aradon.ro Web analytics

Se desfiinţează terasa de pe „Constructorul”?

De Diana Duțu

Se desfiinţează terasa de pe „Constructorul”?

Localul de pe fosta Bază Sportivă „Constructorul”/Foto: Diana Duțu
Aşa ar trebui, dacă s-ar respecta cea mai recentă decizie a Consiliului Local al Municipiului Arad.
Scris de Diana Duțu - Aşa ar trebui, dacă s-ar respecta cea mai recentă decizie a Consiliului Local al Municipiului Arad.

ARAD. În luna iulie a acestui an, chiar înainte ca CLM să aprobe darea în folosinţă gratuită a terenului Bazei „Constructorul” către UVVG, pe o bucată din acest teren (cu acces de pe malul Mureşului) a fost amenajat un local. I s-a spus „AOA Garden” şi s-a crezut că va fi funcţional doar pe perioada „Arad Open Air”. Nu a fost însă aşa. Terasa a rămas bine-mersi în picioare, ba, mai mult, amenajările au fost îmbunătăţite.

Asta e realitatea, în ciuda faptului că CLM a stabilit clar că terenul acordat în folosinţă gratuită este destinat desfășurării orelor din cadrul disciplinei de educație fizică și sport aferente tuturor facultăților instituției de învățământ superior.

Amendamentul devenit proiect

La momentul votului din iulie, PSD-istul Cosmic Buruc a propus următorul amendament:

„Este interzisă desfăşurarea oricărui alt tip de activităţi, altele decât cele prezentate (desfășurarea orelor din cadrul disciplinei de educație fizică și sport aferente tuturor facultăților UVVG-n.r.) sau subînchirierea cu scopul desfăşurării de activităţi economice în spaţiul pus la dispoziţie cu titlu gratuit. Nerespectarea acestei prevederi duce la rezilierea unilaterală şi neechivocă a acestui contract, fără perioadă de preaviz.”

Amendamentul a fost respins atunci. Între timp, el s-a transformat în proiect de hotărâre pentru modificarea hotărârii din iulie. Documentul a fost depus la Primărie pe 20 august şi, cu toate că a fost avizat negativ de Direcţia Patrimoniu, a fost introdus (suplimentar) pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna octombrie.

Majoritate la limită

Încă de la şedinţa pe comisii, s-a prefigurat rezultatul final al votului pe acest proiect de hotărâre: majoritatea formată din USR PLUS, PSD şi PMP (încă funcţională pe 21 octombrie) a decis să interzică activităţile economice pe terenurile de sport de la „Constructorul”. Desigur, aleşii PNL nu au fost de acord cu această măsură (s-au abţinut de la vot) dat fiind că principalul vizat de interdicţie este chiar colegul lor de partid, deputatul liberal Glad Varga. El se află în spatele localului deschis pe mal, pe unul din terenurile destinate pregătirii sportive a studenţilor UVVG care fac cursuri în incinta fostei Baze Sportive „Constructorul”.

Aviz negativ. Recomandare

Până la votarea proiectului de hotărâre, însă, secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, a făcut următoarele precizări:

„Aş avea de formulat o obiecţie şi, totodată, o propunere. Aşa cum rezultă din raportul de specialitate al Direcţiei Patrimoniu, propunerea pe care dumneavoastră aţi formulat-o este redundantă, în sensul că aduce încă o dată în formă scrisă o prevedere existentă în contract, în hotărârea adoptată de dumneavoastră. Repetă aceleaşi prevederi, dar cu alte cuvinte. Dacă dumneavoastră consideraţi că această precizare este mai clară, nu văd o problemă să o trecem, deşi… trebuie să fac această observaţie: nu e necesară această prevedere. Totuşi, dacă ne oprim cu propunerea dumneavoastră la <pus la dispoziţie cu titlu gratuit> consider că este legal, chiar şi în pofida faptului că repetă o prevedere existentă. Dar nu pot fi de acord cu precizarea care nu respectă întru totul terminologia juridică: <Nerespectarea acestei prevederi duce la rezilierea unilaterală şi neechivocă a acestui contract fără perioadă de preaviz.> Noi avem deja în hotărârea adoptată de dumneavoastră o prevedere de încetare a contractului foarte fermă, cu pact comisoriu expres, şi anume: <Comodantul poate rezilia contractul de plin drept, fără trecerea vreunui termen, fără punere în întârziere şi fără intervenţia instanţelor de judecată în caz de nerespectare a obligaţiilor asumate prin prezentul contract de către comodatar.> Deci e cu mult mai fermă şi acoperitoare această prevedere de la punctul 8.1 din hotărârea adoptată deja de Consiliul Local. Când spunem <în caz de nerespectare a obligaţiilor asumate>, una din obligaţii este cea pe care o introducem astăzi şi pe care o citesc din nou: <Este interzisă desfăşurarea oricăror altor activităţidecât cele prezentate la litera a) sau subînchirierea cu scopul desfăşurării de activităţi economice în spaţiul pus la dispoziţie cu titlu gratuit.> Am rugămintea să acceptaţi această propunere de exprimare cu utilizarea terminologiei juridice astfel încât să putem viza de legalitate o eventuală hotărâre.”

Vă mulţumim. Ne vom gândi” – i-a răspuns imediat alesul PSD Ilie Cheşa.

Nu ştim dacă sau cât s-a gândit la asta, cert e că la momentul votării proiectului de hotărâre, Ilie Cheşa a dat citire prevederilor din proiect, exact aşa cum a recomandat Lilioara Stepănescu. Adică fără propoziţia „Nerespectarea acestei prevederi duce la rezilierea unilaterală şi neechivocă a acestui contract fără perioadă de preaviz.”

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Aviz negativ, pentru ca deranjeaza afacerea graurelui de la primarie ce a pus laba pe fosta ,,Perla Muresului,,. Studentimea cu bani merge la Constructorul, la fel si parintii celor ce invata tenis acolo. In alte tari sunt terase langa terase si nu isi fac mizerii unii altora ci e o concurenta loiala, poziticva, ca toti sa castige, toti sa poata trai .ARAD, ORASUL RUSINII

  • Jeny says:

   Iar o dai cu “alte tari” ??? S-a dovedit inca o data ca ‘galbenii” sunt doar pe afaceri PENTRU EI,nu pentru comunitatea locala; sa o duca bine gladvarga!

  • Glad Varga,cu fata aia de broscoi raios și care este împins de la spate de Ghiță Falca,pentru a scoate bani negri din festivaluri și prin firmele lui sa-i albeasca(spele) și să dea cotizația la PNL.Pe un alt site,tot arădean,citim cum directorul de la Filarmonica,face afaceri cu o firma privata și cum se scurg zeci de mii de euro de la stat la privat și cum revin înapoi la Marea imparteala.Daca s-ar face o ancheta severa la firmele lui Glad Varga și la cele 2 centre de cultura arădene,care pompează banii publici,cel puțin 15 persoane ar fi după gratii și cu averile confiscate.Dar acest lucru nu se vrea,deoarece tot sistemul de control aradean:Politie Economica,DNA,Procuratura,Judecătorie,este corupt.Lotul PSD,anchetat de 2 ani de zile pentru corupție și dare de mita este minciuna,fata de ce ar găsi aici organele de control abilitate.

 2. Ivona Ivona says:

  Mda, terase pe drum piublic, terase pe teren. Welcome to Arad!

  • anonim says:

   Ivona, uiti de terasele de pe bulevard pentru care s-au taiat pomisorii si desfiintat spatii verzi,te faci ca nu vezi ca s-a injumatatit parcul de langa procuratura pentru depozitele alea urate si parcarile facute ad hoc, pe sub mana langa terasa de pe mal.. alea au aprobari, asa-i ?

   • Dorin says:

    Ce ecologisti ati devenit bai frate, va c….ti pe voi pentru un “pomisor” ornamental cum sunt cei de pe centru, dar stati la birturi de nu va mai ia Dzo de acolo. Bai, nu va e rusine asa un pic sa puneti comenturi din astea ecologiste. Daca chiar ti-ar pasa de ecologie, te-ar deranja ca se taie hectare pe zi de padure, nu un rahat de pomisor ornamental pentru o terasa.

    Daca nu-l taiau, acelasi dastept ca tine venea sa ne explice cum in Arad nu suntem capabili sa avem o terasa pe centru, bezna mintii frate!

 3. Cineva says:

  Serios? Terenul este pus la dispozitie gratuit? Asta este furt pur si simplu….

  • timis says:

   intr-o comuna din judet, primarul pune bir pe o portiune de pamant care duce de la trotuar pana la magazin(afacere privata)deoarece este domeniu public. …mentionez ca acea portiune este asfaltata si intretinuta pe banii firmei(plus ca este ceva frumos, ingrijit, placut ochiului intr-un sat prafuit si uitat de locuitorii lui)….asa-i romanul!!!!

 4. Sorin says:

  cand te impinge partidul sa fii deputat si scopul tau in viata e sa tragi bani pentru domnii care te-au promovat, evident ca ai nevoie si de asemenea ged de business: cheltuiala pe bani publici si profit pe firma privata

  de ce nu scrieti cu subiect si predicat cine se ocupa cu aceasta terasa ?
  de ce nu scrieti cu subiect si predicat cati bani cheltuie consiliul local pe organizarea AOA festival si cati bani raman in firma privata a lui gladut?

  • Ivona Ivona says:

   MDa. Firma lui Glad ala e abonata la bani publici. Nu stiu a cui e terasa dar sigur e din partid… Asa afaceri sa tot faci, teren pe gratis in zona malului…. Ar trebui sa se termine o data cu hotia asta de pnl, ca ajunge aradul mai rau ca Pecica. 🙂

 5. Ghiocel de toamnă says:

  Se fut intre ei…Feresteanu,Glad…Tuduce…

 6. jack cel mare says:

  Lioara stepanescu mai este in functie dupa cate abuzuri a facut?rusine justitiei din romania!

 7. Helmut says:

  Nu se desființează pentru că este burtă osului glad Varga împuțitul abonat la bani publici analfabetul de serviciu cu festivalurile lui de căcat care suge bani publici pe niște baloți de paie și butoaie goale. Luatiar dracul porcule căcat

 8. Andrei says:

  Glad tu esti drace?

 9. never-again says:

  La aceasta terasa am baut cel mai prost alcool pe care il poti bea, mai mult ca sigur contrafacut. Ori fura barmanii ori asta le este business planul. Ca se inchide terasa sau nu, eu si prietenii mei in viata vietilor noastre nu mai calcam acolo. Cum sa iti otravesti in halul asta clientii ?

 10. Gigi says:

  Se vede ca Glad Varga a stat linga Falca. A invatat cum sa desfinteze baza sportive. Nici unul nu a facut o vaza sportiva noua pentru cetatenii Aradului. Ce se naste din pisica soareci maninca.

 11. Local

  Cifrele pandemiei: 254 de arădeni infectați cu SARS-CoV-2 au decedat în luna noiembrie
  Deși față de luna precedentă cazurile de Covid-19 s-au înjumătățit, numărul deceselor a rămas aproape neschimbat. 4

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului. 1

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 6

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  6

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 8

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 5

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.