aradon.ro Web analyticsDezbatere publică pentru „blocurile dintre case”

De Diana Duțu

Dezbatere publică pentru „blocurile dintre case”

Direct vizat este PUZ-ul privind construirea a 30 de blocuri în Micălaca, în zona străzilor Podgoriei-Păstorului.
Scris de Diana Duțu - Direct vizat este PUZ-ul privind construirea a 30 de blocuri în Micălaca, în zona străzilor Podgoriei-Păstorului.

ARAD. În luna august a anului trecut, Ispas Claudiu Daniel – în calitate de reprezentant al SC Ecosysteme SRL – anunţa Primăria Arad în legătură cu intenţia sa de elabora Planul Urbanistic Zona „Locuințe colective, zona comerț, servicii și dotări” în municipiul Arad. Potrivit Studiului de oportunitate, e vorba de construirea a 30 de blocuri şi sute de locuri de parcare pe o suprafaţă de şase hectare aflată într-o zonă de case din cartierul Micălaca. Anunţul a stârnit imediat nemulţumirea şi revolta vecinilor care, în noiembrie 2021, au adresat o scrisoare publică Municipalităţii, prin care solicită respingerea PUZ-ului.

La două luni distanţă, Primăria anunţă organizarea unei dezbateri publice pe marginea controversatei investiţii.

Joi, online

„Primăria Municipiului Arad organizează joi, 27 ianuarie 2022, ora 16:00, dezbaterea publică ONLINE pe marginea studiului de oportunitate depus în vederea emiterii avizului de oportunitate pentru inițierea documentației de urbanism PUZ și RLU – Locuințe colective, zonă comerț, servicii și dotări, amplasament – municipiul Arad, str. Podgoriei, beneficiar: Ispas Claudiu Daniel, reprezentant al SC Ecosysteme SRL, proiectant – SC Power on Solution SRL, proiect nr. 07/2021 și a studiului de oportunitate depus în vederea emiterii avizului de oportunitate pentru inițierea documentației de urbanism PUZ și RLU – Schimbare destinație din curți – construcții, în acces pentru imobilul din Arad str. Păstorului nr. 10 în vederea corelării cu <PUZ – Locuințe colective, zonă comerț, servicii și dotări, amplasat pe CF 317853, CF 307518, CF 323240, CF 311087 Arad>, proiectant – SC Power on Solution SRL, proiect nr. 20/2021, aflate în etapa 1 de informare și consultare a populației, conform Or. MDRT nr. 2701/2010” – se arată în informarea Primăriei municipiului Arad.

Relulamentul dezbaterii

Dezbaterea se va desfășura prin platforma online Zoom, timp de 40 de minute. Această sesiune poate fi prelungită cu încă o sesiune cu aceeași durată, dacă se constată această necesitate.

„Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu la data de 25 ianuarie 2022, ora 14:00, intenția de participare și totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail dezbaterepublica@primariaarad.ro, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, instituția/organizația pe care o reprezintă și adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online. Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor trebui să specifice acest lucru în cadrul aceluiași e-mail. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant. Transmiterea solicitării de participare la dezbaterea publică reprezintă acordul explicit al expeditorului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul îndeplinirii unor obligații legale de către Primăria Municipiului Arad” – transmite municipalitatea arădeană.

 

 

Documentele

Documentele supuse dezbaterii publice pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro, secțiunea Activități Curente – Autorizații, Atestate, Informări – Urbanism – Informări în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 2701/ 2010 privind elaborarea/revizuirea documentațiilor de urbanism – Anunţuri de intenţie elaborare documentaţii de urbanism – 09.08.2021 – mun. Arad CF 317853, CF 307518, CF 311087, CF 323240, CF 318024 Arad și 01.11.2021 – municipiul Arad, str. Păstorului nr.10, CF 318024 Arad.

Citește și:

Semnal de alarmă din Micălaca: Fără blocuri în zone de case!

10 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Patrascu says:

  Invitam dezvoltatori imobiliari pe str Barbu Lautaru, teren berechet incepind din Alfa a pina la fosta fabrica de zahar. Zona deschisa pentru constructi P+2

  • Adi says:

   Bine zici, este și zona frumoasa pe malul Mureșului sau micalaca zona blocurilor anl de lângă selgros către mures este loc de un cartier

 2. Dogaru Valentin zabrani says:

  Zona hotel gio si câteva parcele in care nu sa construit așteaptă sa vina sa se construiască ceva util României cum ar fi centre sociale pentru copii de romii si angajati acestora prin derogarea statului la subvențiile sociale care de fapt au legătura salariilemultoe angajati ai micilor firme.

  • Pitagora de la Intim says:

   Ei detin centre sociale, sint și pe teren ai vezi la fiecare usa de supermarket cerșind și buzunaru d batrini. Normal prada este împărțită cu militieni și avocati marile trompete ale ong-urilir. Și pentru binele tău noi te incurajam 😂Mars la munca parazitule.

 3. anonim says:

  Cine-i nenorocitul asta ce vrea sa indese cazarme intre casele oamenilor ?
  Bani sa iasa, asa-i baiete ? Ce conteaza pentru tine ca deranjezi o mukltime de familii cu ideea ta de tip comunist. O fi lucrat tata-tau pe vremuri la institulul de proiectari. Ăla care facea cele mai infect plasate si proiectate blocuri din vestul tarii. Iara tu ai in ADN aceeasi mentalitate de comunist borat.
  Sa iti dea Domnul sa traiesti de-acum impreuna cu toti ai tai intr-o cusca, sau intr-o garsoniera de 20 mp cu tot cu baie si vis-a-vis la un metru in fata ferestrei, sa ai un bloc cu 10 etaje

  • claudiu- says:

   vor sa scada pretul la acele case……ar fi bine ca sa nu se cumpere nici un apartament si numeni sa nu se mute acolo….

 4. Mocofan-club says:

  Se pare că mentalitatea ceaușistă n-a dispărut ci, mai dăinuie încă și caută a se impune cu obstinație. Păi, unde ai mai văzut băi toașu dezvoltatorule, în Europa, blocuri ridicate prin curțile caselor? Du-te-n coreea dă nord cu ideile tale imbecile!

 5. Observator says:

  Cu sau fara acordul nostru acest plan se va pune in practica. Degeaba spun ca nu sunt deacord ca … “ma stropesc” ! Doresc sa vad cand si unde se distribuie terenuri pentru tineri ? Aceasta categorie nu au drepturi la oras. , eventual la sate ! Asa ca : la blocuri !!!!!

 6. Victor says:

  Falca a construit blocuri in curtile interioare din centrul orasului ARAD!!! Nici ceausistii nu si-au permis o asemenea mizerie!!!! Si totusi aradenii ”IUBESTE” Falca!!!!! Ca ca el si ”partidul” lui nu se ezista!!!!!!!!!!!!

 7. Valentin says:

  Sper ca Primăria Arad sa nu aprobe acest proiect! Sper ca banii și influențele politice sa nu încline balanța înspre aprobarea proiectului! Dacă primăria nu se va împotrivi construirii acestui “proiect imobiliar “ mizerabil … va fi clar….legea este pentru fraieri. Străzile sunt foarte înguste in zona , in zona sunt doar case ! De ce sa aprobi un proiect care va duce la o circulație imposibila in zona ???

 8. Mapamond

  Clăparul de la Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit
  Andrew Fletcher, clăpar şi membru fondator al trupei britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. 1

  România

  A fost prins arădeanul suspectat că și-a ucis iubita. Bărbatul era în zona Gării Velența din Oradea
  Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, a fost prins joi seara în zona Gării Velența.

  Mapamond

  A murit actorul american Ray Liotta. Avea doar 67 de ani
  Actorul american Raymond Allen „Ray” Liotta a murit la 67 de ani, potrivit unui anunţ publicat de Deadline.

  România

  Românii nu vor mai putea alimenta în Ungaria la prețul plafonat
  Începând de vineri, 27 mai, guvernul maghiar nu mai lasă românii să alimenteze la prețul plafonat. 2

  Mapamond

  Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru patru agresiuni sexuale
  Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare, joi, pentru patru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi.

  Mapamond

  Întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Finlandei, la Kiev
  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesităţile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Rusia.

  Mapamond

  Rusia pregătește un echivalent rusesc al Oscarurilor
  Regizorul Mikhalkov, pro-Putin, a anunţat că Rusia îşi creează propriul Oscar eurasiatic. 1

  Local

  Zona Liberă Curtici s-a votat , fără scandal, în CJA
  Voturi fără probleme pe bugetul Zonei Libere Curtici, tarifele aplicate și desemnarea a doi noi membri.

  Local

  Încă 1,49 milioane pentru Spitalul de la Căpâlnaș
  Rectificare bugetară pentru acoperirea costurilor de pe șantierul Spitalului de la Căpâlnaș, dar și pentru drumul Sâmbăteni – Ghioroc.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.