aradon.ro Web analytics


Facturi la apă și de patru ori mai mari?

De Valentin Goran
Reactualizat la:

Facturi la apă și de patru ori mai mari?

Reactualizat la:
ULAL Arad a sesizat în mod repetat necitirea lunară a contoarelor de branșament aflate pe domeniul public și estimările lunare foarte mari, nereale ale consumurilor de apă rece.
Scris de Valentin Goran - ULAL Arad a sesizat în mod repetat necitirea lunară a contoarelor de branșament aflate pe domeniul public și estimările lunare foarte mari, nereale ale consumurilor de apă rece.

În intervalul iunie 2019 – mai 2020, ULAL Arad a formulat mai multe adrese către Compania de Apă Arad și către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare Județul Arad (ADIAC Județul Arad), prin care a sesizat repetat cele două entități cu privire la necitirea lunară a contoarelor de branșament aflate pe domeniul public și la estimările lunare foarte mari, nereale ale consumurilor de apă rece, facturate de către Compania de Apă Arad utilizatorilor casnici colectivi prin nerespectarea art. 106, alin. (5), lit. a): „Cantitățile efective de apă facturate se stabilesc astfel: pe baza înregistrărilor contorului de branșament, prin citire de către personalul împuternicit al Operatorului consemnată în cartea de evidență a consumului, din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare din aria de competență a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare județul Arad, prevăzut de Legea nr. 51/2006, Legea nr. 241/2006 și Ordinul nr. 88/20.03.2007 al ANRSC”.

Facturi umflate la Compania de Apă?

ADIAC Județul Arad – spune Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad – a cheltuit mulți bani publici cu publicarea propriului regulament atât în format electronic online, cât și în mai multe exemplare în format fizic cu coperți dure cartonate, spirală dublă metalică și 192 de pagini de hârtie.

În ciuda sesizărilor primite de la ULAL Arad, precum și de la asociațiile de proprietari, Compania de Apă Arad a continuat să nu citească contoarele de branșament, să estimeze consumurile de apă de 2, 3, 4 ori consumul real și să factureze aceste consumuri nereale lună de lună utilizatorilor casnici colectivi. Prin acest mod de acționare, operatorul nu urmărește să egalizeze citirea consumului total de apă cu totalul citirilor proprietarilor și nici să minimizeze aceste diferențe. ADIAC Județul Arad a recunoscut încălcarea art. 106, alin. (5), lit. a) a propriului regulament de către operatorul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, Compania de Apă Arad, dar nu a fost în măsură să precizeze nici o repercusiune a nerespectării regulamentului și nici să-și asume acest lucru și să sancționeze operatorul sau să-i impună citirea lunară a contoarelor de branșament aflate pe domeniul public”, punctează Lupșe.

Instituția Prefectului, fără reacție

Singurul sfat oferit de către ADIAC Județul Arad, mai spune președintele ULAL Arad, a fost ca asociațiile de proprietari păgubite să acționeze în instanță operatorul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. Având în vedere problemele descrise mai sus, ULAL Arad s-a adresat repetatși celei mai înalte instituții a Guvernului la nivel local, Instituția Prefectului – Județul Arad, care nu avut însă nicio luare de poziție și nu a întreprins nicio măsură legală față de nerespectarea legislației în vigoare de către autoritățile administrației publice locale.

Să acționeze în instanță operatorul

Singurul sfat oferit de către Instituția Prefectului – Județul Arad a fost ca asociațiile de proprietari păgubite să acționeze în instanță operatorul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. Serviciile de alimentare cu apă și de canalizare sunt servicii de utilități publice, de interes general, care trebuie să fie cât mai eficiente și econome pentru utilizatori, dar care datorită estimărilor foarte mari a ajuns în Arad să coste și 34 lei/metrul cub de apă!”, a precizat Dorina Lupșe.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. prietenii stiu de ce says:

  Nu mai are rost sa deschidem subiectul de APA CANAL arad, datorita faptului ca toata lumea stie ca vanele de inchidere a apei potabile reci care apartin de aceasta companie sunt nefunctionale. Sa nu mai spunem despre faptul ca in momentul in care contactezi telefonic dispeceratul lor sa soliciti o speciala de vitanjare sau voma, acestia nu o au disponibila invocand diferite motive. Eu ca si societate comerciala privata am ajuns sa am numarul de telefon al angajatilor din compania de apa arad si sa-i solicit direct pe ei fara a mai suna la dispeceratul companiei de apa. Pur si simplu ne-am saturat de bataia de joc a COMPANIEI DE APA Arad, care umfla facturile de apa constant, lucreaza cu cate 2 borderouri de citire, unul real si celalt umflat la consumul de apa, dar cel mai grav este faptul ca deja nici instantele de judecata aradene nu-i mai suporta pe juristii companiei de apa arad.

 2. anonim says:

  Domnul boacter de locala catarat nu stim cum si de ce in scaun de prefect nu va fi de partea Asociatiilor de Locatari jefuite de o regie ce are ca angajati cu familii intregi cu lefuri nemeritate si puse pe inselaciuni. Acela ce da comunicate are scris in ADN sa zbiere la oameni, sa ii insulte si jumuleasca; deci va fi de partea hotilor cu apometrul si registrele de citiri din burta, cum fac de cand e lumea.

 3. Din UE cu dragoste says:

  INCHIDETI TOATE FABRICILE ,CONCEDIATI TOATA FORTA DE MUNCA ,DA SA NU UITATI SA MARITI PRETURILE LA ABSOLUT TOT! PAREREA MEA ESTE CA VA JUCATI CU FOCUL!

 4. Local

  Strânsă de gât și amenințată cu o bâtă de către propriul soț
  Pentru că nu a vrut să-i dea bani soțului, o femeie a fost strânsă de gât și amenințată cu o bâtă de baseball. 1

  Local

  Măşti pentru persoanele defavorizate, prin Direcţia de Asistenţă Socială
  Acestea pot fi ridicate începând de marţi, 22 septembrie, până joi, 24 septembrie. Cine sunt beneficiarii? 2

  Local

  „Carmen”, în deschiderea stagiunii 2020-2021
  Filarmonica Arad revine în sala de concerte a Palatului Cultural, pe 1 și 2 octombrie, în două spectacole de operă ce vor deschide noua stagiune a instituției.

  ARADON Sport local

  Arbitrează un joc din play-off-ul Champions League
  1

  Local

  Reguli în ziua votului
  Cum ne prezentăm duminică, 27 septembrie, la urne? Unde se votează și ce trebuie să știm pentru a fi în siguranță? 4

  Advertorial

  Cele mai bune retete folosind produse din carne de la compania Vascar
  ADVERTORIAL. Compania Vascar este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata carnii din Romania, cu o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro la finalul anului trecut si distributie nationala, atat in hypermarket-uri cat si in magazine specializate.

  Local

  COVID-19 a închis şi clădirea gimnaziului de la "Aron Cotruş"
  Aici a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un profesor care a intrat în contact direct cu alţi dascăli din şcoală. 5

  Local

  Cinci cazuri noi de Covid la Arad
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că de duminică până luni s-au înregistrat la nivelul județului Arad cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2. 3

  Local

  Incendiu într-un bloc situat pe Calea Aurel Vlaicu
  Pompierii arădeni au fost solicitați, luni după masa, să stingă un incendiu izbucnit la etajul opt al blocului C2, situat  Calea Aurel Vlaicu. În apartamentul cuprins de flăcări, echipajul ISU Arad a găsit un bărbat de aproximativ 35-40 de ani. Victima este conștientă și a fost predată echipajului SMURD.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.