aradon.ro Web analyticsTerenul Bazei „Constructorul” trece, oficial, la UVVG

De Diana Duțu

Terenul Bazei „Constructorul” trece, oficial, la UVVG

Primăria propune darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de aproape un hectar pe care sunt amenajate terenurile de sport.
Scris de Diana Duțu - Primăria propune darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de aproape un hectar pe care sunt amenajate terenurile de sport.

ARAD. Fiind proprietar al clădirilor de pe Baza „Constructorul”, UVVG va avea la dispoziţie, gratuit, şi terenul aferent acestor clădiri (aflat în proprietatea Primăriei). L-a folosit şi până acum, deşi nu e prea clar în ce calitate (cel puţin Primăria nu a reuşit să ne lămurească). Situaţia se va clarifica, însă, de acum înainte.

Aleşii locali sunt chemaţi să aprobe, în şedinţa CLM de joi, darea în folosinţă cu titlu gratuit a suprafeţei de 9.667 de metri pătraţi din imobilul-teren aflat în proprietatea publică a municipiului Arad, către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad. E vorba de terenul aferent Bazei sportive „Constructorul”, situat pe malul drept al râului Mureș, lângă rampa de acces peste digul de protecție înspre intersecția străzii Pictor Nicolae Grigorescu cu Splaiul G-ral Praporgescu. Valoarea de inventar a terenului este de 7.596.996 lei.

Terenul ar urma să fie folosit ca bază materială pentru disciplina Educație fizică și sport, pe durata funcționării Departamentului de Educație Fizică și Sport. „Bunul menționat este dat în folosință gratuită pentru desfășurarea orelor din cadrul disciplinei de educație fizică și sport aferente tuturor facultăților instituției de învățământ superior” – se arată în Contractul de folosinţă gratuită pe care Primăria urmează să-l încheie cu UVVG.

Pe maximum 5 ani

Potrivit documentului citat, contractul se încheie pe durata funcționării programului de studii universitare de Educație Fizică și Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio – Umane, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport, dar nu mai mult de 5 ani. Contractul poate fi prelungit cu acordul părților, prin act adițional, pentru o perioadă stabilită de comun acord.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Calin says:

  Abuz in serviciu! Asta fac consilierii daca voteaza.

 2. curios says:

  de ce ”titlu gratuit”? de ce aceasta pomana cand acolo se incaseaza bani frumosi de la studenti?
  intreb si eu asa de curios nu de alta ……

 3. cetatean says:

  Ma gandesc ca aceasta instituitie de invatamant are probabil venituri f bune daca si-a achizitionat o sumedenie de cladiri in Arad., nu?

 4. cetatean says:

  Ma gandesc ca aceasta instituitie de invatamant are probabil venituri f bune daca si-a achizitionat o sumedenie de cladiri in Arad., nu?

 5. Alexandrion says:

  Pai cum dai din proprietatea privata a statulu teren cu titlu gratuit unei entitati private ? In final noi cetatenii municipiului Arad suntem anuntati ca incepand cu 2022 vom fi “beneficiarii” unei majorari aimpozitelor pe autovehicule , cladiri si terenuri si pe de alta parte primaria in marinimia sa inparte privatilor ,
  cu titlu gratuit terenuri prin Arad !

 6. cititor says:

  poate nu stiati dar tinerii aradului care vor sa joace un volei li se cere o taxa de 30 de lei pe ora.pai cum dracu sa primesti pe gratis si tu sa ceri bani?nu acesta este rolul acestor entitati in societate -primarie si faculate ,de a face profit.Mai bine ar ameneja aceste terenuri si seara sa fie date spre folosinta ,gratuit aradenilor

 7. Troc says:

  În urma donațiilor de cladiri de catre primarie,din trecut,mai apareau unul sau mai mulți doctori în științe și profesori universitari.

 8. România

  Carantină de noapte în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc. Alte două localităti din Timiș vor fi in carantină totală
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și alte localități vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii.

  Local

  166 de cazuri noi de Covid în județul Arad
  Județul a înregistrat în 24 de ore, de marți până miercuri, 166 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 3

  România

  Începând cu 2022, magazinele vor fi obligate să afișeze cel mai mic preț pentru produsul redus în ultimele 30 de zile
  Dacă nu se conformează comercianţii pot plăti amenzi de la 7.000 de lei la 35.000 de lei.

  ARADON Sport local

  Brittany Lewis aduce experiență sub panoul arădean
  Americanca de 32 de ani poate evolua atât ca extremă de forță, cât și ca pivot.

  ARADON Sport local

  Iulia Bagi, campioană la seniori în premieră
  Tiriștii de la CSM Arad au obținut cinci medalii la Campionatul Național de seniori de glonț.

  Local

  Hotărâre...nehotărâtă, la Lipova. Au schimbat nomenclatorul stradal, apoi au renunțat la modificări
  „S-a schimbat modificarea” la Lipova, unde Primăria Orașului a decis să aprobe nomenclatorul stradal, pe care câteva zile mai târziu...l-a anulat. 4

  ARADON Sport local

  Fără tabel nu se (mai) poate juca în fotbalul judeţean!
  ARAD. Reguli mai stricte şi în fotbalul judeţean. Pe fondul creșterii exponențiale a gradului de contaminare a populației cu virusul SARS-COV 2 și din dorinţa de a creşte şansele de desfășurare a campionatelor în curs, AJF Arad solicită afiliaţilor aplicarea corectă a protocolului medical aflat în vigoare. 1

  ARADON Sport local

  Se naşte o nouă generaţie de înotători
  Prof. Sebastian Lucaci şi colegii lui de la CSŞ Gloria Arad şlefuiesc viitorii campioni.

  Local

  Măsuri preventive pentru elevii bătăuși: trei reținuți, iar al patrulea a fost internat la Psihiatrie
  Doi dintre agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, un alt elev care a participat la bătaie, în vârstă de 13 ani, a fost internat la Secția Neuropsihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad, iar cel care a filmat scena violentă a fost, de asemenea, reținut. 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.