aradon.ro Web analyticsTone de gunoaie adunate din tramvaie şi autobuze

De M.B.
Reactualizat la:

Tone de gunoaie adunate din tramvaie şi autobuze

Reactualizat la:
Anual, aproximativ 400 de metri cubi de deşeuri rămân în urma călătorilor în staţiile de tramvai şi autobuze sau chiar în mijloacele de transport public care circulă în Arad.
Scris de M.B. - Anual, aproximativ 400 de metri cubi de deşeuri rămân în urma călătorilor în staţiile de tramvai şi autobuze sau chiar în mijloacele de transport public care circulă în Arad.

Problema deşeurilor aruncate în mijloacele de transport public sunt de actualitate chiar şi în 2021, iar cantităţile adunate zilnic de către angajaţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad nu sunt deloc neglijabile. Gunoaie şi mai multe inundă staţiile de tramvai şi autobuze, dar sunt adunate şi de pe tarsee. Pe lângă această problemă persistentă, CTP Arad se confruntă cu problema vandalizărilor, iar pagubele sunt însemnate în fiecare an.

Reprezentanţii CTP Arad ne-au declarat că în fiecare an se adună peste 400 de metri cubi de deşeuri, însă cea mai mare parte dintre acestea sunt strânse din staţiile mijloacelor de transport sau dintre liniile de tramvai. Aproximativ 5% dintre gunoaie sunt lăsate în tramvaie sau autobuze, adică 6 – 7 tone pe an, din totalul de 130 de tone. Dacă e să facem o comparaţie, o tonă de deşeuri ar fi echivalent cu 20.000 de PET-uri de 2,5 litri!

CTP trebuie să menţină curăţenia în 140 de staţii şi 64 de kilometri de linii de tramvai, iar de asta se ocupă 21 de persoane.

Pe lângă cheltuielile generate de gunoaiele lăsate în urmă de călători, anual se înregistrează pagube de peste 100.000 de lei provocate prin vandalizări. Distrugerile cele mai frecvente sunt înregistrate în staţii, însă şi în tramvaie sau autobuze, în care sunt distruse mai ales scaundele. Lunar, în jur de 50 de scaunde sunt schimbate sau recondiţionate, atât pentru că sunt vandalizate, cât şi din cauza uzurii.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30 %), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 121 de tramvaie şi 107 autobuze. Acest parc s-a redus de la un an la altul pentru că, de exemplu, în 2019 CTP avea 129 de tramvaie şi 130 de autobuze.

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  Păi e normal pt ca domnii controlori nu prea sunt vazuti pe tramvaie si cand apar nu ii intereseaza decat biletele nu si daca puradelul arunca pe jos vafa de inghetata sau amabalajul de la ciocolata pe care o mananca in tramvai, sau chiar cojile scuipate pe jos in urma semintelor sparte in tramvai de catre unii. nesimtiti. Da! ALO! CTP-ule se aude?

 2. vatmanii says:

  VAtmanii vad in oglinda ce se intampla in tramvaie dar nu solicita prin radio telefoane un echipaj de la politia locala sa vina sa ia masurile ce se impun cu cei ce arunca gunoaie in tramvaie sau autobuze. sau le abandoneaza pe scaune .

 3. Daniel says:

  La cum arata unele tramvaie sau autobuze probabil ca au fost confundate cu ghena de gunoi.

 4. Eu says:

  Pînă la controlori si vatmsni , oamenii ar trebui să stie sa-si pună ” gunoailele” in cosurile pentru gunoi..

  De ce se adună gunoaie ? De ce se mănîncă in tramvai ? De ce se mănîncă pe stradă? De ce ??????.

  “Autoeducatia lipseste cu desăvârsire la multi români “!

 5. Vasile says:

  Ăsta e nivelul de educație pe care îl avem, din păcate, avem doar pretenții:2-3 mașini, 2-3 câini, care-i problema

 6. Patrascu says:

  Cum arata stația de autobuz de la Boul Roșu sau piata romana în spate la Profi? Piatra cubica nu se putea aranja puțin? Haluo primariu ciumpalac și slenarul de la transporturi , acum nu va implici? Cărăusi de persoane transforma zona în distribuție de țigări iar molfai din locala dorm de putrezesc cioatele pe ei. Mars la aranjat de piatra nasparlitilor😜

 7. SPREITZER FLORIN says:

  TARA MAICII DOMNULUI SOSOANCA SI CEAUSESCU !
  AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

 8. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.