aradon.ro Web analytics


Penibilul și ridicolul de la stadionul UTA

De Leo Sfara

Penibilul și ridicolul de la stadionul UTA

Reactualizat la:
De la casele de bilete, la parcare, minihotel, birouri, fan-shop și – mai nou – gazon, toate sunt praf sau... nu există.
Scris de Leo Sfara - De la casele de bilete, la parcare, minihotel, birouri, fan-shop și – mai nou – gazon, toate sunt praf sau... nu există.

Cu cât stadionul se apropie de final, iar asta datorită seriozității celor de la „Drast Company, cu atât se pot observa problemele de la noul stadion: un proiect făcut parcă pe genunchi, la repezeală. Nu înțelegem, în primul rând, de ce a fost înghesuit pe locul fostei arene. Din această cauză, o să vedeți, lucruri extrem de importante vor încurca publicul și nu numai. Un stadion nou, care va pune multe probleme, din mai multe motive. Proiectul a fost făcut prost, iar cei care au iscălit că e bun au fost într-o totală eroare, chiar în necunoștință de cauză.

Penibilul caselor de bilete

Începem periplul nostru, din afara stadionului. Sunt proiectate patru case de bilete. Una, pe Calea Aurel Vlaicu, la Peluza Sud, lângă liniile de tren, de la Astra. Are zece gemulețe, cinci pe o parte și cinci pe alta, plasate pe lateralul stabilimentului. El este la cinci-șase metri de trotuar, iar pe lateral are spațiu vreo trei metri, pe o parte și maxim doi, pe cealaltă. În acea peluză vor intra 2902 spectatori. Cum vor sta aceștia la coadă la bilete, în mod civilizat? Este imposibil și – să ne fie iertată expresia – se va sta la coadă ca oile. Nu ai spațiu pentru zece rânduri, nu ai nici pentru cinci, așa că va fi o îmbulzeală de oameni, pe câte rânduri se vor forma, iar cine e primul merge la gemulețul liber. Iar cum spațiul e mic și strâmt, coada se va întinde până pe trotuar, cine știe câți metri, spre autogară…

Dar, piesa de rezistență” vine de la cele două case de bilete de la tribuna I. Acolo, e ceva ce nu-și poate închipui nimeni, pentru un stadion nou, de norme UEFA. Casele sunt sub scările care merg la oficială”, una lângă alta, la un metru de carosabilul care servește mașinilor care circulă pe strada Frații Neuman”. Este o bătaie de joc nemaiîntâlnită. Galeria foto care însoțeşte articolul vă va arăta exact cum stau lucrurile. Strada se va închide, e clar acest lucru, când UTA joacă acasă. Pentru că la tribuna I intră 2798 de spectatori și bănuim că tot acolo se vor vinde bilete și la peluza nord (cea dinspre ARED), unde pot sta 2902 spectatori. Asta, deoarece peluza nu are arondată vreo casă de bilete! Ce bulibășeală va fi, o să vedem.

La final, vă spunem că a patra casă de bilete va fi la tribuna a II-a, acolo unde e și parcarea. Dar, cum se va ajunge acolo…o să vedeți în continuare.

Unde e parcarea din proiect?

Trecem acum la celebra și mult trâmbițata” parcare de 300 de mașini și 20 de autocare. Unde va fi aceasta? Nicăieri! Putem băga mâna în foc că ea nu va fi gata în același timp cu stadionul. Nu e parte din contractul cu Drast Company, iar la urechi ne-a ajuns o informație că nu prea sunt bani la Primărie pentru acea parcare. Vrem să fim contraziși, faptic, dar nu mai e mult până la finalul lunii august și o să vedeți cum va arăta parcarea. Nicidecum una de 300 de locuri și 20 de autocare.

Dar, cum se va ajunge în parcare? Ca la malul mării, pe Autostrada Soarelui, în plin sezon, cu lucrări pe o bandă, adică bară la bară, înaintând cu viteza melcului. Mai precis, pe un singur sens, dinspre strada Poetului, pentru că altă variantă nu va exista, deoarece casele de bilete de la tribuna I vor închide strada de lângă stadion. E minunat, nu?

Iar în zona tribunei a II-a, care poate găzdui 3982 de spectatori, e doar o casă de bilete! Cea din parcare…

Nu negăm că vor exista și multe abonamente, așa că nu ne închipuim că vor sta la coadă la bilete 12000 de oameni, dar, și dacă vor sta jumătate, la cum sunt casele de bilete așezate, disconfortul nu poate fi îndepărtat.

Minihotel, birouri, fan-shop

Trecem la tribuna I. Sub ea, multe încăperi. Toate, cu câte o destinație. Când cei de la Drast Company au făcut inventarul, a ieșit cu minus. Minihotelul a fost anunțat că va avea 23 de camere. De unde? Sunt doar 13! Cei de la UTA vor și ei birouri. Dar, de unde?Totuși, antrenorul Laszlo Balint va avea noroc. Când a revenit la Arad, după pauza cauzată de starea de urgență, s-a dus glonț la stadion. A întrebat și el dacă i s-a prevăzut un birou. Răspunsul a fost negativ, dar cei de la Drast Company au zis că i se va găsi, până la urmă, o variantă.

Să nu credeți, însă, că cei de la Primărie vor avea probleme cu spațiile. Nu, pentru că pentru ei sunt prevăzute birouri! Sîc! Suntem mai mult ca siguri avem că acele camere ale minihotelului se vor transforma, în parte, în birouri.

Trecem la spațiile comerciale. Ele nu există! UTA putea face bani dintr-un magazin cu produse promoționale: tricouri, șepci, fulare etc. Nici vorbă de vreun spațiu. Nu mai vorbim că nu va exista bar, restaurant, cafenea. Peste tot în lume există aceste facilități. La noi, pe stadionul nou, totul e pe dos! Din păcate… Ah, să nu uităm: minihotelul era pentru primirea echipei oaspete. Nu e ridicol? Dacă nu ar fi de râs, sigur ar fi de plâns. Ce echipă vine să se cazeze la stadionul gazdelor?

Sus, stadionul se va închide

Tot negativă era, până mai ieri, și problema închiderii stadionului. Nu la colțuri, că acolo nu se va închide niciodată, va bate vântul, ploaia sau zăpada, ca pe câmp. Se va închide însă sus, pentru că acel gard montat – și cu meșe – arata ca la țară. S-a făcut un experiment, zilele trecute.şi s-a renunțat, de teamă să nu facă cineva o poză și să vadă lumea. Era ca poza cu premierul Orban, de ziua sa…

Era de râsul lumii, era ca o perdea trasă, în sufragerie” – ne-a spus o persoană importantă, sub protecția anonimatului.

Ultimele informații spun că Drast Company” va lua taurul de coarne” și va închide – totuși – tot stadionul, în partea de sus, cel mai probabil cu tablă. De urmărit!

Probleme mari și cu gazonul

Știți circul de la recepția gazonului. Am scris pe larg, două zile. Scandal cât casa, terminat, totuși, cu o strângere de mână. Dar, ce să vezi: gazonul arată, acum, ca și când a fost ars. E mai mult galben decât verde. Pozele din galeria foto a acestui articol vă stau mărturie.

Gazonul tocmai a fost tuns, iar ce a apărut la suprafață sperie pe toată lumea. Dar, de speriat e și informația că încă vreo zece zile va arăta tot așa. Oare, cine e de vină? Tot cei de la Rulouri de Gazon”? Când au predat lucrarea era verde. Iar acum, e un dezastru! Ce se va întâmpla pe viitor, e marea întrebare. La Primărie nu sunt specialiști în așa ceva, am observat atunci, la recepție. A fost o doamnă, care a observat costreiul. În rest…nimic! Tare ne temem că acest gazon va fi marea bătaie de cap a Primăriei. Sau, poate, va desemna o firmă serioasă care să se ocupe de el și se va scăpa de stres, probleme și multe, multe înjurături.

Încheiem aici acest periplu, dar vă spunem că – aproape sigur – sunt și alte nereguli la stadion, pe care nu le-am descoperit. Încă…

 

87 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adi says:

  multumim, Falca Ghita…

  • Ardi says:

   ar merita o ancheta si la palatul cultural, unde ploua si sunt lucrari facute de mantuiala, culmea sau nu de aceiasi firma de casa , care incepe cu T si se termina cu S …

 2. Albautistul says:

  Multumiri celor de la Aradon ca scriu despre proiectarea de mantuiala si lucrarile executate fara cap de Tehnodomus,pentru ca Neumanul sa arate ca o >>cutiuta << mica si fara sa fie la cerintele viitorului…..Rusine papagalilor…pentru neajunsurile constatate si altele ce ies la iveala in viitor ! Hai UTA !

  • Dan says:

   Corect! Felicitari Aradon pt reportaj!
   Macar voi sa fiti de partea aradenilor si sa prezentati adevarurile (dureroase si triste) care ne-nconjoara…

   Ca, despre conducerea Aradului, de ani buni NU MAI ESTE A ARADENILOR, PENTRU ARADENI… Este doar o clica care-si servesc DOAR interesele lor si ale camarilei!

  • Parneava says:

   Citeste articolul din 4.05.2020,scris de acelasi autor.Sigur te va pune pe ganduri:cand a fost sincer autorul,in acest articol,sau in cel de acum o luna.

 3. Oare says:

  Oare a văzut cineva vreun lucru bun,făcut de la cap la coada de competenți din administrația Aradului,în ultimii 15 ani ?

 4. Stefan51 says:

  starea gazonului arata a nu stiu cita oara ca in primaria arad nu exista notiunea de intretinere,indiferent despre ce anume vorbim de la strazi,parcuri etc,e de plins,asta se intimpla cind umpli primaria cu neamuri,sau coreligionari,principalul criteriu de selectie,competenta fiind desigur ultimul

  • Frustrare? says:

   Cu religiile mai incet Stefanut!Cei mai multi ,peste 80%,sunt de religia dumitale.
   De fapt nu are a face religia cu indeplinirea sarcinilor de serviciu…(decat in mintea unora)

   • NoFrustrare says:

    Te-ai trezit si tu frustrat de dimineata!
    Daca Stefan51 e catolic sau evreu? Nu face parte din cei 80% „din mintea ta”…
    Problema e ca cei 20% ai vostri sunt pusi in puncte cheie… nu poti trece de ei numai cu cunostintele cunostintelor cunostintelor, chiar daca esti cinstea intruchipata dai de zidul vostru.
    Fa sa creasca procentul vostru si atunci macar vom avea certitudinea ca vom sta la coada la vre-o „bise” de-a voastra, ca aveti destule, nu la ghisee la primarie…
    In rest, sa auzim numai de bine!!!

    • Mare grija! says:

     Se simte o usoara nota de discriminare in comentul dumneavoastra ,adevarat?

     • Dan says:

      Iaca, fâs…! Discriminare…?!
      Ia nu va mai purtati voi “discriminatilor de toate felurile” IN MOD DISCRIMINATORIU FATA DE RESTUL SOCIETATII si va garantez ca, in timp, nu veti mai fi discriminati!

      Nimeni NU VREA sa analizeze atent faptul ca reactia discriminatorie a societatii se focalizeaza DOAR pe acele grupuri/tipologii umane care se poarta ei insisi discriminatoriu: de ce in SUA nu mi se pare ca asiaticii sa se simta discriminati, ca cei de culoare? De ce in Romania NUMAI ANUMITE grupuri etnice sau religioase se simt discriminate, nu si altele, care tot minoritare sunt?
      Oare de ce societatea are o reactie de discriminare DOAR FATA DE ANUMITE GRUPURI, nu si fata de altele?
      Hai sa analizam atent comportamentul si atitudinea acelor grupuri si poate o sa intelegem atunci si reactia, sa nu spun “fireasca”, reactia “instinctiva” a societatii!

      Mai dau doar un exemplu: oare de ce in Romania exista o reactie mult mai mare de evitare a tiganilor decat a persoanelor de culoare, iar in SUA e tocmai pe dos? Oare nu comportamentul acestor grupuri, in zona lor de rezidenta, creeaza aceasta reactie din partea societatii?
      Ia, mai ganditi-va…!
      La fel si in cazul tau dle/dna “Mare grija!”…

 5. tamerlan says:

  Unii au făcut ceva bani pe spatele stadionului.
  Cum poate un flux de zeci de mii de oameni să vina și să plece pe două trasee?
  Doamne ferește de un accident, un incendiu, un cutremur. Va fi moarte de om!!

 6. Radu says:

  O arenă mică, înghesuită în buricul orașului, complet pe dos! Vor fi doar probleme de toate felurile.

 7. Ghiță says:

  Eu nu vad bine, sau poarta e cu capul in jos.
  UTA va juca la deruta, umbland in maini?

 8. mike says:

  inca o data intreb cine trebuie sa intervina legal sa constate furtul si faptele penale grave?dna ?procurori?eu nu inteleg cum poate functiona romania ?ne a spus un neamt prin sudul tarii ca suntem corupti profund si autoritatile s au suparat in loc sa constate ca neamtul ala venit in ro are dreptate!cum poate un individ penal ca si falca sa ajunga la bruxxeles parlamentar?cum sa mai ai incredere in cei de ka bruxxeles care accepta un individ profund ca si falca acolo?ce fel de vremuri traim?

  • Flavius Anghel says:

   Tu aveai încredere in Bruxelles? Acolo e plin de oameni din ăștia, inclusiv cu fapte asemănătoare cu ale lui Dragnea, dar a trebuit doar să restituie prejudiciul fără a face pușcărie.

  • Catalin says:

   Cum poate falca sa ajunga parlamentar, sau primar sau orice altceva ? Prin votul aradenilor nenica,cum altfel ? Aia care spun “…fura maica, dar ne da si noua…”

 9. Matragunaru says:

  In ce hal arata gazonul ala,incredibil.Pai si unul cu minime cunostinte in intretinerea gazonului ar putea sa il puna la punct,dobitocii astia nu sunt in stare de nimic.

 10. Alex says:

  Parerea mea e ca ar trebui gasite solutii sa se rezolve problemele pana nu se termina lucrarile… ca la bagat de vina toti suntem buni

 11. Gaby says:

  Bătaie de joc
  Gazonul e praf

 12. Lucian Ioja/ Timisoara. says:

  Putea fi un stadion ” super “,dacă nu era primar “falcă” sau mai nou “interimarul” de acum.Sper ca numele celor doi sa nu fie asociat vreodată cu acest stadion,care va arăta jalnic,nefiind permisiunile ptr.destinația reală,atât clădirile cât și gazonul (gazon care va arata ca cel de la Craiova,Cluj-Napoca,sau poate va arata precum cel care l-a avut Motorul înainte de sintetic. Bătaia de joc a lui falcă și a interimatului,vis a vis de Arad,brandul UTA și față de jucătorii și staful tehnic ai echipei care lupta ptr.promovare,este notorie. “falcă” nu a putut găsi un teren de 4/5 ha,unde să fie probiectat un ansamblu sportiv,gen stadion (măcar cu 15.oo o de locuri),sala de sport și bazin de înot olimpic),în condițiile în care a demolat 2 stadioane,dintre care unul pe care s-a desfășurat primul joc de fotbal din actualul spațiu românesc !? Celălalt, interimarul,s-a complăcut și se complace în mediocritate,nefiind interesat de fala orașului Arad !? Să le fie rușine amândouă dar și consiliului local și județean prin lipsa de interes de care au dat și dau (în continuare) dovadă! Ruşine, Ruşine ,Rușine !!!

  • vlad says:

   Care doua stadioane demolate? Telecom? Cel putin 3!

  • Parneava says:

   Primul joc de fotbal de pe teritoriul actual al Romaniei,s-a desfasurat pe un teren situat intre blocurile ARED si canalul Muresel si nu pe fostul stadion CFR(actuala locatie Kaufland) cum gresit se vehiculeaza in spatiul public.

 13. Dan says:

  Demolat și construit altul.politicienii fugăriți cu pietre din ARAD

 14. Neruda says:

  În titlu apare Stadionul UTA. Gresit. Este Stadionul Francisc Neuman

 15. Luci says:

  Eu de mai bine de 10 ani am tot zis, Aradul are nevoie de un stadion nou langa Arad si am propus ca si zona cea mai potrivita intre Arad si Pecica, imediat dupa zona Industriala, undeva dupa Dedeman. Acum chiar era cel mai potrivit loc, avand in vedere ca autostrada este chiar acolo si se puteau realiza cai de acces si traficul s-ar fi putut desfasura pe autostrada si nu numai atunci cand erau organizate meciuri de fotbal, alte competitii sportive sau alte evenimente, concerte sau spectacole. Am zis de la bun inceput ca, nu este benefica reconstructia unei arene pe acel loc, mai ales pentru ca se aglomereaza mult prea mult orasul atunci cand se joaca meciuri de fotbal, am spus (scris) ca nu vor fi locuri suficiente pentru masini, problema locurilor de parcare si uite ca toate se adeveresc, spatiul este pur si simplu insuficient pentru un stadion modern si va incurca tot orasul. Din pacate si cei care nu sunt fani vor fi afectati de haosul din trafic atunci cand se vor juca meciurile, este ceva total nepotrivit. Trebuia sa pastreze vechiul stadion ca si monument istoric si ca si stadion de rezerva, probabil era bine sa il renoveze un pic, dar nu sa il demoleze si era perfect penbtru mici evenimente culturale, festivale sau alte evenimente sportive precum rugby sau alte sporturi.

  • Mokofanu says:

   Ăștia de ne conduc de decenii bune acceptă doar ideile proprii sau ale apropiaților, idei care să le aducă bani ;i beneficii. Nu îi intereseaza alte opinii, indferent cât de bune ar fi acestea. Și nu îi interesează bunul mers al orașului, ceea ce se poate vedea imediat în comparație cu orașele vecine…

  • Parneava says:

   Ai dreptate.Cand Francisc Neuman a construit vechiul stadion UTA,amplasamentu acestuia era la marginea orasului.Cred ca se putea gasi un amplasament undeva inspre Pecica,inspre Zimand sau chiar la iesirea din Arad spre Sagu.

 16. sosof says:

  Sa-mi explice cineva ce inseamna “costrei”, ca noi suntem ardeleni, nu olteni!

 17. A says:

  Se rezolva totul cu bilete online. 2020..

 18. Wtf says:

  Oare nu își postează marele, inegalabilul, preamaritul tov inginer pe pagina sa de “facebuci ” și chestiunea asta ca aud ca tot posteaza marile proiecte, marile realizări de tot rahatul din comuna Arad.
  Se lauda ca marile realizări parca a adus acest oraș la rang de metropola oare chiar atât de prost sa fi sa nu vezi ca e comuna și mai și te lauzi.
  Boss atunci îți dai seama ca ai făcut ceva când te lauda semeni nu când o faci tu ca un nesimțit care ai jegmanit Arad-ul 15 ani și încă o mai faci din spatele celor ce conduc azi.
  Da cum la tine rușinea nu o ai și acest lucru l-ai adus la rang de arta nu ne mai mira comportamentul tău de doi bani.

  • Dorin Camenita says:

   Investitii gen Linie tramvai Arad Zona Industriala-executata dar nefolosita,Stadion UTA inceput dar nedefinitivat,Regularizare Malul Muresului contra inundatiilor,Blocuri ANL-toate aceste proiecte incredintate firmei de renume mondial ,galactic,interspatial Tehnodomus SRL.Oare cand ii vor lua la intrebari DNA si pe TEHNODOMUS si pe cei care le-au incredintat lucrari prin licitatii LEGALE,mai ales PRIMARIA ARAD.La fel cu drumurile CJA LE da LUCRARI DOAR LA Sylcontrans srl a lui Dl. FAUR ,fost la ICIM Arad si sponsor la toate partidele de la putere.Si asta nu e totul….

 19. Tovarasu Sfara a inviat dupa pandemie. In primul rand biletele. In orice oras civilizat 80-90% din locuri sunt pentru abonamente. ( ai fost tov. S la Barcelona? Cate case de bilete au pt.90000locuri. In al doilea rand unde ai fost cand a inceput lucrarile sau inainte cand s-a prezentat proiectul? E logic ca pe X metri patrati pe orizontala NU poti construi X+1 chestii. In rest singurul loc care era ok era cel din subcetate, dar acolo Casarom a incurcat itele cu PSD la timona iar apoi au venit “prietenasii galbeni” si au rezolvat-o la misto.Despre gazon, poate cineva priceput da o mana de ajutor PACALICILOR DE LA PRIMARIE Asta e vom avea un stadion, speram util. Pentru FOSTUL-ACTUALUL-VIITORUL SI VIITORII PRIMARI: ” orice faceti chiar si cu spaguta de rigoare TREBUIE sa reziste mai mult decat MOMENTUL TAIERII PANGLICII OFICIALE si LOGIC sa fie UTIL

 20. Lumea comenteaza si partial o inteleg. Insa, echipa nu ar fi fara banii de la primarie. Ex. Timisoara unde doar suporterii reusesc cu greu liga2-3. In primul rand sa ne bucuram de ce avem. Sunt curios dd cate ori pe an va fi plin? Ca marii UTISTI comenteaza, dar nici abonament nici venit la meci! Si atunci? Sa venim la mecu grupati cate 3-4 intr-o masina si nu carmte 1 cu 2-3masini. Sa venim cu tramvaiul. Ex. Munchen, unde vin oamenii cu metroul ca e mai comod si ieftin.

 21. SabinA says:

  Sa aveti in vedere ca jocul are loc pe iarba si este absolut necesar ca de maine sa incepeti sa va ocupati cu irigatia si intretinerea gazonului. Asa cum apare in poza se poate compara cu mizeriile de la Pecica in materie de cum sadim iarba!

 22. DORIN says:

  MAI ….GRAV ESTE CA NU ARE ENERGIE ELECTRICA……NICI MACAR NU SA DEMARAT NIMIC…..
  DL.ZIARIST SCRIE DESPRE ASTA…..

  E IMPOSIBIL SA PORNESTI STADIONUL DIN ORGANIZARE DE SANTIER SI GRUPUL ELECTROGEN DE LA NOCTURNA……

 23. mike says:

  hei nerodai te ai tampit?primaria arad functioneaza pt aradeni singurul brand ok pt arad e uta ma nerodule aradenii au merite nu primaria imfecta care doar a sifonat banii aradenilor!cu prosti care gandesc ca tine cum sa ny apara hoti ca balciu falca bibart?

 24. BOKOR DANIEL says:

  3 stadioane nu 2. Vagonul, Strungul si Uta.

  • Parneava says:

   Stadionul Vagonul a fost amplasat pe locul actualelor blocuri ARED si a fost demolat in 1973 pentru extinderea fabricii de vagoane.Probabil va referiti la stadionul CFR,pe care echipa Vagonul si-a disputat partidele in lipsa unei arene proprii.Cred ca de aici si confuzia.

 25. mircea says:

  Asta sa intampat din cauza ca preamaritul primar a permis dezvoltatorilor imobiliari probabil contra spaga grasa construirea de blocuri pana nu sa facut un studiu pentru suprafata ocupata de stadion.Cred ca initial aveau in vedere disparitia totala a stadionului,la fel ca celelalte care au disparut pentru a face malluri>

 26. Ovi says:

  La români, poa’ și Hristos să facă ceva, tot nemulțumiți și băgători de vină vor fi. Nimic ce se face nu-i bun. Sigur, dacă i-ai pune să demonstreze ei cum se face, bătătorii din gură și criticii lu’ pește nu ar fi capabili nici să treacă strada. Cât despre deșteptul care a întrebat dacă s-a facut ceva cum trebuie in ultimii 15 ani, i-as recomanda să-l ajute Dumnezeu să trăiască în Aradul lui Doru Popa și în spate! În mod cert se puteau face mai multe și mai bine, dar merită să ne bucurăm de ce avem. De criticat sunt toți buni, de pus osu’ la bătaie, mai greu.

  • mike says:

   taci ca esti prost rau…viziteaza oradea ma prostule sa gezi ca aradul a fost distrus..si e foarte usor sa faci cand ai fonduri europene pe vremea lui popa erau ma prostule?

  • Serios? says:

   Tinere, la posibilitatile financiare din vremea celui jignit de tine au fost facute mult mai mulye lucruri bune decat acum!
   Posibil ca nici gunoiul nu am fi avut unde sa-l depozitam…
   Ramai asa cum esti, nu te obosi ca tot degeaba.

 27. vlad says:

  link de FB?! Serious aradon?!

 28. Wtf says:

  Din păcate domnule Ovi se pare ca nu ai habar la un lucru ce se face bine și ce nu. exemple as avea ce sa îți dau Oradea, care pe vremea la care faci referire era sub Arad
  Ca și idee la cati bani europeni au fost la dispoziția celui pe care tu îl ți în brate ar trebui sa fie Aradul asa cum trebuia o mica Viena nu o comuna între doua orașe. Asa ca vezi sa nu îți moara lăudătorii nu cred ca niște borduri schimbate și centru spart de doua ori în toți acești ani la care am făcut referire au fost făcut cum trebuie. Nu încerca să te minți pe tine însuți cu ce datori are Aradul la BERD ca te doare mintea și poate nici nu ai ști sa ii numeri. Ar fi o grămadă de spus dar nu încerc eu sa îți schimb ție părerea
  Și am sa spun ceva cel mai bun lucru din Aradul asta a fost distrus și după 15 ani nimeni nu a putut sa îl aducă la standardul la care era pe vreme amintita de tine.
  A ajuns plaja de la Ghioroc mai importanta decât ștrandul din Arad sper ca ești mulțumit.
  Mai sunt multe de adăugat dar degeaba pupal în frunte “a furat da a și făcut ” asa merge treaba la noi.
  Nu la pus nimeni sa investească în echipa și ori cum nu da din bani lui personali ori cum nu ar fi făcut nimic bun cu ei, iar dacă a făcut-o sa o facă cum trebe nu sa își bata joc de acest brand ani la rand.
  Singurele chestiuni importante din Aradul asta nu Lea tratat cum trebuie.
  Brandul UTA, ștrandul Neptun, Cetatea Aradului,si clădirile istorice ale acestui oraș cu atâti bani europeni.
  Da am uitat nu lau lăsat pesedisti. Lozinca preferata.

 29. WEST says:

  SA IL DARIMAM SA FACEM COTETE DE GAINI CA ORICUM SUMNTEM TARANII VESTULUI !!

 30. Darius Murdeala says:

  Un stadion de liga a 3 dintr-o tara civilizata. E penibil cand vad ca unii ca Balcea sau Falca se mai si lauda cu mega realizarea

 31. Dan says:

  Pentru gazon, poate vede cineva din primărie.

  Trebuie 16 litri pe Mp pe 24 de ore dat în 6 ore de curgere cu pauze de 10 ore între, ideal ar fi 3 cicluri, seara 10 litri ,noaptea la 11 4 litri și dimineața 2 litri, asta doar în zilele înainte de meci, înainte cu 48 de ore,in rest 2 udări ajung ,11 litri cu 5 litri.

 32. George says:

  De ani buni de zile tot ce se construieste in oras(sau ar trebui sa se construiasca) se face adevarata bataie de joc! Parca toate ar fi realizate de primarul si alesii Timisoarei pentru a nebaga bete in roate ,nu de ai nostri! Rusine alesilor urbei si intereselor lor!!!

 33. Ducu says:

  Măi oameni bun, dar ceva bun de stadionul asta nu puteti spune, foarte negativist reportajul asta!!!!

 34. Sania epulasului says:

  Încă o țeapă, marca Demolatorul !

 35. Asa nu says:

  Tovarasu sfira (sau sfara) chiar a inviat si el dupa pandemie. La el, totul e stramb facut. El e perfect. Numai sa critici stii. Altceva nu ai gasit pt a scrie un articol. Vorba raposatului chebeleu “in anumite perioade orice vaca trebuie mulsa”. Daca te lasi de pfff jurnalism, mori?

  • Dan says:

   Da, tovarasu’ “nustiucumtecheama”, ASTA E JURNALISM, nu “pupincurism”, cum sa practica la sedintele voastre de “aplaudaci”!

 36. Dan says:

  Stadionul UTA e construit intru-n loc total greșit, in nici un Oraș în lume nu se construiește un Stadion în centru trebuia la periferie lângă Autostrada,cu legare la sistemul de transport în comun, unde există loc pentru shopuri, parcări,restaurante,.
  Din vechiul Stadion ar fi putut să fie făcut un muzeu.
  Dar in Arad nu să gândit cu Capul, sa Construit fără gândire.

 37. De ex. says:

  Așa, pe neobservate se strecoară miticii în ARAD / ARDEAL ( ” gazonistu ” cu clopu de paie pe cap )

 38. Dor says:

  Domnule Leo Sfara, ai scris ca “aproape sigur sunt si alte neinreguli pe care inca nu le-ai descoperit”. Sapa in continuare si sigur vei gasi motive de instigare la nemultumire. Din pacate mass media s-a transformat din mijloc de informare in mijloc de starnire a urii, a ciorovaielilor si unealta de semanat nemultumire. Abia ati aseptat sa descoperiti minusurile ca sa publicati un articol care atrage privirea, face rating, reclama proasta orasului, darama optimismul si in realitate chiar nu ajuta pe nimeni si nimic, sufletul cititorului e dezamagit si gazonul tot galben ramane. Va rugam, scrieti despre lucrurile bune, aduceti la lumina oamenii harnici si gospodari care au realizat ceva, care sunt buni in meseria lor, scrieti despre aspecte pozitive din viata Aradului. Chiar nu mai este nimic bun si frumos in acest oras? 🙁

 39. dinamo says:

  coaja aia de wv a cui e de trebuie sa apara in poze?

 40. un gheorghe says:

  NE EXPLICATI ODATA DE CE IN 2007 S-A PUTUT?DE CE LA COLOS-VAROS S-A PUTUT SI LA NOI,NU?DE CE NU APARE LA TRIBUNA1-a CU SCAUNE ALBE-ARAD SI LA PELUZA-1945???ASA GREU E?

 41. oricare says:

  Iar in fata stadionului sper ca va aparea mare sa se vada de pe Victoriei-STADIONUL FRANCISC NEUMAN si dedesubt UTA ARAD..

 42. Unu says:

  Și articolul vostru e scris la fel cum e proiectat și stadionul!!! Papagalu’ ala care a scris mizeria asta, n-are nicio treaba cu domeniul construcțiilor! Săracu de el, își da cu părerea despre un domeniu despre care nu înțelege nimic, că nu-l ajuta iq-ul!!!

 43. victor says:

  Articol incomplet, penibilul existentei policlinicii din fata stadionului, majoritatea problemelor s-ar rezolva prin demolarea ei

 44. Mirabela says:

  Buna ziua. Arfi bine daca a-ti face un articol si despre ce se intampla la grupele de copii de la UTA. In special la 2003 si 2004 , la aceste grupe au fost adusi copii pentru care se platesc BANI iar copii din Arad sunt marginalizati, foarte multi au renuntat datorita tratamentului aplicat cu toate ca grupa de 2004 a fost campiana nationala cu copii din Arad. La aceste grupe sunt adusi pe oare ce criterii peste 25 de copii , MAI MULT DE 2 ECHIPE!!!! Cu toate ca alte grupe au inceput pregatirile la aceste grupe nimic oare pentru ca nu pot veni si cei din alte parti ??? Pentru cei din Arad nu se merita. Verificati si vedeti cati copii din acel lot se mai regasesc astazi!!! Antrenorii cer respect dar ei nu ofera , doar critici si injuraturi. Acesti antrenori sunt platiti din banii aradenilor, sunt unii care vin la antrenamente doar cand au timp. Va multumesc in speranta ca veti face niste investigatii

 45. Mirabela says:

  Apropo am uitat sa va spun ca au fost copii la conducere pentru a relata cum sunt tratati de antrenori. Iar vis-a-vis de cate sanse au cei adusi din alte parti puteti vedea pe Youtube pe canalul lui Viorel Codrea iar cei din Arad nu au aceleasi sanse ca li se gasesc tot felul de motive sa nu fie introdusi

 46. Cetățeanul turmentat says:

  ‘Curat-murdar, coane Fănică’, sau mai aproape de noi, coane Ghiță! Trăim într-o comedie grotescă cu personaje ridicole, care acoperă, susțin rolurile principale în comuna cu tramvai. Stadionul, Filarmonica, Teatrul etc., dau bătăi serioase de cap edililor orașului. Așa pare, nu-i așa?! În realitate sunt surse de venit ptr ‘băieții’ veniți nu de mult timp în ‘comună’, cu o pungă de plastic în mână, care cu câteva semnături pe ‘proiecte’, au devenit milionari. Doamne, ce efort, câți neuroni au consumat acești oameni, ptr umilirea arădenilor! Pare că nimeni nu vrea să înțeleagă că ei nu trebuie să conducă această comună, ci doar să ne administreze cinstit și inteligent, banii. Trebuie să facă acest lucru cu ‘mâinile curate’.

  • Ioan says:

   Partidul e-n toate ,in cele ce sunt,in cele ce maine vor rade la soare.Nu conteaza partidul,conteaza care-i la putere.Partid iubit,parinte bun !Si taticii partidului bun sunt Falca,Cionca,Balcea,Pistru,Bibart,etc.,toti unul si unul.Pe vremea lui Cervencovici se faceau mai multesub egida PCR

 47. Dudu says:

  Pt cei ce critica articolul.
  Ideea e ca dacă acest proiect se făcea corect, de oameni corecți și fără interese, sigur domnilor în acest moment la comentarii și în articol nu găseai răutăți găseai aprecieri. Dar când totul e făcut cu interes pentru câștigarea de aplaudaci sau pentru laude de partid, nu cred ca poate sa fie cineva de acord cu acest lucri.
  Vedem doar lucruri rele în acest oraș dacă sunteți asa deștepți veniți cu argumente la fel și personajul în cauza la care se face referire dacă a făcut atâta bine în orașul asta sa vina se ne arate concret și nu doar el sa vorbească.
  Unde e ștrandul de altădată
  Unde e turismul din acest oraș
  Unde e cetatea Aradului un loc unde se putea face turism
  Unde sunt investițiile în casele istorice ale acestui oraș și har domnului mai sunt încă.
  Era o zicala
  Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii!
  Cum vrei sa cunoască istoria acestui oraș un parvenit hapsan după bani hapsan după laude de partid.
  Asa este acest oraș în momentul de fata cu aceasta conducere de atâția ani de zile.

  • Traian Tencalec says:

   Am avut curiozitatea si rabdarea sa adun numarul de locuri din articolul dl.Leo S. din 07.06.2020, adica cele doua tribune plus cele doua peluze si mi-au iesit exact 12584 de locuri. Oare? Intr-un articol din 27.11.2019, tot de la Aradon, se vorbea de un numar rotund: 11700, unde e adevarul ? traian t.

 48. Albautistul says:

  Stimati comentatori ai Aradon pe tema stadionului Neuman, trebuie apreciat d-l Leo Sfara care impartial a prezentat partile bune si cele rele de la stadionul >> cutiuta<< care nu trebuia reconstruit in buricul Aradului,ci la o margine ca sa se poata construi in viitor un complex sportiv,,,,!Sunt de acord cu comentariile lui LUCI ,DAN,LUCIAN -LOGA/TM si altii si as propune ca Primaria aradeana sa obtina un teren de apr.5 ha langa autostrada Ar. -Pecica si cand sunt fonduri peste cativa ani sa inceapa construirea unui adevarat stadion de circa 25 000 locuri pentru tot felul de activitati……Ce ne facem cu gazonul si cu TAS-ul ca UTA doar pe Petrolul a invinso in campionat dintre viitoarele adversare si ma tem ca <<federalul anonim…<<a cam spus adevarul……..Hai UTA !

 49. Ilie says:

  Pacat de club si de traditia lui
  Cel mai urit stadion posibil
  Sper sa se modifice in timp.

 50. mUTA says:

  Pentru un oras de provincie e ok,sau ce ,merge Uta in Chanpions League?🤣🤣🤣

 51. Radu says:

  se stia de ani buni de proiect, minihotel, case de bilete dar abia acum din prosti au devenit destepti sa comenteze, rusine ca nu au facut-o cand a aparut proiectul pentru a fi corectat!!!!

 52. Local

  COVID-19 a închis şi clădirea gimnaziului de la "Aron Cotruş"
  Aici a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un profesor care a intrat în contact direct cu alţi dascăli din şcoală.

  Local

  Cinci cazuri noi de Covid la Arad
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că de duminică până luni s-au înregistrat la nivelul județului Arad cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2.

  Local

  Incendiu într-un bloc situat pe Calea Aurel Vlaicu
  Pompierii arădeni au fost solicitați, luni după masa, să stingă un incendiu izbucnit la etajul opt al blocului C2, situat  Calea Aurel Vlaicu. În apartamentul cuprins de flăcări, echipajul ISU Arad a găsit un bărbat de aproximativ 35-40 de ani. Victima este conștientă și a fost predată echipajului SMURD.

  Local

  UVVG continuă înscrierile până în 23 septembrie!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are infrastructura necesară desfăşurării cursurilor online.

  Local

  Transport agabaritic pe autostradă
  Lățimea vehiculului care intră în țară pe la Vama Nădlac este de 5,25 metri și transportă o confecție metalică.

  Local

  52 de sirieni și palestinieni ascunși în două autovehicule, descoperiți la vama Nădlac II
  1

  România

  COVID-19. 808 cazuri din 6.348 de teste
  Doar 808 cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, de duminică până luni. 

  Local

  Prima tranşă de vaccin gripal a ajuns la Arad
  Cantitatea primită, de 4.320 de doze, este puţin peste 10% din cea solicitată de judeţul Arad pentru acest sezon rece. 4

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj revine la FCC Baschet Arad
  Sârbul va fi pentru a 3-a oară antrenorul „galben-albastrelor”.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.