aradon.ro Web analyticsPiața auto și Oborul rămân închise

De Sorina Ambruș

Piața auto și Oborul rămân închise

Situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului prelungește închiderea celor două piețe până la sfârșitul lunii august.
Scris de Sorina Ambruș - Situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului prelungește închiderea celor două piețe până la sfârșitul lunii august.

ARAD. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, convocat marţi în ședință de către prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a adoptat Hotărârea nr.42 ce cuprinde noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Arad.

Principala măsură se referă la prelungirea suspendării activității în piețele auto și Piața Obor din municipiu, cu excepția zonei în care se comercializează legume și fructe. Suspendarea este valabilă până în data de 31 august și poate fi prelungită dacă situația epidemiologică înregistrată la nivelul municipiului o va impune. Reamintim că piețele mai sus menționate au fost închise în urmă cu două săptămâni, tot prin hotărârea CJSU, pe o perioadă de 14 zile.

Prefectul face apel

De asemenea, prefectul județului face un apel pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției, măsuri impuse prin hotărârea CJSU din data de 30.07 a.c. Potrivit lui Gheorghe Stoian, există încă mulți cetățeni care ignoră aceste măsuri și aleg să nu poarte mască de protecție în anumite spații deschise, unde obligativitatea a fost instituită la nivel județean.

„Constatăm zilnic în piețe și în stațiile mijloacelor de transport în comun cetățeni care nu poartă masca de protecție și astfel riscă să transmită virusul altor persoane. Fac un apel tuturor arădenilor să poarte masca de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, cel puțin în zonele reglementate prin hotărâri ale autorităților centrale sau ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad”, declară prefectul Gheorghe Stoian.

Prefectura județului reamintește că prin Hotărârea nr. 37 din 31.07.2020 a CJSU Arad a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în anumite spații deschise. În continuare, hotărârea integrală:

Art. 1. Începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, pe persoane și în stațiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al Județului Arad, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 2. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, pe raza județului Arad, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 3. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toți angajații agenților economici la intrarea și la ieșirea din schimburi, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 4. (1) Începând cu data de 03.08.2020 se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în zonele aglomerate, pe toată perioada stării de alertă.

(2) Comitetele locale pentru situații de urgență vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 03.08.2020, zonele intens circulate, de pe raza fiecărei unități administrativ-teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

(3) Zonele intens circulate prevăzute la alin. (2) vor fi semnalizate corespunzător și aduse la cunoștiința populației prin orice mijloace de informare, prin grija autorităților publice locale.

Art. 5. (1) Se dispune întrunirea până la data de 03.08.2020, a comitetelor locale pentru situații de urgență, în vederea stabilirii unui plan local de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

(2) Comitetele locale pentru situații de urgență vor dispune suspendarea activității în piețe, târguri de animale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc., ori de câte ori situația epidemilologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale o va impune.

(3) În localitățile declarate focare active de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, comitetele locale pentru situații de urgență pot dispune suspendarea oricăror evenimente cultural-religioase pe perioade de câte 14 zile.

(4) În calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situatii de urgență, primarii unităților administrativ-teritoriale din judetul Arad sau înlocuitorii de drept ai acestora răspund, în mod nemijlocit, de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite în planul local de monitorizare.

Art. 10. Administratorii piețelor agro-alimentare precum și operatorii economici, care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul, vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spațiilor comerciale a respectării de către vânzători și cumpărători a măsurilor de prevenție (purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise și deschise, asigurarea distanței fizice între persoane, curățarea periodică a suprafețelor de contact mânere, mese, balustrade etc. cu soluție dezinfectantă, limitarea numărului de persoane în unele spații publice închise etc.).

Art. 11. (1) Operatorii economici și companiile cu mai mulți angajați, în special cei care își desfășoară activitatea în zone industriale, au obligația (pe lângă asigurarea triajului epidemiologic și a verificării respectării purtării măștii de protecție de către proprii angajați în timpul programului de lucru și la ieșirea din schimb/tură) să verifice dacă măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 sunt respectate și de către operatorii economici, cu care au relații contractuale, care asigură transportul angajaților în și dinspre locul de muncă.

(2) În situația în care se constată că operatorii economici care asigură transportul angajaților nu respectă măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, revine obligația angajatorului de a sesiza organele abilitate și de a lua toate măsurile ce se impun.

13 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Chris says:

  Mare jeg e Stoian…nu i-ar muri multi inainte….

 2. #cugetdecinumairezist says:

  Șuții sau alți paraziți care își făceau veacul prin astea două piețe sunt redirecționați in zone mai centrale iar unii cetațeni care mai făceau un bănuț cinstit de acolo rămân si fără ăia… astea sunt singurele rezultate palpabile ale acestei magnifice măsuri și nimic altceva

 3. aradean says:

  dar cu tarabele de la Jackson cum ramane?

  • Pitagora de la Intim says:

   Acolo nea medintu cotizeaza. Pompeaza buget pentru campania electorala locala de toamna. Si vorba vine😝 spitalul este la dou pasi.

 4. Ahmed Yatin says:

  Cine a cumparat marfa de vara, mai asteapta pina in vara 2021.Trist este pentru hoti de biciclete din Olanda si Germania, pagina Olx este vinata de politisti sub acoperire. Piata obor Arad find renumita pentru marfa ciordita din Europa.

 5. Alt marcel says:

  Foarte bine. S-,-au inchis niste latrine publice in care orice baiat de baiat isi facea in publuc necesitatile pentru 2 kei.

 6. titi says:

  Atentie la vot si noi trebuie sa_i inchidem

 7. Caldarescu says:

  am investit degeaba 60 000 de eur in 10 masini, pana la anul le scade valoarea, disperare si pierdere de bani si timp

 8. Alexandru Nagy-Vizitiu says:

  Decizii luate de oameni care nu inteleg fenomenul epidemiologic.
  Nu este nici măcar logic să închizi o piață în aer liber și să permiți funcționarea unor spații comerciale închise. În i-logica lucrurilor, veți ține piața închisă, din cauză că virusul se va transmite în continuare, în spațiile închise.

 9. Porta says:

  Nu mai comentati, tigani nenorociti.
  Nu va puteti vinde “tigaile” din Piata de masini..?? Ghinion… poate va apucati de munca cinstita, nu numai tepe.
  Nu va puteti vinde rahaturile din Obor..?? Ghinion…
  La munca, ciori imputite..!!!

 10. stoica says:

  Strandul de ce nu se inchide ……plaja ghioroc de ce nu se inchide ……sunt mult mai aglomerate decat pietele

 11. Jany Morauszki says:

  Am intales astea toate dar sile de jocuri…pariuri si alea cu pacaneli….care nu au geamuri…..alea de ce nu se inchid…acolo nu se raspandeste covid sau ei taxeaza ca lumea

 12. Mirela din obor says:

  Ce bine ca exista p-ta obor si piata de mașini,ca altfel de-ai fi închis sau cum s-ar fi răspândit covorul,-le Stoian?

 13. UT Arad

  Laszlo Balint: „Sunt trei puncte extrem de importante”

  Mapamond

  Aeroportul din Amsterdam, păzit de o patrulă de porci
  O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

  UT Arad

  UTA, victorie după o secetă de patru etape
  Roger a marcat unicul gol al meciului, după o fază în care Negru a vrut să degajeze. Mingea s-a dus peste portarul Mogoșanu. 3

  ARADON Sport local

  Dragomir și Coman, pe patru la „naționalele” de cros
  Trei atleți legitimați la CSU Arad au luat startul la Campionatele Naționale de cros

  Local

  MA(R)FA de la Muzeul de Artă Arad
  Ediția cu numărul 8 a Media Art Festival, vernisată vineri la muzeu, te invită până pe 1 noiembrie să suprapui lumile. Pe verde. 1

  Local

  Restricții prelungite cu încă 14 zile, în municipiu și la Vladimirescu
  Alte două orașe și opt comune au parte de măsuri noi, în conformitate cu noua hotărâre a CJSU. 17

  Local

  Covid Arad: 11 decese și 274 de cazuri noi
  În municipiu, incidența de infectare cu noul coronavirus se apropie de 12 cazuri la mia de locuitori. 13

  Local

  Note între 4.40 și 9, la examenul pentru directori, în Arad. Peste 60 de respinși
  192 de candidați s-au înscris la examen, 191 fiind admiși la proba scrisă. Doi dintre candidați au fost amânați, fiind izolați din cauza Covid-19. Aceștia vor susține proba scrisă pe 28 octombrie. 2

  ARADON Sport local

  Campioană mondială de sambo!
  5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.