aradon.ro Web analytics


Comuna Ghioroc este cadastrată integral

De Andreea Pintea

Comuna Ghioroc este cadastrată integral

Reactualizat la:
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de cadastru general în comunca Ghioroc. Peste 8.000 de proprietari de imobile vor primi cărțile funciare.
Scris de Andreea Pintea - Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de cadastru general în comunca Ghioroc. Peste 8.000 de proprietari de imobile vor primi cărțile funciare.

8.285 de noi cărți funciare ale imobilelor din Ghioroc, însumând 4.867 de hectare au ajuns în posesia autorității locale din comuna arădeană, fiind transmise de către OCPI Arad. Noile cărți funciare sunt rezultatul unei lucrări ample de cadastrare generale a comunei, documentele fiind eliberate gratuit pentru cetățeni prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, susținut de Guvernul României, finanțarea fiind asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

Evenimentul înmânării cărților funciare a avut loc în prezența președintelui – director general ANCPI – Laurențiu Alexandru Blaga, președintelui CJA – Iustin Cionca, subprefectului Aradului – Olimpia Popa, directorului OCPI Arad – Tatiana Clepe și primarului comunei Ghioroc – Corneliu Popi Morodan. „Am făcut deja pași importanți pentru ca Programul național de cadastru și carte funciară, susținut de Guvernul României, să progreseze. Modificarea legislației, simplificarea procedurilor și motivarea celor implicați în acest proces sunt, zic eu, cele mai importante activ la acest Program, am introdus noi beneficii. Astfel, autoritățile și instituțiile din administrația publică centrală și locală sunt scutite de la plata taxelor pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a proprietăților care aparțin primăriilor sau se aflăîn patrimoniul statului”, a punctat Laurențiu Alexandru Blaga.

La rândul său, Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad a specificat: „OCPI Arad a înregistrat, prin PNCCF, gratuit pentru cetățeni peste 156mii de proprietăți, dintre care aparoximativ 36 mii de cărți funciare au fost eliberate doar în anul 20202. Șase comune din județul Arad au fost scoase la licitație și vor fi cadastrate integral, cu fonduri europene, prin POR 2014-2020. Pentru cinci dintre acestea deja au fost semnate acordurile – cadru. De asemenea, așteptăm lansarea celei de-a șaptea etape de finanțare, în cadrul PNCCF, întrucât multe primării din județ doresc să acceseze sumele care vor fi alocate de ANCPI”.

„Județul Arad se află pe locul cinci în țară la înregistrarea cadastrală. Este o poziție care ne onorează și sunt convins că în perioada următoare, datorită faptului că la guvernare se află un guvern care apreciază proprietatea, lucrurile vor evolua spre bine. Cunosc necesitatea cărților funciare din practică, deoarece am fost primar în localitatea Pecica. Pot să vă spun că a fost extraordinar din punctul colectării impozitelor, dar și al eliberării certificatelor de urbanism, pentru că toate aceste acte sunt extrem de importante. Atunci când vorbim despre fonduri europene primul lucru este proprietatea. Având intabularea tuturor proprietăților dați șansa fiecărui cetățean să acceseze fonduri europene. Aceasta este baza dezvoltării, iar eu vă felicit pentru reușită și pentru efortul depus!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din județul Arad, cinci sunt cadastrate în proporție de 100%, iar în alte 73 se desfășoară lucrări de cadastru general.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Petru says:

  Care sunt celelalte 4 cadastrate 100%?

 2. Mapamond

  Moderna: Vaccinul este eficient împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud
  Reprezentanții Moderna transmit că vaccinul scos pe piață de companie oferă protecție împotriva celor două noi forme ale coronavirusului care circulă în Africa de Sud și Marea Britanie. 1

  România

  Răspunsul Ministerului Sănătății la întrebarea: Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?
  Ministerul Sănătății a publicat o serie de precizări referitoare la întrebarea dacă mai este necesară purtarea măștii de protecție după vaccin. 4

  România

  Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava
  Pacientul e un bărbat de 39 de ani, care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. 1

  Local

  Peste 3000 de vaccinați în etapa a II-a, la Arad
  Autoritățile sanitare intenționează intensificarea controalelor, îndeosebi în zona industrială, pentru preveni, pe cât posibil, o nouă explozie a cazurilor. 1

  Local

  Turismul pe relația cu China, o prioritate
  Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze se implică pentru a dezvolta relațiile economice și turistice cu R.P. China. 12

  Local

  Consiliul Judeţean vrea să cumpere Teatrul Vechi
  200.000 de euro cer proprietarii pentru Teatrul Vechi, iar Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea istorică. 11

  Local

  85 de persoane fără forme legale, depistate în municipiu
  Polițiștii locali au verificat 37 de imobile din centrul Aradului, dar și din cartierele Vlaicu și Micălaca. 9

  Advertorial

  Glasspandoor - Aradul Nou - ÎNCHIS DEFINITIV în vederea relocării
  Anunt: Informăm prin acest articol închiderea definitivă a punctului de lucru din Aradul Nou, Str. Adam Muller Guttenbrunn, Nr.46. 1

  UT Arad

  Antal nu a trăit o situație ca și aceea cu FC Argeș
  ARAD. Nou-sositul Liviu Antal va fi titular, aproape sigur, la meciul de miercuri, de la Iași. El a vorbit despre acest joc, dar și despre cel cu FC Argeș.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.