aradon.ro Web analytics


Manifestari dedicate lui Vasile Goldis

Reactualizat la:
Ieri au fost depuse coroane de flori la monumentele lui Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop și a avut loc un concert omagial.
Scris de Vasile Filip - Ieri au fost depuse coroane de flori la monumentele lui Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop și a avut loc un concert omagial.

ARAD. O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a depus joi, 06.02.2014, coroane de flori la monumentul lui Vasile Goldiș și la monumentul lui Ștefan Cicio Pop, aflate pe Aleea Personalităților din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”.

Acțiunea a făcut parte din seria manifestărilor organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în perioada 6-10 februarie 2014, în colaborare cu CJA, Primăria Municipiului Arad, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui patriot român Vasile Goldiș, patronul spiritual al Universității care îi poartă numele.

Aseară la Filarmonica de Stat Arad a avut loc un concert dedicat memoriei lui Vasile Goldiş. Dirijor: Matei Pop, Solist: Aron Petrus Bölöny; În deschidere a fost rostit un Cuvânt omagial de către prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Rector fondator.

Alte manifestări „In memoriam”

Vineri, 07 februarie 2014: Ora 9.30 – Depuneri de coroane la Statuia lui Vasile Goldiş;

Vineri, 07.02.2014, Ora 10.00 – 12.00 – Primăria Municipiului Arad, Sala Regele Ferdinand: Simpozion ştiinţific In Memoriam, „Vasile Goldiş 80”; Expoziţie de documente originale şi cărţi dedicate vieţii şi operei lui Vasile Goldiş; Expoziţie de fotografii şi film documentar cu imagini din viaţa şi opera lui Vasile Goldiş.

Duminică, 09 februarie 2014, Ora 11.30 – Catedrala Ortodoxă Veche din Arad: Parastas, în memoria lui Vasile Goldiş – la 80 de ani de la moartea sa. Oficiază Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu. În intervalul 06 – 10 februarie 2014, Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiş” (str. Vasile Goldiş nr. 6) este deschis publicului zilnic între orele 12,00-17,00.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat ieri: „Pe Aleea Personalităților din Campusul Universitar, am depus astăzi coroane de flori, omagiind pe cei doi mari corifei ai Marii Uniri, Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop. Destinul lor a fost unul deosebit: s-au cunoscut, au luptat pentru același ideal, l-au realizat, au devenit membri ai primului guvern și au murit la un interval de șase zile unul față de celălalt. Le-a fost scris să realizeze cel mai important act din istoria modernă a României, unificare provinciilor românești într-un stat unitar. Noi, cei care formăm astăzi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, cadrele didactice și studenții, cei care ducem mai departe idealurile și testamentele acestor personalități, aducem acest omagiu, convinși fiind că generațiile care se pregătesc pentru a deveni specialişti în diferite domenii de activitate, nu vor uita niciodată sacrificiul pe care cei doi mari corifei l-au făcut pentru realizarea acestui important act pentru poporul român, Marea Unire. Amândoi au avut idei europene”.

„În Marea Adunare de la Alba Iulia și-au expus punctele de vedere care concordă cu punctele de vedere ale țărilor care fac parte astăzi din Uniunea Europeană. De aceea le aducem omagiul nostru, fiindcă îi considerăm părinți ai națiunii române, oameni destoinici de stat care au înfăptuit un act istoric deosebit de important pentru România de astăzi”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Doi din zece arădeni și-au asigurat casele
  Asigurările obligatorii pentru locuințe sunt departe de a acoperi întreg județul.

  Mapamond

  Moderna: Vaccinul este eficient împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud
  Reprezentanții Moderna transmit că vaccinul scos pe piață de companie oferă protecție împotriva celor două noi forme ale coronavirusului care circulă în Africa de Sud și Marea Britanie. 1

  România

  Răspunsul Ministerului Sănătății la întrebarea: Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?
  Ministerul Sănătății a publicat o serie de precizări referitoare la întrebarea dacă mai este necesară purtarea măștii de protecție după vaccin. 4

  România

  Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava
  Pacientul e un bărbat de 39 de ani, care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. 1

  Local

  Peste 3000 de vaccinați în etapa a II-a, la Arad
  Autoritățile sanitare intenționează intensificarea controalelor, îndeosebi în zona industrială, pentru preveni, pe cât posibil, o nouă explozie a cazurilor. 1

  Local

  Turismul pe relația cu China, o prioritate
  Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze se implică pentru a dezvolta relațiile economice și turistice cu R.P. China. 12

  Local

  Consiliul Judeţean vrea să cumpere Teatrul Vechi
  200.000 de euro cer proprietarii pentru Teatrul Vechi, iar Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea istorică. 11

  Local

  85 de persoane fără forme legale, depistate în municipiu
  Polițiștii locali au verificat 37 de imobile din centrul Aradului, dar și din cartierele Vlaicu și Micălaca. 9

  Advertorial

  Glasspandoor - Aradul Nou - ÎNCHIS DEFINITIV în vederea relocării
  Anunt: Informăm prin acest articol închiderea definitivă a punctului de lucru din Aradul Nou, Str. Adam Muller Guttenbrunn, Nr.46. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.