aradon.ro Web analyticsControale DSP la ambulatoriile Spitalului Județean – 20 de medici nu se aflau la cabinete în timpul programului

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Controale DSP la ambulatoriile Spitalului Județean – 20 de medici nu se aflau la cabinete în timpul programului

Foto: JA
Reactualizat la:
Conducerea SCJU a solicitat medicilor absenți să explice motivele pentru care nu erau prezenți la cabinete.
Scris de Sorina Ambruș - Conducerea SCJU a solicitat medicilor absenți să explice motivele pentru care nu erau prezenți la cabinete.

ARAD. Direcția de Sănătate Publică Arad a efectuat, pe parcursul acestei săptămâni, mai multe controale în ambulatoriile spitalelor de stat, pentru a verifica prezența cadrelor medicale la cabinete, în conformitate cu programul afișat. Controalele s-au desfășurat în concordanță cu HG 156, art. 29, litera G și au venit în urma multiplelor sesizări primite de la pacienți, care reclamau faptul că stau cu orele în fața cabinetelor de specialitate, pentru că medicii nu respectă orarul afișat.

2 din 10

Luni, 10 mai, a fost verificată prezența medicilor și asistenților la cinci cabinete din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. La cabinetele verificate, între orele 14:00-15:00, s-a constatat, la un cabinet, lipsa medicului, iar la alt cabinet nu erau de găsit nici medicul și nici asistenta medicală.

Cei mai mulți absenți au fost însă consemnați în urma controlului de marți dimineața. Între orele 07:00-08:00, la 10 din cele 12 cabinete verificate medicii lipseau cu desăvârșire. De fapt, la ora de începere a programului toate cabinetele erau fără medici, dar doi dintre ei au ajuns la serviciu în timpul controlului.

Prezență 100% la „Matern” și „Municipal”

Astăzi, controalele inspecției sanitare au continuat la cabinetele din clădirea policlinicii SCJU, din clădirea fostului spital municipal, la Matern și ORL-Oftalmologie. Din totalul de 16 cabinete medicale verificate în intervalul orar 07:00-08:30, șapte nu aveau medici. Trei dintre ei s-au prezentat pe durata controlului. Toate absențele s-au constatat în clădirea policlinicii SCJU, în timp ce la „Matern” și la cabinetele din clădirea „Municipalului”, prezența la program a fost de sută la sută.

Controale și în județ

Potrivit directorului DSP Arad, dr. Horea Timiș, acest gen de controale se vor extinde în toate unitățile medicale de stat din județ și ele au fost demarate în urma sesizărilor primite de la pacienți.

„Controalele dispuse de către DSP se fac pe toate ambulatoriile de stat din județul Arad și considerăm că atâta timp cât există un program afișat și asumat de instituție, iar pacienții se prezintă conform programului din ambulatoriu, medicul trebuie să fie la cabinet de la începutul până la sfârșitul orarului. Trebuie să existe ordine și disciplină față de pacientul asigurat. Medicii trebuie să respecte programul afișat”, a mai adăugat Timiș.

Notă de relații

De cealaltă parte, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență a solicitat medicilor absenți pe timpul verificărilor o notă de relații în care să explice de ce nu se aflau la cabinet:

„În urma verificărilor, s-a constatat că, în cazul unor cabinete, medicii sau asistenții medicali nu erau prezenți, conform programului stabilit și afișat. Împreună cu managerul spitalului le-am solicitat note explicative – pentru a vedea dacă au fost sau nu solicitați pe secție pentru urgențe, iar pe baza acestora vom lua măsurile care se impun. Din păcate, lipsa personalului medical de la orele de program în cabinetele medicale de specialitate, afectează în primul rând pacienții care se prezintă la consult pe bază de programare, unii dintre ei venind de la distanțe mari, de peste 100 de kilometri. Vom continua și noi aceste verificări, iar în cazul în care medicii sau asistentele vor lipsi din motive neîntemeiate vor suporta consecințele legale”, a precizat dr. Lenuța Timiș, directorul medical interimar la SCJU.

34 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ahmed Yatin says:

  Fără avertismente, pedeapsa 60de zile munca la minele de carbuni.

  • Unu says:

   Dati afara !!!! În ,,mediul privat ” nu iti permiți asa ceva !!!

   • Ahmed Yatin says:

    Fii calm 😊toți macelari care muncesc la privat mai muncesc și la spitalele de stat. Din spitalele statului se directioneaza bolnavi spre privat și interesant, tot același măcelar al despica pe bietul om dar de data asta în calitate de medic. Evident la sp. privat. Distrugem spitalele de stat cu intenție sa creștem în clinicile, spitalele private? In ultimi 20 de ani România a făcut ceva progrese dar nesemnificative . Pentru sabotaj, trădare soluția este fringhie. Iar pentru indiferenta fata de bolnavi în suferință este mina de carbuni. Dacă nu simți ceva înăuntrul tău în aceasta meserie, pleacă și lasă pe altul. Indieni, sirieni, iranieni cind își aleg meseria de medic rămân 90% ancorați în aceasta latura pina cind închid ochi.

  • mike says:

   pe cei de la dsp cine ii controleaza?

 2. ascult says:

  C am tarziu ati inceput controalele , ,bolnavii erau tinuti pe holurile Policlinicii judetene cu foarte mult timp in urma.Si ce daca n au fost!!!!!!,si ce daca au dat cu subemnatul,totul se musamalizeaza si se reia obiceiul,La noi tot bilciul tine 3 zile,Acum veniti si ne ziceti????.Cate sesizari au fost si n ati luat masuri.Nu se intimpla nimic ,iar absenteismul o sa fie la fel.Bolnavii sunt cei care sufera si ii doare in cot pe cei care trebuie sa-i trateze.Stau pe sectii si nu coboara decit atunci cand vor muschii lor,Daca vor sa fie tratati sa mearga la privat unde ii consulta aceeiasi medici,iar acolo nu si permit sa lipseascaSaracu tot sarac trebuie sa taca ca se teme ca nu-i mai ascultat.Nu ne mai ametiti cu controalele……Sa ne scrieti si ce masuri luati,apoi va credem.

  • Victoria says:

   Regretabil ce se întâmplă cu aceste controale ,care sunt mai multe decât aprecierile de care merita toate cadrele din sistemul sanitar,cei către au fost și sunt în prima linie in lupta cu virusul COVID.Fac apel la DSP și întreb :cum de NU au făcut controale în zilele de 8 și 9 Mai 2021 la evenimentele cu FRF multe persoane de la Castelul Săvârșin?Verificați imaginile ce au fost în media să vedeți cum și cât s-au respectat purtatul măștii,distanta socială între cei prezenți că au fost în Mureș 80-100 de persoane.

   • Victoria says:

    Regretabil ce se întâmplă cu aceste controale ,care sunt mai multe decât aprecierile de care merita toate cadrele din sistemul sanitar,cei către au fost și sunt în prima linie in lupta cu virusul COVID.Fac apel la DSP și întreb :cum de NU au făcut controale în zilele de 8 și 9 Mai 2021 la evenimentele cu FRF multe persoane de la Castelul Săvârșin?Verificați imaginile ce au fost în media să vedeți cum și cât s-au respectat purtatul măștii,distanta socială între cei prezenți că au fost în jur pe 80-100 de persoane.

 3. Tym says:

  Cati dintre maharii ăstia fac garzi si vor plăti enorme cat salariu minim net /gardă ?
  Daa. Salariu merge noi ne facem că muncim !
  Toți la grămadă “linia’tăi “!
  Sale fie RUSINE!

 4. Cosmin says:

  Lucrau in Smart Working, pontaj on-line, etc. A fost modificat și codul muncii in acest sens. Problema e de partea pacienților ca nu cunosc reglementarile și nu știu cum sa ii găsească 😂😂

 5. aradon says:

  nu ii chiar ca ii ceva sistematic?! ptr ce sa mai dea declaratii…. eventual intrebatii cand au ajuns ultima oara la timp.

 6. Stela says:

  A ți uitat sa menționați ca controlul a fost la ora 7 dimineața .
  După un program de care cred ca nici spitalul nu mai știa ca era de la ora 7.

 7. Coco says:

  Publicați numele lor, să știm la cine să nu mai mergem! Afară cu ei!

  • Victoria says:

   Este regretabil ce faceți cu cei ce sunt în sistemul sanitar.Unde sunt aprecierile pentru că ei sunt cei din linia întâi în fața Covid ? Adresez o întrebare celor de la DSP Arad :cum de nu a-ți fost în control în data de 8 și 9 Mai 2021 la Castelul Săvârșin jud Arad să vedeți acolo cum s-au respectat condițiile impuse pe timp de pandemie ?Au fost în jur de 80-100 de persoane de toate vârstele,verificați imaginile să vedeți cum și câți au purtat masca și păstrat distanta socială și abia atunci sa loviți în sistemul sanitar , la care le adânciți și mai stresul din timpul serviciului.

   • Cristi says:

    Matusa!!! Ce are sula cu prefectura? Ești cumva medic în situație de absenteism si încerci sa distragi atenția?! Și vorbesc la pertu pentru ca observ ca ești tare basicata….

   • Unu says:

    Doamna….unde draq era linia întâi…din moment ce bolnavii îi așteptau pe doctori…in linia întâi! Toți o apă și un pământ pentru că…nu verifică nimeni….atenție nimeni. Oare cum se pontează oamenii ăștia, cine ii pontează, cum se calculează salariul ăla…mare? Întreb oare cum…? Cu acordul tacit al cui se face acest lucru.

   • anonim says:

    Serios ! ce plm este regretabil in faptul ca acestor gainari li se cere sa fie la servici in timpul programului in care apar ca prezenti la locul de munca ??? si ce linia pwlii intai vezi mai nana ??? tot dintre astia au fost cei care s au dat loviti de boala si au intrat ba in concedii medicale , de odihna sau imediat s au pensionat in momentul in care a fost declarata pandemia pwlii de covid , sau ai memoria scurta ca tivul la fusta ? in timpul orelor de program nu servesc munca , dar le trebuie mai gata 300 de euro pt 24 de ore pierdute prin spital , a drecu cum ii mai compatimesti pe acesti felceri de doi lei , cei care sunt , deoarece sunt convins ca sunt si cadre medicale serioase in acel spital …insa pacat ca aia cred ca sunt in minoritate !

   • velociraptor says:

    Manci cacat cu lingura mare.

 8. Alex says:

  Programul nu se respectă niciodată de către medici!
  Trist că abia acum își dă seama DSP-ul…..
  Același lucru se întâmplă la orice cabinet medical….

 9. Lacri says:

  Stați liniștiți că totul e sub control ,nu merge nici un DSP la nici un control fara sa îl informeze pe Cionca,medicii erau la taverna pecicana la Igas ,asistentele la pitsop ,doamna directoare e p…a in lucrare aia habar nu are cate etaje are spitalul care îl conduce

 10. Maria says:

  Vai si amar de oamenii ce ajung in spital in ziua de azi..covid 19 a luat mintile si omenia din oameni fug oameni de oameni ce am ajuns sa trăim ca lupii carantinati izolați vaccinati nevaccimati de la apariția acestui virus a distrus omenia din oameni Doamne iartă-ne si ai milă de noi si da un virus cu omenie peste noi!

 11. Sanepidus says:

  Cit cretinismul, bine ca nu au decis ca apa e uda și aerul incolor. Ăstia sunt inspectori ce controlează, nu au auzit de cărțile și lucrările studiate de cei controlați, dar știu sa fie în control la 7 dimineață, iar la ei la birouri habar nu au care e obiectul muncii,dar duhnesc a incompetenta.

 12. un cetatean says:

  As sugera ca aceste controale sa fie facute si la alte ore sa vada ca medicii sunt pe secti iiar bolnavii stau ore pe bancuta ,asteptind doar doar coboara medicul sa i consulte ,Acest lucru facandu se pe fuga,ptr ca se grabesc sa plece acasa ,Inca odata d-lor de la DSP care faceti contro; este doar praf aruncat in ochii bolnavilor ei nu au de castigat nimic,Vor sta si de acum inainte cuminti in asteptare ……Sa le fie rusine,au salarii mari si gata!!!!!!! Mai este ceva La ambulator judetean nu este sectie covid,ei lucreaza normal,Dece la Sp Municipal cadrele medicale erau la cabinete???????Ptr ca sunt mai responsabili,au mai mare empatie fata de ei D na Victoria esti cumva eroina??Stai linistita in banca ta,Aceste cadre medicale trebuIAU SA FIE LA CABINETE SA LUCREZEEE SA AIBA GRIJA DE BOLNAVII PUNCT!!!!!!SALARII MARI BOLNAVII NU TREBUIE SA ASTEPTE LA CABINET BUNAVOINTA ACESTORA<NOI PLATIM PTR ASTA <EI TRAIESC DIN BANII NOSTRI<ASA CA TREBUIE SA ISI FACA MUNCA PE CARE AU ALESOVreau sa precizrez ca nu este general ptr toti medicii,sunt medici dedicati muncii lor ,dar sunt si aschii…..M am ambalat un pic..

  • gigel says:

   unii platesc, altii nu platesc si au parte si ei de asistenta medicala. cel mai bun sistem medical este in romania, intrebati-i pe cei din diaspora care au fost pe la medicii de acolo, daca vrei sa mergi la un specialist iti fac programare peste 3 luni. are lipsuri sistemul, asa este, ca doar e compus din oameni. exemplu: sunati la vreun service pentru electrocasnice sa auziti cum vorbesc cu tine, si aia sunt privati.

 13. si ce? says:

  488 de romani au murit din cauza vaccinului si 27274 au facut boala dupa vaccin. Cifre oficiale, domnule presedinte!
  Voi care va dati destepti si foarte pro vaccinare, faceti un mic experiment: puneti un magnet pe locul unde v-ati vaccinati si apoi dati-i drumul (merge si un abtibild magnetic de pe frigider). Veti constata ca ramane atasat de locul injectiei. Poate in al 12 lea ceas incepeti sa ganditi.

 14. Clara says:

  Un demers ridicol,menit sa-i puna intr-o lumina proasta pe medici;reversul medaliei este ca s-a pus intr-o lumina proasta “familia regala”Timis!
  Amuzant spectacolul,avand in vedere talentul domnului Timis de a nu-si amenda pilele…

  • anonim says:

   Un demers ridicol ???…. serios ? zi sa mori tu ca e ridicol , si in ce lumina pwlii mai proasta trebuie sa i puna DSP pe medici decat in cea in care medicii s au pus singuri de a lungul anilor ? …eu spun sa fii mai realista si sa judeci corect , lasa naibii visele erotice ca doar pwlee ai in cavitati din cap

   • Clara says:

    Sunteti un FRUSTRAT! Va simtiti important acum ca vi-ati demonstrat calitatile intelectuale? DSP TREBUIE SA FIE IMPARTIALA DACA VREA SA FIE CREDIBILA!

 15. Medecine says:

  Mulți doctori lucrau la stat doar ca sa -și directioneze clientela pentru cabinetul lor privat.Oricum întârzie la programul din clinicile statului și nu încep consultațiile înainte de a servi cafeaua și a povesti circa 45 minute -o ora.În total dispreț fațâ de pacientii înghesuiți la ușă.

 16. gigi says:

  Așa se explică de ce ard pacienții in saloane , ziua lipsesc iar noapte care sunt dorm . Bine că au salarii ca in vest , și tot nu le ajunge .

 17. bogdan says:

  PROBABIL DIN CAUZA CA LI SA MARIT SALARIUL FARA SA SE TINA SEAMA DE PERFORMANTELE PROFESIONALE ALE FIECARUIA IN PARTE….

 18. sam says:

  amendati cu 1000 de lei.Respectul pt bolnav ,nu exista.Comunicare?…nimic!…zero!Medici de doi bani.Nu au nicio scuza.Rusine sa va fie la nas,medici fara inima a Aradului!

 19. fanuta says:

  MATEMATICA DOCTORULUI DE LA SPITALUL JUDETEAN>Zilnic lucrez 8 ore la cabinet particular, mai predau cu normă întreagă și la Universitatea VG, și în rest sunt plătit și 8 ore la spital. În weekend fac gardă online sau de la distanță, adun consumabilele necesare cabinetului, și mai mă uit și la tv în camera de gardă. Statistic nu sunt de vină de mortalitatea crescută cu 20% în Arad față de 2019, deoarece COVID19 este de vină, din cauza pandemiei nu am putut să prestez serviciile mele medicale destinate bolnavilor cronici, cu inimă, diabet, cancer etc etc…dar e bine și așa, m-au cooptat în garda permanentă COVID unde sunt beneficiară și de sporul COVID, că și 500 euro sunt bani… În rest nu-mi pasă de cei care stau la internare pentru că suntem 325 de cadre medicale pentru 375 de paturi ocupate…să nu vorbim de restul …asistente…

 20. A-radu says:

  TRAIASCA “EROII DIN LINIA INTAI”… in tara cu una din cele mai mari mortalitati de pe planeta

 21. Local

  Ilegalități cu criptomonede într-o hală din Arad
  În schimbul a unui comision de 10 la sută, un danez „s-a angajat” să desfăşoare activităţii de minare a cripto-monedei Bitcoin. 5

  România

  S-a decis: 30 de zile de restricții! Masca e obligatorie, evenimentele sunt interzise și certificatul verde, impus
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. 16

  ARADON Sport local

  Ovidiu Haţegan, în TOP 5 al arbitrajului european!
  1

  Local

  Incredibila și trista poveste a Teatrului Vechi și a nesăbuitei sale administrații
  O dezbatere publică pe tema Teatrului Vechi, care ar trebui cumpărat acum, în al 12-lea ceas, numai că Primăria... nu prea îi face loc pe lista de priorități. 2

  Local

  Activitate suspendată la ghişeele DGASPC
  Pentru a preveni și limita cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus DGASPC Arad suspendă preluarea la ghișeu a dosarelor de încadrare în grad de handicap.

  Local

  Centrele de vaccinare din municipiul Arad, deschise zilnic, între orele 8-20
  Între 29 şi 31 octombrie, Primăria şi DSP organizează Maratonul Vaccinării, pe holul Palatului Administrativ. 9

  Local

  COVID în Arad: 4.108 cazuri active, 395 sunt internați în spital
  Numărul infectărilor este în continuă creștere în Arad. De joi până vineri au fost depistate 407 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 33.236 de cazuri. 4

  Local

  Restricții actualizate în județ: unde rămâne carantina de noapte și cine scapă de unele măsuri?
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit vineri, 22 octombrie, pentru a actualiza restricțiile din localitățile arădene în funcție de ultimele incidențe calculate.

  ARADON Sport local

  Enterocolita face ravagii la „VI-FE”!
  ARAD. În plin „val 4” al pandemiei de COVID, gruparea fotbalistică de Liga 4, Victoria Felnac, se confruntă cu altfel de probleme de ordin medical. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.