aradon.ro Web analytics

Astronomii au detectat un element chimic neaşteptat în atmosfera a două exoplanete în care plouă cu fier lichid şi pietre preţioase. Cele două exoplanete, care orbitează în jurul unor stele separate dincolo de sistemul nostru solar, sunt giganţi gazoşi ultrafierbinţi numiţi WASP-76b şi WASP-121b. Astronomii au folosit Very Large Telescope al Observatorului European de Sud pentru a detecta bariu la altitudini mari în atmosfera fiecărei exoplanete. Bariul este cel mai greu element descoperit vreodată în atmosfera unei exoplanete. Revista Astronomy & Astrophysics a publicat joi un studiu care detaliază această descoperire.
Este posibil ca planeta Marte antică să fi avut un mediu capabil să adăpostească o lume subterană plină de organisme microscopice, au anunţat luni cercetătorii francezi. Însă, dacă au existat, aceste forme de viaţă simple ar fi alterat atmosfera atât de profund încât ar fi declanşat o eră glaciară marţiană şi s-ar fi stins singure, au concluzionat cercetătorii.
Cea mai îndepărtată planetă de Soare şi sateliţii săi sunt dezvăluiţi în detalii fără precedent de către camera în infraroşu a telescopului spaţial James Webb. Telescopul spaţial James Webb şi-a îndreptat privirea dinspre universul îndepărtat spre sistemul nostru solar, capturând o imagine a luminoasei Neptun şi a inelelor sale delicate şi prăfuite în detalii nemaivăzute în ultimele decenii.

România

Nicolae Ciucă, profund dezamăgit de decizia de azi din Consiliul JAI
„În calitate de prim-ministru şi cetăţean român doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Mapamond

Președintele bulgar avertizează că frontierele externe ale Uniunii Europene nu pot fi securizate până nu se va lua decizia primirii Bulgariei în Schengen
Preşedintele Rumen Radev a avertizat, joi, că autorităţile din Bulgaria nu pot securiza în totalitate frontierele externe ale Uniunii Europene până nu se va lua decizia admiterii ţării în Spaţiul Schengen.

Mapamond

Comisarul european Ylva Johansson, după consiliul JAI: "Sunt dezamăgită" de respingerea primirii României şi Bulgariei în Schengen
Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, s-a declarat "dezamăgită" de respingerea admiterii României şi Bulgariei în Schengen, în timp ce Vít Rakušan, ministrul de Interne din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, a reafirmat că cele două ţări îndeplinesc criteriile.

România

România nu intră în Schengen. Austria şi Olanda au votat împotrivă!
BRUXELLES. Vot final şi un NU pentru România. Ţara noastră nu va intra în Schengen. Acesta a fost votul final dat în Consiliul JAI. 2

Local

Fermierul Dimitrie Muscă protestează împotriva Austriei: a închis conturile bancare și boicotează OMV
Decizia Austriei de a se opune intrării României în Spațiul Schengen a iscat multe dezbateri publice și luări de poziție. Fermierul arădean, Dimitrie Muscă, a decis să protesteze prin a sancționa Austria cu mijloacele pe care le-a găsit la îndemână. 13

Local

UPDATE. Accident rutier între două autoturisme la Nădab. Traficul rutier este blocat
Traficul rutier este blocat în aceste momente în zona Nădab, în urma producerii unui accident rutier. Evenimentul rutier a avut loc în această după masa. Două autoturisme au fost implicate în accident, iar două persoane au fost rănite, din primele date.

România

Dominic Fritz, în direct la televiziunea publică din Austria: Nu suntem cetățeni europeni de clasa a 2-a
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, cetăţean german, a intrat în direct la postul naţional de televiziune al Austriei. A vorbit despre migraţie, spunând că nu este motiv pentru neprimirea României în Spaţiul Schengen: românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni europeni de clasa a doua.

Local

POLITIC. Cazierul judiciar, în format electronic
ARAD. Camera Deputaţilor a adoptat modificarea legii care prevede eliberarea cazierului judiciar, scopul fiind simplificarea procedurii de obținere a cazierului judiciar, anunță unul dintre inițiatorii legii, deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Local

Atenție la carnea de porc! DSVSA face controale intense
La fel ca în fiecare an, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor are un program intens de control în luna decembrie

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.