Deci dacă expira un C.I.,sau permis, sau îți trebuie un certificat de naștere, deces etc, nu mai poți întra. Deci e ok. Nu mai plătim nimic, ca nu mai avem voie. Este la ei instituție… Sa moara capra lor… Mergi la piese auto, loto, ai nevoie de permis verde. Atunci aplicam peste tot. La facturile de peste luna. Va așteptăm acasă pe toți sa va plătim ratele, facturile..iar dacă nu veniți atunci asta e. Când se închide tot, se închide. Luați utilitățile oamenilor și gata. Ma gândesc la oameni bătrâni, la cei ce nu au nici un sprijin. Și care nu pot din diferite motive sa se vaccineze, sau nu vor, ei cum vor avea acces la instituții??!! Și sa nu mai zic… Da e ok. Sus dictatura!! De luna viitoare tre cip în c.. l oamenilor, ca să facă c… a la semnal.

 3. rahat pe batz says:

  👍👍👍👍👏👏👏👏👏

 4. Tuluz-Lotrec says:

  Mi-e mila de tastatura calculatorului tau. Si de parintii tai de asemenea

 5. anonim says:

  …. accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;… O persoana ce este vaccinata poate sa fie infectata si sa transmita altor persoane virusul ? …. daca da ! atunci de ce nu e obligatoriu ca si cei vaccinati sa fie testati ? … o persoana nevaccinata merge intr o institutie publica cu testul facut si presupune ca e ferita de infectare , in acel loc insa exista o alta persoana care e vaccinata dar pentru care nu se cere test , insa acea persoana vaccinata e infectata si transmite virusul celui nevaccinat , toti idiotii vor sari de cur in sus cum ca cel nevaccinat a dus virusul in acel loc cand realitatea e chiar invers ….

 6. mangusta says:

  Am si e o intrebare modesta,cetateanul daca vrea sa intre in primarie , sau la politie , sau la posta etc trebuie sa aiba acel certificat,si este foarte bine ca este asa,dar culmea desteptaciunii,cei care chiar acolo lucreaza nu trebuie ?
  Sau cei care te controleaza cind te duci ca tot romanul sa bei o bere la halba la terasa trebuie sa aiba acel certificat,ca daca nu trebuie este inca un exemplu al uriasei desteptaciuni prezente la conducerea acestei tari fost minunate ?

 7. Marius says:

  Nu-i nici mic obligatoriu. Guvernul și miniștri sunt interimari cu puteri limitate deci starea de alertă e nulă, și restricțiile la fel

 8. Marius says:

  La vizitatori se înțelege și publicul care vina sa și depună diferite acte,de exemplu acte pentru starea civilă,sau? Că aici e marea dilemă

 9. Liviu says:

  Deci de luni nu va mai puteți vaccina ,nu aveți voie să intrați deoarece e instituție publică ….ne vedem in fața la primărie ora 15

 10. Marcel says:

  Sa traiti bine in noua dictatura…….Astea sunt masurile sanitare pentru combaterea Pandemiei ???? Masurile acestea sunt politice si nicidecum sanitare. Daca erau sanitare chiar si vaccinatii trebuiau testati , ca in alte tari din lumea civilizata. Dar totul este o facatura ordinara made in romanica. Exact ca in 1989 cand incercau sa ne convinga ca ,,teroristii,, trag in noi cand in realitate erau tot ai nostri. Exact asa se intampla si acuma. Tot ai nostri ne-o trag de nu ne vedem. In comunism am fost cea mai ordinara si brutala tara din tot blocul estic. Restul erau copii mici pe langa noi. Acuma la fel, am ajuns sa ne calcam in picioare unii pe alti la comanda Comandantului Suprem…… Treziti-va oameni buni, nu vedeti ca totul esti o imensa manipulare ???? Celor vaccinati le arunca praf in ochi lasandu-i sa stea prin birturi… Cei nevaccinati sunt evident leprosii societatii si se incearca a fi stigmatizati ca pe vremurile de mult apuse. Chiar a-ti ajuns sa puneti botul la manipularea asta ordinara ? Evident ca ne vor dezbinati ca doar asa vor avea o sansa sa ne calce in picioare, vaccinati sau nevaccinati. Pana la urma suntem cu totii un popor cu un singur destin. Suntem cu totii Romani !!!!!!!

 11. Astor says:

  Nu am mai văzut atâta imbecilitate.Numai mai ieri se făcea caz de legea ce obliga statul sa nu mai ceara acte pe care le are.În cazul certificatului verde ,statul îl deține. Ar fi suficienta legitimarea pt ca autoritățile sa știe .

 12. klaus says:

  Saptamana viitoare cei nevaccinati vor simti socul limitarilor ,asta spre bucuria celor vaccinati ! Daca pana acum au stat impasibili de acum vor simti frustrarea de a nu mai putea intra in nici o institutie ,si zic iarasi spre deliciul celor vaccinati ! Adica pentru unii -acum 2 din 3 romani – adio libertate !!! Lucrurile astea nu sant noi ,ele vin din urma , adica zic eu Stalin si dusmanii poporului sau Hitler si rasa ariana !!

  • sattan 666 says:

   Hitler? daca era national socialismul la putere eram in pampas !

  • sattan 666 says:

   corect! asta in rumunica! in Ungaria nu trebuie masca nicaieri!

  • A.B says:

   Eu zic să meargă toți şoferii de TIR de Autobuze,vatmanii,mecanicii conductori,piloţii în carantină pt.două săptămîni în carantină şi apoi să vedem,poate aşa va dispărea boala.Aşa numai ca să se impune împotriva măsurilor tîmpite.

 13. Basil says:

  Acum va dati cu curu’ de pamint ca va incalca dreptul de a fi timpiti ! Acum 30 de ani nu va deranja nimic ? Ca nu aveati ce minca, nu puteati iesi din rsr, va tratau ca timpiti si ii sugeati cacatu’ lu’ ceasca ?
  Daca voia cineva sa va omoare lansa o racheta si va belea in corpore.

  • anonim says:

   Ce prostan poti sa fi , ma conopida pane ! deci dupa cretinatatea ta , daca acum 30 de ani parintii nostri au trait in restrictii si constrangeri , iti pare ceva firesc ca si copiii lor sa accepte bucurosi sa traiasca in regimuri autoritare , nu ??? mars in mortii ma tii ca esti mai prost ca o capra , futu ti inteligenta ma tii sa ti fwt de handicapat mintal

  • lui Basil says:

   nu aveam ce manca? zau? ai vazut vreun om sa moara de foame sau sa fie somer inainte de 89?
   Acum insa avem pasaport ca sa mergem sa spalam la c.u.r babe prin Europa pt un pumn de dolari si mai avem si un nenorocit de salar care sa nu ne ajunga nici sa ne platim intretinerea la bloc cu scumpirile astea enorme. De batranii nostri pensionari nici nu mai zic nimic Mars mă d-aici!

 14. Cineva says:

  Si uita asa isi mai inchid ” cativa ” contribuabili portile, se reduce mai mult suma care i revine bugetului.

 15. In cetatean says:

  Bravo..MA intrebam si eu LA fel? Daca MI expira bulletin, permission ce MA fac? Trinity un vaccinat sa si fact pizazz in local meu?

 16. Anonim says:

  Tare! Ce hotarare? Si cum? Voi ati citit? Se propune….asa si? Cnsu nu e Parlament,asa ca propunerea lor e hartie de buda!

 17. lui anis says:

  si daca vrei sa scoti din banca / de la ghiseu / niste bani sau sa depui in contul tau sau al altcuiva ce faci cucoana mergi tot la pay pont?
  mai lasa-ne ca esti ……
  2. aceate propuneri sunt legiferate ? au trecut prin parlament? au aparut in Monitorul Oficial cumva, ca altfel sunt neaplicabile daca nu stiai !

 18. intrebare says:

  discriminare!
  păi si cei vaccinati pot transmite covidul asta
  se intalneste un vaccinat cu un nevaccinat care nici nu stie ca e infectat apoi omul merge si intra in vreo instititie ca are ”document” de libera trecere si ii fericeste si pe salariatii de acolo cu care intra in contact .Fain ce sa zic! Este dle Arafat?

 19. roman says:

  masurile astea le vedem dar masuri de a rezolva nr de paturi si medicamente in spitale nu luati?

 20. roman says:

  masurile astea le vedem dar masuri de a rezolva nr de paturi si medicamente in spitale nu luati?

 21. ARADON Sport local

  Haţegan, delegare de top în Champions League!

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 3, etapa 15
  Rezultate: CSC Dumbrăviţa – Lunca Teuz Cermei 1-0, Progresul Pecica – CSC Ghiroda 0-3, Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-2, Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîşnov 1-2, Crişul Chişineu Criş – a stat.

  ARADON Sport local

  Șoimii Șimand și-a consolidat locul secund după turneul doi
  Formația arădeană a câștigat două meciuri și a pierdut la două goluri cu liderul neînvins.

  Local

  Cel de-al doilea tânăr bănuit de comiterea crimei de la Șagu, prins de polițiști
  Inspectoratul de Poliție Județean Arad anunță că duminică seara, polițiștii l-au depistat pe raza localității Gelu, județul Timiș, pe bărbatul de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor. 1

  ARADON Sport local

  Dan Cuedan: „Eu îmi doresc să câștig play-out-ul”
  Antrenorul lui Piroș așteaptă întăriri în toate compartimentele pentru partea a doua a sezonului.

  UT Arad

  Haz de necaz după furăciunea cu FCSB
  Fostul mare arbitru român Adrian Porumboiu explică hoția de pe Arena Națională. 9

  România

  Românii întorși din țări din afara UE, inclusiv vaccinați, obligați să prezinte un test PCR
  La finalul unei ședințe, care a durat aproximativ 4 ore, autoritățile au decis să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ PCR efectuate cu maxim 48 de ore înainte de intrarea în România și carantină obligatorie pentru sunt nevaccinați. 8

  Local

  Teatrul Vechi în momentul „zero” al salvării sale
  Societatea civilă solicită, într-o scrisoare deschisă, punerea pe ordinea de zi în CLM a protocolului privind „destinul” Teatrului Vechi.

  Local

  Fără tramvaie în centru. Un tramvai a rupt firele de curent
  Un tramvai a rupt, luni dimineață, firele rețelei de contact, în fața Primăriei Municipiului Arad. Circulația tramvaielor este blocată în acest moment. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.