aradon.ro Web analytics

Vin controalele pe ambrozie!

Vin controalele pe ambrozie!

Reactualizat la:
Acestea se vor efectua în perioada 1-15 iulie, proprietarii indisciplinaţi fiind sancţionaţi cu avertisment. În următoarea etapă, se dau amenzi.
Scris de Diana Dutu - Acestea se vor efectua în perioada 1-15 iulie, proprietarii indisciplinaţi fiind sancţionaţi cu avertisment. În următoarea etapă, se dau amenzi.

ARAD. Ca urmare a faptului că cetăţenii au sesizat prezența ambroziei în mai multe locuri din județ, Instituția Prefectului – Județul Arad a transmis, la finele săptămânii trecute, Direcției pentru Agricultură a Județului Arad și tuturor primăriilor din județ notificări privind necesitatea derulării activităților de control al terenurilor pe care se află ambrozia. Verificările se fac în perioada 1-15 iulie, proprietarii de teren care nu au efectuat lucrări de combatere a ambroziei riscând să fie sancționaţi cu avertisment. Ulterior, în perioada 16-31 iulie, se va efectua un al doilea control asupra terenurilor proprietarilor sancționați cu „avertisment”, iar dacă situația nu este remediată, proprietarii pot fi sancționați cu amendă contravențională de la 750 lei până la 5.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Efectuarea controalelor şi aplicarea sancţiunilor se fac în baza Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Ce trebuia făcut până acum

Potrivit aceleiaşi legi, până la 20 mai, primăriile aveau obligaţia, prin agenții agricoli, să constate și să stabilească toate suprafețele de teren infestate cu buruiana ambrozia de pe teritoriul lor. Până pe 25 mai primăriile trebuiau să întocmească un centralizator al terenurilor infestate de ambrozie pe care îl trimit Direcției Județene pentru Agricultură, iar până la data de 5 iunie trebuiau să notifice în scris proprietarii cu privire la obligația de a desfășura lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice în scopul distrugerii buruienii ambrozia și prevenirii răspândirii acesteia.

Comisie mixtă de control

„După apariția Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, Prefectul Județului Arad a emis Ordinul cu nr. 415/2018 prin care s-a constituit Comisia mixtă de control pentru verificarea în teren a respectării de către proprietarii, deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole a obligațiilor ce le revin conform actului normativ amintit. Conform acestui Ordin, Direcția pentru Agricultură a Județului Arad asigură președinția și secretariatul comisiei, ca membri figurând reprezentanți ai Comisariatului Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și unităților administrativ-teritoriale” – arată reprezentanţii Prefecturii.

Primul control

Pentru a verifica respectarea acestor prevederi legale, Comisia constituită conform Ordinului Prefectului Județului Arad va efectua un prim control în teren, în perioada specificată mai sus, 1-15 iulie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Ignoraţi şi batjocoriţi pe banii lor!
  Compania de Transport Public Arad, cu acordul Primăriei, sfidează doleanţele arădenilor, impunând un program de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor care poate fi încadrat, fără probleme, la articolul 352 Cod Penal: zădărnicirea combaterii bolilor! 8

  Mapamond

  VIDEO LIVE: SpaceX in colaborare cu NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, la ora 22
  SpaceX şi NASA incearcă o a doua tentaivă de lansare a navei Crew Dragon. Miercuri, lansarea misiunii Demo-2 a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Urmăriți aici transmisiunea LIVE.

  Local

  Curtea de Apel Timișoara a amânat apelul lui Mârza pentru sfârșitul lunii iunie
  1

  Local

  Doar 41 de persoane au mai rămas în centrele de carantină din județul Arad
  1.349 de persoane au încheiat astăzi perioada de carantină de 14 zile, în județul Arad. Astfel, în centrele din carantină din județul nostru au mai rămas doar 41 de persoane. 2

  ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna mai (II)
  Sportul arădean este momentan blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Vă propunem continuarea materialului despre o parte din performanțele sportului arădean din luna mai, cele realizate în perioada 2006-2020, după ce săptămâna trecută am făcut o incursiune în perioada 1990-2005.

  Local

  Inspectoratul Școlar a împărțit măști școlilor 
  De la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad au fost distribuite măști de protecție tuturor unităților de învățământ în care se organizează, începând din 2 iunie, pregătire în vederea examenelor de bacalaureat și evaluare națională. 1

  Local

  Un singur nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 la Arad
  Un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la Arad de la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de vineri.

  Local

  Faleza Mureşului din Alfa, curăţată de voluntari
  Câţiva tineri s-au mobilizat după ce au găsit sute de sticle din plastic, doze de bere, ambalaje şi alte gunoaie abandonate de-a lungul malului. 12

  Local

  Lemnele, la control. Polițiștii au organizat o acțiune în județul Arad
  Împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Arad, polițiștii au efectuat controale pe rutele  Arad – Pecica – Nădlac și Arad – Ineu – Sebiș – Vârfurile – Hălmagiu. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.