aradon.ro Web analyticsVaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate

Reactualizat la:
ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.
Scris de Sorina Ambruș - ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Excepții pentru vaccinați

Astfel, interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-05:00 se va institui doar în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. Vor exista și excepții, printre care cea mai importantă este permiterea deplasării persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Alte excepții sunt: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. Măsura nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

Și pe parcursul săptămânii

De asemenea, se propune ca de la interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, pentru intervalul orar 20,00-5,00 să se introducă o nouă excepție pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Se propune limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Excepție fac unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri, care își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Măsura nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

Copiii – testați de la 12 ani

CNSU a mai propus creșterea vârstei până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

Delimitări în centre comerciale

Se propune ca în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întâlni vineri în ședință pentru a alinia hotărârile locale la noile prevederi. Astfel, localitățile care au depășit pragul de 4 cazuri la mie, dar nu l-au depășit pe ce de 6 la mie, vor fi scutite de la carantina de noapte în weekend și de închiderea magazinelor la ora 20:00. Măsura se va institui, de acum înainte, doar la depășirea indicelui de infectare de 6 cazuri la mie. Carantina de noapte nu se aplică persoanelor vaccinate.

Vezi hotărârea integrală aici HG pentru modificarea HG 932

Citește și:

150 de cazuri noi și 1.154 active în județul Arad

77 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Covid says:

  Ha, ha!!!

  • Dd says:

   La asemenea măsuri, de o gravitate fără precedent, pt țări așa-zis “democratice” (doar în cele COMUNISTE și FASCISTE s-a mai văzut așa ceva !!! 😈), să ni se arate STUDIUL ȘTIINȚIFIC pe grupe de vârsta, categorii de risc, zone geografice, categorii sociale, și, mai ales, PE UN NR. SUFICIENT DE MARE DE CAZURI, etc., care să arate FĂRĂ ECHIVOC (!!!) că CEI VACCINAȚI NU SUNT POSIBILI PURTĂTORI și “RĂSPÂNDITORI” ai virusului, la fel ca cei nevaccinati…!!! 🤔

   Și aici NU VORBIM de GRAVITATEA FORMEI BOLII pe care o fac unii sau alții, ci doar DE PERICOLUL SOCIAL REAL (și DEMONSTRAT ȘTIINȚIFIC- daca el există…?!), care să justifice această discriminare fascisto-nazistă…! 😡

   Altfel, toată această mascaradă se numește doar într-un singur fel:

   D I C T A T U R Ă

   Doar atåt: DICTATURĂ !!!

   Somn ușor națiune…!

  • Rhj says:

   Ha ha ha ce…?
   Adica mai pe românește: SA CIRCULE VACCINATII, SI SA IMPRASTIE BOALA.
   stati liniștiți, in Germania din octombrie si vaccinatilor le trebuie test.

   Normal daca imprastii boala…ha ha

   • CRISTI says:

    Serios? Cine te-a mințit?
    De la 1 octombrie în Germania nu se mai fac teste gratuite in parcare sau la intrarea in diverse locații, vaccinați pot intra liber iar restul numai cu un test platit din buzunarul propriu. Măsurile acestea au fost luate pentru a stimula vaccinarea. Tocmai pe tema aceasta sau bătut și electoral în Germania și că sa vezi că au mai multa minte că români facem pariu că duminică câștigă tabăra pro vacinare? Asta așa că sa nu mai vorbești proști că mai umblă și alți prin Germania.

    • Mda says:

     Da, adica masurile sunt luate pt a stimula vaccinarea nu pentru sanatatea publica?… si la final la cei care totusi vor refuza vaccinarea le vor pune si o stea galbena e piept. Sieg Heil

     • CRISTI says:

      Da …. Adică pe înțelesul tau l; unii sunt atât de idioți încât chiar daca îi arăți că e alba nu neagra chiar daca îi faci dragă dragă explicandui ce e bine și ce e rău tot nu pricep că ei le știu pe toate.
      Așa că în Germania de la 1 oct. toate testele se vor plăti, astfel poate că dacă dau bani din buzunarul propriu îi doare cumva și se vor vaccina. Adică mai pe românește daca nu pricepi de vorbă bună sigur ai să pricepi după ce iei o palmă după cap.
      Vine înțeles că nu vor înțelege toți dar macar o parte sigur au să înțeleagă.
      Am doi prieteni la care le-a fost interzis accesul în club fara test, după ce au făcut testul la nici o săptămână sau și vaccinat văzând că nu e de joacă. Până atuncea susțineau numai tâmpenii gen: nu fac testul că îmi baga cip in nas cu batul ăla lung, nu mă vaccinez că alt cip cu 5g, acuma umblă liberi și când le aduc aminte de prostile debitare de ei înainte îi apucă rușinea s-au îi umfla râsul.🤣 Așa că despre ce vorbim? Uni chiar trebuie cumva stimulați să priceapă unele lucruri.
      Și da măsurile sunt luate pentru a stimula vaccinarea in favorul sănătăți publice.

  • arad says:

   Nu ai semnul fiarei nu poti sa vinzi si nici sa cumperi. Te inchini la diavol si lumea e a ta.

   Virusul covid, sau ceea ce injecteaza ei si se numeste vaccin covid, a fost recoltat de la cine stie ce balauri biblici scosi de la dezghetat. Nici vorba de lilieci si serpi! Posibil ca virusul ala a dus la disparitia dinozaurilor. Chinezii si rusii stiu mai multe ca ei fac studii si incearca sa reproduca mamuti.

   Curva biblica este China, slujitorii diavolului sunt alde Arafat, Spahn, Macron si alti homosexuali si dezaxati care incearca sa ingenuncheze lumea cu promisiuni false.

   Tariile care depind cel mai mult de China au si cei mai multi vaccinati. Exemplu Italia si Spania. Dar si Israelul. Evreii sunt ceea ce au fost intodeauna: iubitori de bani. S-au vandut la diavol.

   Ajuta si Biblia la ceva, doar ca trebuie citita. Bisericile nu mai ajuta la nimic. S-au curvit rau de tot si popii, predicatorii si pastorii.

   Lucruri dracesti si usor de priceput. Te vaccinezi esti pierdut. Vandut. Si corpul si sufletul. E mai usor sa mori batut in cuie pe cruce ca si Cristos decat sa fi rapus de cine stie ce boli spurcate si grele pe care le primesti de la vaccin…cancer, dementa…Doamne fereste.

 2. Mda says:

  😵 🤯 🙃 S-a inscris si guvernul in Ku Vax Klan si a dat o hotarare vadit anticonstitutionala(ma refer la diferentierea dintre vaccinati si nevaccinati la restrictionarea dreptuluil a libera circulatie)

 3. Piciu says:

  Gunoaielor

 4. petre says:

  deci vaccinatii se pot plimba liberi noaptea pe strada ? :))
  ii bun.

 5. Charlie says:

  La ora 20 Mda la zuhaus arest.

 6. Mocofan-club says:

  Păi, era la mintea șoimului patriei.

 7. Anonim1 says:

  Ca e mare lucru sa ceri o adeverinta de la locul de munca, ca te deplasezi in inters de serviciu :)). Ce tot atata tam tam cu chestia asta si pana acum am circulat fara vaccin si acum voi circula doar ca o sa am hartie :). Nu ne afecteaza nici pe noi.

 8. DRE says:

  Au mai adoptat odată masurile astea total idioate și ineficiente.
  Trebuiau să învețe ceva din acele greșeli. Dar zero.
  Acum mă întreb, oare chiar nu-i duce capul la altceva, sau chiar sunt atât de reduși, încât nu reușesc să înțeleagă?

  • Viking says:

   @DRE, trebuie intepate cele 5 mil.de doze care expira luna viitoare la sfarsit. Poate reusesc sa panicheze lumea sa se duca la intepat. Vise, sanse zero, se trec la pierderi impreuna cu banii nostri.

  • AntiDRE says:

   Nu au fost masuri idioate. Dacă nu erau luate anul trecut măsurile, secțiile ATI nu faceau față…ar fi murit pacienții pe coridoare. Treci si te vaccinează dacă nu vrei restricții!

 9. Masca-tu says:

  Deci daca am certificat verde valabil inca o luna ca am trecut prin boala nu pot circula ca nu’s vaccinat? Voi nu vedeti ce tampenii de hotarari iau astia ca acum au restrictionat si pe cei cu certificat valabil? Oameni de nimic aia care fac asa reguli si cei care fac glume.

 10. AnonimUnic says:

  E BATAIE DE JOC!

 11. rahat pe batz says:

  sa va ia dracu da cine va mai asculta pe voi

 12. M says:

  In sfarsit ! Sper sa inteleaga prostimea asta anti-vaccin ca atunci cand e vorba de sanatatea colectiva nu e loc de demagogii si discutii inutile. Nu are nici o legatura situatia asta cu democratia si etc. Cu cat ne vom vaccina mai mult cu atat vom suferi mai putin. Uitati-va la Danemarca, tara cu cel mai mare grad de vaccin, au vreo restrictie? E adevarat ca si vaccinatii pot transmite virusul, dar ideea e ca fiind vaccinat treci prin boala mult mai usor si fara consecinte grave, ceea ce nu pot spune despre cei nevaccinati.

 13. Teo says:

  Din câte se pare nu contează dacă esti pozitiv (chiar dacă nu ști) dar ești vaccinat si liber să dai la toți, important este să ai certificat! Dacă s-ar testa toți la evenimente, indiferent că sunt sau nu vaccinați sau trecuți prin boală , cred că ar fi cel mai corect. Dacă se spunea ca după vaccin nu mai ești purtător să-i mai poți infecta și pe alții era cu totul altceva.. Multă sănătate tuturor!

 14. Tuluz-Lotrec says:

  NU PUTEM MERE LA BIRT!!!!

 15. Stefan says:

  Asta e nebun !!!! Toată gloata din guvernul asta infect sunt nebuni !!!! Bai “doctori” lu peste voi ori ne credeți prosti ori voi sunteți nebuni !!! Pai fac ceva pe vaccinele astea din moment ce pot sa iau virusul și pot sa transmit virusul la unul sănătos!!! Ce am câștigat ca m-am vaccinat ???? Am devenit terorist biologic ? Pot sa ma plimb bolnav pe unde vor mușchi mei și împrăști virusul la cei sănătoși indiferent ca este sau nu vaccinat !!! Cum mama naibi mai vrei tu sa oprești pandemia lăsând liberă circulația bombelor biologice cu certificat verde ???? O logica foarte simpla pentru oameni simpli. Prea complicata pentru “deștepți” ca și voi

  • Bucurie says:

   Mda și restul anti vaccin, VA așteaptă sosoaca cu câteva hectare dedorsala sa-o pupați non stop în Partea dorsala! Meriți iște pui de Covid ca să va milogii de doctori! Nu a-ți primi!

   • Mda says:

    Asta poate in mentalitatea ta de milog si pupincurist care altceva nu concepi, daca tu esti asa nu generaliza, la Sosoaca sa-i efetuezi un cunilingus si la doctorii pro-SEDK debarasati de Hipocrate cate o felatie si atunci vei fi in largul tau de looser panicat

 16. cititor says:

  specialistii au spus la TV ca si vaccinatii pot transmite virusul daca intra in contact cu un infectat
  si atunci care e motivatia ca ei pot circula unde si cand vor? ha?

 17. mincinosi says:

  Ati demonstrat din nou ca sunteti mincinosi. Iohannis spunea ca certificatul verde aduce discriminare si ca nu va fi folosit niciodata in Romania. Hopaaa… a mintit? Zic si eu.
  Ce rahat o sa faceti cand voi cei vaccinati veti deveni nevaccinati? Ce o sa fiti obligati sa va mai bagati in corp ca sa primiti hrana si libertate?
  La a cata doza veti redeveni dusmanii guvernului, numai buni de bagat in lagarele pe care astia le pregatesc?
  Cati copii trebuie sa va moara in brate ca sa intelegeti ce cale vi s-a deschis?
  Cand v-a vrut guvernul binele? Guvernele de dupa 89?
  Tineti minte cum ne-am castigat libertatea? Unii au fost impuscati in cap prin centru, creierele lor au fost imprastiate pe caldaram si acum fara a se trage un singur glont ne-am pierdut nu numai libertatea dar si demnitatea si umanitatea.
  Rusine, rusine si iarasi rusine!

 18. eu says:

  Exact. Chiar daca OMS , oameni de stiinta, virologi declara ca si vaccinatii se pot infecta si pot transmite virusul, gunoaiele astea din politica merg inainte cu discriminarea si cu restrictiile. Ce va fute pe voi grija de sanatatea mea ca sa-mi impuneti vaccinarea ? M-am nascut om liber, am puterea de a decide singur de ce am nevoie. Daca ma imbolnavesc, merg la medic , daca pacatuiesc, poate o sa vreau sa merg la preot. Nu ma poate obliga preotul sa ma spodevedsc daca eu nu vreau.

  • ProVaccin says:

   Arunca buletinu Dacă vrei sa fii obligat să respecți, fara buletin nu poți face nimic nu? E dictatură. Arunca permisul.. că e dictatură poți conduce și fără de ce să ți se impună ceva. Concluzia. Romania chiar are nevoie de dictatură. Că prea multi și-au luuato în cap. Și din cauza lor se duc și vieți nevinovate.

 19. Garbages says:

  ardavar dumnezeu revolutie vreti? revolutie veti avea pe tema asta cum obligati lumea la vaccin, veti vedea mai putin

 20. Nostradamus says:

  Doamne dar bine ar mai fi sa plateasca numai ei taxele si impozitele. Chiar asa ii lasam pe papagalii astia sa-si bata joc de noi ? Chiar ei spuneau ca vaccinatii pot transmite virusul si acum ii lasa doar pe ei afara, adica sa-si imparta doar ei intre ei, cu vrajeli ieftine ca ei nu fac forme grave cand avem clar exemple la ATI de persoane vaccinate cu schema completa. Bine ca vara uitam de Covid si toamna incepem sa ne aducem aminte de el. In ritmul asta ajungem la valul 100 la cat ne iau astia de fraieri.

 21. Hahaha says:

  Bravo, sa moara de ciuda mda, anonimul, sa-o pupe pe sosoaca undeva, suprafață e mare!

 22. Ovi35667 says:

  Asa se poate isca un conflict civil…

 23. cititor says:

  Eu cred ca e normal. In situatii de urgenta, de pandemie se vede ca legea e nepuntioasa. Pentru sanatatea publica se pot lua orice masuri cu ajutorul specialistilor in domeniu. Va fi putin mai greu din cauza celor ce nu accepta aceasta stare, dar guvernul ii va face sa accepte.

 24. StopVaccin says:

  Asta da democrație….nici măcar Ceaușescu nu ne punea astfel de restricții, ne întoarcem înapoi în trecutul întunecat al omenirii.
  Romanii sunt un neam de cacaciosi și își merita soarta și renumele prostii lumii pentru ca nu avem.curaj sa ieșim și la nevoie sa murim pentru libertatea noastră și a copiilor,… Prosti și lași.

 25. Joni says:

  Mi se pare normal. Restul, mergeți în peșteri

  • Anti says:

   Dar de ce nu te ascunzi tu in vulva ma-tii? Trimiti 70% din populatia Romaniei in pestera ca esti tu dintr-o minoritate de panicati spalati pe creier care imprastiati virusul liberi?

 26. Partea Buna a Gardului says:

  Nu o sa fiu cobaiul vostru! Covid = arma biologica! Scenarii globale, o boala nu stie ca de la iarna iara trebuie sa infecteze, ea nu ia pauza teoretic, dar papusarii au luat ca vad turme intregi de vite proaste care ii da ac si urmtoarea zi boala ii pe ei din nou. La droguri stiti ca nu-i ok sa bagi in sistem dar la vaccine nu mai intreaba nimeni.. In timp ce oameni sunt asasinati politic, pentru putere sau doar sa tima gura inchisa

 27. Advertorial

  Cele mai importante sfaturi pentru a folosi un hoverboard în siguranță
  Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare?

  România

  Guvernul lansează un nou pachet de măsuri sociale și economice de la 1 iulie: 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici, rate amânate și stop angajărilor la stat
  Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  România

  Poliția testează o aplicație de mobil care fotografiază numărul de înmatriculare pentru a afla dacă mașina are asigurare sau nu
  Poliția Română testează o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva secunde dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația va deveni operațională în acest an.

  Mapamond

  Lituania își retrage ambasadorul din Rusia
  Administraţia Lituaniei a anunţat, luni după-amiază, că îşi va retrage ambasadorul din Rusia de la data de 1 iunie, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează agenţia Reuters. 1

  Mapamond

  Un diplomat rus de la Națiunile Unite și-a dat demisia, spunând că nu i-a fost „niciodată atât de rușine” de țara sa
  Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume. 1

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.