aradon.ro Web analytics

Ziua Mondială a Serviciilor Publice, sărbătorită la Arad

Ziua Mondială a Serviciilor Publice, sărbătorită la Arad

Ziua de 23 iunie a fost aleasă de către Națiunile Unite pentru a sărbători Ziua Mondială a Serviciilor Publice.
Scris de Valentin Goran - Ziua de 23 iunie a fost aleasă de către Națiunile Unite pentru a sărbători Ziua Mondială a Serviciilor Publice.

Serviciile publice de asistență socială din România vor începe din acest an să promoveze contribuția asistenților sociali și a servicilor publice de asistență socială pe Agenda 2030. Scopul acestei zile mondiale aste acela de a crește vizibilitatea și impactul serviciilor publice în dezvoltarea socială. Promovarea inovării realizată în serviciile publice de asistență socială a început anul acesta cu Conferința Națională de Asistență Socială ce a avut loc la București în perioada 16-18 iunie 2017. Nevoia de promovare a serviciilor publice de asistență socială este dată de importanța și de impactul pe care aceste servicii îl au în viața comunităților.

Servicii sociale integrate

„Asistența socială este un domeniu foarte complex pentru că vorbim de oameni afectați de vulnerabilități multiple. Am dezvoltat serviciile sociale pentru copiii mici, pentru tineri și pensionari, dar și pentru oameni ai străzii. În ceea ce priveşte strategia, ne axăm pe serviciile sociale integrate, astfel încât beneficiile pasive să nu mai aibă un rol atât de important, iar serviciile sociale integrate să își crească impactul în viața oamenilor. Am convingerea că drumul pe care au pornit serviciile publice de asistență socială este ireversibil și că ne vom lărgi, în permanență, sfera de servicii sociale acordate persoanelor și comunităților aflate în nevoie”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad.

„Avem nevoie să promovăm inovările realizate de către serviciile publice de asistență socială. Suntem țara în care, în zonele rurale cu cea mai mare sărăcie nu avem asistenți sociali care să îi ajute pe oameni să găsească soluții la problemele cu care se confruntă”, a punctat Ana Rădulescu, directorul general al Asociației Asistenților Sociali din România AsproAS și al Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială – CFCECAS.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Înaltpreasfinţitul Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit titlul de Doctor Honoris Causa UVVG
  Înalta distincţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad i-a fost acordată de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

  Local

  22 de cetăţeni străini opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen
  Poliţiştii de frontieră arădeni  au depistat 22 de cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

  Local

  Coroane depuse de Ziua Națională
  Pentru al doilea an, Aradul este lipsit de parada militară din centrul orașului, cu ocazia Zilei Naționale a României fiind organizată doar o ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor Unirii, din Parcul Eminescu.

  Local

  Ziua Națională, marcată cu „Simfonia spaniolă”
  ARAD. Filarmonica Arad dedică Zilei Naționale a României un concert în care va fi interpretată „Simfonia spaniolă”.

  România

  O nouă firmă de asigurări iese de pe piața de RCA
  Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar segmentul RCA a intrat într-o perioadă agitată, cu majorări de tarife. 2

  Local

  Creşă pentru 40 de copii, în Micălaca
  Va fi construită de Compania Naţională de Investiţii, în incinta Grădiniţei PP7 de pe Calea Radnei.

  România

  Tineri arădeni, în maieu prin Parâng
  Doi tineri din Arad au reușit să îi uimească pe salvamontiștii din Parâng, după ce au ales să plece pe munte în maieu. 8

  Mapamond

  Varianta Omicron ar putea să îngenucheze vaccinurile 
  Directorul executiv al Moderna anticipează că vaccinurile existente vor fi mult mai puţin eficiente în combaterea Omicron. Stéphane Bancel a avertizat că va dura mai multe luni până când companiile farmaceutice pot produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei.  12

  Local

  Pistru: „Certificatul nu va îngrădi dreptul cetățenilor la muncă” 
  Senatorul PSD, Eusebiu Pistru susține că certificatul COVID „va fi fundamental diferit de forma discutată până în prezent!”  3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.