aradon.ro Web analyticsCristina Bibarţ începe să piardă procesele pentru şefie

De Alin Gherasim

Cristina Bibarţ începe să piardă procesele pentru şefie

Fostul director al Zonei Libere Curtici-Arad a pierdut deja, definitiv, primul proces din seria celor deschise de când a rămas fără funcţie.
Scris de Alin Gherasim - Fostul director al Zonei Libere Curtici-Arad a pierdut deja, definitiv, primul proces din seria celor deschise de când a rămas fără funcţie.

ARAD. Demersurile în instanţă ale Cristinei Bibarţ, fostul director al Zonei Libere Curtici-Arad, încep să se lovească de respingeri ale judecătorilor. Bibarţ a deschis o serie de acţiuni în justiţie, înregistrate fie la Judecătoria Arad, fie la Tribunalul Arad. Consiliul Judeţean Arad şi Consiliul de Administraţie al Zonei Libere, care au fost „ţintele” Cristinei Bibarţ, au solicitat strămutarea dosarelor la instanţele din Timişoara, lucru care s-a şi întâmplat. Ulterior, judecătorii de pe Bega au început să ia la puricat dosarele respectiv, iar, în cazul unuia dintre ele, s-a ajuns la final de proces.

Este vorba despre acţiunea în instanţă prin care Cristina Bibarţ solicita suspendarea executării hotărârii nr. 18/2021 a Consiliului de Administraţie al Zonei Libere. Interpelat pentru a lămuri ce spune această hotărâre, Andrei Ando, preşedintele CA Zona Liberă, ne-a declarat că „hotărârea respectivă se referă la numirea în funcţia de director general provizoriu a lui Ioan Dascălu”. Practic, imediat după ce mandatul de management al Cristinei Bibarţ a expirat, Consiliul de Administraţie a decis ca, începând cu data de 24 septembrie, conducerea Zonei Libere să fie preluată, interimar, de către Ioan Dascălu.

Sentinţele instanţelor din Timiş

Revenind la procesul privind suspendarea acestei hotărâri, Tribunalul Timiş a decis că „respinge acţiunea având ca obiect <suspendare executare act administrativ>, formulată de reclamanta Bibarţ Cristina Elena, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Administraţie Zonei Libere Curtici Arad şi Consiliul Judeţean Arad, şi intervenientul forţat Dascălu Ioan, ca inadmisibilă”.

Cristina Bibarţ a atacat cu recurs această decizie, iar Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa: „Respinge recursul declarat de reclamanta recurentă Bibarţ Cristina Elena, împotriva sentinţei civile nr. 1046/11.11.2021, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 2879/108/2021, în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Curtici Arad şi Consiliul Judeţean Arad şi cu intervenientul intimat Dascălu Ioan. Definitivă”. Aşadar, un prim proces a fost pierdut în toate instanţele.

Urmează altele

Acesta este, însă, doar unul dintre dosarele deschise de Cristina Bibarţ, după ce a rămas fără funcţia de director al Zonei Libere. Pe lângă solicitarea de a suspenda hotărârea descrisă mai sus, fostul director mai are încă cinci procese în care se bate pentru funcţia de conducere. Unul dintre ele a fost strămutat de la Judecătoria Arad la Judecătoria Timişoara. Instanţa de pe Bega şi-a declinat, însă, competenţa şi a trimis dosarul spre Tribunalul Timiş. În tot acest timp, există deja alte trei dosare care au fost strămutate de la Tribunalul Arad la Tribunalul Timiş, dosare care au intrat deja pe rol. În unul dintre ele s-a luat act de renunţarea la judecată, după ce dosarul a fost deschis la solicitarea Zonei Libere, iar Cristina Bibarţ avea doar calitatea de intervenient. După schimbarea conducerii Zonei Libere, noii şefi au hotărât să retragă acea acţiune din instanţă, iar Cristina Bibarţ, având doar calitatea de intervenient, nu a putut continua judecata.

Fără mandat din septembrie 2021

Circul de la Zona Liberă Curtici Arad a început în luna septembrie a anului trecut, atunci când mandatul de director al Cristinei Bibarţ a expirat. Fără a primi girul Consiliului de Administraţie şi cel al Consiliului Judeţean Arad, Bibarţ a decis să îşi încheie, de la sine putere, un nou contract de mandat de director. „Contractul individual de muncă încheiat între R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și Bibarț Cristina Elena, înregistrat sub nr. 85/31.11.2006, contract încheiat în baza dispoziției nr. 379/13.11.2006 a Președintelui Consiliului Județean Arad; Prin Hotărârea nr. 30/18.12.2017 a Consiliului de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a fost aprobată delegarea conducerii executive a regiei către Bibarț Cristina Elena. Durata mandatului este până la data de 22.09.2021”, anunţau în septembrie reprezentanţii CJA. După expirarea contractului, Consiliul de Administraţie a decis să îl numească, interimar, pe Ioan Dascălu în funcţia de director general al Zonei Libere. Cristina Bibarţ nu a putut să accepte că a rămas fără funcţie şi a atacat în instanţă toate documentele referitoare la numirea noului Consiliu de Administraţie şi a noului director. Deocamdată, strategia ei nu dă roade, primul proces fiind pierdut în toate instanţele, sentinţa fiind definitivă.

19 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Patrascu says:

  Coana trebuia sa rămână la cratiță sau cel mult o bagatoare de seama la recepționarea lucrărilor mici de proasta calitate.

 2. Alexandru_e says:

  Nu stiu de ce nu se angajeaza in sectorul privat daca este asa de ” competenta ” ??

 3. Camelia says:

  Ando-Șuhaidă nu ți-a declarat și că niciun membru al CA-ului actual nu îndeplinește condițiile să fie membru? Nici că CA-ul trecut a funcționat ilegal fără reprezentant ANAF desemnat?

 4. Bibi the MARE says:

  Deci sa mor nebun !!!!Asa ceva nu se poate ! Singura si a dat functie ea ei !”Bibarţ a decis să îşi încheie, de la sine putere, un nou contract de mandat de director”. Mama ce coruptie! Familia asta conduce Aradul!!!Si ne miram de ce e Aradul unde e !!!!!Trist !!! Votati aradeni pnl,usr si alti democrati !ne-au terminat ca oras !

 5. jolie says:

  Cine este cristina bibart ?

 6. ioana says:

  ….Bibi d-zeu nu bate cu parul !!! moldoveanca ta e ca si tine , nesinceri si mincinosi si nu afirm asta aiurea chiar sunt in cunostinta de cauza !!! asa ca LIKE !!! Mai putin ca timpul zboara si praful se va asterne si peste tine ca si tu ai facut rau altora !!!

 7. ioana says:

  ….Bibi d-zeu nu bate cu parul !!! moldoveanca ta e ca si tine !!! like

 8. Etc says:

  Scaunul cald renumeratie mare. Greu sa te desprinzi…

 9. Nealcosu says:

  Bibica are cunoștințe juridice …..fiind absolventă de drept! Sau o fi consiliat-o vreun doctor……in medicina, nu în drept! Dar și dacă merge înapoi….. de unde a venit!

 10. aradean 1 says:

  Bravo !! Asa sa pateasca si al ei sot !!

 11. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.