aradon.ro Web analyticsTerenul Bazei „Constructorul” trece, oficial, la UVVG

De Diana Duțu

Terenul Bazei „Constructorul” trece, oficial, la UVVG

Primăria propune darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de aproape un hectar pe care sunt amenajate terenurile de sport.
Scris de Diana Duțu - Primăria propune darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de aproape un hectar pe care sunt amenajate terenurile de sport.

ARAD. Fiind proprietar al clădirilor de pe Baza „Constructorul”, UVVG va avea la dispoziţie, gratuit, şi terenul aferent acestor clădiri (aflat în proprietatea Primăriei). L-a folosit şi până acum, deşi nu e prea clar în ce calitate (cel puţin Primăria nu a reuşit să ne lămurească). Situaţia se va clarifica, însă, de acum înainte.

Aleşii locali sunt chemaţi să aprobe, în şedinţa CLM de joi, darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de 9.667 de metri pătraţi din imobilul-teren aflat în proprietatea publică a municipiului Arad, către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad. E vorba de terenul aferent Bazei sportive „Constructorul”, situat pe malul drept al râului Mureș, lângă rampa de acces peste digul de protecție înspre intersecția străzii Pictor Nicolae Grigorescu cu Splaiul G-ral Praporgescu. Valoarea de inventar a terenului este de 7.596.996 lei.

Terenul ar urma să fie folosit ca bază materială pentru disciplina Educație fizică și sport, pe durata funcționării Departamentului de Educație Fizică și Sport. „Bunul menționat este dat în folosință gratuită pentru desfășurarea orelor din cadrul disciplinei de educație fizică și sport aferente tuturor facultăților instituției de învățământ superior” – se arată în Contractul de folosinţă gratuită pe care Primăria urmează să-l încheie cu UVVG.

Pe maximum 5 ani

Potrivit documentului citat, contractul se încheie pe durata funcționării programului de studii universitare de Educație Fizică și Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio – Umane, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport, dar nu mai mult de 5 ani. Contractul poate fi prelungit cu acordul părților, prin act adițional, pentru o perioadă stabilită de comun acord.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Calin says:

  Abuz in serviciu! Asta fac consilierii daca voteaza.

 2. curios says:

  de ce ”titlu gratuit”? de ce aceasta pomana cand acolo se incaseaza bani frumosi de la studenti?
  intreb si eu asa de curios nu de alta ……

 3. cetatean says:

  Ma gandesc ca aceasta instituitie de invatamant are probabil venituri f bune daca si-a achizitionat o sumedenie de cladiri in Arad., nu?

 4. cetatean says:

  Ma gandesc ca aceasta instituitie de invatamant are probabil venituri f bune daca si-a achizitionat o sumedenie de cladiri in Arad., nu?

 5. Alexandrion says:

  Pai cum dai din proprietatea privata a statulu teren cu titlu gratuit unei entitati private ? In final noi cetatenii municipiului Arad suntem anuntati ca incepand cu 2022 vom fi “beneficiarii” unei majorari aimpozitelor pe autovehicule , cladiri si terenuri si pe de alta parte primaria in marinimia sa inparte privatilor ,
  cu titlu gratuit terenuri prin Arad !

 6. cititor says:

  poate nu stiati dar tinerii aradului care vor sa joace un volei li se cere o taxa de 30 de lei pe ora.pai cum dracu sa primesti pe gratis si tu sa ceri bani?nu acesta este rolul acestor entitati in societate -primarie si faculate ,de a face profit.Mai bine ar ameneja aceste terenuri si seara sa fie date spre folosinta ,gratuit aradenilor

 7. Troc says:

  În urma donațiilor de cladiri de catre primarie,din trecut,mai apareau unul sau mai mulți doctori în științe și profesori universitari.

 8. Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.