aradon.ro Web analyticsCristina Bibarţ, „atac” cu plângeri la CJA

De Alin Gherasim

Cristina Bibarţ, „atac” cu plângeri la CJA

Fostul director al Zonei Libere Curtici-Arad contestă noul Consiliu de Administraţie, dar şi numirea unui nou director.
Scris de Alin Gherasim - Fostul director al Zonei Libere Curtici-Arad contestă noul Consiliu de Administraţie, dar şi numirea unui nou director.

ARAD. Apele sunt departe de a fi limpezi în ceea ce priveşte conducerea Zonei Libere Curtici-Arad, a Consiliului de Administraţie şi a directorului. Cristina Bibarţ, cea care a condus 15 ani Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Curtici-Arad, dar al cărui mandat a expirat în data de 22 septembrie, nu vrea sub nicio formă să părăsească funcţia şi fotoliul de director şi face tot posibilul pentru a întârzia debarcarea sa de la şefie. În această lună, Cristina Bibarţ a trimit două plângeri către Consiliul Judeţean Arad. Una dintre ele vizează numirea noului Consiliu de Administraţie al Zonei Libere, în timp ce a doua vizează numirea unui director interimar al Regiei, pentru o perioadă de patru luni de zile.

Trebuie precizat de la bun început că Bibarţ nu aşteaptă ca CJA să îi admită plângerile. Doar că, pentru a merge în instanţă, trebuie să respecte şi această procedură, legea stipulând faptul că „înainte

de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual care i se adresează trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există (……) revocarea, în tot sau în parte, a acestuia”.

Ce susţine Cristina Bibarţ în plângerea privind numirea noului director? Faptul că „în cadrul R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad nu există un post vacant de director general, acesta fiind ocupat la data de 24.09.2021 și ulterior respectivei date de Bibarț Cristina Elena; Contractul individual de muncă încheiat între R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și Bibarț Cristina Elena, înregistrat sub nr. 85/31.11.2006, contract încheiat în baza dispoziției nr. 379/13.11.2006 a Președintelui Consiliului Județean Arad; Prin Hotărârea nr. 30/18.12.2017 a Consiliului de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a fost aprobată delegarea conducerii executive a regiei către Bibarț Cristina Elena. Durata mandatului este până la data de 22.09.2021”. Practic, inclusiv în plângerea înaintată Consiliului Judeţean, Cristina Bibarţ spune că mandatul ei a expirat în 22 septembrie. Numai că, ulterior, ar fi fost încheiat un nou contract de muncă, prin care aceeaşi Cristina Bibarţ şi-a prelungit mandatul de director. De la sine putere.

Doar că plângerea depusă de fostul director a fost direcţionată greşit, după cum arată şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad. Aceştia spun că deciziile de numire a directorului interimar au fost luate de Consiliul de Administraţie al Zonei Libere Curtici-Arad, nu de către Consiliul Judeţean. Drept urmare, plângerea a fost respinsă.

Altă plângere

Cealaltă plângere se referă, după cum am precizat deja, la numirea noului Consiliu de Administraţie. „În plângerea prealabilă formulată de către Bibarț Cristina Elena se susține în mod neîntemeiat faptul că Hotărârea Consiliului Județean Arad nr. 272/10.09.2021 privind numirea unor membri în Consiliul de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și aprobarea formei și clauzelor contractului de mandat pentru membrii Consiliului de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad este nemotivată, cuprinzând <doar o simplă trimitere la alte referate, rapoarte și hotărâri>”, se arată în documentele CJA.

Aceştia o contrazic, însă, pe lege pe Bibarţ, precizând faptul că „este neîntemeiată susținerea doamnei Bibarț Cristina Elena potrivit căreia nu a fost respectată cerința motivării actului administrativ, în condițiile în care legiuitorul, reglementând procedura adoptării actului administrativ, prevede în mod expres întocmirea, separat de actul administrativ, a unor documente de motivare și de prezentare, documente reprezentate în speță de Referatul de aprobare nr. 20.128/09.09.2021 al Președintelui Consiliului Județean Arad și de Raportul de specialitate nr. 20.129/09.09.2021 al Serviciului Guvernanță Corporativă, Ajutor de Stat şi Transport”. Aşadar, şi această plângere a fost respinsă.

Doar un pas către proces

După cum am precizat deja, Cristina Bibarţ nu a aşteptat niciun moment ca CJA să îi admită vreuna dintre plângeri. Avea nevoie de acest pas doar pentru a putea ajunge în instanţă. Lucru care se va şi întâmpla. Vor urma procese peste procese în cadrul cărora Cristina Bibarţ va încerca, cu orice preţ, să rămână în fotoliul directorial al Zonei Libere Curtici-Arad. Dacă este să ne luăm după ce spune Consiliul Judeţean Arad, aceasta nu are, însă, nicio şansă, legea fiind de partea noului Consiliu de Administraţie şi al noului director.

11 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sellep says:

  Mama lui de ciolan 🙂

 2. TEO says:

  UNU PP
  NNNNNNN
  LLLLLLLLLLLLLLLL
  UNU PPPPPP SSSSSSSE DDDDDDDDDD EEEEEEEEEEEEEEEEEE

  Oricum pică zarul. noi câștigăm

 3. Aradean says:

  Mafia Falconeti – Bibart continua sa sfideze aradenii !!

 4. Ioneeeel says:

  curva satului nu stie cand sa plece . A fost hranita , dar acum e gata poate sa sara in mures :)))

 5. Anonim says:

  Dar cine se crede aceasta cristina bibart de tine cu dintii de functie? Pai daca membrii CJA nu o mai vor de ce s-a tavalit pe jos pt ca isi pirede functia? S-a nascut cu functia in brate? S-a dat la fundulet cu super glue si si-a lipit functia pentru totdeauna? Pai daca nu o mai vor degeaba se arunca pe jos si se tavaleste si da din maini si din picioare.

 6. Dd says:

  Cum dracu a condus atåția ani Zona Liberă, că-i “proastă de-mpunge”…???

  1. Adică ea credea, în creierul ei “termită-umană”, că “ea centrează și tot ea dă cu capul”, adică ea singură se autoanalizează și se reangajează (își prelungește Contractul) singură, fără s-o “întrebe nimeni de sănătate” … ???!!! 🤔
  Mamăăă cåt tupeu și prostie pe capul ei …! 😥

  2. În prostia și disperarea ei, n-a avut nici măcar bunul-simț (dacă e atât de proastă), ca să întrebe “cine mama dracului a angajat-o și i-a semnat, la vremea aceea, hårtiile de angajare” ?!
  Asta ca să nu mai vorbim că, în 15 ani de Directorat, încă nu are habar că Directorii/Managerii de S.A. sau R.A. sunt angajați de Consiliile de Administrație … 🤤

  3. Și ultimul aspect: vă dați seama ce Primar “grozav” avem, dacă el nu-i în stare să-i zică la nevastă-sa, “proasta târgului”, să “stea dracului pe curu’ ei”, că DUPĂ CE A CĂPUȘAT 15 ani UN POST EXCEPȚIONAL REMUNERAT”, fără să fie capabilă în tot acest timp SĂ ÎNȚELEAGĂ CUM FUNCTIONEAZĂ INSTITUȚIA PE CARE O CONDUCEA, mai “face și valuri” , ca tåmpita, în loc să stea naibii în banca ei și să zică “bogdaproste” că a fost tolerată atâția ani , ÎNTR-UN LOC ATÂT DE IMPORTANT ȘI PE UN SALARIU NESIMȚIT DE MARE !!!

  Deci dacă onor Primarul n-are nici capacitatea, inteligența sau bunul simț, să-și țină în frâu consoarta, EXCEPȚIONAL PRIVILEGIATĂ în ultimii 15 ani, de relațiile sale politice, CUM NAIBA SĂ AVEM AȘTEPTĂRI ca Primarul Bibarț să aibă capacitatea sau, măcar, dorința, de a face ceva BUN și UTIL pt. Arad și arădeni…?! Cum…??? 😣

  • Cititor aradean says:

   S-a întors roata , madam ! Sper sa ai parte de tot atâtea umilințe și suferințe cât le-ai produs tu angajaților. Și în plus de un control corect asupra modului cum ai gestionat și sifonat banii Regiei .

 7. Arădean says:

  Acum va avea mai mult timp liber sa meargă la meciurile echipei UTA și sa se pozeze alături de iubitul ei soț, primarul comunei Arad, domnul Bibi Călin zis și pădurarul! 15 ani în funcție, mult, sa vina DNA ul!
  Apropo, Bibi, facem ceva pentru Arad? Sau doar proiecte și studii de fezabilitate ca fosta mumie care a condus Aradul și care a dus orașul Arad la stadiul de comuna Arad!
  P. S. Doamne Bibart poate va sta la meciuri la tribuna 2 alături de baronul Francisc Neuman! Nu de alta dar nu se cuvine sa stea ea la tribuna 1 și baronul la tribuna 2!

 8. Curticean says:

  Oricum zona aia este egala cu zero din 2007. Nu inteleg ce a condus femeia asta ca nu mai este loc de zona libera intre Ungaria si Romania. Zona aia e libera pentru importuri din China si alte tari extracomunitare dar tot pe degeaba pentru ca e putin probabil sa mai aduca vreun beneficiu azi! Sunt 3-4 firme acolo, in rest bate vantul. Si firmele alea cu activitati modeste. A condus 15 ani o institutie care nu face nimic, zona e la fel de cand exista, n-a miscat o bordura doamna Cristina. Mi se pare hilar ce lupte se dau intre CJA si Bibart, adica in PNL. Cum zicea cineva mai sus, mare e si ciolanul asta! Vai de neamu asta.

  • Pardon, stiu ce face Zona Libera. Vinde abonamente de intrare cu 150 lei pe an la toti angajatii care lucreaza in zona libera!!! Hilar!!! Pai daca oamenii n-ar lucra acolo, Zona Libera nu ar exista!!! Va dati seama ce idioti sunt astia? Cer bani de la cei care vin acolo sa munceasca, nu sa faca profit ca ar lua ceva gen din “duty free”. Deci o idiotenie cum rar mai exista pe pamant, dar probabil n-au desfiintat-o din cauza obiceiurilor vechi pesedist-comuniste, sa le mearga leafa si la cocalarii de partid! Varza cu mac!!!!

 9. Mocofan-club says:

  Orice s-ar zice, e mândră foc și are un tupeu maxim.

 10. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.