aradon.ro Web analyticsTrei preoţi arădeni au murit în ultimele zece zile

De Diana Dutu

Trei preoţi arădeni au murit în ultimele zece zile

Au slujit la Monoroștia (Lipova), Poienari (Sebiş) şi Nădlac. Aveau 62, 38, respectiv 69 de ani.
Scris de Diana Dutu - Au slujit la Monoroștia (Lipova), Poienari (Sebiş) şi Nădlac. Aveau 62, 38, respectiv 69 de ani.

ARAD. Arhiepiscopia Aradului a anunţat că preotul Butar Pascu a trecut la viaţa veşnică duminică, 18 aprilie. Era preot paroh în Parohia Monoroștia și filia Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova, şi avea 62 de ani. Potrivit informaţiilor noastre, părintele Butar Pascu era infectat cu coronavirus, decesul având loc în una din secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Preacucernicul Părinte Butar Pascu s-a născut la 21 septembrie 1958, în localitatea Groșii Noi. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. S-a căsătorit în 1980 şi a avut două fiice, Ioana și Sorina.

A fost hirotonit preot la 3 octombrie 1980, pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, iar din 1998 a păstorit credincioșii din Parohia Monoroștia și satul Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova. Pentru bogata activitate desfășurată în parohie, în anul 2002 a fost hirotesit iconom, iar în anul 2012 iconom stavrofor.

A încetat din viaţă la 38 de ani

Decesul unui alt preot a fost anunţat de Arhiepiscopie pe 16 aprilie. Tânărul părinte Adrian-Ioan Șerban, preot în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața cea veșnică la vârsta de 38 de ani. Părintele avea probleme de sănătate şi a murit acasă, în apartamentul său din Arad.

Preacucernicul Părinte Adrian-Ioan Șerban s-a născut la 2 septembrie 1982, în municipiul Arad. După absolvirea Școlii Gimnaziale din Șiclău a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Arad, ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, apoi a făcut Masteratul în cadrul aceleiași instituții. S-a căsătorit în 2003, iar în 2005 a devenit tatăl unei fete, Ioana. A fost hirotonit preot în 2004, pe seama Parohiei Alun, Protopopiatul Deva. La 1 aprilie 2007 a fost transferat în Parohia Ruda, Protopopiatul Deva, iar în 2014 a fost transferat în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș.

S-a stins la un spital din Franţa

Duminica cealaltă, pe 11 aprilie, Arhiepiscopia anunţa că Preacucernicul Părinte pensionar Ştefan Păcurar, fost preot în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică. Avea 69 de ani şi a încetat din viaţă într-un spital din Franţa.

Pr. Ştefan Păcurar s-a născut la 17 ianuarie 1952, în localitatea Nădlac. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. S-a căsătorit în 1971. A fost hirotonit preot în 1973, pe seama Parohiei Minişul de Sus Protopopiatul Ineu. În 1976 a fost transferat în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, unde a desfăşurat o bogată activitate duhovnicească, social-filantropică şi culturală până în iulie 2017, când s-a pensionat. În 2005, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Veşnică pomenire!

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să le așeze sufletele împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiilor îndoliate și fiilor duhovnicești. (…) Bunul Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lor pomenire din neam în neam!” – a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

32 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristy Stef says:

  Sigur ii baga ca au murit de covidel🤣🤣👻 de cancer nu se mai moare, lovit nu se mai moare, de infart nu se mai moare !!

  • claudiu says:

   Razi ca un prost… daca ai fi citit, poate ai fi inteles ca doar primul preot a murit din cauza imbolnavirii cu Covid 19, ceilalti doi din alte probleme. Dar e greu cu cititul, banuiesc c ai trecut prin scoala fara sa pui prea mult mana pe carti, fiindca da, de ” infart ” nu se moare, posibil de infarct si de prostie da! Apropo, continua-ti munca de distribuire a mesajelor conspirationiste pe FB, banuiesc ca la asta ” te stii “

  • f.b. says:

   Cristy Stef,
   Covidiotii sa se hotarasca: prea multi, prea putini sau juma-juma. Fostul ministru al sanatatii zice ca n-au fost raportati toti mortii de covid, voi ca prea multi.

 2. Coviduț says:

  or fi folosit aceeasi linguriță la impartasanie impreuna cu alti credinciosi ? posibil !

 3. Marius says:

  Când moare un sărman de animal nevinovat îimi este mila de ei, dar când mor 3 jigodii de popi corupți sincer au primit ce au meritat. AMIN!!

  • Stefan51 says:

   @marius,esti repetent la scoala asta numita pamint

  • M says:

   Nu sunt ortodox, dar am intalnit preoti ortodocsi de o bunatate rar intalnita. Tu, Mariuse, nu pari a fi cu nimic mai bun decat preotii aia corupti pe care ii acuzi.

  • vali says:

   Pacat ca ai pierdut un bun prilej de a tacea ! Pacat. Pacat pentru umanitate ca ai libertatea sa deschizi gura. Pacat. Si mai mare pacat este ca te a tinut societatea la scoala sa inveti sa scrii si sa citesti…. dar nu a reusit sa te faca sa ti folosesti organul numit creier.

 4. Marinela says:

  Este o adevărată pierdere pt orașul nostru. Ma mir ca nu se tine în Arad 3 zile de doliu local în memoria lor.

  • radu says:

   Iarasi o frustrata sau poate vreo militanta…..

  • Un elev pt Marinela says:

   Nu ” se tine” sau nu ”se tin” 3 zile ? Ce zici Marinela, cum e corect ?
   Esti cumva elevă in scoala primară?
   Vezi că primesti note proaste de la doamna invătătoare si o să râdă si colegii de clasă de tine.

 5. condoleante says:

  Nu plângeți plecarea lor căci pe ei Dumnezeu i-a iubit și nu a permis să prindă prigoana, foametea și sclavia care va veni dacă nu ne pocăim ca Domnul să lupte pentru noi.
  Pe de altă parte mai este puțin timp și se întoarce Iisus așa că învierea Este aproape. Dumnezeu să îi ierte și pe ei și pe noi!

  • Dorutzu says:

   Te-ai dat cu capul de masa cand ai scris astA?

  • TotCondoleante says:

   Daa, asa va fi ,fiindca asa este scris in Biblie! ..Si “nici un cuvant din aceasta Carte Sfanta ,nu va trece fara a se fi implini”..(Apocalipsa )

  • anonim says:

   Condoleante, si tu vei fi un indoctrinat al popii Negreanu de la teologie ? Acel prefacut pana in maduva ce toarna in capetele ,,turmei,, tampenii din astea apocaliptice si in oasele celor ce-l asculta frica si imboldul sa-si lase toate si sa se refugieze in pustietati la viata de trogloditi. Stiti de ce ? De dragul de a mai lua el ceva din ce poseda nefericitii ce ii cred balivernele.Caci inainte de a se pustii,naivii urmeaza indemnul popii negreanu si doneaza ,,pentru bisertica,,-de fapt popii astuia cam tot ce au. Si ce sa vedeti ? Burdihanul popii si zestrea familiei sale creste mereu, ca aluatul dospit.El nu da nimic, el aduna. Si de da ceva cuiva, da din ce a luat de la altul, nicidecum din al lui.

 6. EndrW says:

  Baaaa…. o fii semn!!!

 7. Jonh1 says:

  Au fost chemati la sedinta cu sefu mare !

 8. Va urasc says:

  Daca mureau trei frizeri sau trei fierar betonisti nu era nici o stire chiar daca primul grup avea grija sa nu facem paduchi si al doilea avea grija sa nu ne pice casele in cap. Cand mor trei din aceasta breasla oribila care vand sperante desarte, minciuni si fantasme pe bani grei si nici impozite nu platesc atunci asta-i stire. Oricine se poate face popa, nu coboara un barbos dintre nori sa-i aleaga. Din cate stim popii se duc la scoala de popi si care au bani de spaga primesc parohie mare(adica profitabila) si care nu au primesc una mai mica. Nu este nici o taina, nici un mister divin, nici o chemare speciala sa te faci popa. Te duci ca la orice scoala si te faci popa. Doar ca popii nu platesc impozit. Ce e impozitul? O parte din munca noastra, a tuturor, care ,transformata in bani, se pune la comun ca sa avem strazi, salvare, politie, etc…Popii de ce nu platesc asta? Ei nu sunt parte din societatea asta? Ei nu au copii la scoli publice, nu folosesc sosele si nu au curent electric acasa? La ei nu vine salvarea cand le e rau? Daca sunt scutiti de impozit pentru ca sunt divini ar trebui sa leviteze, sa aiba lumina sfanta si boala sa nu-i atinga. Condoleante famililor celor trei oameni, fie ei si niste bieti sarlatani.

  • Cosmin says:

   Ce te invata un preot si nu te prea invata un frizer sau un fierar betonist, ii sa nu urasti. Asa ca ti-ai ales cel mai bun nume pentru comentariul tau.

  • Boby solo says:

   Ai perfecta dreptate!Dar pierzi timpul degeaba pe aici cu postacii comunisto izi de pi aradon.Majoritatea nu fac diferenza dintre deget si pwla!

 9. BAMBILICA says:

  Mai prostovanilor postaci, preotii sunt cei mai expusi, fiindca zilnic iau contact cu multa lume si se expun multor riscuri…..

  • Lui Bambilică says:

   zau?â măi Bambilică?
   nu cred.
   Să renunte la pupatul icoanelor din biserici si la lingurita aia de o bagă in gura oamenilor pt cuminecatura să tină slujbe afară nu in interiorul bisericilor unde nu se poate păstra distanta socială, Să renunte la umblatul din casă-n casă de Bobotează chiar dacă incasează niste bani s.a.m.d.

  • Calul de la Letea says:

   Bambilica sper ca esti ironic

 10. Ema says:

  Ce știre importanta ca au murit 3 șarlatani.

 11. anonim says:

  Asteptam cu interes sa vina sa-l ia cine trebuie si pe popa stefan barbu negreanu un prefacut si manipulator fara ruswine .

 12. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 8

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 4

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 9

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 17

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 2

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 23

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 22

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.