aradon.ro Web analytics

Miercuri, Primăria dă startul curăţeniei de toamnă

De Diana Duțu
Reactualizat la:

Miercuri, Primăria dă startul curăţeniei de toamnă

Reactualizat la:
De-a lungul unei luni, echipele edilitare vor ajunge în toate zonele din municipiul Arad.
Scris de Diana Duțu - De-a lungul unei luni, echipele edilitare vor ajunge în toate zonele din municipiul Arad.

ARAD. La fel ca în fiecare an în această perioadă, Primăria derulează o campanie de curăţenie generală de toamnă. Acțiunile edilitar-gospodărești sunt programate să se desfășoare în perioada 20 octombrie – 26 noiembrie 2021.

Ce se face?

Potrivit municipalităţii, în toate cartierele orașului, vor fi igienizate platformele gospodărești, vor fi executate lucrări de întreținere a canalizării pluviale (curățare guri de scurgere, înlocuit grătare, guri de scurgere din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare din oțel). De asemenea, sunt prevăzute lucrări la infrastructura energetică (reparații și întreținere iluminat public, înlocuire corpuri de iluminat defecte și becuri arse, remedieri defecte de rețele, verificare funcționare iluminat public).

Conform programului stabilit pe cartiere, se vor ridica resturile vegetale rezultate în urma toaletărilor de copaci.

„Aceste tipuri de deșeuri vor fi depozitate în fața porților, astfel încât să nu stânjenească accesul pietonal sau traficul rutier. De acolo vor fi ridicate de către operatorii de servicii edilitare” – transmite Primăria.

Programul

Curăţenia generală de toamnă începe chiar din centrul municipiului. Echipele edilitare vor interveni timp de trei zile, între 20 şi 22 octombrie, pe centru – dreapta, adică de la Bulevardul Revoluției, zona delimitată de străzile Banu Mărăcine, Andrei Șaguna, Mihail Kogălniceanu, Dornei, Piața Arenei. Alte trei zile, între 25 şi 27 octombrie, vor fi alocate zonei centru – stânga, adică de la Bulevardul Revoluției spre malul Mureșului, Splaiul Praporgescu, Polivalentă, zona Podgoria, Calea Iuliu Maniu, străzile Ioan Alexandru, Mărțișor şi Bihorului.

În continuare, echipele edilitare care sprijină municipalitatea în campania de curăţenie de toamnă vor respecta următorul program: Alfa – 28-29 octombrie; Confecții, Pârneava, Cadaș, Silvaș – 1-2 noiembrie; Grădiște și 6 Vânători – 3-4 noiembrie; Calea Romanilor și Drăgășani – 5-8 noiembrie; Aradul Nou, Subcetate și Sânnicolaul Mic – 9-10 noiembrie; Vlaicu stânga și Bujac – 11-15 noiembrie; Vlaicu dreapta și Gai – 16-18 noiembrie; Micălaca (zonele 100, 200, 500) – 19-23 noiembrie; Micălaca (zona 300) – 24-26 noiembrie.

În funcție de complexitatea situațiilor întâlnite pe străzi sau de condițiile meteorologice nefavorabile efectuării anumitor activități edilitar-gospodărești, programul poate fi decalat sau modificat.

Parteneriat

„Acţiunea de salubrizare generic intitulată <Curăţenia de toamnă> se desfășoară cu sprijinul operatorilor de servicii edilitare, dar este şi o datorie civică a cetăţenilor, a asociaţiilor de proprietari/locatari, a agenţilor economici. În acest sens, îi invităm să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o, cu alte ocazii, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi” – conchide municipalitatea.

 

Şi deşeuri electrice

Programul de curățenie presupune și colectarea de deșeuri – echipamente electrice și electronice, campanie efectuată de către Ecotic în intervalul 11 octombrie – 11 noiembrie 2021. La dispoziția cetățenilor a fost pus numărul de telefon 0751-302-123/ *7711, care poate fi apelat pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a dispozitivelor electrice și electronice care nu mai sunt folosite.

Deşeuri voluminoase

Dacă vreţi să scăpaţi de deşeuri voluminoase, precum piese de mobilier, covoare, saltele sau obiecte mari de folosinţă îndelungată, trebuie să ştiţi că acestea se pot depozita exclusiv la platformele blocurilor. Deci, indiferent dacă locuiţi la casă sau la bloc, trebuie să duceţi acest tip de deşeu până la cea mai apropiată paltformă de gunoi a unui bloc. Şi OBLIGATORIU să anunţaţi acest lucru la numărul de telefon 0257-281850, interior 132 sau 173, pentru ca deşeurile să fie ridicate.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. EU says:

  La încălzire când dă ,,startul “?

 2. Bisericosi says:

  Si la dezapezire se va da startul tot prin aprilie-mai, ca in lunile de iarna, zapada ne va surprinde. Din nou. Chestia e ca noi nu putem vota… ca pe orice alegem in arad, suntem tot acolo: la mana hotilor in costume; tarani de rahat care fura mult, stau putin in puscarie (vezi capeteniile de cja) si apoi sunt mari afaceristi pe la ineu si in alte parti. Culmea e ca ei stiu: ne fura pe fata orice am alege la vot. Si roata se intoarce si in politica, pe aia mizeaza ei: nu furam azi, nu-i nimic furam maine. Si fraierii sa moara de foame, prosti si fara sistem medical. Dar avem biserici!

 3. UT Arad

  UTA a luat atitudine și l-a recuzat pe arbitrul Barbu
  Așa cum era normal, Comisia Centrală de Arbitri a fost înștiințată de club că nu-l mai vrea pe „coșmarul” din Făgăraș.

  Advertorial

  Analizele care previn cancerul ovarian, de prostată și bolile cardiovasculare
  La MedLife Genesys, am conceput 3 pachete de screening pentru cele mai frecvente afecțiuni, care să permită pacienților să știe că sunt bine sau să poată să ia măsuri încă din faza incipientă, când tratamentul reușește să salveze vieți.

  Advertorial

  Cred în leadership comunitar! Dăruim de peste 10 ani
  În opinia mea leadershipul nu se regăsește doar în activitățile de business ci in toate aspectele vieții dar astăzi voi vorbi despre leadershipul comunitar.

  România

  Au fost aprobate noile reguli privind carantinarea persoanelor care sosesc în România!
  Măsurile se aplică din data de 10 decembrie și sunt valabile până pe data de 8 ianuarie a anului viitor. 2

  Local

  Traficant de droguri din închisoare
  Adrian Buda coordona din închisoare o grupare infracțională care se ocupa cu distribuția de droguri pe piețele din Arad și Timișoara. În urmă cu un an, acesta a fost condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc, după ce – inițial – fusese achitat.

  Local

  Aradul, haltă a Timişoarei
  Oraşul nostru ar urma să fie staţie a trenului metropolitan care ar urma să ia fiinţă în Timişoara. 6

  România

  Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni la elevi
  Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 1

  Local

  Intervenție a jandarmilor arădeni pentru imobilizarea unui câine agresiv
  S-a întâmplat luni după amiază, într-un cartier din municipiul Arad, unde o femeie s-a trezit cu un câine din rasa Amstaff în mijlocul curții casei sale. Când a încercat să-l scoată de pe proprietate, câinele a devenit agresiv. 14

  România

  Proiect: Produse menstruale gratuite în școli
  Proiectul care prevede acordarea de produse de igineă gratuite în şcoli a avut la vot în comisiile de specialitate susţinerea tuturor partidelor, anunţă preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.