aradon.ro Web analytics


Cursuri online la UVVG şi în sistem hibrid la UAV

De M.B.

Cursuri online la UVVG şi în sistem hibrid la UAV

Reactualizat la:
Epidemia de SARS-CoV-2 impune unele măsuri speciale la începerea noului an universitar, care se va desfăşura în condiţii deosebite faţă de anii anteriori.
Scris de M.B. - Epidemia de SARS-CoV-2 impune unele măsuri speciale la începerea noului an universitar, care se va desfăşura în condiţii deosebite faţă de anii anteriori.

ARAD. Mai sunt câteva zile până la începerea anului universitar, iar la Arad deciziile au fost luate, privind modul de desfăşurare a activităţilor didactice. Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) va organiza cursurile în sistem hibrid, în timp ce Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) va avea cursuri doar online, cel puţin în primele două săptămâni.

Reprezentanţii UAV au precizat, joi, că în sistemul hibrid, cursurile la toate facultăţile se vor desfăşura online, în timp ce prezenţa fizică a studenţilor va fi obligatorie la seminarii şi laboratoare. Doar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Design îşi vor desfăşura cursurile în sistemul clasic, adică prin prezenţa studenţilor. La aceste două facultăţi sau la seminarii şi laboratoare, prezenţa fizică este posibilă pentru că numărul studenţilor dintr-o grupă este mai mic şi pot fi respectate prevederile legale în vigoare impuse de epidemia de SARS-CoV-2.

La UAV, cursurile încep în 28 septembrie 2020, cu excepţia facultăţilor unde procesul educaţional este afectat de organizarea scrutinului pentru alegerea primarilor, care îşi vor începe activităţile didactice în 29 septembrie.

Cu privire la taxele de studii sau de cazare în cămine, reprezentanţii UAV au precizat că au rămas la nivelul anului trecut. Toate solicitările de cazare au fost acoperite şi vor sta cel mult doi studenţi în cameră, iar servirea mesei se va face doar în sistem catering.

La UVVG Arad, cursurile încep în 1 octombrie, dar cel puţin până în 18 octombrie toate activităţile didactice vor avea loc online. Începând cu 19 octombrie, cursurile vor fi desfăşurate online, iar activităţile practice, laboratoarele şi seminariile vor fi desfăşurate cu prezenţă fizică, dar cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii cu SARS-CoV-2.

UVVG a transmis că taxele de şcolarizare au rămas neschimbate şi au fost introduse unele facilităţi pentru viitorii studenţi privind plata acestora.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Debut ezitant pentru Crișul în Liga Florilor
  Crișul Chișineu Criș a pierdut cu SCM Craiova la debutul în Liga Florilor, scor 30-19 (13-5).

  Local

  Patru tramvaie produse la Arad circulă prin Cluj
  ARAD. Municipiului Arad, unde îşi are sediul Astra Vagoane Călători, i se alătură Oradea, Timişoara, Galaţi, Cluj-Napoca. Aici pot fi văzute modernele şi silenţioasele tramvaie fabricate de producătorul arădean de material rulant. 1

  Local

  Se judecă mai puțin la Tribunal
  Scădere a volumului activității Tribunalului Arad cu peste 9 procente de la începutul acestui an.

  ARADON Sport local

  AMEFA a strâns un lot tânăr pentru turneul doi
  AMEFA Arad a marcat câte șase goluri în primele două meciuri de Superligă. 1

  Local

  Amendă dată de polițiștii arădeni pentru organizarea de activități în spațiu închis
  Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiu public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în timp ce alte amenzi au fost date pentru nepurtarea măștii de siguranță, totul în urma unor controale efectuate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. 1

  Local

  Municipiul Arad a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori
  245 de cazuri noi și 6 decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore la nivelul județului. 1

  Local

  Mii de locuri din cimitire, neplătite
  Gospodărirea Comunală Arad anunţă că a expirat concesiunea pentru aproape 5.000 de locuri de veci. 11

  Local

  Acțiune în trenurile și în stațiile CFR din județul Arad
  Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Arad și reprezentanți C.F.R. au desfășurat, miercuri, 28 octombrie, o acțiune în trenurile de călători și stațiile CFR, din județul Arad, pentru limitarea efectelor pandemiei și creșterea siguranței călătorilor. 5

  UT Arad

  UTA e "pe val"! Cum va fi la Botoșani?
  Neînvinsă de patru runde, trupa lui Laszlo Balint merge încrezătoare în Moldova. "Respectăm adversarul, dar avem încredere în potențialul nostru, nu ne este frică de nicio echipă din prima ligă". 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.