aradon.ro Web analyticsPlantațiile viticole de la Miniș, făcute de austrieci

De Eugen Rogojan

Plantațiile viticole de la Miniș, făcute de austrieci

Cele două plantații noi ale Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Miniș vor fi făcute de o firmă din Austria.
Scris de Eugen Rogojan - Cele două plantații noi ale Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Miniș vor fi făcute de o firmă din Austria.

La începutul lunii septembrie, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Miniș a publicat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, procedura de achiziție pentru serviciile necesare înființării a două noi plantații de viță de vie. Suprafața totală a plantațiilor urmează să fie de 10,25 hectare, pe două terenuri, din comunele Ghioroc și Șilindia.

Înființarea va fi efectuată în două etape – Măsura I: pregătirea terenului, plantarea propriu-zisă și instalarea tutorilor; Măsura 2: instalarea sistemului de susținere pentru conducere și palisat. Terenul pe care se va înființa plantația viticolă este amplasat în Ghioroc și Șilindia. Mai exact, o parte de 1,05 hectare va fi amenajată în localitatea Cuvin, comuna Ghioroc, iar cealaltă parte, de 9,20 hectare va fi amenajată în localitatea Satu Mic, comuna Șilindia.

O firmă din Austria

De altfel, procedura a fost împărțită în două loturi, câte unul pentru fiecare dintre cele două măsuri menționate. A fost depusă câte o ofertă pentru fiecare lot, ambele oferte fiind depuse de către aceeași companie: Rebschule Tschida GmbH, cu sediul în Apetlon, Burgenland, Austria. „Școala Viticolă Tschida” este o companie înființată în anul 1960. Conform site-ului acesteia, compania se ocupă de 60 de ani de „producerea de plante de altoire, în frumoasa regiune numită Seewinkel, un loc bine cunoscut de experți pentru vinurile sale nobile”.

Valoarea totală a investiției, bani pe care îi va încasa firma austriacă, se ridică la 888.216 lei. În baza contractului vor fi furnizate 22 de mii de bucăți de fetească neagră, peste 15 mii de bucăți de Burgund mare și 8 mii de bucăți de Cadarcă.

Stațiunea de la Miniș

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Miniș a fost înființată în anul 1957, cu scopul coordonării activității de cercetare în domeniul viticulturii și vinificației, țintind refacerea și dezvoltarea patrimoniului viticol la nivel regional. Unitatea se află actualmente în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești”, instituție specializată aflată în coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Beniamin Würth says:

  Dc dati la austrieci si nu dati la italieni.credeti ca austrieci sunt mai buni in viicultura de cat italieni??

 2. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.