aradon.ro Web analyticsÎn memoriam prof. Cristian Haiduc!

De Daniel Scridon

În memoriam prof. Cristian Haiduc!

Comunitatea academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a suferit o grea pierdere.
Scris de Daniel Scridon - Comunitatea academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a suferit o grea pierdere.

ARAD. „De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi” – spunea filozoful şi eseistul Constantin Noica. Un astfel de om şi profesor a fost regretatul Cristian Haiduc. Un produs al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și nu un produs oarecare, ci unul din cele mai bune, un produs cu care ne mândrim! Activitatea științifică a prof. Cristian Haiduc a fost deosebit de frumoasă și s-a concretizat în 33 de cărți și peste 90 de articole și studii ca autor și coautor.

În anul 1996, prof. Cristian Haiduc termină cursurile Facultății de Marketing, Management și Informatică din cadrul UVVG Arad, devenind licențiat în Marketing. Cadru didactic al universității noastre, parcurge toate treptele de la preparator universitar, la asistent, lector, conferențiar și, din anul 2007, profesor universitar în cadrul Facultății care l-a format.

De-a lungul timpului a dovedit o extraordinară capacitate de muncă şi dăruire, îndeplinind diverse funcții de conducere în cadrul Universităţii.

Astfel, în perioada 2000 – 2004 a îndeplinit rolul de Cancelar (Secretar științific) al Facultății de Științe Economice din cadrul UVVG Arad. În perioada 2002 – 2005 își asumă prima funcție la nivelul întregii universități, fiind numit Director al Departamentului ID/IFR din cadrul UVVG Arad, perioadă în care acreditează departamentul și programele de ID de Drept și Marketing.

Din 2004 până în 2012 preia funcția de Prodecan al Facultății de Științe Economice, cea mai mare facultate la acea vreme din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Cariera didactică și administrativă are o traiectorie ascendentă, în perioada 2012 – 2016 îndeplinind rolul de prorector didactic al UVVG, în echipa doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

Ulterior, din 2016 și până a plecat dintre noi, prof. univ. dr. Cristian Haiduc a fost decanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie UVVG.

„Prin plecarea dintre noi a prof. Cristian Haiduc pierdem un coleg și colaborator de neînlocuit, dar și un prieten de nădejde. Mereu deschis dialogului, atât cu colegii săi, cât mai ales cu studenţii, jovial şi optimist, cu un simţ al umorului deosebit, dar şi un profesionist desăvârşit, prof. Cristian Haiduc a fost un pedagog şi un om al didacticului apreciat şi dedicat familiei UVVG şi familiei sale până în ultima clipă. Prof. Cristian Haiduc va rămâne mereu în amintirea noastră. Comunitatea academică UVVG transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alexandru Cioarna says:

  BUNUL DUMNEZEU SÄ ÌL ODIHNEASCÁ ÎN LINIŞTE ŞI PACE ÎN ÎPĂRĂȚIA CERULUI. Regret plecarea dintre noi a fostului meu prieten,student şi coleg.Sincere condoleanțe familiei şi apropiaților.

 2. Mapamond

  Clăparul de la Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit
  Andrew Fletcher, clăpar şi membru fondator al trupei britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. 1

  România

  A fost prins arădeanul suspectat că și-a ucis iubita. Bărbatul era în zona Gării Velența din Oradea
  Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, a fost prins joi seara în zona Gării Velența.

  Mapamond

  A murit actorul american Ray Liotta. Avea doar 67 de ani
  Actorul american Raymond Allen „Ray” Liotta a murit la 67 de ani, potrivit unui anunţ publicat de Deadline.

  România

  Românii nu vor mai putea alimenta în Ungaria la prețul plafonat
  Începând de vineri, 27 mai, guvernul maghiar nu mai lasă românii să alimenteze la prețul plafonat. 2

  Mapamond

  Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru patru agresiuni sexuale
  Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare, joi, pentru patru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi.

  Mapamond

  Întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Finlandei, la Kiev
  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesităţile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Rusia.

  Mapamond

  Rusia pregătește un echivalent rusesc al Oscarurilor
  Regizorul Mikhalkov, pro-Putin, a anunţat că Rusia îşi creează propriul Oscar eurasiatic. 1

  Local

  Zona Liberă Curtici s-a votat , fără scandal, în CJA
  Voturi fără probleme pe bugetul Zonei Libere Curtici, tarifele aplicate și desemnarea a doi noi membri.

  Local

  Încă 1,49 milioane pentru Spitalul de la Căpâlnaș
  Rectificare bugetară pentru acoperirea costurilor de pe șantierul Spitalului de la Căpâlnaș, dar și pentru drumul Sâmbăteni – Ghioroc.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.