Conceptul GRLI – Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare – reprezintă o oportunitate de a reconfigura o parte din curtea grădiniței într-un spațiu colorat, interactiv, care apropie copiii de natură, le oferă contexte valoroase de învățare prin descoperire, dar și momente prețioase de învățare, relaxare și liniștire. În cele patru zone special create, preșcolarii prezenți s-au bucurat de varietatea de materiale cu care au avut ocazia să desfășoare activități interesante, atractive, pline de surprize, care s-au pliat perfect pe nevoile lor de explorare și bună dispoziție. Crearea acestui mediu educațional de tip outdoor a fost posibilă grație muncii de echipă (personal didactic, nedidactic) care au dovedit o implicare exemplară, părinților pentru ajutorul oferit în anumite etape de amenajare a curții și mai ales Asociației Altruism și Speranță care a susținut financiar proiectul.
La evenimentul de inaugurare a GRLI au participat prof. Mariana Tipei, Inspector Școlar pentru Educație Timpurie, prof. Daniela Rus, director al Școlii Gimanaziale Vladimirescu, prof. Manuela Băltan, director adjunct al Școlii Gimanaziale Vladimirescu și Paula Redeș, președintele Asociației Altruism și Speranță. Cu această ocazie au fost înmânate însemnele proiectului, eșarfe, postere și s-au diseminat informații despre implementarea acțiunilor. Proiectul GRLI va reprezenta pentru grădiniță o oportunitate valoroasă pentru educația formală și nonformală a preșcolarilor, un mediu stimulativ care va contribui substanțial la dezvoltarea personalității lor.
„Din primăvara acestui an, ne-am implicat cu drag în acest proiect de amenajare, asigurând o bună parte din materialele necesare amenajării, dar și în mod fizic cu ajutorul voluntarilor noștri harnici, care au pictat pereții și băncuțele atât de colorat precum le vedeți! Am participat la inaugurarea acestui spațiu minunat gândit pentru copii, care îi va ajuta să învețe prin joc, în aer liber și într-un mod ce le va stimula creativitatea. Grădinița PN Nr.2 Vladimirescu, este printre puținele din județul Arad care beneficiază de un asemenea loc și asta datorită celor două educatoare dedicate, Manuela Teodora Băltan și Pavel Alicea”, spun cei de la Asociatia Altruism si Speranță.
Citiți principiile noastre de moderare aici!