aradon.ro Web analyticsVersuri proaspete în “Reconcilierii”

Versuri proaspete în “Reconcilierii”

<p>FOTO: Iza Pal</p>
„Salutări din Piaţa Reconcilierii” în preambulul Colocviului Naţional al Revistelor de Cultură din România.
Scris de Iza Pal - „Salutări din Piaţa Reconcilierii” în preambulul Colocviului Naţional al Revistelor de Cultură din România.

Sâmbătă, 6 mai, în Piaţa Reconcilierii a avut loc o lansare de carte, ca preambul al Colocviului Naţional al Revistelor de Cultură din România. Evenimentul cultural a reunit scriitori şi iubitori ai literaturii cu ocazia lansării celui mai recent volum semnat de poetul Gheorghe Mocuţa, “Salutări din Piaţa Reconcilierii”, apărut la Editura Mirador.

“Nu e o carte de poeme care să ilustreze o temă istorică, sau o temă polítică, sau o temă naţională, ci este o carte de poezie pură în care autorul se raportează cu toată sensibilitatea sa în contextul actual cultural, în contextul actual psihologic, în contextul actual urban la ideea de monumente”, a spus Vasile Dan, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Romania- Filiala Arad.

Înainte de a lua cuvântul chiar autorul cărţii, Peter Puskel a vorbit despre apariţia şi dispariţia monumentului din Piaţa Reconcilierii, trecând în revistă câteva momente istorice, dat fiind faptul că această piaţă a împrumutat parţial numele volumului lansat. Apoi, Gheorghe Mocuţa şi-a citit noile versuri în faţa auditoriului, o colecţie de poeme urbane cu umor specific. Cea mai scurtă poezie spune aşa: „Piaţa Reconcilierii/ păşesc pe covorul moale/ al lumii/întoarse cu susul în jos/ ca pe ovarele/unei vaci sfinte”.

Şi poeţii

În încheiere, au citit din operele proprii mai mulţi autori: Petre Don, Gheorghe Schwartz, Petru M. Haş, Lucia Cuciureanu, Ioan Matiuţ, Horia Ungureanu, Adrian Alui Gheorghe, Olimpiu Nușfeleanu, Felix Nicolau, Constantin Butunoi, Adrian Popescu, George Vulturescu, Ioan Dehelean, Daniela Şontică, Domnica Pop şi Vasile Mic.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.