aradon.ro Web analytics

Comuna Ghioroc este cadastrată integral

De Andreea Pintea

Comuna Ghioroc este cadastrată integral

Reactualizat la:
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de cadastru general în comunca Ghioroc. Peste 8.000 de proprietari de imobile vor primi cărțile funciare.
Scris de Andreea Pintea - Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de cadastru general în comunca Ghioroc. Peste 8.000 de proprietari de imobile vor primi cărțile funciare.

8.285 de noi cărți funciare ale imobilelor din Ghioroc, însumând 4.867 de hectare au ajuns în posesia autorității locale din comuna arădeană, fiind transmise de către OCPI Arad. Noile cărți funciare sunt rezultatul unei lucrări ample de cadastrare generale a comunei, documentele fiind eliberate gratuit pentru cetățeni prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, susținut de Guvernul României, finanțarea fiind asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

Evenimentul înmânării cărților funciare a avut loc în prezența președintelui – director general ANCPI – Laurențiu Alexandru Blaga, președintelui CJA – Iustin Cionca, subprefectului Aradului – Olimpia Popa, directorului OCPI Arad – Tatiana Clepe și primarului comunei Ghioroc – Corneliu Popi Morodan. „Am făcut deja pași importanți pentru ca Programul național de cadastru și carte funciară, susținut de Guvernul României, să progreseze. Modificarea legislației, simplificarea procedurilor și motivarea celor implicați în acest proces sunt, zic eu, cele mai importante activ la acest Program, am introdus noi beneficii. Astfel, autoritățile și instituțiile din administrația publică centrală și locală sunt scutite de la plata taxelor pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a proprietăților care aparțin primăriilor sau se aflăîn patrimoniul statului”, a punctat Laurențiu Alexandru Blaga.

La rândul său, Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad a specificat: „OCPI Arad a înregistrat, prin PNCCF, gratuit pentru cetățeni peste 156mii de proprietăți, dintre care aparoximativ 36 mii de cărți funciare au fost eliberate doar în anul 20202. Șase comune din județul Arad au fost scoase la licitație și vor fi cadastrate integral, cu fonduri europene, prin POR 2014-2020. Pentru cinci dintre acestea deja au fost semnate acordurile – cadru. De asemenea, așteptăm lansarea celei de-a șaptea etape de finanțare, în cadrul PNCCF, întrucât multe primării din județ doresc să acceseze sumele care vor fi alocate de ANCPI”.

„Județul Arad se află pe locul cinci în țară la înregistrarea cadastrală. Este o poziție care ne onorează și sunt convins că în perioada următoare, datorită faptului că la guvernare se află un guvern care apreciază proprietatea, lucrurile vor evolua spre bine. Cunosc necesitatea cărților funciare din practică, deoarece am fost primar în localitatea Pecica. Pot să vă spun că a fost extraordinar din punctul colectării impozitelor, dar și al eliberării certificatelor de urbanism, pentru că toate aceste acte sunt extrem de importante. Atunci când vorbim despre fonduri europene primul lucru este proprietatea. Având intabularea tuturor proprietăților dați șansa fiecărui cetățean să acceseze fonduri europene. Aceasta este baza dezvoltării, iar eu vă felicit pentru reușită și pentru efortul depus!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din județul Arad, cinci sunt cadastrate în proporție de 100%, iar în alte 73 se desfășoară lucrări de cadastru general.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Petru says:

  Care sunt celelalte 4 cadastrate 100%?

 2. România

  Pacientă cu leziuni pulmonare, refuzată de trei spitale, vindecată la Timişoara
  Erjica Ştirban a fost diagnosticată cu coronavirus, în luna martie şi a stat trei săptămâni în Spitalul Judeţean Suceava. A avut o formă gravă a bolii, iar după externare, a rămas cu sechele pulmonare. A încercat să facă recuperare la patru spitale, însă toate au refuzat-o, relatează Mediafax.

  Local

  O premieră românească și un film francez la Cinema Arta
  Un documentar românesc și un film artistic francez vor fi proiectate, vineri și sâmbătă seara, în grădina de vară a Cinematografului Arta din municipiul Arad, anunță Centrul Municipal de Cultură.

  ARADON Sport local

  FRB a prelungit termenul de înscriere în Liga Națională
  Cluburile care nu s-au înscris până acum în LNBF o pot face până în 14 august.

  ARADON Sport local

  LT Cermei nu aruncă prosopul!
  CERMEI. Cea mai veche divizionară a treia arădeană, aflată la începutul celui de-al cincilea sezon în competiția federală, Lunca Teuz Cermei nu aruncă prosopul și merge mai departe.

  Mapamond

  Imaginile din satelit arată amploarea dezastrului din Beirut. Un crater uriaş s-a format în locul exploziilor
  Două explozii puternice au avut loc marţi, în Beirut, în zona portuară a oraşului, cauza principală invocată de guvern fiind depozitarea neconformă a unei cantităţi mari de azotat de amoniu. Peste 100 de persoane oameni şi-au pierdut viaţa, alte câteva sute sunt rănite, iar sute de mii de locuitori ai capitalei Libanului au rămas fără adăpost

  Oameni

  Actorul Sean Penn, 59 de ani, s-a căsătorit în secret cu Leila George, în vârstă de 28 de ani
  Actorul american Sean Penn, care anul acesta împlineşte 60 de ani, s-ar fi căsătorit în secret cu Leila George, în vârstă de 28 de ani, scrie ziarul spaniol La Vanguardia.

  Local

  Un vultur codalb salvat din Arad se recuperează la Târgu Mureș
  Un vultur codalb, pasăre pe cale de dispariție care a fost salvată de ecologiști din județul Arad se recuperează la Târgu Mureș.

  Local

  Amenzi și activitate suspendată
  Arad. Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate și Control Comercial au desfășurat în luna iulie activități de control privind respectarea normelor prevăzute în Hotărârea nr. 192/2017, privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad. 2

  România

  Un jandarm din Argeş a fost găsit mort, împuşcat când se afla la serviciu. Prima ipoteză luată în calcul
  Un jandarm din Argeş a fost găsit mort, joi dimineaţă, împuşcat la locul de muncă. Prima ipoteză luată în calcul este cea a sinuciderii, în condiţiile în care jandarmul a primit o condamnare cu suspendare după ce ar fi fost prins beat la volan.  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.