aradon.ro Web analytics

Stere Gulea laudă cinematografele din Arad

Stere Gulea laudă cinematografele din Arad

Aprecieri din partea regizorului Stere Gulea în chestiunea revitalizării cinemtografelor arădene, cu ocazia lansării la Arad a filmului “Moromeții 2”.
Scris de Adriana Barbu - Aprecieri din partea regizorului Stere Gulea în chestiunea revitalizării cinemtografelor arădene, cu ocazia lansării la Arad a filmului “Moromeții 2”.

Proiecția de gală a unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului – „Moromeții 2“ – s-a bucurat de prezența la Arad, în sala Cinema Arta, a regizorului Stere Gulea. Acesta a participat după proiecția filmului („Moromeții 2” a fost proiectat de două ori datorită numărului mare de spectatori, sala fiind în cazul ambelor proiecții plină ochi), la o sesiune de discuții. În cadrul acestora, celebrul regizor a povestit despre cum s-a ajuns la Moromeții 2, dar s-a arătat încântat și de politica autorității locale din Arad legată de revitalizarea cinematografelor.
„Vă mulțumnesc că ați venit să vedeți filmul, pentru faptul că v-ați luat din timpul dumneavoastră într-o seară de duminică. Filmul „Moromeții 1“ e un film care a căpătat notorietate și cred că oamenii sunt curioși să vadă și al doilea film, dacă a iești sau nu a ieșit. De obicei, așteptările sunt mari și satisfacțiile nu sunt pe măsură. Orice încercare de a reedita este un risc, dar nici nu poți să stai să încremenești pentru că există un risc. Uneori merită să riști. Am zis că filmul 1 se termină cu o întrebare și am crezut că merită să fie dusă povestea până la capăt, să fie terminată povestea familiei Mormete și, într-un fel, a țăranului romnân“, a spus maestrul Stere Gulea în deschiderea dialogului cu arădenii.
La finalul discuțiilor, regizorul a apreciat demersul municipalității arădene de a revitaliza cinematografele arădene și de a le dota la standardele actuale de proiecție. „În alte orașe am proiectat filmul nu neapărat în cinematografe, ci în spații alternative, pentru că în România există puține cinematografe funcționale. Mă bucur să aud că în orașul Arad există trei cinematografe cu proiecții regulate și că există sprijin masiv din partea Primăriei Arad. Echipamentul de proiecție care există la Cinema Arta este de ultimă generație, nu există multe săli în țară care să ofere asemenea condiții de proiecție”, a încheiat Stere Gulea.

Trei cinematografe

Primăria Arad a redeschis, în anul 2017, trei cinematografe: Arta, Gai și Grădiște, unde se organizează proiecții de film.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 2

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.