aradon.ro Web analyticsPoliţia, cu un pas mai aproape de a se muta pe malul Mureşului

De Diana Duțu

Poliţia, cu un pas mai aproape de a se muta pe malul Mureşului

Schimbarea destinaţiei imobilului – internat de pe strada Labirint a trecut din nou prin CLM.
Scris de Diana Duțu - Schimbarea destinaţiei imobilului – internat de pe strada Labirint a trecut din nou prin CLM.

ARAD. După ce în luna august a anului trecut, CLM aproba „schimbarea destinaţiei, pe o perioadă de doi ani, a unei părţi din imobilul aferent unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Arad, situat pe str. Labirint nr.6”, acum aleşii locali au modificat şi completat acea hotărâre. Imobilul care face obiectul deciziei este clădirea internatului Liceului Tehnologic „Francisc Neuman”, situată pe malul Mureşului, în care ar urma să se mute Poliţia, pe perioada reabilitării sediului instituţiei.

Practic, modificările aduse acum respectă solicitările Ministerului Educaţiei, căruia îi aparţine decizia finală în privinţa transformării clădirii fostului internat în birouri pentru IPJ. Iată forma finală adoptată de CLM:

„Se aprobă propunerea de schimbare a destinației imobilului – internat, alcătuit din clădire în suprafață construită la sol de 1440 mp, suprafață construită desfășurată de 6054 mp și teren în suprafață de 2300 mp aferent acestuia, proprietate publică a Municipiului Arad, înscris în CF nr. 359402 Arad, nr.cad. 359402, situat pe str. Labirint nr. 6, în regim de înălțime P+3E, aflat în administrarea Liceului Tehnologic <Francisc Neuman> Arad, din imobil cu destinația de unitate de învățământ preuniversitar de stat, în imobil pentru activități desfășurate de către alte instituții publice, pe o perioadă de doi ani, potrivit prevederilor legale în vigoare”.

Cât de cât…” dar nu ştim cât

Primarul Călin Bibarţ a detaliat:

„Poliţia Română are accesat un proiect european de refacere a clădirii, de sus până jos. Şi s-a căutat o soluţie pentru un spaţiu pentru domniile lor, temporar, cel de la Labirint fiind un spaţiu destul de primitor. Nu era într-o stare foarte bună, l-am amenajat cât de cât şi amenajările le recuperăm din chiria pe care o primim de la Ministerul de Interne. Şi atunci rezolvăm şi Poliţia Română, rezolvăm cât de cât şi o clădire. Că nu din banii noştri, ci din bani de la altă entitate am refăcut acolo cât de cât ce s-a putut şi… mulţumim pe toată lumea. De la Minister avem nevoie de acea aprobare ca pentru o perioadă limitată de timp să-l poată folosi Poliţia Română.”

Întrebat care este valoarea investiţiilor pe care Primăria le-a făcut pentru amenajarea spaţiului pentru noua destinaţie, primarul nu a putut preciza suma exactă, dar a spus că aceste cheltuieli vor fi recuperate din chiria pe care Poliţia o va plăti municipalităţii.

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Patrascu says:

  In sfarsit se revigorează financiar și hotelul Coandi, terasa și restaurantul vor fi pline de petrecăreți angajați în MAI.

 2. VP1010 says:

  Reabilitarea sediului IPj trebuia finalizată in 2019 conform panoului din fața instituției, costa cca 36 milioane de lei, alte costuri acum, că la noi la nimeni altcineva!

 3. un nimeni says:

  singura problema este ca pasul sa nu fie prea mare .. muresul totusi este cam aproape si suntem in tocmai iarna bivolitza, cam frig pentru scafrandrii salvatori ..

 4. Brav says:

  La locuri de parcare v-ați gândit?

 5. Basil says:

  Ca sa poata pescui ca si asa o belesc nonstop. Mai bine i-ar muta in judetul Suceava, ar fi mai activi de acolo.

 6. mircea says:

  Domnule Bibart chjar asa,,domniile lor”,bine ca nu le -ai spus ,,prasfintiile lor”.

 7. Mapamond

  Clăparul de la Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit
  Andrew Fletcher, clăpar şi membru fondator al trupei britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. 1

  România

  A fost prins arădeanul suspectat că și-a ucis iubita. Bărbatul era în zona Gării Velența din Oradea
  Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, a fost prins joi seara în zona Gării Velența.

  Mapamond

  A murit actorul american Ray Liotta. Avea doar 67 de ani
  Actorul american Raymond Allen „Ray” Liotta a murit la 67 de ani, potrivit unui anunţ publicat de Deadline.

  România

  Românii nu vor mai putea alimenta în Ungaria la prețul plafonat
  Începând de vineri, 27 mai, guvernul maghiar nu mai lasă românii să alimenteze la prețul plafonat. 2

  Mapamond

  Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru patru agresiuni sexuale
  Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare, joi, pentru patru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi.

  Mapamond

  Întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Finlandei, la Kiev
  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesităţile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Rusia.

  Mapamond

  Rusia pregătește un echivalent rusesc al Oscarurilor
  Regizorul Mikhalkov, pro-Putin, a anunţat că Rusia îşi creează propriul Oscar eurasiatic. 1

  Local

  Zona Liberă Curtici s-a votat , fără scandal, în CJA
  Voturi fără probleme pe bugetul Zonei Libere Curtici, tarifele aplicate și desemnarea a doi noi membri.

  Local

  Încă 1,49 milioane pentru Spitalul de la Căpâlnaș
  Rectificare bugetară pentru acoperirea costurilor de pe șantierul Spitalului de la Căpâlnaș, dar și pentru drumul Sâmbăteni – Ghioroc.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.