aradon.ro Web analyticsSe prelungește starea de alertă! Încă 30 de zile de restricții

De Sorina Ambruş
Reactualizat la:

Se prelungește starea de alertă! Încă 30 de zile de restricții

Reactualizat la:
Scris de Sorina Ambruş

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis o nouă hotărâre prin care propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu încă 30 de zile, începând cu data de 9 noiembrie.

Restricții
De asemenea, rămân în vigoare măsurile restrictive aprobate cu data de 25 octombrie, prin care s-a instituit obligativitatea, printre altele, purtării măștii de protecție atât în interior, cât și în exterior, restricțiile de circulație pentru nevaccinați între orele 22:00-05:00, accesul în spațiile comerciale nealimentare și instituții publice pe baza certificatului verde.

Procent de vaccinare și pentru creșe și after-school
De asemenea, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, sub incidența ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind deschiderea unităților de învățământ în format fizic în funcție de procentul de vaccinare, vor intra și activitățile menționate la aliniatele 56-58 din prezenta hotărâre a CNSU. Acestea fac referire la activitatea creșelor, a unităților after-school și la organizarea activităților didactice, după cum urmează: * se propune menținerea obligației ca activitatea în creșe, să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății; se propune ca activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire și limitarea a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, se propune permiterea în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ a activităților didactice și a altor activități specifice precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.

Lista completă a măsurilor:

Anexă la HCNSU nr. 101 – masuri (2)

36 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. AnonimUnic says:

  Ce surpriza! Cadou asa de la cei votati de noi (nici macar nu-s votati de popor) intrusii secolului!

 2. anonim says:

  Rezolvarea situatiei e Certificatul de vaccinare la locul de munca. Restul e bla bla.

  • Dorin Camenita says:

   Sa va ia draculpe toti care ati facut acest demers ! Uitati-va la Italia, la Spania , Anglia , niciunde nu este ca la noi ! Voi pe cine protejati de fapt, pe cei cu scoala care s-au vaccinat sau pulimea care nu s-a vaccinat si nu se va vaccina niciodata ? Bai taranii nu se vor vaccina niciodata , iar de la oras cei proveniti de la tara, la fel !Asa ca nu bagati toata natia in carantine, izolari, etc.Penalizati-i pe cei care nu vor sa se vaccineze iar pe restullsati-i sa-si vada detreaba si drumul lor !

  • Garbages says:

   sugele pula la toti aia ce facce vrei tu jegule care esti

  • Scapa cine poate says:

   🤮 Asta poate fi eventual o emanatie a mintii bolnave a unei creaturi antropoide dezumanizate ca tine, din pacate specimenele de acest gen se inmultesc fulminant. Unii asa s-au nascut(tu), altii s-au metamorfozat din cauza fricii induse de “pandemie” iar altii o fac din interes. Oricare ar fi motivul, ca cineva care a fost candva OM(nu tu) sa dezvolte o asemenea ura fata de semeni e un fenomen inca inexplicabil, singura presupozitie la acest moment e ca starea asta e indusa de “vaccin”. 🙄

  • True_Null says:

   Rezolvarea situatiei este oprirarea cenzurii si oprirarea fortarii injectarii cu serul magic experimental.
   Apropo de vaccinare: in 4 noi 2021 la audierea de senat CDC ul a recunoscut ca cei vaccinati sunt purtatori pentru varianta Delta chiar daca nu fac boala grava. Si se vede clar pe datele de statistici ca tari cu rata mare de vaccinare nu scapa de bolnavi sau morti.
   Bonus: Dreptul la munca e reptul la viata! In Florida nu sunt restrictii de masti sau mandate de vaccinare ba mai mult ii amendeaza pe angajatori sau scoli daca forteaza elevii sa-i opoarte iar acuma in “Sept. 22 rule also allowed children to attend school if they have been exposed to COVID-19 but are asymptomatic,” E ca o gripa care afecteaza in special pe batrani. In afara de discutii despre grupul afectat sa se vaccineze sau nu nu sunt altele cu baza reala.

 3. Dorin Camenita says:

  Sa va ia draculpe toti care ati facut acest demers ! Uitati-va la Italia, la Spania , Anglia , niciunde nu este ca la noi ! Voi pe cine protejati de fapt, pe cei cu scoala care s-au vaccinat sau pulimea care nu s-a vaccinat si nu se va vaccina niciodata ? Bai taranii nu se vor vaccina niciodata , iar de la oras cei proveniti de la tara, la fel !Asa ca nu bagati toata natia in carantine, izolari, etc.Penalizati-i pe cei care nu vor sa se vaccineze iar pe restullsati-i sa-si vada detreaba si drumul lor !

 4. Mihai says:

  Restrictii aberante. Cunosc persoane vaccinate care au covid i nu au declarat si care se plimba prin oras , pe motiv ca el are dreptul ca are certificat. Cu ce te face mai detept pr tine orasean fata de cel de la tara ,daca faci asa ceva ? E mai bine sa te dai pe mana specialistilor sa te omoare ? A se vedea cazurile recente de decedati vaccinati care efectiv au fost omorati din prostie si neglijenta. Pe regretatul artist Matu Stoian l-au bulit cu supradoza de anticoagulante. Na specialistii. Si cazuri din astea din pacate nu e numai unul. Nu sunt impotriva vaccinarii,dar optez pt alegerea libera.

 5. Mihai says:

  Asa ca o alta remarca ar fi ca din pacate dupa N retrictii si dupa N doze de vaccin (ca doar nu o sa se opreasca la 4-5 doze) cei vaccinati o sa aibe marea dezamagire ca o sa constate ca din punct de vedere al libertatilor nu au obtinut nimic. Cresterea preturilor la toate produsele ii afecteaza si pe ei. criza ecomo,ica in care o sa intram cat de curand o sa ii afecteze si pe ei . si cate alte crize si asa mai departe.DIn pacate ce e mai rau abia incepe. Si nimeni nu o sa aibe dreptul la ceva. Eu cel putin vad o catastrofa care o sa dureze atat cat vor muschii SPECIALISTILOR.

  • True_Null says:

   Asa este. Ceea ce lumea nu vrea sa vada sau ignora ca aceste metode noi de ‘vaccinare’ sunt facut de firme, companii care au devenit deja prea puternice, toata campania este doar pentru ei. Minciuna 1 :Vaccinurile sunt pe gratis – nu nu sunt pe gratis ca le platesti in timp si daca accepti sa ingori sistemul tau imunitar pentu o gripa si cedezi libertatea pentru 0.005% (nr de cazuri la tineri) atunci o sa platim toata viata pentru nimic.Pentru ‘iluzia sigurantei’
   2:Vaccinurile functioneaza- Daca ar functiona cum scrie in reclama cei vaccinati nu ‘AR DA BOALA ‘ mai departe si boala ar disparea (Asta e motivul pentru care ei au ‘drepturi’ in plus desi S-A RECUNOSCUT in 4 noi 2021 la audierea de senat CDC ul a recunoscut ca cei vaccinati infectati cu delta sunt purtatori pentru varianta Delta chiar daca nu fac boala grava.
   3. Datele publicate sunt cele reale: Unde sunt datele reale ? Ca daca ma uit la datele de pe un site vad alte nuemre pe alt site alte numere. WHO? il schimba dupa cum ii place.
   4.Vaccinurile tin 6 luni pana la infinit (de aceea nu trebuie obligatoriu refacut vaccinul pentru obtinerea cert verde gri rozbombon) -fals deoarece s-a demonstrat ca dupa 3 luni scade cu 32% eficacitatea vaccinului.
   Mai sunt dar e pre mult text deodata.

 6. Garbages says:

  sugeti pa matz cu tot cu family

 7. Leu says:

  Sa știm și noi cum era in timpului nazismului, bravo Arafat

 8. Vali says:

  Așa este Mihai de aceea eu pledez pentru o mai bună informare a acestei boli care este spuse chiar de doctor medic și spune este într-adevăr o boală a plămânilor care se produce într-adevăr și trebuie evaluată din primul moment odată ce a scăzut temperatura corpului să știe foarte clar că ai boala deja începe să devină foarte periculoasă și tu internare neapărat de aceea nu confirm niciun fel de certificat nu confirm absolut nimic confirm starea de de fapt care trebuie luată într-adevăr Masca trebuieMasca trebuie luată ca măsură de precauție ador la lucru instrucțiunea de igienă mă refer aici la începutul bolii ce trebuie făcut o alegere bună unui medic de familie și clar să se știe în al treilea rând ce înseamnă o internare n-o să ajungi pe mâna unor dobitoci care habar n-au să trateze o boală de asemenea fel nu se poate să te duci în spital și tu să ai 10 felul de boli și nici până în momentul de față tu să n-ai niciun fel de tratament sau cel puțin o altfel de viață care să te ajute să poți să trăiești așa trebuie luate lucrurile la after school da și la celelalte școli de învățământ nu se pune problema legat de toate treburile acestea noi suntem săraci the vai și amar trimit 1300 RON pe cine să ne ajute non experții sau care de unde până unde toate nu se spune nimic de anumite chiar nu se spune nimic taci naiba trăim sunt atâtea comune atâtea orașele mai mici unde s-ar putea implementa o asemenea corespondență legat de ce înseamnă tratamentele de bază și medicamentele de bază avem nevoie de așa ceva pentru că trebuie să lucrăm trebuie să ne protejăm trebuie să fim precauți în toate bolile care ar putea fi într-adevăr și cele imunitare noi cei din Zăbrani ce să facem mai ales că lucrăm la la pământ la la filme din astea care pur și simplu nu exploatează da vrem și noi un salar de 1700 1800 RON cu ce trăim din prostia altora

  • Mihai says:

   Asa este. Sunt multe nereguli. De la lipsa medicamemtelor, informatii coerente, personal instruit nu asistene de la Judetean care fac militarie si cam atat. Sunt multe de spus ,dar nu se poate spune intr-un simplu mesaj.Cine e contra, e acuzat de fakenews, da guvernul care nu are o coerenta in afirmatii nu alimenteaza fakenews-ul? Nu stiu nici macar sa lege 2 vne adevarate ,doar minciuni. Se contrazic ei insisi de la o zi la alta.

 9. Scapa cine poate says:

  Din pacate Noul Normal(care e profitabil pentru o parte mai mica din populatia globului decat e mortalitatea covid) devine incet o certitudine si asta in ovatiile si cu sustinerea orbeasca a unor inconstienti care parca nu mai au alte instincte umane mult mai nobile decat instinctul animalic de conservare. Romania mult hulita a dat umanitatii ceva ce era pur romanesc dar incet incet devine universal: “sa moara si capra vecinului”. Mai spune cuiva ceva o deviza celebra din istorie: “Liberté égalité fraternité ou la Mort” ? nu prea, acum s-a transformat in altceva lipsit de orice umanitate.
  Tot inanite spre propasirea societatii covidiste multilateral vaccinate si crearea Omului nou (vaccino)segregationist. Dureros.

 10. frast says:

  so bagi in mata arafat

  • True_Null says:

   Sunt zone unde sunt bine mersi si fara :
   In Florida nu sunt restrictii de masti sau mandate de vaccinare ba mai mult ii amendeaza pe angajatori sau scoli daca forteaza elevii sa-i poarte iar acuma in “Sept. 22 rule also allowed children to attend school if they have been exposed to COVID-19 but are asymptomatic,” E ca o gripa care afecteaza in special pe batrani. In afara de discutii despre grupul afectat daca vrea sa se vaccineze sau nu, nu sunt altele cu baza reala.

   • SN says:

    Ești pe ultima sută la Nobel. Stimabilul fierbe de mânie că-l ratează și anul viitor 😂
    Bănuiesc că tu ai parcurs și absolvit în paralel facultățile de medicină de la Oxford, Cambridge, Harvard și Yale, într-un singur an. Chapeau¡ 😂

 11. Hello trezirea says:

  Cine prelungeste starea? Cine are acest drept si in baza a ce?

 12. anonim says:

  Decreteaza stare de alerta si restrictii, inteleg. dar unde sunt cei de la DSP, care ar trebui sa inspecteze locurile unde troneaza murdaria -magazinele alimentare si pietele ? In parcarile lor de carucioare e murdarie, cosurile au un strat consistent de jeg lipit pe funduri, pe la intrari te acosteaza cersetori ce pe unde stau, fac o murdarie de te ia cu greata. Cireasa de pe tort : mai ieri la piata Mihai Viteazul, unul ce vindea varza tocata pe loc, s-a dat dupa masina, a urinat acolo, apoi incheindu-se la pantaloni s-a intors sa toace varza si sa o puna in plase cu mainile alea nespalate, fara sa poarte macar manusi In acest timp cei de la DSP si administratia pietelor dorm pe scaunele moi, iar autoritatile atat de bine platite din banii tarii nu vad, nu cerceteaza toate astea si altele.

 13. SN says:

  Conferința continuă…🤦🏻‍♂️

 14. eu says:

  Eu de aici inteleg ca nici dupa 25 noiembrie nu se poate intra pe stadion, vaccinat sau testat. Intelege cineva altfel?

 15. jack says:

  Statul ilegal statul acaparat de mafie

 16. BELARUS says:

  CE PULA MEA MAI CONTINUA CU STARE PULI DE ALERTA BAGAMIAS PULA MEA DE ALERTA FUTUS MORTI MATII DE RETARZI PULI DUTE IN PISDA MATII SUGETI PULA DE OMS MATII SA II FUT FUTUTU MATII CUM PULEA MEA DE DE OMS FUTUS DUMNEZO MATII DE OMS SATANISTI BAI DUTE DREACU

 17. BELARUS says:

  CINE PULEA MEA DECIDETI DUTE DREACU CU OMS CINE PULEA MEA SUNTETI VOI CU CERTIFICATU MATII DE VERDE BAGAMIAS PULA MEA DE ORDINARI NAIBI SA TE IA CUM PULA MEA SUNTETI PROI SEGREGARE CA NICI 3 CREATORI NU AU INVENTAT CERTIFICATU VERDE VOI SATANISTILOR REPTILIENI NAIBI SA IA CUM PISDA MATII CU FUTU NATIA MATII DE OMS BAGAMIAS PULI D OMS FUTUTE IN GURA SA BAGE PULA IN GURA VOI OMS VA FUTETI PE BANI OAMENILORI CARE AUU PLATIT TAXE SI IMPOZITE DCD MARTI AMTII COMENTATI PRO VAXXIIN CINE PULEA SUNTETI VOI DSU FUTUS GURA MATII FUTUTS CRISTOSU MATII BAGAMIAS PULA MATII DE ORDINARI DREACULUI SUNTI EXACT CA IN LAGAE DE OMS OMS ESTE UN LAGAR MNONDIAL CE PULEA NUSTI SPUN EI FAC TEROZIARE CASA BAGE FRICA IN NOI CE PULEA MEA ASA CA TACI IN PULA MEA D CRISTIAN TUDOR POPESCULE SUGI PULA ASA DE GAY CE ESTI MA DOAR IN PULA DE TINE CA TU ESTI CRIMINAL OSAPLATESTI SI TU MALINE BOT CRIMINALULE CARE AI IMMPINS LUEA LA VAXXIN SA TE FUTA NATIA ABIA ASTEPT SA FI BATUT DE SOARTA ASA SA TE AJUAT CREATORI CA NUMERITI MALIN BOT SA TU LAURENTIU CIOCAZANU MATIII DE ORDINA CINE PULA MEA AI ZIS DE MASCA CA SFANTA SI PE NOI NE AI FACUT ANTICRISTUL FUTUS GRA MATII DE PROST CE ESTI CU P MARE

 18. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.