aradon.ro Web analytics
O nouă zonă rezidenţială la ieşire din Arad spre Iratoşu

De Diana Duțu

O nouă zonă rezidenţială la ieşire din Arad spre Iratoşu

Terenul pe care ar urma să se realizeze investiţia se află nu departe de cartierul Westfield.
Scris de Diana Duțu - Terenul pe care ar urma să se realizeze investiţia se află nu departe de cartierul Westfield.

O nouă zonă rezidenţială ar urma să prindă contur la ieşire din municipiul Arad spre Iratoşu. Investitorul – SC Ion Ion Ultraconstruct SRL din Bistriţa Năsăud – şi-a anunţat intenţia privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zonă de locuire şi funcţiuni complementare”.

Investiţia ar urma să prindă contur pe o suprafaţă de 9.232 de metri pătraţi situată pe partea dreaptă a drumului județean DJ 709C Arad-Iratoşu. Terenul „este proprietatea privată a persoanei fizice Badrajan Victor, necăsătorit. Investitorul, SC Ion Ion Ultraconstruct SRL, are acordul proprietarului pentru întocmire PUZ” – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei. Actualmente, terenul este folosit ca păşune în intravilan.

Proiect din 2017, modificat

Investitotul solicită schimbarea funcțiunii zonei propus spre reglementare, din zonă cu destinație pășune în zonă cu destinație locuire și funcțiuni complementare. „Se dorește regândirea acceselor, drumurilor de incintă, a parcelării față de propunerile din PUZ și RLU aferent aprobat prin HCLM nr. 93/28 martie 2017 «Zonă locuințe individuale și funcțiuni complementare, jud. Arad, mun. Arad, adiacent DJ709C Arad-Iratoșu», beneficiari Sebastian Dan Liviu, Oniță Trandafir, Oniță Mihaela și Stoia Marius Dacian. De asemenea, se dorește adăugarea posibilității de construire de locuințe cuplate, nu doar individuale izolate. Accesul carosabil în incinta studiată se va realiza direct, dinspre drumul amplasat la vest, care se propune spre modernizare. Nu se justifică realizarea unui acces direct din DJ709C pentru locuințele propuse, drumul pietruit de la vestul parcelei poate deservi accesul în incinta studiată fără a crea noi intersecți cu drumul județean” – se arată în documentul citat.

Funcţiuni

Funcțiunea principală solicitată de investior este zonă de locuire. Funcțiunile complementare ale acestora sunt: platforme carosabile și drumuri, amenajări tehnicoedilitare, zone verzi. Funcțiunile admise zonei sunt de comerţ en-detail (care să nu necesite spaţii mari de depozitare) și spații pentru exercitarea profesiilor liberale. „Aceste funcţiuni se integrează în zonă fără să afecteze negativ aria studiată” – indică Memoriul de prezentare a investiţiei.

Construcţiile pentru funcţiunile propuse vor fi pe structura beton și zidărie, lemn sau metal, având regimul de înălţime de max. D+P+1E sau P+1E+Er. Se vor asigura dotări tehnico-edilitare prin extinderea și branșarea la rețele publice de apă, canalizare menajeră, electricitate, gaze naturale sau se vor găsi soluții locale în cazul în care extinderea rețelelor existente se va dovedi a fi nefezabilă sau la costuri neproproționale cu investiția propusă. Terenul va fi amenajat cu drumuri de incintă, platforme carosabile, alei pietonale şi zone verzi.

Impuls pentru dezvoltarea zonei

Propunerea de noi unităţi locative va impulsiona zona spre dezvoltare, dată fiind cererea mare de locuințe noi și impunerea unui nou nivel al calităţii locuirii. Mobilarea propusă se integrează în zona studiată iar diversitatea ansamblului – locuinţe inidivuale și/sau cuplate, permite asigurarea cadru optim pentru toate categoriile sociale. Soluţia propusă nu afectează în vreun fel trăsăturile specifice ale zonei din care face parte. Amenajările propuse vor completa zona, în această parte a orașului existând multe trupuri izolate, multe zone rezidențiale în dezvoltare sau în curs de dezvoltare, care în viitorul apropiat se vor apropia până la formarea unei zone compacte de locuit” – se mai arată în document.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. interesat says:

  da nu e rea ideea dar nu stim
  nimic despre mijloacele de transport de la locuinta spre oras si retur caci nu toti au masini ( mai sunt si batrani, copii etc )
  nimic despre utilitati si caile de acces
  nimic despre scoli dispensare umane complexe comerciale etc in zonă
  nimic despre inlocuirea ( cu ce ) a retelelor de gaz apa etc care nu vor fi fezabile asa cum scrieti in articol
  si nu in ultimul rand preturile unui astfel de apaaratament de 2-3 camere, predat finisat sau nu …. etc etc
  Astea-s problemele ce intereseaza potentialii cumparatori
  Sunt curios daca veti lasa aceste comentarii sau le veti sterge, caz in care lucrurile ar fi lamurite pt mine si poate si pt alti potentiali clienti. pa!
  vreun post de politie apropiat

 2. Hic says:

  Presupun că ” proprietatea privată a persoanei fizice Badrajan Viktor, .necăsătorit.” a fost dobândit printr-un testament al unui grof ungur

 3. România

  34.255 de cazuri din peste 100 de mii de teste, în 24 de ore
  România a „doborât” recordul stabilit marți, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19 înregistrate. 1

  Local

  Premiaţi în „Luna Culturii la UVVG”
  Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”.

  ARADON Sport local

  Coman și Vidrea au început cu victorii sezonul indoor
  BUCUREȘTI. Nicolae Marian Coman și Răzvan-Gabriel Vidrea au câștigat probele de alergare de 1500 și 800 de metri la Cupa RMA București. Competiția care a deschis sezonul indoor s-a disputat în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”.

  Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel. 3

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  România

  Start la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Au fost înregistrate câteva mii de solicitări
  Miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. 3

  Local

  Mai multe urgențe, în 2021, în Arad
  Numărul apelurilor la 112 efectuate de arădeni în anul 2021 a fost mai mare decât cel al apelurilor din 2020. Ponderea urgențelor a fost și ea mai mare. 1

  Local

  Câți bani va primi cultura de la „Județ”, în 2022?
  Ce sume prevede Consiliul Județean Arad, în bugetul pe anul 2022, pentru instituțiile de cultură?

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.