aradon.ro Web analyticsPaşi înainte pentru noua Medicină Legală din Arad

De Alin Gherasim

Paşi înainte pentru noua Medicină Legală din Arad

Reactualizat la:
Indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării unui nou sediu pentru Medicina Legală au fost adoptaţi, se aşteaptă demararea lucrărilor.
Scris de Alin Gherasim - Indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării unui nou sediu pentru Medicina Legală au fost adoptaţi, se aşteaptă demararea lucrărilor.

ARAD. Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad va avea sediu nou pe strada Vicențiu Babeş, în apropierea viitorului spital de Oncologie, iar miercuri a fost făcut un nou pas spre realizarea investiţiei. Consilierii judeţeni au adoptat o hotărâre care face referire la actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi noului sediu al Medicinei Legale, iar acum se aşteaptă eliberarea autorizaţiei de construcţie, după care licitaţia pentru realizarea clădirii poate fi lansată. „Documentația de proiectare aferentă primei etape de proiectare este predată la Compania Națională de Investiții. Urmează să intre în avizare la ei. Estimăm că în luna mai vom obține autorizația de construire, pentru că până acum am fost împiedicați de o deviere a conductei agent termic secundar de la CET. Urmează să predăm CNI-ului amplasamentul și avem șanse să începem mai repede execuția lucrărilor pentru că am oferit CNI-ului un proiect la maturitate, respectiv autorizație de construcție și un proiect tehnic. Valoarea proiectului este de aproximativ 17 milioane de lei”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acum, că această hotărâre a fost adoptată, amplasamentul va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii. În paralel, CJA se va ocupa de demolarea clădirilor existente pe locul în care va fi ridicat viitorul sediu al Medicinei Legale, dar şi de realizarea utilităţilor.

Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vicențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația <Prosectură> care să corespundă noilor standarde”, mai spun reprezentanţii CJA.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  mai bine lasau acolo la un loc permisele auto ,pasapoartele si buletinele cum a mai fost , nu sa mergi pana la capatul orasului pt un buletin si alte celea
  Medicina legala nu cred ca are nevoie de asa o cladire mare si cu o curte la fel de mare si nici nu e nevoie sa fie in centrul orasului

 2. ARADON Sport local

  Copil n-a repetat săptămâna bună la Nottingham
  Tenismenul arădean a fost eliminat în primul tur la al doilea challenger pe iarbă.

  Mapamond

  Noi ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în Ierusalim. Cel puţin 20 de incendii au fost provocate
  Cu aproximativ două ore înainte ca marşul să înceapă la ora 17.30, poliţia israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porţii Damascului din Oraşul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Oraşul Vechi şi-au închis magazinele după ce poliţia i-a rugat să facă acest lucru până la ora 16.00, relatează Aleph News, citat de Mediafax.

  România

  Protest pentru dreptul la muncă: Directorul general al SC Băița Bihor s-a blocat în carieră
  Maria Trip, directorul general al SC Băița Bihor, protestează împreună cu angajații pentru dreptul la muncă. 1

  România

  Orban, despre alocaţii: „De la 1 ianuarie vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei”
  De la 1 ianuarie 2022 alocaţiile vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei conform legii, dă asigurări preşedintele PNL, Ludovic Orban. 4

  Local

  Vor să extindă Terapia Intensivă la Judeţean
  Consiliul Judeţean solicită o expertiză pentru a afla dacă pot fi construite etaje peste o clădire existentă a Spitalului Judeţean Arad.

  Local

  Patru copii cercetați pentru furt calificat
  Trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani din orașul Chișineu-Criș au pătruns într-un imobil din localitate pe ușa de acces, lăsată descuiată, și au furat o poșetă în care se aflau 700 de lei și un telefon mobil.

  Local

  Ilegal spre Ungaria: ascunși în camion sau trecând granița pe jos
  Zece afgani au încercat să treacă granița cu Ungaria, opt dintre ei ascunși într-un camion, iar alți doi pe jos. 1

  Local

  ISU Arad așteaptă autospeciale noi
  Cinci autospeciale folosite de ISU Arad la stingerea incendiilor, vechi de 25 de ani, ar putea fi înlocuite cu unele noi.

  Local

  Comisie medicală pentru morfina de la Județean – medicii ATI verificați de medicii ATI
  La nivelul SCJU a fost constituită o comisie medicală formată din cinci medici ATI, care vor verifica modul în care a fost administrată morfina pe secțiile Covid-19. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.