aradon.ro Web analytics

Se dau, din nou, ajutoare europene!

De Diana Dutu
Reactualizat la:

Se dau, din nou, ajutoare europene!

Reactualizat la:
Începând de luni, 20 ianuarie, se distribuie produsele de igienă, urmând ca alimentele să fie împărţite la o dată ulterioară.
Scris de Diana Dutu - Începând de luni, 20 ianuarie, se distribuie produsele de igienă, urmând ca alimentele să fie împărţite la o dată ulterioară.

După trei ani de pauză, „Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD” revine în forţă. Primăria, prin Centrul Social Cantina Municipală, îi informează pe arădeni că, începând de luni, 20 ianuarie 2020, se distribuie produsele de de igienă din cadrul POAD. Un pachet cu produse de igienă conţine: 5 periuţe de dinţi, 4 tuburi cu pasta de dinţi (75 ml), săpun lichid (500 ml), şampon pentru copii (800 ml), şampon pentru adulţi (500 ml) şi 2 pungi de detergent pentru rufe (2,7 kg). Acestea pot fi ridicate de la depozitul situat în Parcul Industrial UTA, hala 61 (lângă magazinul CBA). Distribuția se face de luni până vineri între orele 9-17. În ceea ce priveşte produsele alimentare, autorităţile transmit că acestea „se vor distribui la o dată ulterioară”.

„Pachetele de produse POAD se ridică personal de către beneficiari, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire pentru produsele respective” – spun reprezentanţii Primăriei.

Principalii beneficiari

Cine beneficiază de ajutoarele europene? Potrivit administraţiei locale, există trei categorii de persoane beneficiare din care doar două primesc cu certitudine produsele. E vorba de: *persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; *familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

„Beneficiarii din aceste două categorii, care nu figurează pe listele iniţiale, pot fi înregistraţi ulterior pe acestea, în baza unei solicitări adresate Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, str. Calea Radnei nr.250” – precizează reprezentanţii municipalităţii arădene.

A treia categorie, condiţionat

Cea de a treia categorie de beneficiari ai ajutoarelor europene o reprezintă persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru celelalte două categorii, amintite mai sus.

„Beneficiarii din a treia categorie pot solicita înscrierea pe lista de suplimentare în baza unei cereri însoţită de acte doveditoare. Ulterior depunerii cererii, calitatea de beneficiar a solicitanţilor va fi stabilită în urma unei anchete sociale întocmite de către Direcţia de Asistenţă Socială Arad. Beneficiarii din a treia categorie vor primi produsele POAD în ordinea depunerii cererilor şi în funcţie de stocul disponibil” – explică reprezentanţii Primăriei.

Detalii

Relaţiiii suplimentare privind distribuirea ajutoarelor europene se pot afla telefonic, la unul din numerele: 0357-427507 sau 0726-131555.

Ultimele ajutoare…

Ultimul an în care s-au distribuit ajutoare europene prin „Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”, la Arad, a fost 2016. Peste 11.000 de persoane din municipiu au beneficiat atunci de produsele (exclusiv) alimentare oferite de Uniunea Europeană. Era vorba de: făină albă de grâu (1 kg), mălai (2 kg), paste făinoase (400 g), ulei (2 l), zahăr (1 kg), conservă carne de vită (300 g), conservă pate de ficat de porc (200 g), orez (1 kg), conservă de pastă de tomate (400 g) şi fasole boabe (500 g).

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. topolino says:

  hai rommales ca e gratis asta care este …soda, ungent de obraz…

 2. anonim says:

  Si apoi le vom vedea la vanzare in Obor sau pe la ABC urile de cartier sau de la sate.

  • gigi says:

   Dacă un lider de partid aplică pentru fonduri europene pentru handicapați și nu au mai primit ajutoare de trei ani , cine merită aceste ajutoare .

 3. BARONUL says:

  Autoritatile romane a lui Peshte Prajit, au inlaturat persoanele cu dizabilitati ! Rusine !

 4. catalin says:

  jenant
  inca mai traim din ajutoare? mai rau ca africanii

 5. Local

  180 de mii de lei pentru taberele Moneasa și Căsoaia
  Administrarea și curățenia taberelor de la Moneasa și Căsoaia îi va costa pe cei de la Centrul Cultural Județean Arad peste 180 de mii de lei.

  Local

  Cinci medici de familie la Șeitin
  Deși pe lista Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de familie apare cu deficit de medici, primăria din Șeitin spune că sunt cinci medici de familie care se ocupă de oamenii din comună.

  Local

  452 de arădeni aşteaptă ANL-uri
  Ei se află pe lista (actualizată) de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin ANL.

  Local

  Prima rectificare bugetară pe 2020
  ARAD. Încă de la momentul votării bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2020, se anunţau modificări apropiate.

  Local

  Lucrare nefinalizată de șase luni de zile
  Operator amendat cu 2.500 de lei și care risca o amendă de 50.000 de lei pentru că nu a readus asfaltul la starea inițială după ce l-a spart, nu s-a conformat. 1

  Local

  Atenuatori de impact pe autostradă
  Mai multe sisteme de siguranţă au fost montate pe autostrada Nădlac-Arad-Timişoara.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII. De la pâine la păcănele
  „Alocațiile copiilor se mai joacă şi la păcănele”. Informarea vine chiar de la Ministerul Muncii, mai exact de la ministrul Violeta Alexandru.

  Mapamond

  Hamburger cu mucegai - reclama care anunță renunțarea la conservanți
  Un hamburger cu mucegai este prezentat în noua reclamă Burger King, companie care anunță că renunță la folosirea conservanților.

  Local

  Proiect de 4,5 milioane de lei pentru Lipova
  2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.