aradon.ro Web analytics

Consiliul Județean a dat raportul pe 2019

De Andreea Pintea

Consiliul Județean a dat raportul pe 2019

Reactualizat la:
„Anul 2019 a fost anul investițiilor care duc Consiliul Județean Arad pe primele locuri din România!”, explică Iustin Cionca, președintele CJA.
Scris de Andreea Pintea - „Anul 2019 a fost anul investițiilor care duc Consiliul Județean Arad pe primele locuri din România!”, explică Iustin Cionca, președintele CJA.

Conducerea Consiliului Județean Arad a dat raportul pe anul 2019. În cadrul unei conferințe de presă, președintele CJA, Iustin Cionca și cei doi vicepreședinți, Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar, au prezentat principalele direcții urmate de Consiliu în anul 2019, dar și proiectele pe care și le propun în 2020.

Sute de km de drumuri

Una dintre cele mai importante activității a vizat reabilitarea și modernizarea drumurilor din județ. „Am avut unul dintre cele mai mari proiecte din România pentru drumurile județene, cu obiectiv de 326 km de drumuri județene reabilitate/modernizate și am deschis șantiere pe alți 252 km de drumuri județene”, a punctat Iustin Cionca.

Pe lângă drumuri, președintele CJA a amintit și că instituția pe care o conduce a inițiat „unul dintre cele mai consistente reforme în România, în domeniul asistenței sociale!”.

Impact pe sănătate

În altă ordine de idei, Cionca a mai amintit și de: modernizarea sistemului județean de sănătate publică, achiziționarea de aparate medicale noi pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență – făcânt o medie, Cionca a specificat că se poate vorbi de un aparat medical nou la fiecare patru zile. De asemenea, în cadrul Laboratorului de Cardiologie Intervențională au fost efectuate 410 intervenții „fără costuri suplimentare pentru pacienți”. În ceea ce privesc proiectele viitoare din sănătate, Cionca a punctat că există în lucru proiecte pentru cinci spitale noi: Oncologie, Pediatrie-Matern, Psihiatrie Căpâlnaș, Psihiatrie Arad, Infecțioase Adulți. La două dintre acestea, Oncologie și Psihiatrie Căpâlnaș lucrărilefiind în curs. Tot la capitolul proiecte, Cionca a amintit și de extinderea Ambulatorului și a Unității de Primiri Urgențe și de modernizarea secțiilor din spital,

Anul marilor investiții

„Anul 2019 a fost anul marilor investiții pentru Consiliul Județean Arad. Doi ani și jumătate a durat până când în lanțul idee-realizare am putut avansa la ultima verigă și am concretizat proiectele pe care le-am gândit la începutul mandatului. Asta a însemnat că 2019 a fost anul deschiderii șantierelor pe drumurile județene, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, anul achizițiilor de echipamente pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență, anul modernizării Bibliotecii Județene A.D. Xenopol. Dar a fost un an bun și pentru proiecte noi, în domeniul serviciilor sociale.

Activitatea desfășurată s-a înscris pe linia strategiei asumate în anul 2016, atunci când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Judeţean Arad. Au trecut trei ani în care, cu răbdare și multe eforturi, am reușit, împreună cu echipa din conducere, cu aparatul de lucru al instituției, să depunem un număr mare de proiecte de finanțare, majoritatea pentru accesarea fondurilor europene, și să inițiem proiecte de anvergură în domenii-cheie ale administrației publice arădene: infrastructură, sănătate publică, servicii sociale și cultură

În implementarea acestor proiecte, în anul 2019, am format echipă cu vicepreședinții Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar. Alături de consilierii județeni și de aparatul de specialitate din Consiliu, această conducere a demonstrat că are capacitatea să realizeze proiecte de interes strategic pentru dezvoltarea Aradului și în interesul arădenilor”, a declarat Cionca în cadrul conferinței de prezentare a raportului.

Promisiuni și proiecte pentru 2020

„Construcția bugetară din acest an se va baza pe investiții. Ne-am propus în primul rând să bugetăm toate șantierele deschide în Arad, fie că vorbim de drumuri sau investiții din fonduri guvernamentale. Toate lucrările din acest an sunt bugetate și investițiile vor continua. Despre noile șantiere aș vrea să mă refer în primul rând la drumul Arad-Șiria-Pâncota care are propunere bugetară. Deja, tot în echipă, am demarat alocări către alte zone de infrastructură, pentru a putea acoperi în următorii ani restul de drumuri județene. Mesajul nostru este clar: investițiile sunt pe primul loc și fondurile europene rămân cea mai importantă sursă de finanțare”, a punctat vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Pacientul says:

  In ultimii ani nu o mai fost așa sărăcie la farmacia SCJU! E tot o realizare?

 2. Local

  180 de mii de lei pentru taberele Moneasa și Căsoaia
  Administrarea și curățenia taberelor de la Moneasa și Căsoaia îi va costa pe cei de la Centrul Cultural Județean Arad peste 180 de mii de lei.

  Local

  Cinci medici de familie la Șeitin
  Deși pe lista Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de familie apare cu deficit de medici, primăria din Șeitin spune că sunt cinci medici de familie care se ocupă de oamenii din comună.

  Local

  452 de arădeni aşteaptă ANL-uri
  Ei se află pe lista (actualizată) de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin ANL.

  Local

  Prima rectificare bugetară pe 2020
  ARAD. Încă de la momentul votării bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2020, se anunţau modificări apropiate.

  Local

  Lucrare nefinalizată de șase luni de zile
  Operator amendat cu 2.500 de lei și care risca o amendă de 50.000 de lei pentru că nu a readus asfaltul la starea inițială după ce l-a spart, nu s-a conformat. 1

  Local

  Atenuatori de impact pe autostradă
  Mai multe sisteme de siguranţă au fost montate pe autostrada Nădlac-Arad-Timişoara.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII. De la pâine la păcănele
  „Alocațiile copiilor se mai joacă şi la păcănele”. Informarea vine chiar de la Ministerul Muncii, mai exact de la ministrul Violeta Alexandru.

  Mapamond

  Hamburger cu mucegai - reclama care anunță renunțarea la conservanți
  Un hamburger cu mucegai este prezentat în noua reclamă Burger King, companie care anunță că renunță la folosirea conservanților.

  Local

  Proiect de 4,5 milioane de lei pentru Lipova
  2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.