aradon.ro Web analytics


Studiu de 120.000 de lei: parcare lângă Parcul Reconcilierii

De Diana Duțu

Studiu de 120.000 de lei: parcare lângă Parcul Reconcilierii

Reactualizat la:
ARAD. 120 de mii de lei pentru un nou studiu de fezabilitate. Suma a fost alocată în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal din mandatul 2016-2020, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre vizând rectificarea bugetului general al municipiului Arad pe acest an.
Scris de Diana Duțu - ARAD. 120 de mii de lei pentru un nou studiu de fezabilitate. Suma a fost alocată în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal din mandatul 2016-2020, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre vizând rectificarea bugetului general al municipiului Arad pe acest an.

Care este, de data aceasta, obiectul studiului de fezabilitate? Amenajarea unei parcări pe strada Vârful cu Dor, adiacent Parcului Reconcilierii.

Ne oferă câteva explicaţii suplimentare purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău: „Așa cum se știe, municipalitatea arădeană și-a exprimat încă de acum câțiva ani intenția de amenajare a unei parcări în proximitatea Parcului Reconcilierii, parcare menită să deservească atât localnicii și angajații din zonă, cât și turiștii. Necesitatea acestei parcări a crescut odată cu amenajarea pieței agroalimentare <Ioan Rusu Șirianu>. Pentru a se identifica cea mai bună soluție, se propune realizarea unui studiu de fezabilitate pentru care au fost alocați din bugetul local 120.000 lei.

23 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bonetti says:

  Acuma ca ati finalizat parcarea subterana din Piata Avram Iancu va puteti apuca si de cea din Parcul Ungaria milenara😂😂😂
  Cat despre turisti in Arad, poate fi trecut la capitolul glume. Daca in 6 octombrue vin 2-3 autocare de rataciti , vorbim de turism? Aradul sufocat de turisti😂

 2. Al says:

  Inca o parcare? Pai aveti una sub Piata Mare pentru care s-au tocat bani pt studii de fezabilitate etc. Si atunci pentru ce o alta parcare la o distanta atat de mica? Asta doar ca sa vina aia din Hungarica sa-si lase autocarul la botul ungariei milenare?

  • teddy-eddy says:

   Și o parcare FARAONICĂ, cu PIRAMIDĂ-ca și la Louvre-Paris, sub Piața Avram Iancu (se va numi Piața Jiță Fălcosu).

 3. Dan says:

  Oricum, conducerea Aradului se incăpățâneaza sa vina cu CELE MAI PROASTE SOLUTII pt parcari colective:

  1. Parcari subterane: ba sub Piata Avram Iancu, pa sub Piata Catedralei, ba sub Parcul Eminescu ( mai demult), etc, cand ei nu sunt in stare sa rezove problema inundarii Pasajului de la
  (fosta) Billa , definitiv! Ba, mai mult, o Parcare subterana IMPLICA VALORI DE EXECUTIE MARI, distrugerea sau deteriorarea a ceea ce e deasupra, NUMAR DE LOCURI RELATIV SCAZUT, raportat la volumul de munca si la costuri.

  2. In toate tarile “normale la cap” , cat si majoritatea Mallurilor si firmelor private, FAC PARCARILE PE INALTIME (!!!), DIN BETON ( nu din tabla ranforsată !!!) ,folosind un teren cu o “amprenta la sol” relativ redusa, dar EXPLOATAND SPATIUL PE INALTIME (eventual si un nivel in regim demisol- partial subteran).
  Sunt mult mai usor de executat si intretinut si NU IMPLICA COSTURI MARI CU TERENUL SI CU RELOCAREA/CONSERVAREA OBIECTIVELOR DE DEASUPRA SA !!!

  Dar pe edilii Aradului nu-i duce mintea sa foloseasca aceeasi varianta EFICIENTA folosita de altii…, nuuuu…, pe “faraonul” nostru il intereseaza doar proiectele megalitice si megalomane, care, de regula, se termina cu un mare …. fâsssss !!!
  Proiecte costisitoare si cu un randament scazut…
  De aia ne si zbatem ca prostii!

  PS: parcarea asta, cred ca DE NEVOIE SI PROSTIE trebuie s-o faca, pt ca tâmpitii au facut Noua Piata (str. Rusu Sirianu) in zona vechiului Turn de Apa, FARA SA SE GANDEASCA UNDE VOR PARCA MASINILE MULTE care vin la piata, IN INGUSTIMEA AIA de zona. Chiar si daca vor face parcarea, accesul in zona, tot dificil si cu ambuteiaje va fi.
  Asa se lucreaza si se “gandeste” la noi la Arad….

  • Dan says:

   Si, apropo, la ce naiba va trebuie “studiul” asta costisitor ? Ca sa va spuna ceea ce v-am spus eu (gratuit) in 20 de randuri…?
   Aaaa, scuzati, am uitat ca mai vine o tura de Alegeri, si mai trebuie “sifonati” niste bani, si mai trebuie prostită “prostimea”, cu niste PROIECTE PE HÂRTIE…!

 4. ARADEAN says:

  Mai bine mutati statuia ungureasca / plasată acolo aiurea șa timpul respectiv cu girul fostului ministru psd al culturii Razvan Teodorescu/ la locul unde au fost executati generalii respectivi adica in subcetate . Nu are nici in clin nici in maneca statuia asta cu zona respectivă Astfel puteti face o parcare f mare fara investitii prea multe asa cum e cea de pe Banu Maracine de ex.

  • Gabi says:

   Sper ca nu crezi ca va fi vreodata parcare acolo , se fac studii au mai facut si sub piata avram iancu si sub piata mare,sa mai incaseze cateva sute de mii firmele lor. Eu zic ca arata bine statuia aia fata de alte statui din oras ar fi pacat sa o duca la periferia orasului.

   • teddy-eddy says:

    Greșești Gabi
    Se va face parcare în Piața pompierilor după ce faraonii noștrii vor rezolva:
    -centura completă a Aradului, cu megalucrările aferente (încă un pod peste Mureș etc)
    -rezolvarea după vreo 10-15 ani a traversării CF Arad – București viaductul 2-Micălaca
    -rezolvarea subtraversării CF Arad-Timișoara zona BILLA care se înneacă la fiecare ploicică
    -Rezolvarea Mureșelului
    -statuia dedicată Marii Uniri, dar una adevărată, nu un kitsch chinezesc
    Mai vrei și alte mărunțișuri???
    Și adevărul este că Statuia Ungariei milenare nu are ce căuta în Piașa Pompierilor, generalii nu au fost executați acolo Subcetatea mai exact CETATEA (un alt obiectiv de rezolvat) este locul potrivit. Și dacă se reamplasează acea Statuie (splendidă) poate se va face ceva și cu grupul statuar dedicat eroilor români, un alt kitsch

  • f.b. says:

   Omule, Aradul are O SINGURA statuie!

 5. Stefan says:

  Aparatul de sifonat bani publici: Studiul de fezabilitate care nu duce la nicio finalizare.

  • teddy-eddy says:

   Ce vorbești ??? Dar câte jepuri se umlu nu te găndești? Mi-a venit în minte o întrebare veeeeche, de unde a avut Falcă zecile de mii de Euro/Dolari să-l plătească pe prof. Gheorghiță Mateuț (care a apărat pe toți greii penali), că acest eminent prov.av. nu lucra pentru un pachet de țigări ce pentru o cotă parte consistentă din suma oneroasă

 6. Hicc says:

  Bă rumînilor , da mai proști sunteți ! Nu se va face nicio parcare. Destinația EUROILOR este buzunarul celor, care ” realizează ” studiul de fezabilitate.

 7. kovacs says:

  Nu vi se par cam sumpișoare studiile astea de fezabilitate ? Adică ce mare lucru o fi să vezi dacă poți face o parcare acolo ? Da, știu, trebuie luate în considerare utilitățile, poate chiar și unele demolări și mutarea celor care au case lângă parc-Turnul de Foc. Dar sunt exagerat de scumpe aceste studii mai ales în condițiile în care cu foarte multe dintre acestea edilii se șterg la fund și după 4-5 ani mai fac alte studii de fezabilitate exact pentru același amplasament sau obiectiv. pentru că tți fac studii de fezabilitate (exact ca și parcarea din Piața Avram Iancu), numai că după aceste studii este Domnul cu mila, adică nu se mai întâmplă nimic. Poate ar trebui să-l rugăm pe Bolojan ca măcar în concediu să vină și să stea la Arad vreo 2-3 săptămâni. Ai noștri și-au dovedit neputința. Niște neputincioși dar hrăpăreți ai naibii. Ei, putrezi de bogați iar pentru arădeni, mai nimic.

 8. robi says:

  În alte orașe europene există parcări în curțile clădirilor istorice. Și la noi sunt destule imobile care au curți unde se pot amenaja parcărisub/ supraterane. Intri pe poartă în curte la o clădire pe b-dul revoluției și acolo este parcare. Plătești și la revedere. Și culmea, că sunt astfel de curți chiar goale și lăsate de izbeliște. Vezi curtea din spatele magazinului farmec dar și din alte locuri. Poate îmi veți spune că sunt private. Măi să fie. Indiferent cum or fi se pot expropria în interes public și faci parcare. Vreo 4-5 astfl de parcări pe bulevard ar fi binevenite

  • anonim says:

   Sper ca glumesti si nu esti chiar atat de idiot incat comentariul tau sa fie la modul serios !!!…. cum adica sa faci expropieri pt a amenaja parcare intr o curte de doi lei ???? si propietarii vor trebui sa plateasca primariei daca vor sa isi parcheze masina in propia curte , nu ? ba chiar si pentru accesul la propiile locuinte , nu ? nu exista parcari ? primaria daca vrea sa rezolve problema o poate rezolva elegant , parcare subterana in ,, piata ,, primariei dar desigur ca multi vor parcare exact in fatza magazinului unde vrea sa mearga la cumparaturi sau a localului unde vrea sa consume ceva , sa nu cumva sa trebuiasca sa mearga pe jos 100 sau 200 de metri ca deja e tragedie

   • petre says:

    Primaria falcista a rezolvat ”elegant” multe probleme edilitar-gospodaresti,evident pentru burdusirea propriilor buzunare si in detrimentul cetateanului;par ex.: plombarea cu blocuri a unor curti,desfiintarea unor spatii verzi,etc.!!!! Deci,se poate!!!!!!!

 9. petre says:

  Primaria falcista a rezolvat ”elegant” multe probleme edilitar-gospodaresti,evident pentru burdusirea propriilor buzunare si in detrimentul cetateanului;par ex.: plombarea cu blocuri a unor curti,desfiintarea unor spatii verzi,etc.!!!! Deci,se poate!!!!!!!

 10. Moșu says:

  Bolojane, te rugam vino și la noi câțiva ani, că ne dispera COMPETENȚII ăștia! Știu sigur ca n-o să faci rondu’, si nici n-o sa stai toată ziua la ghilea șou, sa răspunzi la complicate întrebări adresate de ziariștii lu’ pește….

 11. Moșu says:

  Înzestrarea intelectuală a lu’ dom bibi, e aidoma unui primar de comună pus de comuniști! Așa că așteptările privind o dezvoltare a Aradului după modelul din Oradea sau… sunt simple naivități. Lucru valabil și la județ!

 12. Yoan says:

  Haloo Hoților… De unde pana unde 120.000 RON pt ce?!?! Pt niște foi?!?! HALOOOOO PROCURATURA, DACĂ NU VA AUTOSESIZATI, SUNTEȚI PĂRTAȘI!

 13. f.b. says:

  Desenati, lua-v-ar drcu, desenati sa vedem si noi desene aveti in capete!

 14. UT Arad

  Final de coșmar pentru UTA pe Arena Națională!
  UTA a pierdut meciul cu FCSB, după un lanț de greșeli, pornit de la N. Roșu, care a fost eliminat. Rămasă în zece oameni, echipa arădeană nu a putut să evite înfrângerea, care s-a conturat la o diferență mare, pe final de meci. 3

  ARADON Sport local

  Victorie clară pentru FCC Baschet Arad cu Târgu Secuiesc
  FCC Baschet Arad a obținut un succes categoric cu KSE Târgu Secuiesc, scor 80-33 (18-6, 24-8, 29-6, 9-13).

  Local

  Fără test COVID pentru cei care vin să voteze în România
  ARAD. Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis precizări privind alegătorii români care vor să vină în țară pentru a vota. 1

  România

  Probleme cu votul prin corespondenţă. O treime din buletinele solicitate s-au pierdut pe drum
  Peste o treime din buletinele de vot solicitate de românii din străinătate nu s-au întors în ţară în termenul stabilit de lege. Este vorba despre votul prin corespondenţă care a fost solicitat de circa 39.000 de români. 1

  România

  Morţi din cauza COVID-19, dezumanizaţi de oameni. Ce se întâmplă la Spitalul Horezu
  Mai mulţi morţi sunt lăsaţi pe jos, la morga Spitalului Horezu. Rudele intră singure în morgă şi îşi iau decedaţii. 2

  Local

  Aradul pe „platou”, dar cu o rată de pozitivare de 30%. „Ne e teamă de un val doi din valul doi”
  Numărul de teste este strâns corelat cu incidența infectărilor, iar Aradul a testat mai puțină în ultima vreme ceea ce a dat impresia unei aparente scăderi. 2

  Local

  Incidență de 4,41 la mie în județ. Municipiul - zonă roșie cu 6,31 la mie
  ARAD. Incidența infectărilor cu noul coronavirus a mai scăzut la nivelul județului, fiind de 4,41 la mia de locuitori. În continuare, însă, municipiul este mult peste medie cu o incidență de 6,31 la mie. 1

  Local

  Comemorare intimă în curtea Castelului din Săvârșin, în memoria Regelui Mihai
  Fostul suveran al României a fost comemorat la Săvârșin, la trei ani de la trecerea sa în neființă. A fost o slujbă religioasă restrânsă la care au participat doar custodele coroanei, Principesa Margareta și principele Radu Duda. Slujba a fost oficiată în curtea Castelului de la Săvârșin, reședința atât de dragă sufletului Regelui Mihai.

  ARADON Sport local

  Avem doi finaliști și doi medaliați cu bronz!
  ARAD. În organizarea neobositului Ruben Stoia, cu sprijinul unor împătimiți ai nobilei arte, Aradul este, în această săptămână, capitala boxului românesc. 

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.