aradon.ro Web analytics
Parcările etajate, ocupate doar de boschetari

De M.B.

Parcările etajate, ocupate doar de boschetari

Parcările supraterane de tip Fast-Park, casa boschetarilor/Foto: M.B.
Niciuna dintre construcţiile "Fast Park" din municipiul Arad nu este dată în folosinţă, deşi unele sunt finalizate. Înainte să ajungă acolo maşinile, s-au instalat oameni fără adăpost.
Scris de M.B. - Niciuna dintre construcţiile "Fast Park" din municipiul Arad nu este dată în folosinţă, deşi unele sunt finalizate. Înainte să ajungă acolo maşinile, s-au instalat oameni fără adăpost.

ARAD. Opt parcări etajate sunt construite în municipiu, în cadrul deja-celebrului proiect de regenerare urbană lansat de către fostul primar Gheorghe Falcă. Şase sunt în cartierul Micălaca iar două în Alfa, investiţia totală fiind de aproximativ opt milioane de euro.

Lucrările, începute în 2018, ar fi trebuit să fie finalizate în august 2020, iar astăzi construcţiile de tip Fast Park ar fi trebuit să fie ocupate de mii de maşini. Totuşi, parcările etajate nici nu au fost recepţionate de administraţia locală, pentru că la unele mai sunt… mici lucrări de executat.

FOTO: M.B.

Ocupate de oameni fără adăpost

Până când arădenii vor putea beneficia de noile parcări, acestea sunt ocupate doar de oameni ai străzii. În Micălaca – 300, la parterul uneia dintre parcările construite, am găsit un mic dormitor improvizat: un pat făcut din plăpumi şi alte materiale textile, provizii de alimente, haine îngrămădite lângă un zid, o biblie şi o ciocolată aşezate pe cutia instalaţiei electrice, mucuri de ţigări aruncate pe fundaţia din beton.

FOTO: M.B.

Locuitorii din zonă spun că noaptea acolo dorm persoane fără adăpost, care s-au instalat înainte de Crăciun.

Fundaţie crăpată

Maşinile nu au ajuns încă să ocupe noile construcţii din cartiere, dar acestea au suferit deja degradări. La unele parcări se pot observa crăpături lungi şi adânci în fundaţia din beton, care s-ar putea accentua odată cu darea în folosinţă. Rămâne de văzut dacă municipalitatea va prelua obiectivele cu aceste defecte sau dacă va cere remedierea problemelor.

FOTO: M.B.

Funcţionale peste câteva luni

Reprezentanţii Primăriei Arad spun că până când Fast Park-urile vor fi deschise, mai sunt unele proceduri birocratice de parcurs. Va trebui să aibă loc recepţia, după încheierea tuturor lucrărilor. Apoi va avea loc trecerea obiectivelor în domeniul public al oraşului şi stabilirea unor tarife pentru abonamentele de parcare, care vor trebui aprobate în Consiliul Local Municipal. Ulterior, locurile de parcare vor fi scoase la licitaţie, la fel cum se procedează cu parcările la sol amenajate în cartiere.

“Suntem în etapa de recepționare a lucrărilor la majoritatea Fast Park-urilor amenajate prin proiectul de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri. Numai după aceea se va putea trece la organizarea licitației publice de atribuire a locurilor de parcare create”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Poate în vară

Toate aceste proceduri vor dura câteva luni, astfel că noile parcări din cele două cartiere vor deveni operaţionale abia în primăvară sau chiar în vara acestui an.

 

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  Cum am spus: porcăriile astea de tablă, sunt doar țepe…!

  Când am zis ca “jucariile” astea de tablă, gata prefabricate, dacă le dădeau circarilor care umblă prin țară și trebuie să montezè-demonteze, ditamai cortul cu toate accesouriile, în 2 max. 3 zile, cred ca terminau de montat parcarile, lejer, în 2 saptamăni!

  Asta se întâmplă când toate lucrarile Aradului sunt date la 2 firme : Porr și Tehnodomus. Nu spun că Porr n-ar face lucrări, în general, destul de bunicele calitativ, dar, “dă-o naibii”, chiar s-au terminat CONSTRUCTORII SERIOȘI, PE ZONA DE Vest…?! 🤔
  Chiar nu-mi vine să cred asta…!

  • Io says:

   Si daca tot este parcare etajata nu se putea la ultimul etaj sa fie un acoperis de tabla, sa nu stea masinile in soare. Eu cel putin asa am vazut in alte tari.

   • Cititor says:

    Panouri fotovoltaice trebuiau instalate dar noi suntem inca in evul mediu si ne place ziua vecinului

    • îonică says:

     Păi dacă așa se fura de acolo in condițiile astea cine știe unde le mai găseai !!! că ăștia văd că vinde tot…!!!👍👍👍😄😄😄😄

   • Gica says:

    nu ,că tabla îi la Costea milițianu,si-a făcut magazie vopsită in 3 culori! roșu ,galben și albastru că îi mare patri…hoț!!! vopsea furată probabil tot de acolo.

    • hoții nepedepsiți says:

     și sigur că mai are,la fel cum are și cablu gros subteran a avut două role ca brațul de groase,nu mai vorbesc de conducte de canalizare pe care cei care a făcut canalizarea îi supraveghea unu cu ochelari,așa mai intr-o ureche…😄l-au aprovizionat din plin de se putea inconjura mai o dată strada cu canalizarea,bine că nu au băgat și apă că se mărea bugetul de cheltuieli pentru el,așa că Trăiască fosti milițieni și polițiști😄😄😄😄👍

  • Galatus says:

   Constructori sint la fel cum sint grupuri de cite 30muncitori la pavaje si terasamente din sate Romaniei care prefera sa munceasca prin Slovacia si Polonia. In principiu sint verticali si nu se minjesc cu silcotrans, tehnodomus si creasta liberala.

 2. Jan ValJan says:

  Oameni fara adapost pentru ca asistenta sociala la noi in tara ii praf!

  • anonim says:

   Sunt ,,oameni fara adapost,, pentru ca asa le place lor. Sa faca ce si cum si cand vor.Fara loc de munca stabil, fara sef, fara obligatii, fara program obligatoriu. La firma de salubrizare a orasului chiar se vede ca au nevoie de maturatori si pt asta nu e nevoie de insi cu scoala. Ei nu vor sa munceasca, atata vreme catprimesc pomeni de la biserici, de la primarie, de la cei ce au uitat spusa Apostolului:,,nici munca fara paine, nici paine fara munca,, Auziti?!? nici paine fara munca!

   • mioara says:

    da,măcar pe ei nu-i urmărește nimeni prin androizi,nu îi obligă nimeni să se vaccineze,nu îi obligă nimeni să plătească tot felul de tacxe si imozite sau să-si bată capul cum să facă sa plătească un loc de parcare aproape de casă la prețuri exorbitant de mari.

   • Cineva says:

    Anonim, sunteti cineva cu inima mare! (glumesc)

 3. ion says:

  Pana nu dispare gasca galbena, Aradul va avea de suferit enorm! Nu e posibil asa ceva, podul Decebal a fost de 3 ori decopertat, drumul Arad – Horia executat prost, parcare in care crapa betonul, sapaturi pe strazi care au fost asfaltate recent, intersectii oferite cu dedicatie lanturilor de magazine, investiti in sisteme de semaforizare care se dovedesc ulterior ca nu sunt utile, o gramada de studii de fezabilitate dedicate firmelor de casa si ulterior abandonate, segmente de drum inchise in favoarea unor comercianti(prieteni sau sponsori de partid)

 4. rew says:

  Imaginea perfectă a lucrului bine făcut, marca Falcone si ceata lui de mafioți galbeni/portocali/roși care ne conduc destinele…. imagine degenerări urbane !

 5. Gerula says:

  Nici nu vreau sa ma gandesc ,ce va fi in Cetate dupa ce aceasta va fi preluata de Primarie !!!

  • Arad says:

   Cum ce o sa fie? Vineva destept de la PNL o sa faca firma de termopane. Alt destept o sa aiba firma de pus gresie si faianta. Iar o multime de aplaudaci si lipitori de afise o sa se bucure ca au facut frumos in cetate si o sa manance zacusca la si suhaida.

  • Gândăcel says:

   ce ar putea fi ? hai să anticipăm….când s-a introdus canalizarea pe Mărului de falcone,care nu a folosit nici o dată nimănu pe Mărului din simplul motiv că nu există apă curentă trasă numai până la fer vechi,deci bani aruncați; altă construcție inteligentă ; s-a făcut Pista de bicicliști tot pe Mărului,dar pentru că nu a mai reparat drumul in urma canalizării toată lumea circula,circulă și in prezent cu mașinile pe pistă,pe drum neputându-se circula nici cu tractorul până acum 2 ani când interimarul a indreptat puțin drumul aruncând apoi câtea masin de piatră și asta e tot,apoi tot pe Mărului a cheltuit alții bani plantând stâlpi de iluminat stradal care au fucționat cam 3 luni….!!! Apoi din cauza sesizărilor către GNM ,PRIMĂRIE POLIȚIA LOCALĂ soluția a fost distrugerea tuturor siguranțelor ,comutatorilor stâlpilor,pentru pentru a nu se mai vedea fumul gunoelor și al cauciucurilor pe care il inghițim și in ziua de azi ,mai cu seamă in preajma sărbătorilor,desi la fer vechii se declară a fi inchis,așa că nu poate avea o soartă mai bună ca celălalte investiții amintite tot pe bani publici ba mai mult este unu Costea fost polițist ,pensionar acu s-a racordat și el subteran la linia stradală cu ajutorul unui buldozerist de la sil con trans dar ce să vezi? când lucrarea a fost gata ,localnicii din zonă umblă vorba că ar fi sustras cablu subteran sau mă rog bucată,bucăți din el și nu mai are curent,in zadar acum caută electricieniinoapte,zi,să găsească de ce nu e curent stradal din ordinul nu știu cărui de la primărie….nu știu de ce ? pentru a avea Costea lumină in curte noaptea că văd că că și-a plantat 6-7 stâlpi de iluminat cum numai in oraș se mai piate vedea. dar in fine asta este soarta lucrărilor făcute de mântuială pe bani europeni,dar plătiți de prostime.

   • Lică lică says:

    Costea s-a racordat degeaba,că din câte știu eu nu se găseste de unde nu mai este curent subteran la iluminatul stradal,asta bineințeles până când se va remedia dar nu cred că prea curând pentru că 6-7 ani nu i-au mai dat de capăt,poate dacă nu au de gând,alți bani altă distracție să refacă intrega linie subterană de curent.😔

 6. Inimaginabil says:

  Cum adică crapă betonul încă de la execuție ?

 7. Coatea says:

  Parcarcările din Alfa ? păi e gata demult și apoi e bine că cea mai rămas din el foloseste la ceva ,cu cât material a vândut paznicu ,unul dintre paznici lor de șantier pa nume Mitică stă pe Mărului acolo cu fostul miliția ,polițist Costea Ioan se mai putea face incă cel puțin o parcare etajată in Alfa ,zilnic timp de 2 ani paznicul asta slab negricios cu musteață il in cărca pe Costea in general cu fer dar și materiale de construcții in Dacia papuc lui Costea roșie cu nr AR 18 CAT ce era mai mare și nu le putea el transpota la el acasă unul dintre buldozeriști sau le transporta cu camionete le lor pe care scria Porr adică participa toată eu văzindul de nenumărate ori pe Costea fost polițist la secția 1 Vlaicu ,dar și sectorist cu mulți ani in Alfa am fost curios să – l vă ce face cu materialele furate,sau mă rog cumpărate lumea,da apartamentul meu fiind cu fața spre fostul șantier și așa am descopeit că toate materialele erau dusr pe Mărului unde stă Costea oricum cine ce să-i facă că auzisem că ae fi sub protecția lui falcă ,așa că …hai la furat că are statu bani,pe spatele prostimii.

  • Todor says:

   Știu,stiuuu, e vorba de paznicul care a fost slugă la Mircea geambașul de cai care e vecin cu Costea sunt vestiți pe Mărului și in Alfa ,mare,mare mafiot Costea ăsta!

 8. bibi says:

  le rezolva bibi la rondul de noapte stai cuminti

 9. Calin says:

  La parcarile astea trebuie o ancheta. Este PENAL tot ce s-a intamplat acolo. Cum sa platesti 1,2 milioane de euro pentru o parcare? Cum sa platesti 50 de mii de EURO pentru un loc de parcare? Chiar nu vede nimeni asta????? Sau aveti ochi doar cand e vorba de PSD?

 10. anonim says:

  Daca organele si autoritatile au permis invadarea orasului de catre boschetario , asa se intampla. De ce nu sunt folositi sa curete strazile si parcurile unde tot ei cara tot ce gasesc in cosurile de gunoi si in platformele gospodaresti ? Orasul e cumplit de murdar .

 11. Derek says:

  Imi pare rau sa va contrazic. Mariti poza, vizibil in special in partea de jos. Sunt urme de flex nu crapaturi.

 12. HHH says:

  Mi se pare o eroare de concepție, trebuiau sa mai aibă un nivel ( pentru o ocupare mai eficienta a trrenului) la parter sa aibă spatii de service ( spalatorii, vulcanizare, service electric…) iar ultimul etaj sa fie acoperit cu panouri solare.

 13. Local

  27 de migranți depistați în ultimele 24 de ore la frontierele Nădlac II și Vărșand
  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II și Vărșand au depistat 27 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

  Advertorial

  Împreună pentru Victor
  Sub umbrela campaniei "Împreună pentru Victor ", Grădinița P.P. "Curcubeul copiilor" Arad în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor și Inspectoratul Școlar Județean Arad, organizează evenimentul caritabil "Zâmbet pentru Victor "

  ARADON Sport local

  Poloiştii de la AMEFA s-au calificat la turneul final

  UT Arad

  În ce condiții pleacă Roger de la UTA la CFR
  Laszlo Balint crede că brazilianul își va face treaba în mod profesionist până în ultima zi în care va sta la Arad. Agentul lui Roger, Bogdan Apostu nu știe dacă jucătorul pleacă acum, sau la vară, la CFR Cluj.

  Local

  Susţin excelenţa în cultură!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad implicată în acţiuni sub genericul „Luna Culturii la UVVG”.

  ARADON Sport local

  Paul Barta, noul director la CSŞ Gloria Arad

  România

  Transcriptul apelurilor la 112 ale polițistului care a ucis-o pe Raisa: „Am lovit-o pe trecerea de pietoni! Am lovit-o, mi-a sărit în față!"
  3

  Local

  97% dintre elevii arădeni fac cursuri cu prezență fizică
  În cazul a 97% dintre elevii din județul Arad, cursurile se desfășoară normal, cu prezența fizică în sălile de clasă.

  Local

  Sănătatea arădenilor, pusă în pericol de sărbători
  Controalele efectuate în special la produsele din carne, comercializate în preajma sărbătorilor, au scos la iveală zeci de nereguli. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.