aradon.ro Web analyticsStart la licitațiile pentru mai multe parcări de reședință din oraș

De Adriana Barbu

Start la licitațiile pentru mai multe parcări de reședință din oraș

Recons scoate la licitație locurile de parcare din mai multe parcări amenajate la sol și din două parcări supraetajate din Micălaca.
Scris de Adriana Barbu - Recons scoate la licitație locurile de parcare din mai multe parcări amenajate la sol și din două parcări supraetajate din Micălaca.

ARAD. Recons anunță că Serviciul parcări de reședință începe preluarea documentelor necesare licitațiilor pe care le va organiza pentru locurile de parcare în mai multe parcări amenajate la sol și în două parcări supraetajate. Este vorba de parcările din zona Intim, Podgoria, Micălaca Zona 500, Fast Park 4, de pe strada Alexandru Negură, și Fast Park 6, parcare supraetajată situată pe strada Ilie Maduța, din zona Micalaca 300.

Potrivit celor de la Recons, „preluarea și înregistrarea documentelor va începe din data de 02.06.2022 și până în 17.06.2022 , după care se va stabili, în maxim 10 zile, data, ora și locația pentru fiecare licitație în parte. Participanții la licitația pentru parcările supraetajate tip FAST PARK vor fi informați prin sms la numărul trecut din dosar despre data, ora și locația desfășurării licitației iar informația va fi publicată și pe siteul https://www.reconsarad.ro/parcari-de-resedinte. Cei care vor licita locuri de parcare la sol vor fi informați legat de categoria de încadrare, data, ora și locul de desfășurare a licitației prin afișaj la scara blocului”.

Înscrierea și înregistrarea la licitațiile aflate în pregătire la Recons se pot face însă doar la punctul de lucru Parcări de Reședință de pe Calea Aurel Vlaicu, bl.Z20/B, ap.34, parter (langă O.P. 8 ) în zilele de luni-joi, de la ora 08.00 la ora 16.00, iar vineri de la ora 8.00 la ora 14.00. Potrivit Recons, „toate documentele trebuie prezentate în format original la înregistrarea dosarului și în copie”.

Situații diferite la parcări

Ce acte au nevoie cei care vor dori un loc de parcare în parcările mai sus amintite? Cine poate licita locurile de parcare de acum? Lucrurile diferă la parcările la sol față de cele supraetajate.

Documente necesare pentru dosar sunt, spun cei de la Recons, cele conform H.C.L.M 242/13.05.2021 , diferită fiind situația în cazul participării la licitația din parcările supraetajate, unde nu se ține cont de categorie sau dacă cei interesați mai dețin loc cu contract în parcările de reședință, de la sol, aici având posibilitatea să participe, fără condiționarea de a deține proprietate în zonă, și persoanele care au loc de muncă sau sediu de firmă în vecinătatea FAST PARK-ului. Cei care doresc să participe la licitații în parcări tip FAST PARK trebuie să aibă I.T.P. valabil pentru vehicul. Locurile destinate pentru persoanele cu dizabilități din parcările FAST PARK pot fi ocupate de posesorii cardului albastru, conform H.C.L.M. 242/13.05.2021 – regulament parcări supraetajate tip FAST PARK”.

Cu totul altfel stă însă situația în cazul parcărilor la sol. De ce? Dacă pentru cele de tip fast park doritorii sunt puțini (pot fi numărați încă pe degete) iar parcările deja deschise stau pe mai departe neocupate, în cazul parcărilor la sol, Recons are certitudinea că acesta vor avea trecere mare printre arădenii care își parchează acum mașinile pe trotuare. Așa că, „în cazul licitațiilor pentru parcări la sol, vor putea înregistra documente pentru licitație și persoanele care dețin deja un loc de parcare cu contract, dar vor fi încadrați la categoria D”, spune șeful Serviciului Parcări de Resedință, Laurenţiu Puf.

Totodată, recomandăm tuturor celor care intenționează să depună documente pentru participare la licitație și au anumite nelămuriri sau vor anumite detalii să se adreseze doar personalului din cadrul serviciului Parcări de Reședință” a mai adăugat Laurențiu Puf.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cristi says:

  Scump,boilor scump.Va imbogatiti,da?noo-parcari goale nesatulilor.de bani..

 2. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.