aradon.ro Web analyticsColectarea selectivă a deșeurilor a ajuns (și) la Ineu

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Colectarea selectivă a deșeurilor a ajuns (și) la Ineu

Foto: FAN
Reactualizat la:
Primăria a cumpărat 47 de module de colectare care vor fi amplasate, în decurs de două luni, în mai multe zone din oraș.
Scris de Sorina Ambruș - Primăria a cumpărat 47 de module de colectare care vor fi amplasate, în decurs de două luni, în mai multe zone din oraș.

INEU. Primăria orașului Ineu a intrat în rândul administrațiilor locale care vor să educe populația în scopul colectării selective a deșeurilor. Primele module de colectare selectivă a deșeurilor din plastic, metal, sticlă și deșeuri biodegradabile au fost deja amplasate în zona blocurilor de pe strada Dunării.

În total, administrația locală a achiziționat 47 de astfel de module de colectare, care vor fi furnizate pe rând, urmând ca în decurs de două luni toate modulele să fie montate în mai multe zone ale orașului.

Investiția este finanțată în totalitate din bugetul local, iar prețul de achiziție a unui modul a fost de 500 de euro plus TVA. Rampele de acest gen ne ajută și la păstrarea igienei în zonele în care sunt ele amplasate. Rezultatul se vede deja la modulul de colectare de pe strada Dunării, unde înainte zona nu era deloc salubră, iar de la montarea containerelor e mult mai multă ordine”, precizează Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Cum se face colectarea deșeurilor

Colectarea deșeurilor nu este însă floare la ureche și se face după niște reguli bine stabilite. În privința deșeurilor reziduale, primăria Ineu face următoarele precizări:

„Deșeurile reziduale reprezintă orice deșeu care nu a putut fi colectat nici la deșeuri reciclabile și nici la deșeuri biodegradabile. Deoarece nu conțin materiale care pot fi reciclate, aceste deșeuri ajung, în principal, să fie depozitate. Ele se pot colecta într-un recipient pus undeva în bucătărie (să fie la îndemână),

Ca deșeuri reziduale se pot colecta deșeurile care nu pot fi reciclate sau valorificate, scutece de unică folosință/tampoane, reziduurile de la animalele de casă, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, șervețele folosite și ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramică (de la veselă spartă), veselă de unică folosință foarte murdară.”

De asemenea, există o categorie întreagă de deșeuri care nu pot face obiectul colectării lor ca deșeuri reziduale. Este vorba despre orice fel de deșeu care poate fi reciclat sau valorificat, pământ și pietre, ambalaje contaminate cu substanțe periculoase, ace de seringă și alte deșeuri medicale.

Scopul colectării

Deșeurile reziduale colectate separat vor ajunge la depozit. Cu cât se colectează mai riguros separat fracțiile reciclabile și cele ce pot fi valorificate, cu atât cantitatea de deșeuri reziduale ce va ajunge la locul de depozitare, va scădea. Se va contribui astfel la reducerea cantităților de deșeuri depozitate și, implicit, la creșterea duratei de viață a depozitelor existente, la reducerea cantității de gaz de depozit și scăderea gradului de impurificare a levigatului și implicit, la scăderea riscului de poluare a mediului, la valorificarea unei cantități cât mai mari de deșeuri colectate separat”, mai spune primarul Ineului.

Firmă de colectare

Momentan, colectarea se face de către o firmă căreia i-a fost atribuit contractul pe perioadă de un an, prin procedură de urgență, urmând ca anul viitor să se organizeze o licitație pentru preluarea activității de colectare.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Pancota says:

  Foarte bine,Bravo.
  La noi la Pancota primarul Pocriser inca se lauda ca tragem linii albe pe drum si ca personalul de la primarie tunde iarba,aduna gunoiul etc……de parca nu de asta ar fi platiti!!!

  Investitori la Pancota adusi = 0

 2. intrebare says:

  si ? cine garanteaza nu arunca unii gunoi amestecat in pubelele alea?

 3. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 8

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 3

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 9

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 17

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 2

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 23

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 22

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.