aradon.ro Web analytics

Dezvoltarea durabilă şi provocările pandemiei

De Daniel Scridon

Dezvoltarea durabilă şi provocările pandemiei

A 8-a ediţie a conferinţei internaţionale organizată de filiala Satu Mare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Scris de Daniel Scridon - A 8-a ediţie a conferinţei internaţionale organizată de filiala Satu Mare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

ARAD. Sub deviza: „Către o nouă paradigmă a dezvoltării durabile”, De Ziua Naţională a Cercetătorului, în organizarea filialei Satu Mare a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu Academia Română – Institutul de Prognoză Economică București, Muzeul Județean Satu Mare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București, a avut loc a 8-a ediţie a conferinţei internaţionale: „Dezvoltare regională durabilă – prin competitivitate, inovare şi capital uman. Conferința, desfăşurată pe platforma clickmeeting a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a avut patru teme: 1.Modelare și previziune economică. Inovare, competitivitate, cercetare-dezvoltare, societate informațională și dezvoltare durabilă; 2.Resurse pentru dezvoltarea durabilă; 3.Politici financiare și fiscale în sprijinul dezvoltării durabile; 4.Economie, istorie și societate.

Cele peste 70 de lucrări înscrise pe agenda conferinței au dezbătut probleme precum: antreprenoriatul sub presiunea și necesitatea inovării, inovarea deschisă în antreprenoriat, competitivitate și digitalizare, transformarea digitală a industriilor în Europa, impactul pandemiei de Covid-19 asupra pieței muncii, schimbarea modelelor de afaceri și creșterea rezilienței acestora, mobilitatea muncii în dezvoltarea durabilă, complexitate economică și dezvoltare durabilă, calitatea guvernării și poluare, digitalizarea sectorului energetic, noile tehnologii și dezvoltarea durabilă, politici fiscale pentru stimularea creșterii economice, a antreprenoriatului și de stabilizare a dezvoltării durabile, industriile culturale în sprijinul dezvoltării comunităților, conservarea patrimoniului cultural prin cooperare transfrontalieră, educația în sprijinul dezvoltării durabile.

„Lucrările înscrise pe agenda conferinței au arătat preocuparea cercetătorilor pentru analiza și interpretarea transformărilor și provocărilor induse în societate și economie de pandemia de Covid-19. Presiunea digitalizării și transformarea industriilor, inclusiv a sistemelor energetice, creează oportunități, dar și provocări. Corectarea dezechilibrelor recente de pe piața europeană a muncii impune politici comunitare și naționale coerente, orientate către reformarea instituțiilor și mecanismelor de sprijin pentru dezvoltarea capitalului uman necesar progresului economic dorit” – spune prof. univ. dr. habil. Olimpia Neagu, coordonatoarea conferinţei.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Au furat o autoutilitară din Vinga și au plecat la plimbare. Au fost prinși de jandarmi la „Boul Roșu”
  Autoutilitara fusese furată din curtea unei rude a unuia dintre hoți, fără ca aceasta să știe, fiind plecată în străinătate. Autovehiculul nu era înmatriculat, iar cel care l-a condus nu avea permis auto și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

  Mapamond

  Un român a fost prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu
  Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde şi a spus că intenţiona să se vaccineze. 2

  Local

  Spitalul Județean are un nou director medical, după demisia Lenuței Timiș
  Cătălin Hreniuc, șeful secției de neurologie, îi urmează acesteia în funcție. Numirea s-a făcut pentru șase luni.

  Local

  Control pe colectarea deșeurilor nepericuloase în Arad. Au fost găsite 86 kg de baterii uzate ce conțin plumb
  De asemenea, la societatea comercială la care a fost efectuat controlul în urma căruia au fost găsite 86 kg de baterii uzate, se ardeau cabluri electrice. 

  ARADON Sport local

  Haţegan, delegare de top în Champions League!

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 3, etapa 15
  Rezultate: CSC Dumbrăviţa – Lunca Teuz Cermei 1-0, Progresul Pecica – CSC Ghiroda 0-3, Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-2, Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîşnov 1-2, Crişul Chişineu Criş – a stat.

  ARADON Sport local

  Șoimii Șimand și-a consolidat locul secund după turneul doi
  Formația arădeană a câștigat două meciuri și a pierdut la două goluri cu liderul neînvins.

  Local

  Cel de-al doilea tânăr bănuit de comiterea crimei de la Șagu, prins de polițiști
  Inspectoratul de Poliție Județean Arad anunță că duminică seara, polițiștii l-au depistat pe raza localității Gelu, județul Timiș, pe bărbatul de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor. 1

  ARADON Sport local

  Dan Cuedan: „Eu îmi doresc să câștig play-out-ul”
  Antrenorul lui Piroș așteaptă întăriri în toate compartimentele pentru partea a doua a sezonului.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.