aradon.ro Web analyticsPrimăria anunţă o nouă acțiune de dezinsecție în Arad

De Diana Duțu

Primăria anunţă o nouă acțiune de dezinsecție în Arad

Foto: PMA
Aceasta ar urma să aibă loc în perioada 16-18 mai, în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității.
Scris de Diana Duțu - Aceasta ar urma să aibă loc în perioada 16-18 mai, în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității.

ARAD. „Aplicarea tratamentelor de dezinsecție în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității continuă printr-o nouă acțiune întreprinsă de Primăria Municipiului Arad, în intervalul 16-18 mai 2022. În această etapă, aplicarea tratamentului de dezinsecţie debutează cu un tratament chimic antilarvar (delarvizare), mai exact o acţiune privind distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor (în special ţânţari) și se va desfășura începând cu ora 7:00, până la finalizare” – precizează reprezentanţii Primăriei.

Potrivit municipalităţii, aplicarea acestui tratament se va face pe zonele/fâșiile de pe malurile râului Mureș, de la malul lacurilor (Pădurice – Lac), al bălților temporare și/sau permanente (Homocul Mic, Homocul Mare), al canalelor deschise (Mureșel, Ier, Țiganca), în parcuri și zone de agrement cu vegetație, terenuri virane și, în general, în toate zonele umede cu vegetație de pe raza Municipiului Arad.

Şi împotriva ţânţarilor

Pentru asigurarea eficacității activității de combatere, tratamentele insecticide vor fi aplicate concomitent împotriva larvelor și adulților de culicide (țânțari), potrivit recomandărilor primite de la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico -Militară «Cantacuzino».

„Prin urmare, în zilele de luni și marți, pe timp de noapte, în intervalele orare 21:00 – 4:30, vor fi aplicate tratamente împotriva țânțarilor adulți, vizate fiind în special speciile de țânțari de primăvară (din genurile Aedes și Ochlerotatus, cu rol în menținerea și amplificarea virusului West Nile) care au în marea lor majoritate o singură generație pe an și depun ouă care iernează pe sol, precum și adulții speciilor din genurile Culex (vectori de West Nile) și Anopheles (vectori de malarie) care au ieșit din hibernare și care depun ouă, inițiind ciclurile de dezvoltare din anul în curs” – detaliază reprezenatanţii Primăriei.

Aceste tratamente se vor aplica pe toate aliniamentele stradale, zonele verzi, în toate cartierele municipiului (fâşii verzi plantate, spaţii verzi lângă condominii, parcuri, scuaruri, malurile Mureşului, ale canalelor deschise, Lacul Pădurice etc).

Dezinsecţie în instituţii

Conform municipalităţii, tratamentele de dezinsecție din această etapă vor include și o dezinsecție pe suprafețele interioare la unele instituții/obiective aflate în subordinea Municipiului Arad, în ziua de 17 mai, după ora 16, până la finalizare, precum și un tratament împotriva căpușelor (vectori de boli bacteriene, virale sau parazitare) ce se va aplica în ziua de 18 mai, începând cu ora 7, până la finalizare, în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, baze sportive, aflate pe domeniul public și privat al municipalității.

„În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi” – informează Primăria.

 

Produsele

Produsele biocide folosite de DD CHIM Hunedoara în acestă acțiune de dezinsecție sunt Vectobac ®WG, Cymina Ultra® și Deltatim Plus®, avizate de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. MARIA says:

  Vara trecuta a fost un cosmar, speram ca vara asta sa fie mai bine.

 2. Emil says:

  Dacă tot e vorba de dezinsecție pe malul Mureșului și Insula Mureș se află tot pe malul Mureșului și aparține de primărie.

 3. Mapamond

  Clăparul de la Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit
  Andrew Fletcher, clăpar şi membru fondator al trupei britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. 1

  România

  A fost prins arădeanul suspectat că și-a ucis iubita. Bărbatul era în zona Gării Velența din Oradea
  Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, a fost prins joi seara în zona Gării Velența.

  Mapamond

  A murit actorul american Ray Liotta. Avea doar 67 de ani
  Actorul american Raymond Allen „Ray” Liotta a murit la 67 de ani, potrivit unui anunţ publicat de Deadline.

  România

  Românii nu vor mai putea alimenta în Ungaria la prețul plafonat
  Începând de vineri, 27 mai, guvernul maghiar nu mai lasă românii să alimenteze la prețul plafonat. 2

  Mapamond

  Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru patru agresiuni sexuale
  Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare, joi, pentru patru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi.

  Mapamond

  Întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Finlandei, la Kiev
  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesităţile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Rusia.

  Mapamond

  Rusia pregătește un echivalent rusesc al Oscarurilor
  Regizorul Mikhalkov, pro-Putin, a anunţat că Rusia îşi creează propriul Oscar eurasiatic. 1

  Local

  Zona Liberă Curtici s-a votat , fără scandal, în CJA
  Voturi fără probleme pe bugetul Zonei Libere Curtici, tarifele aplicate și desemnarea a doi noi membri.

  Local

  Încă 1,49 milioane pentru Spitalul de la Căpâlnaș
  Rectificare bugetară pentru acoperirea costurilor de pe șantierul Spitalului de la Căpâlnaș, dar și pentru drumul Sâmbăteni – Ghioroc.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.