aradon.ro Web analyticsPovestea țigărilor de contrabandă de 800.000 de euro găsite într-un depozit de pe Calea 6 Vânători

De Ioana Costaș
Reactualizat la:

Povestea țigărilor de contrabandă de 800.000 de euro găsite într-un depozit de pe Calea 6 Vânători

Țigările găsite pe Calea 6 Vânători/Foto. Arhivă
Reactualizat la:
În urmă cu doi ani, oamenii legii au descoperit țigări de contrabandă în valoare de 800.000 de euro în trei microbuze, în curtea unei firme de pe Calea 6 Vânători. A cui era marfa? A cui era depozitul? Cine era proprietarul țigărilor? Întrebări la care s-au găsit răspunsuri după doi ani.
Scris de Ioana Costaș - În urmă cu doi ani, oamenii legii au descoperit țigări de contrabandă în valoare de 800.000 de euro în trei microbuze, în curtea unei firme de pe Calea 6 Vânători. A cui era marfa? A cui era depozitul? Cine era proprietarul țigărilor? Întrebări la care s-au găsit răspunsuri după doi ani.

ARAD. Inspectoratul de Poliție Arad, interpelat pe subiect – dacă a reușit să identifice proprietarii autovehiculelor în care se aflau țigările de contrabandă, dacă a reușit să identifice proprietarul depozitului sau persoana căruia îi fusese închiriat spațiul, dacă a aflat, prin metode specifice, cine era proprietarul mărfii de contrabandă și cui îi era destinată – a răspuns că datele solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor, deoarece, cităm:

„informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare nu fac obiectul transparenţei publice”.

Pentru detalii suplimentare am fost direcționați către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Reprezentanții acestei instituții ne-au precizat, în urma unei solicitări scrise, că dosarul a fost declinat spre cercetare și soluționare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. De menționat este faptul că, în acest dosar, nu a fost pusă sub învinuire vreo persoană, el fiind cercetat față de autori necunoscuți.
Așadar, timp de doi ani, în acest dosar a fost liniște. Până la data când au avut loc cele 157 de percheziții la Arad. În urma acestora s-a făcut legătura (și) cu țigările de contrabandă în valoare de 800.000 de euro. Care este aceasta?

DIICOT – Structura Centrală a făcut legătura între țigările găsite în cele trei autoutilitare pe Calea 6 Vânători și Cosmin Mladin. Potrivit documentelor DIICOT, “în data de 07.08.2019, organele de poliție din cadrul IPJ Arad au identificat într-o hală aparținând SC Cerealcom SA din municipiul Arad, strada 6 Vânători, cantitatea de 177.974 pachete țigarete diferite mărci – Marlboro Roșu și Gold, Rothmans, NZ Slim, Davidoff -, cu timbru necorespunzător sau fără timbru. Țigaretele au fost identificate paletate, în ambalaje specifice altor tipuri de mărfuri (piese auto), în trei autovehicule tip dubă fără numere de înmatriculare aplicate sau cu numere de înmatriculare aparținând altor autovehicule, sens în care a fost înregistrat un dosar pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Tot la fața locului au fost găsite plăcuțele cu numere de înmatriculare din județul Cluj și Arad, despre care există suspiciunea că au fost aplicate pe autovehiculele de mai sus cu ocazia transportării țigaretelor la și de la depozit. Contabila societății SC Cerealcom SA a pus la dispoziția organelor de poliție o copie conformă cu originalul a contractului de închiriere al halei respective, înregistrat la SC Cerealcom SA. Din contract reiese faptul că hala a fost închiriată de societatea SC Two Identity Clothes SRL, reprezentantă legal prin administrator Toader Flavius”.

Negociere cu o persoană, semnare cu alta

Conform DIICOT „administratorul SC Cerealcom SA, în perioada 15.03.2017 – 31.07.2019, cel care a semnat contractul de închiriere cu societatea mai sus menționată, a declarat faptul că negocierea contractului a avut loc cu o persoană, iar contractul a fost semnat de o altă persoană, cei doi susţinând faptul că sunt asociați. Cele două persoane care au negociat și încheiat contractul de închiriere au fost identificate de martor în persoana numiților: Costea Constantin (fratele lui Costea Gheorghe Marius – zis Mambo), Toader Flavius – zis Frizerul – administrator al Red Dog Pet Shop SRL (care a avut anterior, până la data de 30.05.2019, denumirea SC Two Identity Clothes SRL)”.

Prietenul din copilărie

Așadar, DIICOT spune că „din verificările efectuate a rezultat că Toader Flavius este persoana ale cărei date apar în contractul de închiriere a halei, însă negocierea a fost începută și purtată de Costea Constantin (fratele lui Costea Gheorghe Marius – zis Mambo). Referitor la Toader Flavius – zis Frizerul – s-a mai stabilit că este prieten cu Mladin Cosmin din copilărie, fiind persoana în care acesta are cea mai mare încredere, tot el fiind și cel care păstrează banii lichizii pe care Mladin îi colectează în urma vânzării de țigarete. De asemenea, Toader Flavius este persoana care l-a înlocuit pe Mladin Cosmin în funcția de asociat al SC Atlantic House Construct SRL, ce are ca obiect principal de activitate <<Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii>>. Cu privire la această societate s-a stabilit faptul că este folosită pentru spălarea banilor proveniți din contrabandă, prin construirea de ansambluri rezidențiale”. DIICOT mai precizează că “în apropierea halei din strada 6 Vânători, în ziua în care au fost identificate ţigările, au mai fost văzuți Belleggia Leonardo și Nistor Bogdan, ambii apropiați ai lui Mladin Cosmin, persoane care au transportat personal sau au asigurat transportul țigaretelor la și de la depozitele lui Mladin Cosmin. Totodată, în zonă a mai fost văzut la data depistării depozitului și Iovănuț Alin”.

Martorul

Cele relatate mai sus sunt confirmare și de declarația unui martor în cauză. Potrivit DIICOT, din declarația acestuia rezultă că „în cursul anului 2018 a fost depistat în trafic cu cantitatea de 6 baxuri de țigarete cu timbru de Ucraina, în acest sens fiindu-i întocmit dosar penal. Ca urmare, a formulat un denunț privindu-l pe Mladin și polițiștii care îl susțineau. În aceste împrejurări, a denunțat autorităților depozitul din strada 6 Vânători, pe care l-a identificat urmărindu-l pe Toncian Dan – zis Jokerul (finul lui Mârza Sergiu – poliţist la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad), persoană despre care știa că efectuează transporturi de țigarete pentru grupare. În continuare, martorul detaliază activitățile derulate în acest sens, respectiv că la identificarea depozitului a participat şi numitul Szabo Ștefan – om de încredere al lui Crainic Bogdan, precum şi că la locaţie i-a observat pe Nistor Bogdan și pe Bellagia Leonard – oameni de încredere ai lui Mladin, fapt care l-a determinat să blocheze ieșirea din depozit și să anunțe autoritățile. În acest răstimp, Szabo Ştefan a fost abordat de Iovănuț Alin care i-a spus că are asupra sa suma de 100.000 de euro primiți de la Mladin Cosmin pentru a nu divulga organelor de poliție locația respectivă. Ulterior, la locaţie au sosit autorităţile care au identificat aproximativ 300 de baxuri țigarete marca Rothmans destinate exclusiv pieței din Anglia și cutii de carton, precum şi 3 microbuze despre care martorul cunoaște că erau folosite pentru transportul țigaretelor și un autocamion de 7,5 tone marca Mercedes, folosit în acelaşi sens de Copil Daniel Sebastian. Până la sosirea Poliției, Nistor Bogdan și Bellagia Leonard au reușit să fugă din locație printr-un geam lateral, aspect sesizat de Szabo Ştefan”.

Țigările, destinate pieței din Anglia

De asemenea, despre evenimentele de pe Calea 6 Vânători a mai declarat și un alt martor denunțător în cauză. Potrivit DIICOT, referitor la incident, martorul a precizat că „a aflat despre depistarea unei cantități de aproximativ 200 de baxuri de țigarete cu timbru de Ucraina și Moldova într-o locație situată pe strada 6 Vânători din Arad, folosită de Mladin Cosmin și Copil Daniel, de către autoritățile polițienești ale orașului Nădlac. Despre țigaretele depistate, martorul a aflat de la Mladin Cosmin că fuseseră relocate în seara precedentă de Nistor Bogdan și Bellagia Leonard cu două microbuze, identificate de altfel la locație, de la alt depozit intermediar, fiind pregătite prin ambalare în cutii similare celor pentru piese auto, urmând a fi livrate în Anglia. Tot de la Mladin Cosmin martorul denunțător a aflat că îl suspicionau pe Pană Cosmin, polițist și prieten cu Mambo, că ar fi dat pontul poliției. De menţionat faptul că, urmare identificării depozitului de pe strada 6 Vânători, gruparea Iovănuţ/Mladin a identificat şi utilizat în continuare ca depozit intermediar o locație aflată pe șoseaua care leagă Șofronea de Arad, unde figura sediul social al SC Double Tyres SRL Arad (asociat unic şi administrator Orban Ferenc Roland), firmă administrată, în fapt, de tatăl acestuia, Orban Ferenc, cumnatul lui Costea Gheorghe – zis Mambo, aspect confirmat de declaraţia unui martor denunţător”.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Este minune
  Autoritatile chiar isi fac treaba de data asta. Speram sa nu se intampla ceva pe parcurs si vor scapa iarasi. Tot aradu are sechele de cum au acapat mereu. Asteptam noutati.
  Felicitari

  • Abracadabra says:

   Bravo Ioana, ai aflat mai multe decat toti asa zisi militieni la un loc… Cred ca defapt nu Mladin e capul in aceasta retea de trafic si cred ca e vreun batran de pe la IPJ :))

 2. Daniel says:

  Deci din ce inteleg ii ca treaba se misca greu, dar trebuie sa se miste pt ca tigarile erau pt Anglia. Cei de acolo s-au plans ca le dispar banii din tara si tot asa, iar ai nostri din pacate nu il pot face pierdut.

 3. arad says:

  Normal,acum se solutioneaza toate cazurile nerezolvate de atati ani in care era la mijloc Mladin. Se solutioneaza nu pt ca dintr-odata politia aradeana a ajuns profesionista si competenta ci din cauza ca Mladin a “cazut” si nu mai au pt ce sa-l protejeze cu atat mai mult cu cat pe capul lor sunt cei de la bucuresti si nu mai pot ascunde nimic. Niste gunoaie cei din politia arad. Daca ar sta vreo 2 ani pe capul lor cei din bucuresti,multe cazuri nerezolvate de mai multi ani ar avea un deznodamant normal.

 4. Vasile says:

  Povești de grădiniță, dar salariile plus sporurule artiștilor protagoniști sânt EUROPENE. Totuși de ce iau salarii aceste persoane, iar după aceea pensii nesimțite speciale. Țara i-a credite cu dobânzi pentru acesti indivizi. Ideal ar fi reducerea lor cu 6ß%, oricum nu fac nimic, doar protejează infractorii.

 5. VP1010 says:

  Martorul fiind fostul politist Cosmin Pană, foarte bine!

 6. Leu says:

  Întreabă falconeti și escroci din politica cât bani au și de unde i au? Tot ca ești așa de deștept întreabă-te dacă multinaționale plătesc taxe in România. Nu existe om curat in Tara, toti fura cât poate.

 7. coco says:

  Povestea tigarilor a de fapt alta. A fost odata un Pana, vioara numarul unu, un Marza, un comandant de politie si alti cativa functionari. probbabil si mai departe de atat, catre capitala. Dupa prinderea lui Pana sifonarul sef, josnic de altfel, sa-ti torini tovarasii. Asa au aparut in poveste s Mladin si restul.

 8. Cenzura? says:

  De ce se sterg come tarii?

 9. Alina says:

  De Ce nu lăsați commenturile despre Szabo ??? Va e frica de el ? Trebuie sa știe toată lumea ca i-a sclavit pe Dolinar și pe Alinut după ce l-au șmecherit !!!

  • Anonim says:

   Si mie mi-au sters commenturi in care am scris despre speed line, leam pus de 4 ori si Cand leai aprobat leau sters in 30 min

 10. Dorian says:

  Atenție zona Zăbrani este o zonă de suspecți infractori care se ocupă de furat prin casele oamenilor plus din cele ce sunt plantate pe terenuri agricole atenție mare este o persoană din câte am văzut cu sursă de informații și are un microbuz verde care acționează toți acționează la tonul de persoana atenție care este persoana se află în zona voastră atenție cu cine vorbiți areAre antecedente și în alte localități sunând de pe alte telefoane atenție mare

 11. Anonim says:

  E clar ca daca se sterg commenturile…
  Vorba aia…. cine acuza se acuza

 12. Anonim says:

  Se sterg toate comentarile referitoare la firma de transport care stie toata ca face trafic cu tigari

 13. UT Arad

  Laszlo Balint: „Sunt trei puncte extrem de importante”

  Mapamond

  Aeroportul din Amsterdam, păzit de o patrulă de porci
  O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

  UT Arad

  UTA, victorie după o secetă de patru etape
  Roger a marcat unicul gol al meciului, după o fază în care Negru a vrut să degajeze. Mingea s-a dus peste portarul Mogoșanu. 4

  ARADON Sport local

  Dragomir și Coman, pe patru la „naționalele” de cros
  Trei atleți legitimați la CSU Arad au luat startul la Campionatele Naționale de cros

  Local

  MA(R)FA de la Muzeul de Artă Arad
  Ediția cu numărul 8 a Media Art Festival, vernisată vineri la muzeu, te invită până pe 1 noiembrie să suprapui lumile. Pe verde. 1

  Local

  Restricții prelungite cu încă 14 zile, în municipiu și la Vladimirescu
  Alte două orașe și opt comune au parte de măsuri noi, în conformitate cu noua hotărâre a CJSU. 17

  Local

  Covid Arad: 11 decese și 274 de cazuri noi
  În municipiu, incidența de infectare cu noul coronavirus se apropie de 12 cazuri la mia de locuitori. 15

  Local

  Note între 4.40 și 9, la examenul pentru directori, în Arad. Peste 60 de respinși
  192 de candidați s-au înscris la examen, 191 fiind admiși la proba scrisă. Doi dintre candidați au fost amânați, fiind izolați din cauza Covid-19. Aceștia vor susține proba scrisă pe 28 octombrie. 2

  ARADON Sport local

  Campioană mondială de sambo!
  5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.