aradon.ro Web analytics

Manifestari dedicate lui Vasile Goldis

Reactualizat la:
Ieri au fost depuse coroane de flori la monumentele lui Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop și a avut loc un concert omagial.
Scris de Vasile Filip - Ieri au fost depuse coroane de flori la monumentele lui Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop și a avut loc un concert omagial.

ARAD. O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a depus joi, 06.02.2014, coroane de flori la monumentul lui Vasile Goldiș și la monumentul lui Ștefan Cicio Pop, aflate pe Aleea Personalităților din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”.

Acțiunea a făcut parte din seria manifestărilor organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în perioada 6-10 februarie 2014, în colaborare cu CJA, Primăria Municipiului Arad, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui patriot român Vasile Goldiș, patronul spiritual al Universității care îi poartă numele.

Aseară la Filarmonica de Stat Arad a avut loc un concert dedicat memoriei lui Vasile Goldiş. Dirijor: Matei Pop, Solist: Aron Petrus Bölöny; În deschidere a fost rostit un Cuvânt omagial de către prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Rector fondator.

Alte manifestări „In memoriam”

Vineri, 07 februarie 2014: Ora 9.30 – Depuneri de coroane la Statuia lui Vasile Goldiş;

Vineri, 07.02.2014, Ora 10.00 – 12.00 – Primăria Municipiului Arad, Sala Regele Ferdinand: Simpozion ştiinţific In Memoriam, „Vasile Goldiş 80”; Expoziţie de documente originale şi cărţi dedicate vieţii şi operei lui Vasile Goldiş; Expoziţie de fotografii şi film documentar cu imagini din viaţa şi opera lui Vasile Goldiş.

Duminică, 09 februarie 2014, Ora 11.30 – Catedrala Ortodoxă Veche din Arad: Parastas, în memoria lui Vasile Goldiş – la 80 de ani de la moartea sa. Oficiază Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu. În intervalul 06 – 10 februarie 2014, Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiş” (str. Vasile Goldiş nr. 6) este deschis publicului zilnic între orele 12,00-17,00.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat ieri: „Pe Aleea Personalităților din Campusul Universitar, am depus astăzi coroane de flori, omagiind pe cei doi mari corifei ai Marii Uniri, Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop. Destinul lor a fost unul deosebit: s-au cunoscut, au luptat pentru același ideal, l-au realizat, au devenit membri ai primului guvern și au murit la un interval de șase zile unul față de celălalt. Le-a fost scris să realizeze cel mai important act din istoria modernă a României, unificare provinciilor românești într-un stat unitar. Noi, cei care formăm astăzi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, cadrele didactice și studenții, cei care ducem mai departe idealurile și testamentele acestor personalități, aducem acest omagiu, convinși fiind că generațiile care se pregătesc pentru a deveni specialişti în diferite domenii de activitate, nu vor uita niciodată sacrificiul pe care cei doi mari corifei l-au făcut pentru realizarea acestui important act pentru poporul român, Marea Unire. Amândoi au avut idei europene”.

„În Marea Adunare de la Alba Iulia și-au expus punctele de vedere care concordă cu punctele de vedere ale țărilor care fac parte astăzi din Uniunea Europeană. De aceea le aducem omagiul nostru, fiindcă îi considerăm părinți ai națiunii române, oameni destoinici de stat care au înfăptuit un act istoric deosebit de important pentru România de astăzi”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Confidențialitate înlăturată! Cauzele „delicate” aflate pe rolul instanțelor au caracter confidențial, însă acesta poate fi înlăturat
  Cauzele cu minori sau cele care vizează viața privată a părților în proces sunt confidențiale. Acestea sunt printre spețele care nu sunt făcute publice pe portalul instanțelor. Părțile însă pot solicita înlăturarea caracterului de confidențialitate, iar dosarele vor fi făcute publice.

  Local

  Șase trenuri din Arad, repuse în circulație
  Șase trenuri din Arad a căror circulație a fost suspendată în martie sau aprilie vor fi repuse în circulație începând cu 9 iunie.

  Local

  Percheziții la balastiere din județele Arad și Bihor
  17 percheziții au fost efectuate, joi dimineața, la balastiere aflate pe raza județelor Arad și Bihor. Faptele vizate de anchetatori sunt evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau autorizație și efectuarea de lucrări pe malul râului Mureș fără autorizare. 9 persoane urmează să fie audiate.

  Local

  Interviu JA cu Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR de Arad
  „Vom reforma administrația locală” 3

  Local

  Dr. Domșa, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare
  Implicarea cadrelor medicale și gestionarea crizei sanitare cauzate de noul coronavirus au fost apreciate în cadrul unei conferințe de presă susținută la Instituția Prefectului Județului Arad. Europarlamentarul Gheorghe Falcă a făcut chiar și propunere: dr. Gheroghe Domșa să fie recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare. 5

  Mapamond

  Autopsia lui George Floyd: a murit sau nu asfixiat sub genunchiul polițistului?
  Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite. 4

  Local

  Elev cu autism, șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”
  Vă prezentăm un elev arădean care suferă de autism și care, cu ajutorul familiei, al cadrelor didactice, al colegilor și al terapeuților, a reușit o performanță demnă de notat. Mihnea a terminat clasa a VIII-a ca șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”. 3

  Local

  Moartea a ocolit drumurile din Arad
  Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, în Arad, a scăzut cu mai bine de jumătate în acest an, față de anul trecut.

  Local

  Primele „pietonale” după pandemie
  Zona Biserica Roşie – doar în weekend. Zona Art-Cafe din Piaţa Avram Iancu – zilnic; la fel şi strada 1 Decembrie 1918. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.