aradon.ro Web analyticsGarda de Mediu: 5.000 metri pătraţi poluaţi la Felnac

De M.B.

Garda de Mediu: 5.000 metri pătraţi poluaţi la Felnac

Aproximativ 1300 de tone de deşeuri din construcţii şi menajere au găsit comisarii Gărzii de Mediu pe un teren din Felnac, după semnalul de alarmă tras de Jurnal Arădean şi www.aradon.ro.
Scris de M.B. - Aproximativ 1300 de tone de deşeuri din construcţii şi menajere au găsit comisarii Gărzii de Mediu pe un teren din Felnac, după semnalul de alarmă tras de Jurnal Arădean şi www.aradon.ro.

Primăria Felnac a primit termen de o lună să cureţe terenul poluat prin depozitarea ilegală de deşeuri pe un teren de la marginea localităţii, situat în apropiere de poligon. Despre această rampă ilegală de deşeuri apărută cu acordul administraţiei locale am scris săptămâna trecută, iar Garda de Mediu s-a autosesizat în urma articolului şi a mers în control.

“În urma prezentării într-un site local de știri a existenței unui depozit neautorizat în localitatea Felnac, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad, s-a deplasat în aceeași zi la locația menționată. S-a constatat că pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătraţi pe locația din proximitatea poligonului Felnac, au fost depozitate aproximativ 1300 tone de deșeuri din construcții și deșeuri municipale amestecate”, ne-a transmis Garda de Mediu.

Pentru a scăpa de amenzi uriaşe, Primăria Felnac va trebui să cureţe terenul până în 22 februarie.

“A fost stabilit termenul de 22.02.2021 pentru salubrizarea în totalitate a zonei precum și monitorizarea permanentă a acesteia în vederea împiedicării depunerilor ilegale de deșeuri. În cazul în care măsurile nu vor fi realizate în termen și conform, se vor aplica sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare”, mai arată comisarii.

Localnici din Felnac ne-au semnalat poluarea săptămâna trecută. Ei s-au plâns că mii de metri pătraţi de câmp sunt afectaţi. Locul arată dezolant, gunoaiele fiind purtate de vânt dincolo de perimetrul zonei de depozitare.

Primarul comunei, Ioan Maliţa, declarase pentru Jurnal Arădean şi www.aradon-ro că a permis depozitarea în acel loc a molozului şi altor resturi din demolări, însă localnicii au început să arunce şi deşeuri menajere. Edilul a recunoscut că rampa nu are autorizaţie de mediu nici măcar pentru depozitarea deşeurilor din construcţii.

“Noi am permis să se depoziteze acolo doar moloz, pentru că am închis o altă rampă de acest fel din comună, care era plină. Este vorba de circa 2.000 de metri pătraţi, un teren al Primăriei. Am considerat că în acest fel putem stabiliza solul, pentru că pe viitor vom extinde drumul în zonă. Din păcate, unii localnici nu au înţeles rostul acestei rampe şi aruncă acolo şi deşeuri menajare. Nu am reuşit să-i prindem pe cei vinovaţi, motiv pentru care intenţionăm să amplasăm camere de supraveghere în acel loc”, spunea primarul.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 4

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 8

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 10

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 1

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 17

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 17

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.