aradon.ro Web analyticsS-a semnat contractul pentru podul peste Mureș. Lucrarea trebuie finalizată în 28 de luni

De Adriana Barbu

S-a semnat contractul pentru podul peste Mureș. Lucrarea trebuie finalizată în 28 de luni

La momentul semnării contractului de execuţie/Foto: A.B.
Primarul Călin Bibarț și omul de afaceri Sandu Ion au semnat luni, la sediul primăriei, contractul de execuție a noului pod peste Mureș în continuarea străzii Andrei Șaguna.
Scris de Adriana Barbu - Primarul Călin Bibarț și omul de afaceri Sandu Ion au semnat luni, la sediul primăriei, contractul de execuție a noului pod peste Mureș în continuarea străzii Andrei Șaguna.
ARAD. S-a pus în cele din urmă semnătura pe una dintre cele mai importante investiții vehiculate de ani de zile în Arad, investiție care a generat și câteva împunsături între liderii PNL: noul pod peste râul Mureș. Luni, 17 ianuarie 2022, Primăria Municipiului Arad și SC PAB România SRL au semnat la sediul instituției contractul de lucrări pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”, proiect care include podul care va fi realizat în continuarea străzii Andrei Șaguna.
Primarul Călin Bibarț și președintele PAB România și-au pus semnătura pe contractul de execuție, care ar urma să fie finalizat după 28 de luni. Sau potrivit lui Sandu Ion, chiar mai devreme, patronul firmei vehiculând un termen de doar 20 de luni.
Înainte de semnarea contractului, au vorbit despre proiect atât edilul local, cât și omul de afaceri arădean.
Dubla mulțumire a primarului

„Orice sfârșit e un nou început. Încheiem azi o lungă procedură a acestui proiect, care a început în mandatul trecut cu bătălia pentru finanțare, proiectare și, în cele din urmă, finalizarea licitației pentru execuția lucrărilor, toată această birocrație pe care cetățeanul nu o vede. Un proiect pe care ni-l dorim demult și sunt convins că-l vom finaliza la timp. E și un început. Avem contractul de execuție și vom da ordin de începere a lucrărilor când vremea ne va permite. Eu, personal, am o dublă mulțumire. Prima este că proiectul se va realiza pe bani europeni. A doua că execuția e arădeană. Mă bucur că o firmă din Arad va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect. Iată, vorbim despre fonduri europene care vor fi investite într-un obiectiv important pentru orașul nostru, printr-o firmă din Arad. Sunt convins că aceste lucrări se vor încheia la timp și vor fi de calitate. De la momentul semnării acestui contract începe cealaltă bătălie: cea a constructorului, pentru realizarea de calitate și în termen a lucrării”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Cel mai frumos pod

La rândul său, Sandu Ion, președintele PAB România, s-a arătat bucuros că societatea sa poate executa lucrări spectaculoase și în Arad, catalogând proiectul tehnic al podului ca unul extrem de reușit și precizând că Aradul va avea probabil cel mai frumos pod din România, după ce lucrarea va fi finalizată. Sandu Ion a mai adăugat:

„Am ţinut foarte mult să câştigăm această licitaţie. Ne dorim să nu facem rabat de la calitate şi să nu facem deranj foarte mare pe străzile pe care vom lucra. Termenul de finalizare este de 28 de luni, dar eu cred că vom reuşi mai repede, în 20 de luni. Ne recomandă faptul că avem o tradiție de peste 20 de ani, cu experiență mare în diverse lucrări, inclusiv în partea de poduri, drumuri și platforme și cred că vom reuși să facem această investiție, la timp, la calitatea dorită și cu cât mai puțin deranj pentru cetățenii Aradului”.

Omul de afaceri a menţionat şi câteva dintre lucrările similare pe care le-a executat compania în ultimii ani, poduri peste autostradă, pasaje, pasaje peste calea ferată, insistând pe pasajul de la Domneşti, din Capitală.
Acesta a declarat pentru Jurnal arădean/aradon faptul că estimează că lucrările efective vor începe în iunie, până atunci urmând să aibă loc organizarea de şantier şi obţinerea tuturor aprobărilor și avizelor necesare.
Despre despre contract
În valoare de 165.734.324,98 lei (TVA inclus), contractul prevede realizarea următoarelor lucrări: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureș, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale. Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Vezi aici prezentarea traseului
29 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristy Stef says:

  Si cu podul de la centura cum ramane baieti, sa nu mai fie gatuit traficul? Intreb si eu putea fi făcut de mult

  • Pitagora de la Intim says:

   Mâii trebuie cumpărat teren în zona la bani marunti. Pe urma se lansează startul😜

  • Emil says:

   Îți spun eu. Nu va fi gata nici odată, ca trebuie mutată linia de înaltă tensiune , care este imposibil de mutat fiind o linie foarte importantă si nu se poate opri.

   • Catalin says:

    Stația a fost construita abuziv pe terenul cetățenilor a trei strazi, iar primaria cu toată nesimțirea nici nu a redus taxele la impozit pe metri pătrați furati cu amenintari Comuniste în ani 80. A tăcut toți nenorociți de primari de la revoluție încoace.

    • Catalin says:

     Cateva mici corectii tizule:
     “..pe terenul cetatenilor de pe trei strazi..”
     “…Au tacut toti nenorocitii….”
     In rest nu prea e clar despre ce vorbesti

     • Catalin says:

      Retrocedările mereu uitate😅 terenuri confiscate fortat in ani 80 pentru a construi stația de transformare 110 KV. Limpede?

   • f.b. says:

    Emil,
    Am auzit ca vor sa traga cablu de la SATELIT. Oprirea se face apasind pe boton!

   • mig29 says:

    Mai Emile mai uitat-te si tu pe forumul API peundemerg.ro sectiunea autostrazi si drumuri expres si vei vedea ca pe parcursul unui singur an se face relocare la sute de stalpi de inalta si medie tensiune!! Sa se vrea numai ….

  • Apolitic says:

   Ce poduri, când nu au fost în stare să deszăpezească piața de biciclete și pietonală din Alfa

 2. Y says:

  Poate28 de ani… Pina la finalizare

  • Aradean says:

   pai cam tot atat timp a trecut de cand sunt montate schele pentru fatada blocului in zona podgoria. probabil 28 de luni le ia sa vopseasca balustradele podului pe care il vor construi in 28 de ani. Scuze, dar cu acest ritm de lucru ne-au obisnuit

 3. Piuir says:

  Si cu pasajul din micalaca? Chiar nu ia nimeni initiativa? Nu vedeti ca vladimirescul e blocat? Hai nu ramaneti inerti si inapti, ca v-am votat sa faceti treaba nu sa o frecati la rece.

 4. correct says:

  Ei ei d.na ziariatoare. Contractul se finalizează în 3 ani și 28 luni

 5. Patrascu says:

  Vualeu muica cind vin constructori și vad ce sa construit pe Barbu Lautaru se tot duc pina se uita proiectul.. Cind sa facut o vizita pe str. Barbu Lautaru de către Primărie și Inspectoratul în constructi? Plin de ciute și de curve toate institutile statului. Alti folosesc mii de metri fără sa plateasca iar pe tine contribuabil te obliga și amenință sa plătești parcarea.

 6. Haha says:

  28de luni? Cred ca 48 de luni va dura, câte acte adiționale va avea? Sunt curios, dacă e gata în 28 de luni dau o șampanie dl Bibarti, iar dvs ce îmi dați dacă nu e gata în termenul respectiv?

 7. Sătucul Arad. says:

  Podu lu falca
  Ei nu au fost in stare sa termine un amarat de pasaj in Micalaca
  Acum fac un pod sa ajunga falca mai repede acasă.
  Acest pod va pune Aradul pe lista satelor metropola.
  Dezvoltarea satului cu acest pod va fi de neoprit vom fi cel mai smecher sat din zona de vest ca si poarta de intrare in tara vor veni turisti cu zdroaile sa vada podu de casa a lu falca eurosmecheru..
  Este ceia ce a lipsit Aradului sa ramana tot satuc .
  Cica fonduri europene dupa 20 de ani de domnie ,mie scarba
  Investitie normala era cetatea aradului si un parc de distractii strand cu aquaparc da na mintile sint prea scurte sa poti sa realizezi asa ceva cand nu vrei dezvoltarea Aradului .
  A revenit domnu Sandu Ion acum asta va fi firma de casa? .
  Ps ,nu ca mar interesa

 8. Dd says:

  Autobuse electrice.. !!!

  Nu reușesc ăștia sa obțină randament satisfăcător la acumulatorii pt autoturisme sau pt amărâtele de SmartPhone-uri și voi vreți să va bazați pe o linie de transport în comun, de autobuse electrice…! 🤤

  Băi, când Aradul are așa o retea de linii de tramvai, să nu concepeți voi O NOUĂ CALE DE CONEXIUNE , pt tramvaie, cu Aradul Nou /Sânicolaul Mic, bazåndu-vă în continuare pe BĂTRÂNUL Pod Traian e cea mai pură dovadă de INCONȘTIENȚĂ CRASĂ !!! 😥

  Vedeți voi “pe dracu” cånd Podul Traian N-O SĂ MAI SUPORTE VIBRAȚIA ȘI GREUTATEA tramvaielor, cum întreaga linie 3, din Aradul Nou, VA RĂMÅNE ABANDONATĂ zeci de ani, pâmă veti mai găsi o cale să mai faceți UN NOU POD care să suporte și tramvaiele, dar până o sa vă mișcați voi Primăria (vezi “viaductul din Micalaca”), n-o să mai rămână nimic din veche linie a tramvaiului 3.🤔

  Acum AVEAȚI ACEASTĂ OCAZIE (să rezolvați un “inel de închidere”, în circuit , a liniei de tramvai cu Aradul Nou, care să fie si rută de rezervă, dacă Podul Traian e blocat, și cale de acces, cu tramvaiul, MAI RAPIDĂ , din Aradul Nou, sore Alfa și UTA).
  Dar de ce să gândiți voi în avans și după utilitate …?! (vedeți realizarea “mirificele” Fast Park uri, – parcările din tabla, cu etaj, care nici nu trebuiau făcute din rablă și n-au nici măcar copertină la ultimul etaj dar, mai ales, în LOCAȚII CU LOCURI DE PARCARE, LA SOL, SUFICIENTE…; ce să zic…, “excelentă” gândire anticipativă…
  Vai de voi… (și, mai ales, de NOI… 😣)!

 9. Ionel says:

  Sper sa fie și în Arad ul o firma serioasa ce executa lucrări de calitate și la termen.Mult succes firmei PAB.

 10. ohfhf says:

  Da, sigur… 20 de luni, a vrut sa zica 20 de ani. 🙂

 11. aradean 1 says:

  acesti criminali nu termina nici acum centura dar se apuca de 3 poduri !! Mai mafiotilor cit va cade iar in mina sa sfidati aradenii ???

 12. ion says:

  ….si cu pod si fara pod Bibi ramane un primar slab , nepriceput pus pe capatuiala !!! PNL a luat o mare tzeapa cu el si desigur la viitoarele alegeri primaria va fi altui partid cu siguranta 100 /100.

 13. blindguardian says:

  Va fi gata pe viteza, pt ca podul asta s-a facut doar pt ca boierii de pe Tabacovici (si vreun eventualc artier nou in zona) sa ajunga mai usor in centru… in rest, utilitate ZERO

 14. ARADON Sport local

  Alexandra Ghiță, aur în CN Universitar după argintul din LNBF 
  Pivotul care a evoluat în ultimul sezon pentru FCC Baschet UAV Arad va merge la Jocurile Europene Universitare. 

  Local

  Motociclist amendat pentru comportament agresiv în trafic, pe Bd. Revoluției
  Polițiștii rutieri arădeni au dat prima amendă pentru comportament agresiv în trafic!

  România

  România a avut cea mai mare creștere economică din UE
  Ultimele date Eurostat arată că România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, în primele trei luni ale acestui an, cu un avans de 5,2% comparativ cu trimestrul patru din 2021.

  Local

  Raport lunar cu investițiile din spital
  Stadiul investițiilor licitate de Consiliul Județean pentru spital, lucrările și contractele semnate în ultima perioadă, date făcute publice prin intermediul unei comunicări.

  ARADON Sport local

  CS Judo Arad, de şase ori pe podiumul naţional!
  SIBIU. Deşi pare neverosimil, un club de cartier (Sînicolau Mic), unul dintre cele mai tinere din ţară, face furori (aproape) la fiecare competiţie unde se împart medalii naţionale. Meritul aparţine neobositului Cristian Rus şi sportivilor de la CS Judo Arad.

  UT Arad

  Utiştii Isac şi Miculescu, sub tricolor!
  ARAD. Vacanţă de vară mai scurtă pentru cei doi juniori Under 21 ai „Bătrânei Doamne” care au bifat cele mai multe minute în sezonul de Liga 1 recent încheiat. Mijlocaşul Damian Isac şi atacantul David Miculescu au fost convocaţi sub tricolor de selecţionerul reprezentativei de tineret, Florin Bratu.

  Mapamond

  Ucraina: 200 de cadavre găsite în subsolul unui bloc din Mariupol
  Muncitorii care săpau printre dărâmături au găsit 200 de cadavre în Mariupol, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, o altă descoperire sumbră în oraşul portuar în ruină, care a cunoscut unele dintre cele mai mari suferinţe din cele trei luni de război. Cadavrele găsite în subsolul unei clădiri de apartamente prăbuşite erau în stare de descompunere, a declarat Petro Andryushchenko, consilier al primarului oraşului. 1

  Local

  Kirchweih la Vladimirescu, sâmbătă
  Sâmbătă, pe 28 mai 2022, la Glogowatz – Vladimirescu, se va sărbători hramul bisericii romano-catolice din localitate.

  Local

  Încep Zilele Academice Arădene
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează ediţia cu numărul 32 a manifestărilor academice.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.