aradon.ro Web analyticsCinci judecători, eficiență 100 la sută

De Ioana Costas

Cinci judecători, eficiență 100 la sută

În cursul anului 2019, la Secţia penală, şi-au desfăşurat activitatea cinci judecători. Ponderea dosarelor închise de aceștia este de 100 la sută.
Scris de Ioana Costas - În cursul anului 2019, la Secţia penală, şi-au desfăşurat activitatea cinci judecători. Ponderea dosarelor închise de aceștia este de 100 la sută.

ARAD. În anul 2019, la Secția Penală a Tribunalului Arad s-au înregistrat 1.412 cauze penale noi, înregistrând un volum total de activitate de 1.560 cauze la această secție. Din cele 1.560 de cauze aflate pe rolul secţiei penale, în anul 2019 au fost soluţionate 1.405, astfel că, la data de 1 ianuarie 2020 exista un stoc de 155 dosare, cu 14 cauze mai mult decât la finele anului 2018. Din cele 155 de dosare aflate în stoc la finele anului 2019, 123 de cauze au avut primul termen de judecată în anul 2020, dintre acestea au fost 26 de cauze în prima instanţă, care au ca obiect infracţiuni şi se află în procedura de cameră preliminară. Comparativ cu anul 2018, numărul cauzelor soluţionate în 2019 este mai mic cu 219. Potrivit bilanțului Tribunalului Arad, pe judecători, ponderea dosarelor închise este de 100 la sută.

96 de ședințe pe judecător

Pe lângă cele 175 de şedinţe de judecată la care au participat magistrații judecători, s-au mai desfăşurat și 313 şedinţe de judecată în primă instanţă şi în calea de atac a contestaţiei de judecătorul de drepturi şi libertăţi (pentru soluţionarea de propuneri privind supravegherea tehnică, percheziţii, arestarea şi prelungirea arestării), de judecătorul de cameră preliminară (pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive şi începerea judecăţii) şi ca instanţă de control judiciar. În anul 2019, au fost stabilite, aproape zilnic, şedinţe de judecată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară şi şedinţe de judecată în instanţă. Astfel, s-au desfăşurat, în total, 488 de şedinţe pe anul 2019, cu o medie de 97,6 şedinţe pe judecător.

Foarte eficient

Activitatea Secţiei Penale a fost încadrată la parametrul maxim, respectiv „Foarte eficient”. “Această performanţă a fost posibilă atât datorită eforturilor colegilor judecători pentru a finaliza cât mai rapid şi eficient fiecare dosar repartizat, cât şi datorită activităţii susţinută desfăşurată de personalul auxiliar. Din analiza indicatorilor statistici, privind durata de soluţionare a cauzelor, rezultă că activitatea secţiei penale poate fi încadrată din punct de vedere al parametrilor la categoria <<Foarte eficient>>”, a explicat vicepreședintele Tribunalului Arad, Flavius Bradin.

Sute de dosare în executare

Pe lângă activitatea de judecată, fiecare judecător din cadrul Secţiei penale îndeplineşte şi atribuţiile judecătorului delegat cu executarea hotărârilor penale. În cadrul sectorului de executări penale, în anul 2019, au fost puse în executare 651 de dosare. În anul 2019, au fost înaintate la Curtea de Apel Timişoara 204 hotărâri, pentru soluţionarea apelurilor şi a contestaţiilor. În 2019 s-au emis 63 de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar pentru recuperarea debitelor, în anul 2019, s-au emis 383 de titluri executorii, privind confirmarea şi preluarea debitelor pentru încasarea cheltuielile judiciare și 148 de titluri executorii, privind confirmarea şi preluarea confiscării sumelor sau obiectelor. În cauzele având ca obiect amânarea ori întreruperea executării pedepsei judecătorul delegat la compartimentul executări penale din cadrul Tribunalului Arad a pronunţat 17 încheieri. În ce priveşte activitatea de cooperarea internațională, anul trecut, au fost emise 14 mandate europene de arestare şi 15 mandate de urmărire internaţională. S-au înregistrat cinci hotărâri privind măsurile de probaţiune şi sancţiunile alternative executate pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene.

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dr.alban says:

  La Spitalul Judetean opereaza 10 chirurgi,au facut in anul 2019 un numar de 100 operatii; ele toate au reusit,insa dupa operatie,un numar de 10 din cei operati au decedat,urmare unor efecte existente la operatie,insa,nedepistate la operatie; eficienta operatorilor este de suta la suta.

 2. Florentina says:

  Justitia merge ca pe roate cum s-ar zice, dar depinde si ce sentinte s-au dat si cui. Zic si eu 🙂

 3. zEITA says:

  In 90% dintre aceste dosare ,s-a dat o solutie stramba !!! Nu ne mai tot laudati judecatorii ,aproape toti au un aer de AROGANTI si INCOMPETENTI.

  • Ana says:

   Cred că dosarele cu ,cauzele penale au fost citit titlul ,nume,prenume!

   La spital,operatia a reusit si pacientul moare!
   Cam asa ceva peste tot.
   Daca stai să gândesti logic că, din dosare dispar acte….,
   pacientul a ajuns prea târziu la doctor.
   Si iacă asa…..

 4. Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.